PDD - מחלה סומטית?

doritmor

New member
PDD - מחלה סומטית?

סליחה שאני פותחת שירשור חדש. אבל אני חוששת שלמרות שהנושא חשוב ועקרוני לרבים מאיתנו, הוא ילך לאיבוד בשרשור השאלות לגב´ לאה שקד. לאה שקד כתבה כי PDD זו מחלה סומטית. אם הגדרה זו מקובלת על ידי קופות החולים המשמעות היא שהילדים שלנו יקבלו טיפולים עד גיל 18 בלי מריבות. נשמע מדהים: " המכונים להתפתחות הילד להתארח בפורום שלכם. P.D.D נחשבת לתסמונת סומטית לכן קופות החולים צריכות לספק שירותים ללא הגבלת גיל וללא הגבלת טיפולים פר ארפואיים. .... לאחרונה משרד הבריאות את סל השירותים בתחום התפתחות הילד על בסיס נוסח חוק בריאות ממלכתי בתוספת שניע. סעיף 20 (4) : התפתחות הילד כולל שירותים מלידה ועד גיל 18:....... 3. טיפול צוות רהמקצועי לילדיםעם נכויות סומטיות יד גיל 18." אולם, כפי שאומרת רחל בתגובה, זה לא המצב. לא בקופ"ח מאוחדת. נכון לשיחות שעשיתי עם מכבי (מכון להתפ´ הילד) הם בכלל לא הזכירו את הנושא. גם אם PDD לא יוכר כמחלה סומטית, מה בקשר למה שכתבה הגב´ שקד על ילדים עם ליקויי התפתחות : " 5. טיפול צוות רב מקצועיבדיספונקציה מוחית מזערית. (למעט הפרעות קשב וריכוז או ליקויי למידה), ליקויי שפה ודיבור, הפרעות בתקשורת או סרול מוטורילילדים עד גיל תשע שנים (לידים עם נכויות התפתחותיות עד גיל 18שנים)." יש למשהו בפורום עוד מידע בנושא? דורון - מה אומרים באלו"ט?

תירתיר2

New member
כפי שבטח שמת לב,

ענין של החזרים וזכאויות, תלוי לא תמיד במה שהקופת חולים אמנם מאפשרת רשמית, אלא בידע וברצון הטוב של פקיד/ה שלפניו אנו עומדים. ידוע לי בתור איש מקצוע, שבסניפים שונים של אותה הקופה, אפילו באותו איזור, לאנשים מסוימים מחזירים כסף על טיפולים מיידית, ולאחרים לא מחזירים כלל בתואנות שונות ומשונות. אסור לוותר, וכדאי להשיג מסמכים רשמיים כגון "חוק בריאות ממלכתי", ולא להסס לפנות לאחראים ולדרגים גבוהים יותר. גם אני הופתעתי לקרוא את מה שלאה שקד כתבה,אך נראה לי שהצדק עימה, ומשמעות הדברים היא גדולה מאוד עבורנו. תירתיר.

צריך להלחם לדעתי ביחד

בקופח כללית הוציאו בכלל את PDD מהסל אחרי גיל 3 וההשתתפות מועטה מאד. בזמנו ניסיתי דרך קשר ופרופ אור נוי לקבל עזרה אך זה מצריך קבוצה כי בכל מחוז יש להם חוקים משלהם. הר"D מחזירים ואצלנו מחוז מרכז שפלה לא.

doroniz

New member
מה אומרים באלו"ט

לומר את האמת - אין לי תשובה לנושא. אני מבטיח לבדוק ולחזור עם תשובה. במקביל - כל אחד ואחת מכם מוזמן/ת לפנות למרכז למשפחה ולברר את העניין. דורון.

doroniz

New member
תשובה

ובכן, מסתבר שהתפרצתי לדלת פתוחה בנושא - בדיוק בימים אלה נערך בירור באלו"ט מול משרד הבריאות בענין ההגדרה הסומטית. בקשתי שיעדכנו אותי ברגע שיהיה מידע נוסף כדי שאוכל לעדכן כאן את כל הנוכחים. מבטיח להמשיך ולעדכן ברגע שיהיה לי מידע נוסף. דורון.

למעלה