PCI Modem with SuSE Linux 7.0

org_shin

New member
PCI Modem with SuSE Linux 7.0

שלום לכולם! יש לי PCI MODEM 56K והוא עושה לי צרות צרורות עם הלינוקס - זאת אומרת - הלינוקס בכלל לא מזהה אותו. הסתכלתי באתר של SUSE וכתוב שם (בין היתר) לתת בבאש את הפקודה: lspci -v משם להוציא IRQ ו-IO של המודם ואח"כ להשתמש בפקודה setserial עשיתי ככה, אבל הבאש החזיר לי הודעת שגיאה אחרי ה-SETSERIAL אם מישהו שגם היו לו בעיות בקונפיגורציה של מודם PCI (והצליח לפתור אותן) יכול לענות לי, אשמח מאוד.

מול

New member
"winmodem"

ככל הנראה יש לך מודם תוכנה מודם זה ,בניגוד למודם חומרה שעולה בערך פי 4 , אינו מנתח את התקשורת המועברת בצ´יפ על כרטיס המודם אלא משתמש במערכת המחשב ( CPU RAM וכו´). היתרון הוא כמובן במחיר החסרון הוא בצורך ב"דריבר" למערכת ההפעלה ש"יגיד" למערכת המחשב כיצד לנתח את התקשורת. יצרני המודמים אינם משקיעים רבות בכתיבת דריברים למערכות הפעלה שאינן "זרם מרכזי" (לפעמיים אפילו לחלונות 2000 ). ישנם כמה אפשרויות העומדות לפניך: 1)אם יש לך מזל תמצא דריבר למודם שלך ,שנכתב באופן פרטי, באתר המצורף 2) לא להתחבר מלינוקס לרשת 3)לקנות מודם חומרה 4)במידה ויש בבית מספר מחשבים מחוברים ברשת לעשות אחד מהם (שמותקן עליו חלונות) כ GateWay (לא מסובך כמו שזה נשמע )

מול

New member
שכחתי 2 דברים

1) הלינק המעודכן 2)מודם תוכנה נקרא גם winmodem על שם מערכת ההפעלה היחידה שהוא תואם

org_shin

New member
אכן...

כן, זה גם מה שאני הנחתי אחרי שראיתי שמודם שלי נקרא "SoftModem", ותודה על העזרה.

למעלה