pdd - "נכות"???

גם אנחנו לא לוקחים תו נכות

גם לי קשה עם זה. ההגדרה של הנכות 100% מאד קשה לעיכול.

נטע31

New member
pdd - "נכות"???

שלום, אני אמא לילד pdd, הילד אובחן בשנת 1999 ורק בימים אלו הגשתי בקשה בבט"ל שאכן אושרה. כל הנושא האדמינסטרטיבי מאוד קשה לי (יכול להיות בגלל ההגדרה של נכות). שקלתי האם לפנות לקבלת תו חניה של נכים.ורצתי לדעת אם גם אתם הורים לילדים כמו שלי עושים זאת? האם אתם מרגישים שמה שנותנים כנראה מגיע? אולי ההשלמה שלי עם בני מפריעה לי לקבל את מה שהמדינה נותנת לי??? אשמח לשמוע מכם. תודה.

דורי 7

New member
גם אני אמא לילד PDD

אנחנו מקבלים קצבה מבטוח לאומי ,אני מרגישה שהקצבה מגיעה לנו וכל אגורה ממנה ויותר מוקדשים לילד ומה שהילד יקבל היום אולי יחסוך למדינה בעתיד. לגבי תו נכה לא בקשנו , כי עם זה אני לא מרגישה נח אני לא חושבת שיש לכך הצדקה ,לפחות לא עם הילד שלנו, אין לנו שום בעית נגישות ולכן זה בכלל לא עולה על הפרק.

נונינה1

New member
לגבי תו נכה........

תו נכה - "עם כסא גלגלים" ניתן רק למוגבלים בתנועה, עד כמה שאני יודעת...

ריקי 04

New member
אני לא לוקחת תו

לא בגלל קשיים בהשלמה עם הגדרות (הן ממש לא מעניינות אותי) פשוט בגלל שנראה לי לא הגון ולא מוצדק לתפוס מקום חניה לנכה (המוגבת פיזית), כשאין לי שום בעיות לצעוד עם הבן שלי כמה שצריך. בקיצור - לפי ההגדרות מגיע, ובמקרים קשים אני חושבת שגם מוצדק, אבל במקרה שלנו נראה לי סתם עצלות (לחפש חניה) וחוסר הגינות (כלפי אמא עם ילד עם CP למשל...). לגבי הקיצבה - אני מוציאה כל כך הרבה כסף (תוכנית ABA מלאה) ובעלי משלם מספיק מס הכנה/ביטוח לאומי... שאני מודה על כל גרוש...

doroniz

New member
תו נכה

אני הגשתי בימים אלה את הבקשה לתו נכה - ישנן שתי רמות של תו נכה ואני אכן לא מתכוון להשתמש בתו עצמו (אלא במקרים מיוחדים, למשל אם נצטרך להגיע עם עומר לבי"ח). תו הנכה מזכה בהנחה משמעותית באגרת הרישוי (טסט), שזה סוג נוסף של הקלה כספית שהמדינה נותנת לנו בזכות ולא בחסד. את המסמך ממשרד הבריאות המאשר את הזכאות לתו כבר קבלתי. עכשו צריך לבצע צילום של רשיון הרכב ומסמכים נוספים ולגשת למשרד הרישוי. לצערי המכונית עברה טסט לפני חודש כך שאת השנה הזאת כבר "הפסדתי". לא נורא, יש לנו עוד כמה שנים
....... קצת הומור (שחור) לא יזיק !! דורון.

נטע31

New member
תודה על התגובות../images/Emo24.gif

כששלחתי את ההודעה בבוקר, ידעתי שתגיבו אבל המהירות והכמות מחממת את ליבי. לשאלה האם קיבלתי רטרו התשובה היא שכן. ובסך הכל התגובות שלכם דומות. תודה, עזרתם לי!

Diana M

New member
היי נטע ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

שמחה שקיבלת תמיכה ומענה כה מהיר. גם אני חושבת שקיבצת הנכות לגיטימית ואפילו חיונית. ההוצאות של הורה לטיפול בילד הלוקה בpdd הן עצומות. איני חושבת שהקיצבה מכסה אפילו מחצית מכך. לשמחתי הרבה אנחנו עדיין מדינה בעלת גוון סוצייאליסטי (למרות שבזמן האחרון זה לא כל כך מורגש) ורק טבעי כי תהייה דאגה לאוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים. דיאנה

למעלה