Path of vengeance -דבר החתול

Niff74

New member
Path of vengeance -דבר החתול ../images/Emo54.gif

אוקיי.. יש לי רגשות מעורבים לגבי הפרק הזה, אבל כל דבר בעיתו... 1. סצינת הפתיחה - היתה נפלאה לדעתי והזכירה לי קרב ישן מפרק עבר מעולה - "A good day". האמאזונות נגד הרומאים. אגב, אין לי מושג למה, אבל המנהיג של הקבוצה הרומאית עורר בי אמפתיה רבה... אולי בגלל הטון האבהי, אולי בגלל העיניים הטובות, אולי בגלל שהזדקנתי... עוד מישהו אולי??? 2. מועצת האמאזונות - איזה יופי!!! כה פוליטיקלי קורקט! ראיתם כיצד יוצגו יפה כווווווולם? אחת ג´ינג´ית, אחת בלונדינית, אחת שחורה, אחת מקועקעת נ ו ר א מפחידה ואחת שנראית בדיוק כמו צ´יף אינדיאני, ולמרבה ההפתעה כנראה גם מודעת לזה כי היא גם מדברת כמו אינדיאני זקן... כ-ל מ-י-ל-ה ל-א-ט ל-א-ט... sheesh! אני לא מקנאה בשבט שלה! עד שהיא תואיל בטובה להורות על הסתערות כולן ימותו!!! 3. ואריה - שאני די שוקלת להתחיל לקרוא לה "לורה אינגלס" לאחר הקטע המרגש של הדילוג העליץ במורד הגבעה, בין החרציות והסביונים, עם אחותה הקטנה, בקטע שנראה כאילו נלקח היישר מ"בית קטן בערבה"... צ´ארלס אינגלס... אני בדרררררררררררך!!!! :) ואם נחזור לרגע לעניין... מצד אחד, ואריה היתה נפלאה. היא נלחמה בצורה מד-הי-מה, ומאוד הרשימה בשביל בחורה עם ניסיון מוגבל יחסית, אפילו גרמה לזינה ליפול on the face (תרתי משמע) כמה פעמים... יישר כוח! אבל, עם כל הכבוד, האאאאאאאאאללללווו, תסריטאים!!!!! מישהו בכלל קורא את התסריטים??? מישהו מודע לכך שרק לפני שני פרקים שידרו את "dangerous prey"? מה עובר עליכם??? ואריה הזו כנראה קיבלה מכה נורא חזקה בראש (מרוב דילוגים בדשא) ושכחה שהפרק האחרון שלה לא היה "coming home"... האופי שלה השתנה קצת מאז רק שפה חזרו ל-square one כאילו כלום. תתביישו לכם. וכל הקטע בסוף, שפתאום היא רואה בזינה את אחותה... אני מצאתי את עצמי ממלמלת (די בקול רם) לא שוב... רק לא איליי... נו, למרבה המזל זה לא היה הוא, אבל זה היה גרוע באותה מידה... ומה שקרה אחר-כך... 4. יש לנו סבטקסט חדש!!! כה מרגש היה הזינוק האינסטינקטיבי של איב לנחם את ואריה הבוכיה, החיבוק האוהב, הליטוף על היד, אח... חמודות הבנות האלה. אחוות לוחמות, אחוות מאהבות לשעבר של ארס... ועכשיו שתיהן יתחילו לצחקק יחד, לעשות צמות אחת לשניה ולשחק בברביות... מרגש. 5. ל י ב י ה - כרגיל, שולטת!!! הפלאשבק של ואריה סיפק לנו עוד סצינה עם הלוחמת המגניבה בטירוף הזו, ונראה לי שאדריאן נהנתה מכל רגע... וכמובן הסצינה הבלתי נמנעת עם ארס באוהל. ליד השולחן, מאחורי השולחן, מתחת לשולחן, ליביה על המפה... (וארס על ליביה...) שמתם לב מה היא עשתה ברגע ה"שיא"? כן כן... בלי להיות בוטים מדי, בדיוק באותו הרגע היא "תקעה"... את הסכין במפה, כמובן... (מה חשבתם?
) 6. גבריאל... - הפגינה לחימה מאוד מרשימה נגד ואריה (שאני די מופתעת שלא עשתה ממנה קציצות הרבה קודם) בתחום שהיא לא מרבה להתאמן בו - איגרוף. שיחקה אותה. אבל תגידו, זו רק אני או שהיא היתה מ מ ש בוצ´ית בפרק? :) 7. ארס - כמו שגבריאל אמרה ב-"ten little warlords" - הוא חזזזזזזזזזזר... כן כן, המניאק הכי מקסים בעולם חזר לשכונה... ואין מה לומר, הוא לא מבזבז הרבה זמן... ומייד ניגש לעבודה (שנזנחה בשנה ומשהו האחרונות), מחרחר ריב ומדון (סטרייף?) מארגן כמה מלחמות טובות, ושואב מכך אנרגיה. ה ר ב ה אנרגיה. היה אפילו קטע שהוא דיבר עם זינה ונראה ממש שיכור - מכוח, ניצחון, תהילה, דם, וכל שאר הדברים היפים שקורים בשדה הקטל. עכשיו, אני לא באה לומר שהוא חסיד אומות העולם, להיפך! ארס לא אמור להלך בככרות הערים כשהוא מוקף פוליטיקאים, מחייך לכל עבר ומלטף ראשים של תינוקות. הוא אל המלחמה והוא עושה את העבודה שלו. ועושה אותה טוב. ואם זה אומר שהוא וזו שאהבה נפשו ימצאו את עצמם מדי פעם משני צדי המתרס, אין מה לעשות - סה לה וי. עכשיו, משהו שאולי לא כולם יודעים. 8. מסתבר שניטש קרב קשה בין רוב (מפיק על, הוגה דעות, יוצר ובעל למופת) לבין R.J. Stewart, התסריטאי הראשי. סטיוארט טען שאין מצב שארס חוזר להיות אל וכל החוויות שעברו עליו בשנה ומשהו שהיה בן תמותה לא השפיעו עליו, לא הותירו חותם ולא גרמו לאיזשהו סוויץ´ בחשיבה. רוב היה נחרץ. ארס חוזר להיות מניאק. סטיוארט התעקש ש*משהו* חייב להשתנות, אבל רוב הוא הבוס, כידוע, רק בגלל שהוא בוס מתחשב להפליא, עשה טובה ונתן לסטיוארט לשנות קצת את הטקסט ולהכניס משהו קטן משלו. ופה מגיע משל ה"עקרב והברבור". אחד הקטעים היחידים שמנסים בעצם להסביר, או להראות למה הוא עושה את זה - "IT´S WHAT I DO". כן, ארס.... ואם תגיד את זה מספיק פעמים (פעמיים וחצי בפרק הזה) אולי גם תאמין בזה. *אני* מאמינה שמשהו בכל זאת השתנה. גם סטיוארט. חלק מכם מסכימים איתי. חלק ממש לא. ככה זה... :) ועוד בענייני מחיקות וצנזורים - 9. התמונה של הפרק - *סצינה שצולמה ונמחקה* - יש ה מ ו ן סצינות ארס-זינה שצולמו ונחתכו בעריכה. איכשהו תמיד מדובר בסצינות לוהטות במיוחד, איכשהו הן מוצאות את מקומן על רצפת העריכה (עברו אישור תסריטאי, לא עברו אישור של רוב [אגדה בחייו, מפיק על, אל?]. איכשהו וזה הקטע הבאמת יפה, תמיד מוציאים את התמונות האלה למכירה. כנראה שבשביל זה הן מספיק טובות... הקטע הזה, ששבריר ממנו אכן שודר, מראה את ההשפעה שיש לארס על זינה. מי שזוכר את הריגוש העצום שארס "העניק" לה ב-"eternal bonds" קלט מאוד מהר לפי הפרצופים שלה מה עובר עליה... וברור שמדובר בו... וגם לקשי התפיסה שבינינו, הזוהר האדום שאפף אותה לרגע לא הותיר מקום לספק... הוא *יודע* איך לעשות לה את זה... אז זהו. תם עידן. ארס קיבל את האלוהות שלו בחזרה, רוב קיבל את האלוהו-סליחה, את המניאק שלו חזרה, ופלח גדול ונחשב במיוחד בין מעריצי הסדרה מרוצה. אני? תנו לי את ארס בשיא יכולת הפיתוי שלו (אתם באמת יכולים להאשים את ליביה או את ואריה?) או תנו לי אותו מקפץ בעליצות לצידה של זינה ואני מאושרת. שפוטה שכמותי... אבל ככה אני, וככה הוא, ואף אחד לא ישנה את זה. :)

Niff74

New member
למי שרואה את הסדרה באור *מסויים*

ורוצה לקרוא פנפיק מופלא על מה שקרה אחרי הפרק, כי תכל´ס מעניין אותו לדעת כל מה שהתסריטאים לא נתנו לנו - מה עובר על ארס, מה עבר עליו, ומה הוא *באמת* חושב (לפי הכותבת, כמובן...) - אתם מוזמנים לאתר של Ladykate לקרוא את הסיפור The joining - part I - Understanding (ויש גם חלק ב´ למי שמעוניין, באותו אתר). מומלץ בחום!!! ובהזדמנות, אני מצרפת לינק לאתר, למי שמעוניין לקרוא סיפורים אחרים של אותה הליידי, או של כמה כותבות מוכשרות אחרות. גרסאות R-rated לסיפורים הנ"ל ניתן למצוא כאן: חלק א´ - http://www.kandi.org/xena/library/ladykate/ladykate-thejoining1-r.html חלק ב´ - http://www.kandi.org/xena/library/ladykate/ladykate-thejoining2-r.php

vampire1

New member
לא יודע אם יצא לכם לשים לב אבל

מתי שזינה ניגבה מגבריאל את הדם (אחרי הקטע של הלחימה) שמו את המוסיקה-נגינה שהייתה מתי זינה וגבריאל נצלבו בסוף העונה הרביעית לדעתי המנגינה ממש לא הייתה מתאימה שם... אבל מי שם לב

Ponchu

New member
ושוב...כרגיל...תוספת לביקורת...

הממ.... במילים קצת פחות ארוכות... אבל כן כן כן!!!!! מה זה הסבטקסט הזה בין איב לואריה? כלומר... החיבוק הזה היה כל כך לא במקום, לא משנה שלואריה הייתה "הארת איליי" (מזעזע) זה היה פשוט נורא. אויש...גבריאל... בנוגע לגבי, מצטערת. אני לא יודעת למה היא הייתה צריכה לכסח לה את הצורה. כלומר, למה ליביה יכלה לנצח אותה זה ברור. אבל ואריה? בסופו של דבר, גבריאל הסתובבה מספיק שנים עם זינה, נלחמה במספיק מקומות בעצמה כדי שתוכל לפחות להפסיד בכבוד, ולא מכוסה בדם ומפורקת כמו שואריה השאירה אותה. (ולמי שטוען שואריה בכל זאת אמזונה, ושארס אימן אותה - אז קודם כל ואריה אמזונה צ ע י ר ה ופעורה למדי, וכמה מלחמות היא כבר עברה? ודבר שני, ארס עדיין לא הספיק ללמד אותה יותר מדי....) ועדיין, גבריאל שיחקה אותה. רק חבל שהמפיקים לא יכולים פעם אחת לתת לה לעשות משהו כמו שצריך, תמיד זינה צריכה אחר כך לבוא ולהציל אותה (שזה קטע לפתיל אחר...) ארס.... המממ ארס.... נכון שהוא היה ממש חמוד איך שהוא הלך שם ליד זינה בקטע השני ונראה כמו נער קופצני שמח וטוב לב? הוא היה פשוט חמוד, עד כמה שזה לא משהו שהוא היה רוצה לשמוע...((:) אבל בסופו של דבר אני מסכימה עם ניף. כן, זה התפקיד שלו, זה מה שהוא אמור לעשות ולכל מי שטוען שהוא יכול היה לפחות להשאיר את זינה מחוץ לתמונה, הוא הרי הודה שלא הייתה לו שום כוונה להכניס את איב לעניין. מה היא נכנסה לשם בכלל? אמרו לה לא לבוא אז שלא תחזור.... אני לא מצליחה להבין את זה, כל מי שהולך אחרי איליי מתחיל לאבד איי קיו? זה מה שהוא עושה לאנשים? אבל.... משהו כן פחות נחמד בנוגע לארס. הוא חזר להיות אל. ולא סתם, הוא חזר להיות אל המלחמה... מה זה אומר? שהוא עבר לצד הלא נכון. לא משנה כמה אפשר לאהוב אותו ככה הוא עדיין מי שבסופו של דבר זינה צריכה לצאת נגדו. חבל לא? אחרי שהם פיתחו כאלה יחסים חבריים וחמים (ולכל מי שטוען יותר...) אז עכשיו שוב היא לא יכולה לסמוך עליו. כי שוב הם שניהם עומדים משני צידי המתרס. הוא רוצה מלחמות, היא רוצה שלום... ואיפה הם נפגשים באמצע? אוי... קטע ששיגע אותי... רק אותי מרגיז כל פעם לראות את איב עומדת עם מבט מושפל ודמעות בעיניים ואומרת "כן אימא, עשיתי את כל הדברים האלה". וזינה כמובן מסתכלת עליה במבט מזועזע ולא מאמין. מה היא חשבה שהיא עשתה עם השפחות? שיחקה דוקים? אה, וממתי ליביה כל כך הספיקה להתפתח? מתי היא הספיקה לכבוש חצי עולם? כל פעם שמדברים על העבר שלה ושל זינה הופכים אותן ליותר רעות, יותר מוצלחות, יותר אכזריות.... המממ.... כרגיל, הסניליות בשיאה ברגע שאני מתחילה לכתוב (רק אני מתחילה כבר לשבת עם פתקים בשביל דברים שאני רוצה לכתוב לאחר מכן?) אז אני בטח אוסיף כל מיני דברים קטנים בהמשך.... ורק דבר אחד... כשהיינו בקון אדריאן אמרה שבקטע האחרון שלה, כשזינה אומרת לה "תתרחקי מצרות" אז גם לוסי וגם רנה התחילו להיקרע מצחוק... כי איב כמו כל ילדה רעה מבית טוב כל הזמן הסתבכה בעונה השישית (שוב... איליי = הורדת איי קיו) וזה היה באמת מגוחך להגיד לה את זה... ומן הסתם רואים אותן צוחקות בסוף הפרק... חביב להפליא...(((:) עד כאן להיום...((:)

LLRO

New member
בקשר לעריכה

טוב אני לא אומרת שזאת הסיבה אבל זאת אפשרות: אולי זה טיפה מפריע לרוב שלוסי מצתלמת בסצנות כאלה ועוד אחר כך כל העולם רואה את זה. אני יודעת שאם אני הייתי במקומו היה מפריע לי שמחר בערך חצי מהאנשים על כור הארץ יפתחו את הטלויזיה ויראו את אישתי עם איזה חתיך הורס שכל הלשון שלו תקועה לה בגרון... שוב, אני לא אומרת שזאת הסיבה אבל זאת אפשרות.

Dafi the Mighty

New member
אחממ...

אחרי אמפיפוליס תחת מצור, שאם צריך להזכיר, לוסי נשכה שם את הפטמה של קווין (והיא עשתה את זה שוב בThe God You Know) ונישקה אותו שם כמה פעמים לא נראה לי ש*זה* מה שהפריע לרוב...

ראיתי דיי מסוף הפרק... אז למה...

ואריה היתה רעה, ויודעת להילחם כל כך טוב אחרי שלפני כמה פרקים זינה כיסחה לה את הצורה בשניה???????

shiRan WP

New member
זינה עשתה בכוונה

היא רצתה שואריה תבין שהיא מתנהגת לא פחות כמו איב כשהיא הייתה "ליויה" אז היא היית מוכנה להכנע לפניה בחוסר אונים כאילו כמו אחותה של ואריה- טורה שעשתה כך לפני שליויה הרגה אותה בעקרון זינה יכולה לכסח אותה בשניות, היא עשתה את זה כדי שהיא תבין שהיא מתנהגת בדיוק כמו האוייבת שלה

דעתי על path of vengeance

היי! אני חושבת שהיה פרק נחמד, אבל לצערי, כמה שאני פשוט חולה על גבריאל, היא ממש הגעילה אותי. לדעתי, אפילו אם היא ניסתה להציל את איב אחרי שהיא הכריזה עליה שהיא אשמה, היא בכלל לא הייתה צריכה להודיע שהיא אשמה. בעיני זה סותר לגמרי את כל הפעמים שזינה אמרה לגבריאל ששתיהן אימהות של איב, וגבריאל ממש הייתה כמו אמא לאיב. אז מה זה צריך להיות הסכין שהיא תקעה לה בגב?! אמא שלי לא הייתה מאשימה אותי [ובכך מסכנת אותי במוות!] בכאלה מעשים נוראיים. אם אני הייתי זינה הייתי נכנסת בגבריאל על כל הקטע הזה! אפילו אם תגידו שהיא בכל זאת הלכה מכות עם ואריה אח"כ כדי להציל אותה, אי אפשר הגיד שהיא עשתה את המקסימום שביכולתה. ובכלל, היא הייתה יותר מידי שלווה בשביל אמא שבתה בסכנת מוות! לעומת זאת, הסוף היה ממש חמוד. אבל אני בכלל לא אוהבת את ואריה. היא מגעילה ומעצבנת. אשמח לקבל תגובות!

LLRO

New member
תגובה

אני לא מרגישה כמוך בקשר לואריה, אני חושבת שגם אני במקומה הייתי רוצה להרוג את איב. חוץ מזה היא הולכת בדרך של ארס, ואת יודעת שכל מי שהולכת עם ארס הופכת קצת לבובה על חוט, וארס הוא זה שמושך בחוט... גם אני לא אהבתי את גבריאל בפרק הזה וגם אותי היא אכזבה קשות, אבל אני חייבת להודות, לא הייתה לה שום בררה אחרת. עד כמה שזה נמשע מוזר להגיד את זה היא נתנה אישור להרוג אותה כי זאת הייתה הדרך היחידה להציל אותה. אם היא היתה מצביעה בעד איב היו מסלקים אותה מהמועצה ואז לא היה לה קול בהחלטה את צודקת שגם גבריאל היא סוג של אמא בשביל איב אבל מה לעשות, אמא יש רק אחת. ואף אחד בעולם, אפילו אם הוא זה שיילד אותך, אפילו אם הוא היה איתך בכל יום בחיים שלך, אפילו אם הוא הסתכן במוות בשביל שאתה תחייה, גם אז הוא ידאג לך כמו שאמא דואגת לך.

Dafi the Mighty

New member
אני לא חושבת שאפשר להאשים את גבריאל

לא היה לה הרבה מה לעשות, והיא רצתה מצד אחד גם שאיב תצא מזה בשלום, אבל עדיין לשמור על קשרים טובים עם האמזונות- זינה כל הזמן רצתה להוציא את איב בדרך שלה- וגבריאל כל הזמן התעקשה שתתן לה, כי כשאיב מעורבת, אני לא חושבת שלזינה כל כך אכפת מידידות עם האמזונות, אלא מאיב בלבד. גם אם גבריאל הייתה אומרת שאיב לא אשמה, אז היו מעיפים אותה מהישיבות. הדרך היחידה שלה זה להגיד אשמה, ואז לנסות לדבר עם האמזונות על ארס וכשיגיע הרגע להחליט על פסק הדין שתנסה לשנות משהו- לא הייתה לה ברירה, אז אני לא חושבת שאפשר להאשים אותה. אני לא יודעת אם אני רואה את גבריאל כאימא שנייה לאיב, אבל זה לא כל כך משנה כי ברור שאיב חשובה לה מאד ושהיא לא תרצה שיקרה לה משהו רע. גבריאל ניסתה לעשות משהו בדיבורים, כשזה לא הצליח עוברים למכות. כשזה לא מצליח, נותנים לזינה להציל את המצב. זה מה שקרה, ובסוף הכל שב על מסלולו בשלום. גבריאל עשתה את המקסימום שהיא יכלה לעשות באותו מצב. כולן היו נגד איב בכל מקרה, זה לא היה משנה אם היא הייתה אומרת אם היא אשמה או לא. אור, למה את חושבת שואריה מגעילה ומעצבנת? אני מאד אוהבת את ואריה. ובקשר לעניין שכל מי שהולכת בדרך של ארס הופכת קצת לבובה על חוט, ובכן- זינה הלכה בדרך של ארס פעם, אני לא חושבת שהיא הייתה בובה על חוט.

Dafi the Mighty

New member
לעולם לא אשכח את היום שראיתי את

התמונה הזאת לראשונה...
תראי, יש כל מיני רמזים לאם היה משהו לבין לא היה משהו. כל העונה הראשונה אומרים שהם מעולם לא נפגשו, אבל כבר בעונה השנייה יש רמזים שכן היה ביניהם משהו בעבר ובעונה השלישית זה כאילו ברור מאליו שהיה ביניהם עבר... השאלה *מה בדיוק* היה, זה שאלה יפה... התמונות מארמגדון שנחתכו באכזריות מהפרק, מעלות השערות...
אפילו בפרק Path of Vengeance היה רמז שהיה ביניהם משהו...

LLRO

New member
כנראה שפיספת

את הקטע שבו אומרים שההחלטה צריכה להיות פה אחד, כל המלכות צריכות להסכים. כבר בכמה פרקים אמרו שזינה הייתה אחרת מכל הלוחמות של ארס, היא לא הייתה תחת פיקודו, היא התעקשה לפקד איתו ובגלל זה היא הייתה האוהבה עליו, היא הייתה שונה, היא הציבה לו אתגרים חדשים, היא העזה להמרות את פיו, היא הייתה חוצפנית, היא העזה להגיד לו את כל מה שהיא חושבת בפרצוף. אבל חוץ ממנה כולן הפכו ללוחמות חסרות דיעה שעושות כל מה שארס אומר.

Dafi the Mighty

New member
יכול להיות שפספסתי.

אבל אם גבריאל לא הייתה מסכימה וכולן כן, אז היו מעיפים אותה. והיא רצתה להישאר כדי שהן יוכלו להקשיב לה וכדי שהיא תוכל לנסות להוציא את איב מזה בדרכים של האמזונות ולא באלימות של זינה. לגבריאל לא הייתה ממש ברירה. היא לא עשתה את זה כי היא רצתה להוציא את איב להורג כמו כולן. כן, את צודקת על איך שזינה הייתה עם ארס. רק המחשבה על זה מתסכלת אותי וגורמת לי לרצות לרצוח איזה מישהו שקוראים לו רוב...
גררר!!! לא יודעת אם לוחמות חסרות דיעה, אבל... נו, ארס מצליח לשכנע בקלות, לפתות בקלות וכ"ו...

למעלה