Pazcare-תוכנית ביטוח בריאות חדשנית ופורצת דרך המאפשרת ביטוח בריאות כוללני לחלוטין ומקיף לחלוטין לכולם בחינם בעלות של שליש מאובמהקר, ושכתבתי בגיל 17.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
* שרשור זה התחיל בתור תגובה להנרי בשרשור אחר, אך כמו מה שקורה לי לפעמים עם חלק מהודעותיי בשרשורים שונים, לבסוף הבנתי שתגובתי זאת מבריקה מידי מכדי להיות סתם איזו תגובה בסתם איזה שרשור ולכן החלטתי שהיא ראויה לשרשור משלה. הנה לפניכם, מצויה תגובתי להנרי בשרשור אחר:

באירופה הם במיתון רציף מאז 2008 בגלל הצורה שבה האנושיות הרבה שלהם גורמת להם לבזבז כספי מיסים רבים על ביטוח בריאות מקיף חינם או כמעט חינם לכל האוכלוסייה, מה שמפריע לצמיחה הכלכלית.

בארצות הברית, אותה חוסר אנושיות שלהם, אותו היעדר של קוד מוסרי, מאפשר להם כאינדיבידואלים וכתרבות לעשות כל מה שהם רוצים וכל מה שהם צריכים כדי להצליח, וזה למה הם כל-כך מצליחים, הכול על חשבון האנושיות שלהם, המוסריות שלהם, התרבותיות שלהם.

הימנים מדברים על כלכלה משגשגת ומתפקדת, והצורה שבה ביטוח בריאות מקיף לכולם ידפוק את הכלכלה.

__צילום מסך_23-6-2024_125712_miro.medium.com.jpeg

השמאלנים מדברים על ערכים של אנושיות, סולידריות ודאגה לזולת, והצורה שבה חיים בחברה שבה אנשים דואגים אחד לשני היא דבר שנצא ממנו יותר מורווחים כבני-אדם מאשר מופסדים כלכלית.

Politics 1335.jpg

לשני הצדדים יש טיעונים טובים, וזה נדמה כאילו שניצחונו של כל אחד מהצדדים, והישגו של כל אחד מהצדדים, בהכרח יביא אל ההפסד שהצד השני מדבר עליו.

אבל מה אם אני אגיד לכם, ומה אם אני אגיד לכולם, שיש דרך אחרת?

5f7.jpg

המצב האידיאלי הוא לאפשר חברה ותרבות אנושיים המספקים ביטוח בריאות מקיף לחלוטין וכוללני לחלוטין לכולם על חשבון המדינה, אך באותה הזמן לאפשר חברה מצליחה כלכלית וחומרית שלא מבזבזת הרבה כסף על אותו ביטוח בריאות מקיף לחלוטין וכוללני לחלוטין לכולם על חשבון המדינה. על פניו זה נשמע בלתי אפשרי. למזלנו, השם שלי הוא מאור פז, וכמו סטיב ג'ובס ואילון מאסק לפניי, דברים בלתי אפשריים הם תחום ההתמחות שלי.

מה אם, ביטוח הבריאות יהיה מקיף לחלוטין וכוללני לחלוטין עבור כולם על חשבון המדינה, ובאותה הנשימה, זה לא יעלה כזה הרבה כסף בכלל, כי האנשים, פשוט יהיו הרבה יותר בריאים?

האם ידעת ש-80% מכל מקרי סרטן הריאות נגרמים על-ידי עישון, כמצוין על-ידי אגודת הסרטן האמריקאית?

או שלדוגמה הסוכרת וסיבוכיה אחראיים ל-25 אחוזים מעלויות ביטוח הבריאות הציבורי, כפי מה שמצין הנשיא ביל קלינטון באוטוביוגרפיה הנשיאותית שלו, "חיי", בפרק 18 בעמוד 226?

אנחנו לא צריכים להקריב את האנושיות שלנו בשביל הכלכלה שלנו ואנחנו לא צריכים להקריב את הכלכלה שלנו בשביל האנושיות שלנו. כל מה שאנחנו צריכים זה ציבור בריא יותר ואזרחים בריאים יותר, מה שלא רק יאפשר גם כלכלה חזקה וגם חברה ערכית ומוסרית, אלא ייצור ציבור חדש של אנשים שכאילו כמו נולדו מחדש. אנשים בריאים יותר בגופם שגם מרגישים לאחר מכן ובעקבות כך בריאים יותר בנפשם.

אנשים חושבים שביטוח בריאות ציבורי הוא עניין עבור משרד הבריאות, אבל זה לא נכון. כדי להוציא את התוכנית הנכונה של ביטוח הבריאות הנכון לפועל, ביטוח בריאות חינם, כוללני ומקיף לכולם בעלות נמוכה, שמאפשר גם כלכלה חזקה וגם חברה מוסרית, דרוש למעשה שיתוף פעולה רב-משרדי של משרדי הבריאות, העבודה, החינוך והתקשורת.

מה שאנו זקוקים לו בכל מדינות העולם היא תוכנית ביטוח בריאות מקיפה וכוללנית בחינם לכולם, לצידה של העברה של שורה ארוכה של חוקים ותקנות הנועדו לשפר את בריאותו הציבור, ולכן אנחנו למעשה זקוקים לכל המשרדים האלו.

תפקידו של משרד הבריאות יהיה לתכנן ולהוציא לפועל תוכנית ביטוח בריאות ציבורית מקיפה, כוללנית ומוחלטת המספקת ביטוח בריאות בחינם לכולם.

תפקידו של משרד העבודה יהיה לחולל מהפכה במזון המוגש בקפיטריות שבמקומות העבודה, להוביל להפחתה באוכל הלא בריא והמעובד, עתיר השומנים, הסוכרים והנתרן המוגש שם, ולגרום להגשת תפריט בריא יותר, של יותר פירות, יותר ירקות, לחמים יותר בריאים, משקאות בריאים יותר, ובאופן כללי, הכול בריא יותר.

תפקידו של משרד החינוך יהיה לחולל בדיוק את אותה מהפכה במזון המוגש בקפיטריות שבבתי-הספר, להוביל להפחתה באוכל הלא בריא והמעובד, עתיר השומנים, הסוכרים והנתרן שמוגש גם שם, ולגרום להגשת תפריט בריא יותר, של יותר פירות, יותר ירקות, לחמים יותר בריאים, משקאות בריאים יותר, ובאופן כללי, הכול בריא יותר.

נוסף על כך, משרד החינוך יכניס לבתי-הספר תוכניות חינוכיות חדשות שישימו דגש על אורח חיים בריא יותר, ילמדו את התלמידים על נזקיהם של השומן, הסוכר, המזון המעובד וכיוצא בזה, ויעודדו אותם לכדי פעילות ספורטיבית, היגיינת שינה נכונה, ובאופן כללי, חיים בריאים יותר.

ובסופו של דבר, משרד התקשורת יתכנן ויוציא לפועל שורה ארוכה ושאינה נגמרת לעולם של פרסומות ושאר אמצעים כדי להפיץ מסרים בריאים יותר על חיים בריאים יותר, על-מנת להפיץ את המסר ולהעלות מודעות בקרב הציבור הכללי.

מעבר לכל זה, על הפרלמנט לחוקק חוקים שיקדמו את בריאותם של האזרחים. מיסים גבוהים על אלכוהול, כדי שאנשים ימעטו בשתייה. מיסים וקנסות על חברות ייצור מזון ושתייה שלא יעמדו בהגבלות על כמויות השומן, הסוכר והנתרן המותרות במוצרי המזון והשתייה, כאשר ההגבלות יבוססו על המלצות משרד הבריאות. והוצאה מחוץ לחוק של כל מה שפשוט חמור מידי מכדי לטפל בו ולהביא לצמצומו פשוט על-ידי קנסות ומיסים. דברים כמו צבעי מאכל באוכל שלנו, שלא מוסיפים שום תועלת כלשהי, לא בטעם ולא בשום דבר אחר, מלבד לגרום למזון להיראות יותר מושך לעין, על חשבון בריאות הציבור. סיגריות גם כן יוצאו מחוץ לחוק. גם כל החומצות על כל סוגיהן, בשתייה הממותקת שלנו, ההורסות את שינינו.

כך, נוכל ליצור ביטוח הבריאות שיהיה מקיף לחלוטין וכוללני לחלוטין עבור כולם על חשבון המדינה, ובאותה הנשימה, זה בכלל לא יעלה כזה הרבה כסף, כי האנשים פשוט יהיו הרבה יותר בריאים, וההוצאות על ביטוח הבריאות הציבורי בכלל ירדו בהשוואה לכמה שהן עולות כיום.

תוכנית ביטוח בריאות חדשנית ופורצת דרך המאפשרת ביטוח בריאות אירופאי, בעלות של שליש מאובמהקר, ושאותה כתבתי לראשונה בגיל 17.

לתוכנית זאת, אני קורא Pazcare.

השם שלי הוא מאור פז, ואני לא בוחר בימין או שמאל.

אני המפשר הגדול.

זה למה חלק מהמעריצים שלי נוהגים לקרוא לי הישו של הכלכלה.

__צילום מסך_23-6-2024_153225_www.bing.com.jpeg

כמו גם אחת הסיבות לכך שאני נחשב לגאון עצום מימדים, כמו בבית-ספר, פעם, כך גם כיום ובבגרותי.

‏‏20170919_021449 - עותק.jpg
20231031_095919.jpg
20231031_100000.jpg
לכידת אינטרנט_2-11-2023_224234_www.tapuz.co.il.jpeg
לכידת אינטרנט_3-11-2023_233249_www.tapuz.co.il.jpeg
__צילום מסך_15-5-2024_194347_www.tapuz.co.il.jpeg

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
* שרשור זה התחיל בתור תגובה להנרי בשרשור אחר, אך כמו מה שקורה לי לפעמים עם חלק מהודעותיי בשרשורים שונים, לבסוף הבנתי שתגובתי זאת מבריקה מידי מכדי להיות סתם איזו תגובה בסתם איזה שרשור ולכן החלטתי שהיא ראויה לשרשור משלה. הנה לפניכם, מצויה תגובתי להנרי בשרשור אחר:

באירופה הם במיתון רציף מאז 2008 בגלל הצורה שבה האנושיות הרבה שלהם גורמת להם לבזבז כספי מיסים רבים על ביטוח בריאות מקיף חינם או כמעט חינם לכל האוכלוסייה, מה שמפריע לצמיחה הכלכלית.

בארצות הברית, אותה חוסר אנושיות שלהם, אותו היעדר של קוד מוסרי, מאפשר להם כאינדיבידואלים וכתרבות לעשות כל מה שהם רוצים וכל מה שהם צריכים כדי להצליח, וזה למה הם כל-כך מצליחים, הכול על חשבון האנושיות שלהם, המוסריות שלהם, התרבותיות שלהם.

הימנים מדברים על כלכלה משגשגת ומתפקדת, והצורה שבה ביטוח בריאות מקיף לכולם ידפוק את הכלכלה.

צפה בקובץ המצורף 107568

השמאלנים מדברים על ערכים של אנושיות, סולידריות ודאגה לזולת, והצורה שבה חיים בחברה שבה אנשים דואגים אחד לשני היא דבר שנצא ממנו יותר מורווחים כבני-אדם מאשר מופסדים כלכלית.

צפה בקובץ המצורף 107569

לשני הצדדים יש טיעונים טובים, וזה נדמה כאילו שניצחונו של כל אחד מהצדדים, והישגו של כל אחד מהצדדים, בהכרח יביא אל ההפסד שהצד השני מדבר עליו.

אבל מה אם אני אגיד לכם, ומה אם אני אגיד לכולם, שיש דרך אחרת?

צפה בקובץ המצורף 107570

המצב האידיאלי הוא לאפשר חברה ותרבות אנושיים המספקים ביטוח בריאות מקיף לחלוטין וכוללני לחלוטין לכולם על חשבון המדינה, אך באותה הזמן לאפשר חברה מצליחה כלכלית וחומרית שלא מבזבזת הרבה כסף על אותו ביטוח בריאות מקיף לחלוטין וכוללני לחלוטין לכולם על חשבון המדינה. על פניו זה נשמע בלתי אפשרי. למזלנו, השם שלי הוא מאור פז, וכמו סטיב ג'ובס ואילון מאסק לפניי, דברים בלתי אפשריים הם תחום ההתמחות שלי.

מה אם, ביטוח הבריאות יהיה מקיף לחלוטין וכוללני לחלוטין עבור כולם על חשבון המדינה, ובאותה הנשימה, זה לא יעלה כזה הרבה כסף בכלל, כי האנשים, פשוט יהיו הרבה יותר בריאים?

האם ידעת ש-80% מכל מקרי סרטן הריאות נגרמים על-ידי עישון, כמצוין על-ידי אגודת הסרטן האמריקאית?

או שלדוגמה הסוכרת וסיבוכיה אחראיים ל-25 אחוזים מעלויות ביטוח הבריאות הציבורי, כפי מה שמצין הנשיא ביל קלינטון באוטוביוגרפיה הנשיאותית שלו, "חיי", בפרק 18 בעמוד 226?

אנחנו לא צריכים להקריב את האנושיות שלנו בשביל הכלכלה שלנו ואנחנו לא צריכים להקריב את הכלכלה שלנו בשביל האנושיות שלנו. כל מה שאנחנו צריכים זה ציבור בריא יותר ואזרחים בריאים יותר, מה שלא רק יאפשר גם כלכלה חזקה וגם חברה ערכית ומוסרית, אלא ייצור ציבור חדש של אנשים שכאילו כמו נולדו מחדש. אנשים בריאים יותר בגופם שגם מרגישים לאחר מכן ובעקבות כך בריאים יותר בנפשם.

אנשים חושבים שביטוח בריאות ציבורי הוא עניין עבור משרד הבריאות, אבל זה לא נכון. כדי להוציא את התוכנית הנכונה של ביטוח הבריאות הנכון לפועל, ביטוח בריאות חינם, כוללני ומקיף לכולם בעלות נמוכה, שמאפשר גם כלכלה חזקה וגם חברה מוסרית, דרוש למעשה שיתוף פעולה רב-משרדי של משרדי הבריאות, העבודה, החינוך והתקשורת.

מה שאנו זקוקים לו בכל מדינות העולם היא תוכנית ביטוח בריאות מקיפה וכוללנית בחינם לכולם, לצידה של העברה של שורה ארוכה של חוקים ותקנות הנועדו לשפר את בריאותו הציבור, ולכן אנחנו למעשה זקוקים לכל המשרדים האלו.

תפקידו של משרד הבריאות יהיה לתכנן ולהוציא לפועל תוכנית ביטוח בריאות ציבורית מקיפה, כוללנית ומוחלטת המספקת ביטוח בריאות בחינם לכולם.

תפקידו של משרד העבודה יהיה לחולל מהפכה במזון המוגש בקפיטריות שבמקומות העבודה, להוביל להפחתה באוכל הלא בריא והמעובד, עתיר השומנים, הסוכרים והנתרן המוגש שם, ולגרום להגשת תפריט בריא יותר, של יותר פירות, יותר ירקות, לחמים יותר בריאים, משקאות בריאים יותר, ובאופן כללי, הכול בריא יותר.

תפקידו של משרד החינוך יהיה לחולל בדיוק את אותה מהפכה במזון המוגש בקפיטריות שבבתי-הספר, להוביל להפחתה באוכל הלא בריא והמעובד, עתיר השומנים, הסוכרים והנתרן שמוגש גם שם, ולגרום להגשת תפריט בריא יותר, של יותר פירות, יותר ירקות, לחמים יותר בריאים, משקאות בריאים יותר, ובאופן כללי, הכול בריא יותר.

נוסף על כך, משרד החינוך יכניס לבתי-הספר תוכניות חינוכיות חדשות שישימו דגש על אורח חיים בריא יותר, ילמדו את התלמידים על נזקיהם של השומן, הסוכר, המזון המעובד וכיוצא בזה, ויעודדו אותם לכדי פעילות ספורטיבית, היגיינת שינה נכונה, ובאופן כללי, חיים בריאים יותר.

ובסופו של דבר, משרד התקשורת יתכנן ויוציא לפועל שורה ארוכה ושאינה נגמרת לעולם של פרסומות ושאר אמצעים כדי להפיץ מסרים בריאים יותר על חיים בריאים יותר, על-מנת להפיץ את המסר ולהעלות מודעות בקרב הציבור הכללי.

מעבר לכל זה, על הפרלמנט לחוקק חוקים שיקדמו את בריאותם של האזרחים. מיסים גבוהים על אלכוהול, כדי שאנשים ימעטו בשתייה. מיסים וקנסות על חברות ייצור מזון ושתייה שלא יעמדו בהגבלות על כמויות השומן, הסוכר והנתרן המותרות במוצרי המזון והשתייה, כאשר ההגבלות יבוססו על המלצות משרד הבריאות. והוצאה מחוץ לחוק של כל מה שפשוט חמור מידי מכדי לטפל בו ולהביא לצמצומו פשוט על-ידי קנסות ומיסים. דברים כמו צבעי מאכל באוכל שלנו, שלא מוסיפים שום תועלת כלשהי, לא בטעם ולא בשום דבר אחר, מלבד לגרום למזון להיראות יותר מושך לעין, על חשבון בריאות הציבור. סיגריות גם כן יוצאו מחוץ לחוק. גם כל החומצות על כל סוגיהן, בשתייה הממותקת שלנו, ההורסות את שינינו.

כך, נוכל ליצור ביטוח הבריאות שיהיה מקיף לחלוטין וכוללני לחלוטין עבור כולם על חשבון המדינה, ובאותה הנשימה, זה בכלל לא יעלה כזה הרבה כסף, כי האנשים פשוט יהיו הרבה יותר בריאים, וההוצאות על ביטוח הבריאות הציבורי בכלל ירדו בהשוואה לכמה שהן עולות כיום.

תוכנית ביטוח בריאות חדשנית ופורצת דרך המאפשרת ביטוח בריאות אירופאי, בעלות של שליש מאובמהקר, ושאותה כתבתי לראשונה בגיל 17.

לתוכנית זאת, אני קורא Pazcare.

השם שלי הוא מאור פז, ואני לא בוחר בימין או שמאל.

אני המפשר הגדול.

זה למה חלק מהמעריצים שלי נוהגים לקרוא לי הישו של הכלכלה.

צפה בקובץ המצורף 107571

כמו גם אחת הסיבות לכך שאני נחשב לגאון עצום מימדים, כמו בבית-ספר, פעם, כך גם כיום ובבגרותי.

צפה בקובץ המצורף 107572
צפה בקובץ המצורף 107573
צפה בקובץ המצורף 107574
צפה בקובץ המצורף 107575
צפה בקובץ המצורף 107576
צפה בקובץ המצורף 107577
__צילום מסך_7-6-2024_18958_www.tapuz.co.il.jpeg
__צילום מסך_10-4-2024_1113_www.tapuz.co.il.jpeg
__צילום מסך_17-6-2024_12841_www.tapuz.co.il.jpeg

מטעמי צניעות, מוטב שנעצור כאן.

תודה רבה לכולם,

אני הייתי מאור פז,

כותב האסכולה הכלכלית הפזית (בגיל 17),

המפשר הגדול,

הישו של הכלכלה,

הבן-אדם הכי חכם בעולם.

57823878-crowned-boy-sitting-in-an-armchair.jpg
HD-wallpaper-the-king-animal-crown-lion-wild.jpg
2Ce1.gif
800px-Barack_Obama_drops_the_mic.gif
giphy.gif

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
יצרני התרופות כראשונים ויצרני המזון (והסיגריות), יחברו יחד כדי להעלים אחד שחושב כך, אם הוא גם יצליח לעורר גלים בציבור. כל עוד יהיה מדובר רק בתכנית מגירה? ניחא. אבל ברגע שרק יעלה החשש, שרמת המכירות של מוצרי הפרמה והמזון המזיק תעמוד בסכנה... הם יעשו הכל כדי שדבר כזה לא יקרה. אין לך ולו שמץ של מושג, איך הדברים האלה עובדים ואיזה כוחות יש לכל היצרנים הללו.

אז בוא ונגיד שתהליך כזה הוא בכל זאת אפשרי, עם חינוך נכון ומודעות גוברת? או קיי. אולי. אבל מדובר בתהליך איטי, שלא יקרום עור וגידים במהלך חיינו שלנו. ורק הוכחה קטנה... פעם המדד לרמת סוכר בריאה בבדיקת בוקר לאחר 12 שעות של צום, עמדה על 100. כלומר: כל מי שרמת הסוכר שלו עלתה על 100, נחשב כמי שצריך להיות במעקב ולהתחיל לקבל תרופות להורדת רמת הסוכר בדם. והפתעה: בשנים האחרונות הרף הורד ואם רמת הסוכר גבוהה מ-90, המטופל כבר נחשב כמי שזקוק למעקב ולטיפול תרופתי. אז נשאלת השאלה, למי זה טוב? האם זה טוב ליצרני התרופות, שמקדמים בדרך זו את מכירת המוצרים שלהם, כאשר התרופות הזולות והפשוטות מאבדות אפקטיביות ואז המטופל עובר הרבה קודם לצרוך תרופות יקרות יותר, או שיש כאן "באמת" דאגה לבריאות הציבור? אז זהו. יש לך כאן אתגר: שב לך במשרדך הממוזג ונסה לפתור את המשוואה הזו. כשתגיע לפתרון, תמשיך לחשוב איך ניתן באמת ליישם את התיאוריה שלך, שאגב, לא היית אתה הראשון שחשב עליה.
אם תחקור מעט יותר, אתה תיווכח שהיו כבר "בוגדים" שבעברם עבדו במפעלי התרופות ומאוחר יותר הם יצאו עם הוכחות חותכות, שמפעלי התרופות מאונות את הציבור, תוך שהן משחדות רופאים לחלק מרשמים למוצריהם הן אם זה נחוץ והן אם לא. המערכת הזו פועלת כבר שנים רבות ולא איזה ישראלי צעיר, שעדיין לא סיים את לימודי התואר הראשון שלו יוכל לשנות זאת. כי מה? מרוב התלהבות, אתה לא טרחת לבדוק מה באמת קורה בעולם האמיתי ואתה ממשיך לדבוק בחלום של ילד בן 16, שעדיין לא למד להכיר את המציאות האמיתית.

יצרני התרופות כראשונים ויצרני המזון (והסיגריות), יחברו יחד כדי להעלים אחד שחושב כך, אם הוא גם יצליח לעורר גלים בציבור. כל עוד יהיה מדובר רק בתכנית מגירה? ניחא. אבל ברגע שרק יעלה החשש, שרמת המכירות של מוצרי הפרמה והמזון המזיק תעמוד בסכנה... הם יעשו הכל כדי שדבר כזה לא יקרה. אין לך ולו שמץ של מושג, איך הדברים האלה עובדים ואיזה כוחות יש לכל היצרנים הללו.

אז בוא ונגיד שתהליך כזה הוא בכל זאת אפשרי, עם חינוך נכון ומודעות גוברת? או קיי. אולי. אבל מדובר בתהליך איטי, שלא יקרום עור וגידים במהלך חיינו שלנו. ורק הוכחה קטנה... פעם המדד לרמת סוכר בריאה בבדיקת בוקר לאחר 12 שעות של צום, עמדה על 100. כלומר: כל מי שרמת הסוכר שלו עלתה על 100, נחשב כמי שצריך להיות במעקב ולהתחיל לקבל תרופות להורדת רמת הסוכר בדם. והפתעה: בשנים האחרונות הרף הורד ואם רמת הסוכר גבוהה מ-90, המטופל כבר נחשב כמי שזקוק למעקב ולטיפול תרופתי. אז נשאלת השאלה, למי זה טוב? האם זה טוב ליצרני התרופות, שמקדמים בדרך זו את מכירת המוצרים שלהם, כאשר התרופות הזולות והפשוטות מאבדות אפקטיביות ואז המטופל עובר הרבה קודם לצרוך תרופות יקרות יותר, או שיש כאן "באמת" דאגה לבריאות הציבור? אז זהו. יש לך כאן אתגר: שב לך במשרדך הממוזג ונסה לפתור את המשוואה הזו. כשתגיע לפתרון, תמשיך לחשוב איך ניתן באמת ליישם את התיאוריה שלך, שאגב, לא היית אתה הראשון שחשב עליה.
אם תחקור מעט יותר, אתה תיווכח שהיו כבר "בוגדים" שבעברם עבדו במפעלי התרופות ומאוחר יותר הם יצאו עם הוכחות חותכות, שמפעלי התרופות מאונות את הציבור, תוך שהן משחדות רופאים לחלק מרשמים למוצריהם הן אם זה נחוץ והן אם לא. המערכת הזו פועלת כבר שנים רבות ולא איזה ישראלי צעיר, שעדיין לא סיים את לימודי התואר הראשון שלו יוכל לשנות זאת. כי מה? מרוב התלהבות, אתה לא טרחת לבדוק מה באמת קורה בעולם האמיתי ואתה ממשיך לדבוק בחלום של ילד בן 16, שעדיין לא למד להכיר את המציאות האמיתית.
בלי קשר אם התוכנית שלו טובה או לא הוא הציע לך סוציאליזם.

במילים אחרות ה"תוכנית" שלו זה פשוט לקבוע לאחרים מה לאכול ולשתות.

נערך לאחרונה ב:

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
גם אם באמצעות מאבק קשה, עיקש וממושך, הדבר אפשרי.
אז בוא ונגיד שתהליך כזה הוא בכל זאת אפשרי, עם חינוך נכון ומודעות גוברת? או קיי. אולי. אבל מדובר בתהליך איטי, שלא יקרום עור וגידים במהלך חיינו שלנו.
חינוך נכון בבתי-הספר והגברת מודעות כללית בקרב הציבור באמצעות מסעות פרסום זה עוד החלק הפחות חשוב של התוכנית. הדבר שיהיה לו הכי הרבה השפעה זה כשמשרדי החינוך והעבודה ישפרו משמעותית את התפריטים של הקפיטריות בבתי-הספר ומקומות העבודה, ודווקא זה, איזה יופי, הדבר שהכי קל לעשות אותו ולהוציא אותו אל הפועל.

החלק השני החשוב ביותר של התוכנית הוא קנסות ומיסים על חברות שלא יעמדו ביעדים של הגבלות על כמויות השומן, הסוכר והנתרן, והחלק השלישי החשוב ביותר, הוא החינוך והגברת המודעות, ורק בשלבים האלו, החברות האלו צפויות להילחם בחזרה.

למה החלק הראשון הוא החשוב ביותר? כי מה משנה בסופו של דבר? מה שקורה בפועל. בלי קשר לזה שכל החברות של המזון והשתייה הלא בריאים ממלאים את הסופרים והחנויות בכל המזון והשתייה הלא בריאים שלהם, מה שחשוב זה מה בפועל ובסופו של יום האנשים מכניסים לפה שלהם ואוכלים.

הקפיטריות שבבתי-הספר (פחות רלוונטי לארץ ויותר בחו"ל אבל לדעתי זה רק אומר שבארץ צריך לחולל הפיכה בתחום ולהתחיל להכניס קפיטריות כמו בבתי-הספר, ולא, הקיוסקים שבבתי-הספר הגדולים של הערים הגדולות כמו תל-אביב, זה לא נחשב קפיטריה) אחראיות על בין ארוחה אחת לשתיים, תלוי בבית-ספר, בתלמיד ובאורך יום הלימודים שלו, נגיד בממוצע אחד וחצי, שזה חצי מכל התזונה והאכילה של הילד, והקפיטריות שבמקומות העבודה, שם כבר אוכלים פעמיים מתוך שלוש ארוחות ביום, והקפיטריות האלו אחראיות על שני שליש מכל תזונת האדם הבוגר העובד.

באשר לקפיטריות בבתי-הספר ומקומות העבודה, זה כבר ממילא לא עניינם של כל חברות המזון המזיק, כי כבר עכשיו, האוכל שם הוא לא כזה-כזה נורא (אלא אם כן אתה חייל בצה"ל אבל זה כבר סיפור אחר), אלא הוא פשוט לא בריא בצורה מיוחדת, ולכן הוא לא מזיק ולא תורם, כאשר רוב האוכל שאנחנו לא אוכלים שם, הוא האוכל המזיק, וכך הבריאות נפגעת.

אז תדמיין שפתאום נמלא את הקפיטריות שבבתי-הספר ומקומות העבודה בתפוחים, בננות, מלפפונים, עגבניות, דגים, זרעים ואגוזים, ענבים, אורז מלא במקום רגיל, חזה עוף במקום עוף, לחם מחיטה מלאה במקום לחם לבן וכן הלאה וכן הלאה, מיצים טבעיים שנסחטים במקום ועוד ועוד, כאשר כאמור, זה חצי מכל תזונת הילדים במדינות עם קפיטריות בבתי-הספר ושני שליש מתזונת הבוגר העובד.

זה רוב על פני שאר הארוחות, אז תאר לך כמה הרבה זה יתקן ויעכב את הנזק של האוכל הלא בריא, גם אם נגיד ולא מממשים את שאר שני חלקי התוכנית, כאשר את החצי מכל הארוחות של התלמידים ושני שליש מכל ארוחות האדם הבוגר נגייס אל הצד של הלשמור על הבריאות שלו ואף לשפר אותה, במקום שאלו יימצאו בצד הניטרלי.

עכשיו אתה רואה ומבין למה דווקא החלק הראשון של התוכנית הוא החשוב ביותר? ;)

וכאמור, גם הקל ביותר. חברות האוכל והשתייה המזיקים ממילא לא נמצאים שם, אז הם לא יילחמו נגד זה, אז מי כן בעצם? מה נשאר? פשוט שמשרדי החינוך והעבודה יקבלו החלטה שכזאת ויבנו תפריט חדש?

החלקים השני והשלישי של התוכנית הם כבר פחות קריטיים, למרות שאכן, גם שם יש להשקיע עבודה, וכן, שם זה יהיה קשה יותר, אבל לאחר מאבק, גם שם אפשר להצליח.
ורק הוכחה קטנה... פעם המדד לרמת סוכר בריאה בבדיקת בוקר לאחר 12 שעות של צום, עמדה על 100. כלומר: כל מי שרמת הסוכר שלו עלתה על 100, נחשב כמי שצריך להיות במעקב ולהתחיל לקבל תרופות להורדת רמת הסוכר בדם. והפתעה: בשנים האחרונות הרף הורד ואם רמת הסוכר גבוהה מ-90, המטופל כבר נחשב כמי שזקוק למעקב ולטיפול תרופתי. אז נשאלת השאלה, למי זה טוב? האם זה טוב ליצרני התרופות, שמקדמים בדרך זו את מכירת המוצרים שלהם, כאשר התרופות הזולות והפשוטות מאבדות אפקטיביות ואז המטופל עובר הרבה קודם לצרוך תרופות יקרות יותר, או שיש כאן "באמת" דאגה לבריאות הציבור? אז זהו. יש לך כאן אתגר: שב לך במשרדך הממוזג ונסה לפתור את המשוואה הזו.
שחיתות של חברות התרופות זה עניין אחר ואכן יש לטפל בכך ביד קשה.

הממזרים השקרנים האלו מג'ונסון וג'ונסון, הא? ;)

כשתגיע לפתרון, תמשיך לחשוב איך ניתן באמת ליישם את התיאוריה שלך, שאגב, לא היית אתה הראשון שחשב עליה.
לא, די, לא נכון. מי חשב על זה לפניי? לא, אני לא רוצה 😭
זה בכל מקרה לא החלק החשוב ביותר של התוכנית.

גם בנוגע לחלק הזה, באמצעות מאבק עיקש, ארוך וממושך בהם, הכול אפשרי 🧐

px3d9c93.png

ai27

Well-known member
משמח אותי לראות שאתה לומד ממני ומצטט אותי
אולי יש לך סיכוי להגיע למשהו
המשך כך

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
משמח אותי לראות שאתה לומד ממני ומצטט אותי
אולי השש מילים הראשונות של השורה השלישית 😅

מה דעתך על תוכנית ביטוח הבריאות החדשנית ופורצת הדרך שכתבתי לפני תשע שנים כחלק מהאסכולה הכלכלית הפזית, הלוא היא כמובן העבודה החשובה ביותר בהיסטוריה של הכלכלה, בגלל שהיא העבודה הגאונית ביותר בהיסטוריה של הכלכלה, כמו גם עבודה הנועדה לפשר בין הימין הכלכלי לשמאל הכלכלי, לתת לכולם את מה שהם רוצים, לאכול את העוגה, ולהשאיר אותה שלמה? 😁

זה שאני הבן-אדם הכי חכם בהיסטוריה כבר אמרנו? 😎

139789f3ed4c221fe272b38a463384be.jpg
אולי יש לך סיכוי להגיע למשהו

ai27

Well-known member
אולי השש מילים הראשונות של השורה השלישית
למעשה כל הפסקה השניה
בפסקה השלישית שוב פספסת, כי מה שקרה זה שאובמה מימן את כל הרפואה של העניים והזקנים מתקציב המדינה
אז היום ארה"ב היא עם מיסים נמוכים אבל מדינת רווחה לא פחות מאירופה
והכל ממומן מחוב שעולה במהירות
מה דעתך על תוכנית ביטוח הבריאות החדשנית ופורצת הדרך שכתבתי לפני תשע שנים כחלק מהאסכולה הכלכלית הפזית
לתקן את אובמהקייר זה קל, כי הוא גרוע להחריד
אבל שים לב שכלל הרפואה בישראל זה שליש מאובמהקייר. אז האגרסיביות בהצעה שלך בעצם לא נדרשת

אז המודל המתבקש, הוא בעצם המודל הישראלי: קל ופשוט

ai27

Well-known member
אין לו,יותר מידי מפונק.
כל תינוק הוא מפונק. והוריו מפנקים אותו כמו תינוק
כשיתנו לו לגדול הוא יתבגר
את השנים החשובות לבנית אופי ויכולות הוא מבזבז על "כלום ושום דבר".
בכלל לא חריג
רוב האנשים מבזבזים את חייהם

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
למעשה כל הפסקה השניה
אולי נדמה לך 😂
בפסקה השלישית שוב פספסת,
שוב פעם דברים נדמים לך 😂
כי מה שקרה זה שאובמה מימן את כל הרפואה של העניים והזקנים מתקציב המדינה
לא נכון. יש עשרות מיליוני אמריקנים שאובמהקר עדיין לא מכסה, ולכן אובמהקר בבירור לא טוב מספיק, הן בכך שהוא יקר מידי (כי האנשים עצמם לא בריאים) והן בכך שהוא לא מקיף מספיק כי הוא אפילו לא כולל מאה אחוז מהאוכלוסייה. הביטוח בריאות האירופאי, הביטוח בריאות הטוב בעולם, הוא הטוב בעולם עדיין לא כי הוא ביטוח הבריאות הנכון ביותר והטוב ביותר האפשרי, וזאת מכיוון שלא נלווית לו התוכנית התזונתית-חינוכית-פרסומית-חקיקתית הנלווית הנכונה (מה שנקרא Pazcare (פזקר), אלא כי הוא מכסה מאה אחוז מהאוכלוסייה, אבל הוא עדיין יקר מאוד. מה שאובמהקר עושה אפילו לא מתקרב לביטוח בריאות אירופאי. מה שאובמהקר עושה זה לספק ביטוח בראות לאפילו עוד יותר אנשים, בעוד יותר עלויות כלכליות, מאשר ביטוח הבריאות הקודם.
אז היום ארה"ב היא עם מיסים נמוכים
לא נכון. היא עם מיסים בינוניים. אולי שכחת שעל מס ההכנסה המדינתי נוסף בארצות הברית מס ההכנסה הפדרלי. על כן, וכמו בישראל לדוגמה, המיסים בינוניים. מדרגת המס הגבוה ביותר לדוגמה, עבור העשירים, היא 50%. אולי קיבלת את הרעיון הלא נכון של מה זה "מיסים נמוכים" כי הסתכלת והשווית לאירופה, עם המיסים הבהמתיים, כמו 80% מס על הכנסת עשירי צרפת.

זה אולי סימן רע, כי אם צריך מיסים בינוניים בשביל תוכנית ביטוח בריאות שעדיין לא מכסה את כולם, מה נצטרך בשביל תוכנית ביטוח בריאות אירופאית? מס הכנסה אירופאי?

אבל כאמור, פזקר מתקן את הכול ודואג להכול ;)

פזקר! :D

ביטוח הבריאות של המחר! :D

12u1000m.png
אבל מדינת רווחה לא פחות מאירופה
לא נכון. גם אובמה קר עדיין לא מכסה את כולם.
והכל ממומן מחוב שעולה במהירות
לא צריך להיות חוב חיצוני, בוודאי לא כזה שעולה במהירות.

עם פזקר זה לא היה קורה! :D

12u1000m.png
לתקן את אובמהקייר זה קל, כי הוא גרוע להחריד
אז איך היית קורא לתוכנית שהייתה לפני? :rolleyes:
אבל שים לב שכלל הרפואה בישראל זה שליש מאובמהקייר.
אתה מתכוון באחוזים מסך תקציב המדינה?
אז האגרסיביות בהצעה שלך בעצם לא נדרשת
ההצעה שלי אינה אגרסיבית. ההצעה היא אוכל בריא יותר בקפיטריות בבתי-הספר ומקומות העבודה, מיסים וקנסות על חברות מזון ג'אנק ושתייה לא בריאה כדי שישנו מסלול, יפשטו רגל או יעלו מחירים, ותוכניות חינוכיות ופרסומיות כדי לחנך לאורך חיים בריא ולהגביר מודעות.

הדבר הכי אגרסיבי שם זה ההוצאה מחוץ לחוק של סיגריות, צבעי מאכל וחומצות במשקאות.

ממש הפכתי שם לנבל של ג'יימס בונד למשך איזה שתי שניות, הא? |פנים|
אז המודל המתבקש, הוא בעצם המודל הישראלי: קל ופשוט
לא. המודל הישראלי מכסה 100 אחוז מהאנשים אבל לא 100 אחוז מהמצבים הרפואיים והתרופות, וזאת הבעיה שלו, ולכן גם הוא אינו טוב מספיק.

צריך ביטוח בריאות גם ל-100 אחוז מהאוכלוסייה ושגם כולל 100 אחוז מכל המחלות, המצבים והתרופות, כמו באירופה, אבל עם עלויות של ביטוח בריאות ישראלי.

12u1000m.png
כל תינוק הוא מפונק.
אני לא תינוק. אתה פשוט מקנא בי כי אני חשבתי על פזקר ואתה לא.

ביטוח הבריאות של העתיד! :D

12u1000m.png
והוריו מפנקים אותו כמו תינוק
הם מפנקים אותי כמו מלך. זה מה שאמורים לעשות עם מלכים.

800px-Napoleon_in_Coronation_Robes_by_François_Gérard.jpg
כשיתנו לו לגדול הוא יתבגר
אני הכי בוגר שיש.
בכלל לא חריג
רוב האנשים מבזבזים את חייהם
אני לא מבזבז את חיי. אני מנצל אותם כמו שצריך. לדוגמה, וזאת דוגמה אחת מיני רבות, ניצלתי את זמני בעבר, בין היתר, בשביל לחשוב על תוכנית ביטוח הבריאות המבריקה ביותר בכל הזמנים, בגיל 17! :D

ככה זה כשאתה גאון עצום מימדים.

leo1.jpg

12u1000m.png

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
בלי קשר אם התוכנית שלו טובה או לא הוא הציע לך סוציאליזם.

במילים אחרות ה"תוכנית" שלו זה פשוט לקבוע לאחרים מה לאכול ולשתות.
ממש לא וגם מאוד נזהרתי מזה.

הסוציאליזם היא תורה חברתית-כלכלית המציעה כפייה חברתית ושוויון כלכלי כפוי (דרך בעלות משותפת על האמצעים וההון, שזה דבר שהורס את הכלכלה).

בתוכניתי אין מרכיבים משמעותיים ראויים לציון של כפייה. התוכנית לא מציעה לאסור בחוק כמויות גדולות ברמה לא מומלצת של שומן, נתרן וסוכר במזון, אלא מציעה להטיל סנקציות כלכליות בדמותן של קנסות ומיסים על חברות ייצור מזון הג'אנק והשתייה הממותקת, ובכך לעודד חברות אלו ולדרבן אותן לעשות צעד בכיוון הנכון ולהפחית את רמות השומן, הסוכר והנתרן שבמזון ובשתייה שלהן אל הרמה הטובה והנכונה.

חלק מהחברות האלו צפויות להיכנע, והמזון שלהן והשתייה שלהן יהפכו ממזיקים ללכל הפחות לא מזיקים, ובמקרה הטוב, לבריאים. חלק מהחברות האלו, צפויות לא להיכנע ולהמשיך בדרכן, אך הקנסות והמיסים ייאלצו אותן להעלות מחירים, כך שמי שבאמת ירצה, יוכל להמשיך לצרוך את המזון והשתייה הלא בריאים האלו, גם אם במחיר כלכלי גבוה יותר.

החברות שייכנעו ישתפו פעולה עם התוכנית בכך שלא ימכרו יותר מזון לא בריא, אלא מזון ניטרלי או בריא. החברות שלא ייכנעו ייאלצו לשתף פעולה עם התוכנית בעל כורחן בכך שייאלצו לייקר משמעותית את מחירי המוצרים המזיקים שלהן או לפשוט רגל, וכל אחד מהדברים האלו יעזור לתוכנית. החברות שיפשטו רגל פשוט לא ימכרו יותר מזון ושתייה מזיקים ולא בריאים. אלו שלא יפשטו רגל כי הן ייקרו את המוצרים שלהן, הרעיון, בעיקרון, הוא להטיל עליהן קנסות ומיסים בכזה סדר גודל, שהן ייאלצו לייקר את מוצריהן בכזה סדר גודל, שהצריכה של האוכל והשתייה הלא בריאים יצטמצמו בשיעור של 80% בקירוב, כי 80% מהאנשים בקירוב יפסיקו לצרוך את המזון והשתייה האלו.

ה-20% הנותרים צפויים להיות בחציים האחד, עשר אחוז, "מכורים כבדים", שמעתה ישלמו משמעותית יותר כסף, בערך פי ארבע או חמש מעכשיו, שזה משמעותית יותר יקר אבל לא ברמה שתכריע כלכלית, תביא לעוני או פשיטת רגל של אף-אחד, ובחציים השני, העשר אחוז הנותרים, אלו יהיו אנשי העשירון העליון של משקי הבית בכל מדינה, שאלו העשירים, שאלו ממילא האנשים הכי בריאים שיש, אז אם יש מישהו שיכול להרשות לבריאותו להינזק, אלו הם.

הכפייה האמיתית היחידה בתוכניתי, היא הקטע שבו באמת אני אומר שצריך להוציא מחוץ לחוק דברים שהם כל-כך מזיקים שהם לא צריכים להיות מותרים אפילו במחירים גבוהים יותר ואפילו אם מטילים על החברות האלו מיסים וקנסות גבוהים, אבל אלו דברים מעטים מאוד וקשים מאוד, כמו עישון, חומצות למיניהן במשקאות, וצבעי מאכל, שלא רק שהם מזיקים לבריאות, אלא אינם תורמים בדבר אפילו לא לטעם.

אבל הנקודה היא שדברים מאוד מעטים נכנסים תחת המטריה הזאת, ואלו באמת דברים מזיקים מאוד, שאפילו בלי קשר לתוכניתי רוצים להוציא אותם מחוץ לחוק, כמו לדוגמה באירופה, שרוצה להיפטר כליל מהעישון.

בנוגע לכל שאר הדברים, כמויות מוגזמות באוכל ובשתייה של שומן, נתרן, סוכר. אפילו אלכוהול. הכול עדיין מותר.

בנוגע לבעלות משותפת על אמצעי הייצור, גם כן אין דבר כזה בתוכניתי.

בנוגע לבעלות משותפת על ההון, בתוכניות ביטוח בריאות אחרות יש מאפיינים של זה, בגלל המיסים הגבוהים שצריך בשביל התוכניות הבזבזניות האלו, אך תוכניתי כאמור מציעה ביטוח בריאות כוללני, מקיף ורחב בעלויות נמוכות להפליא כי האנשים פשוט יהיו הרבה יותר בריאים, אז גם בעלות משותפת על ההון או חלוקה שוויונית אין פה.

שום סוציאליזם ושום לקבוע לאחרים מה לאכול ולשתות.
המודל הישראלי גם גרוע,
לא. המודל הישראלי טוב, ביחס לרוב המודלים האחרים. הבעיה שלו זה שהוא עדיין לא טוב מספיק, אז למה עצרנו? למה מגיעים למודלים טובים, בין אם ברפואה, בכלכלה, בחינוך, או מה שלא יהיה, ועוצרים? הבעיה היא, והסיבה שעושים את זה, היא כי המדינות משוות את עצמן אחת לשנייה או לממוצע ומנסות להתעלות עליו ועל מדינות אחרות, במקום לעשות את הדבר הנכון ולחשוב איפה הן עצמן רוצות להיות, או לנסות לשבור את השיא של עצמן, וזאת במקום מה שקורה היום-להסתכל על מדינות אחרות, להשוות את עצמך למדינות אחרות, להגיע למקום טוב ביחס אליהן, ולעצור. וזאת הטעות של ai27 וכל השאר. הם לא מבינים מהם הסטנדרטים הנכונים.

אם נשווה את זה לחינוך לדוגמה, מי המדינה הכי טובה בעולם כשזה מגיע לחינוך? פינלנד? תתפלא. גם הם עושים את הדברים לא נכון. אז למה הם במקום הראשון? כי הם יותר טובים מכל השאר, ואף-אחד כלשהו לא עושה את הדברים נכון. ההבדל בין כל השאר לפינלנד, זה שפינלנד עושה את הדברים הכי פחות לא נכון מכל מדינות העולם. אבל זה עדיין לא אומר שפינלנד עושה את הדברים נכון.

אז מה זה באמת-באמת לעשות את הדברים נכון?

בריאותית-Pazcare.

כלכלית-האסכולה הכלכלית הפזית.

חינוכית-תוכנית הלימודים הפזית.

פסיכולוגית-תיאוריית האישיות הקוגניטיבית של פז.

ועוד ועוד. הרי זה לא סוד שאני הבן-אדם הכי חכם בעולם ושאילו הייתי הנשיא של העולם, העולם היה מושלם בתוך שנה. גם כתבתי על כך שרשור, להזכירך.

אם הייתי ראש ממשלת ישראל, ישראל הייתה מושלמת בתוך חודש. אם הייתי הנשיא של העולם, העולם היה מושלם בתוך שנה. | תפוז פורומים (tapuz.co.il)
עדיף מה שהיה פעם רק חירום בחינם.
לא.
וצריך לעשות שכל אחד יכול להיות רופא/אחות וכד' - בלי הסמכה חובה.
עוד פעם אכלת פטריות הזיה?
אין לו,יותר מידי מפונק.
לא נכון. יש סוגים שונים של פינוק. אני לא מפונק כשזה מגיע לעבודה. אני מפונק כשזה מגיע אל אורחות החיים. רגיל לרמה גבוהה. מלך, מה אפשר לעשות, הא? 🤷‍♂️

child-monarchs.jpg
את השנים החשובות לבנית אופי ויכולות הוא מבזבז על "כלום ושום דבר".
הפעילות שלי בתפוז היא אינה "כלום ושום דבר". אני מקבל המון ערך מהמקום הזה. אני גם עושה עוד דברים חוץ מתפוז, לידיעתך.

נערך לאחרונה ב:

SupermanZW

Well-known member
מה שאתה מציע לעולם לא יקרה בארה"ב מכיוון שחברות הפארמה הן קרטל ולכן עלויות מוצריהן לצרכן יכולות לעלות ללא הגבלה, וגם יש להן כוח רב מול חברות הביטוח, מה שמייצר בקצב רצחני גם את עלויות ביטוחי הבריאות. בלי לשבור את הקרטל אי אפשר לפתור את הבעיה.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
מה שאתה מציע לעולם לא יקרה בארה"ב מכיוון שחברות הפארמה הן קרטל ולכן עלויות מוצריהן לצרכן יכולות לעלות ללא הגבלה, וגם יש להן כוח רב מול חברות הביטוח, מה שמייצר בקצב רצחני גם את עלויות ביטוחי הבריאות. בלי לשבור את הקרטל אי אפשר לפתור את הבעיה.
זאת תוכנית ביטוח בריאות לכל העולם ולא לארצות הברית ספציפית. גם בארצות הברית אפשר ליישם אותה, כפי מה שאמרת, רק צריך לשבור את הקרטל. כפי מה שכתבתי בתגובתי למשה, החלק של שינוי התפריט בקפיטריות של בתי-הספר ומקומות העבודה הוא בכל מקרה החלק החשוב ביותר והקל ביותר של תוכניתי. הייתי מציע לך לא להשתמש בטרמינולוגיה של "לעולם לא". אנשים של "לעולם לא" הם לוזרים לא יוצלחים. אנשים שיכולים לעשות דברים בלתי-אפשריים, אנשים שזה למעשה ממש תחום ההתמחות שלהם, לדוגמה סטיב ג'ובס, אילון מאסק, אני, המילים "לעולם לא" לא נמצאות בלקסיקון שלנו.

Steve_Jobs_Headshot_2010-CROP2.jpg
Elon_Musk_Colorado_2022_(cropped2).jpg
HD-wallpaper-the-king-animal-crown-lion-wild.jpg

למעלה