PDD

פידידי

New member
PDD

מעוניינת לקבל מידע בנושא pdd ``הפרעה תקשורתית נרחבת``. בני בן ה-6 אובחן לאחרונה ככזה בנוסף לבעיית קשב וריכוז שקיימת אצלו. בשנה הקרובה אמור לעלות לכיתה א` והדילמה מאוד קשה. האם להסכים לכיתת ליקויי למידה - כי הוא לא ליקוי למידה במובן זה של המילה. הוא קורא וכותב בהתאם לרמת ילד בגן חובה. לדברי הגננת אין לו בעיה קוגנטיבית ואין בעיות בלמידה הבעיה היא בעיקר תקשורתית וחברתית. ואני אובדת עצות. מצד אחד בכיתה רגילה הוא ילך לאיבוד ומצד שני בכיתת ליקויי למידה הוא עלול להשתעמם והשעמום הוא פתח לדברים גרועים אחרים. אם יש מישהו מבין קוראי פורום זה המכיר את הליקוי הזה הנקרא PDD אשמח לשמוע ולהתעודד .

dor43

New member
מקורות מידע על pdd

זה מאט שיכול מיד בהמשך מידע נוסף דור42

sarag

New member
אתר על PDD בעברית?

דור - מאד ענין אותי ההפניה שנתת לאתר שיש בו מידע בעברית - אבל יש כנראה בעיה עם הכתובת ולא הצלחתי לפתוח את האתר. האם תוכל לשלוח את הכתובת שוב? (שני האתרים האחרים נראים טובים, אבל חשוב לקבל גם מידע בעברית!) תודה רבה - שרה

dor43

New member
להלן מקור ראשוני

להלן תוצעות חיפוש ppd מולטי מנוע zooloo אמשיך לחפש חומר נוסף בעיברית בלבד דור43

sarag

New member
מידע על PDD בעברית

להלן הכתובת של האתר על PDD בעברית (וגם אנגלית) שדור הזכיר - שמתאים למצב בארץ.

eri

New member
קצת על PDD

מדובר בהפרעות שבהן כישורים חברתיים מצופים בהתפתחות שפה ובדרכי התנהגות לא מתפתחים בצורה תואמת או אובדים בגיל הילדות. תחת הכותרת נכללות הפרעות כמו אוטיזם או רט אבל ישנה גם הגדרה של ``קווים אוטיסטים`` שלשם ``זורקים`` הרבה מאד ילדים שיש להם שיבוש איכותי ביחסי הגומלין ההדדיים ובתקשורת המילולית והלא מילולית..או לחילופין שאיבדו יכולות שנרכשו בעבר בתחומים החברתיים. וזה ממש על קצה המזלג.. אני רוצה להמליץ בחום על ספר בשם פסיכיאטריה של הילד והמתבגר, עורך שמואל טיאנו, בהוצאת דיונון. הספר מעולה, כתוב ברור ומובן גם לא לאנשי מקצוע ועוסק גם בהתפתחות תקינה וגם בפסיכופתלוגיה. בנוסף יש בו גם פרק על הפרעות בקשב וגם על ליקויי למידה - שם תוכלי לראות מהן שיטות הטיפול ולנסות ולראות אולי בכל זאת ניתן להפיק תועלת משיבוץ בכיתת ליקויי למידה. אני מאמינה שפרט לגננת בנך אובחן על ידי מספר גורמים נוספים. הייתי ממליצה להתיעץ גם איתם ואם את לא בוטחת בהם לפנות לגורמים שאינם תלויים במשרד החינוך, באופן פרטי.

למעלה