PERL

karpadot

New member
PERL

היי רציתי לדעת אם קיים קורס באו"פ, במדעי המחשב, הכולל תרגול בשפת PERL. תודה.

vinney

Well-known member
לא שאני יודע.

התרגולים באו"פ נעשים בC/++C/JAVA

Fractal

New member
נראה לי שהדחקתי את עדה.

אני פשוט לא סובל את השפה הזו...

vinney

Well-known member
דווקא נחמדה

ושימושית בתעשיה, מסתבר

Fractal

New member
ההרגשה הייתה של סבל מתמשך.

כבר יותר כיף לשטוף כלים מאשר לתכנת בעדה.

johnny d

New member
לא מדויק

נפוצה אולי. אל תשכח שהיום עדיין השפה הכי נפוצה שרשומות בה שורות קוד בפועל היא COBOL. את השפות האלו מתחזקים אנשים שחלקם מבוגרים שלא מעניים אותם ללמוד שום דבר אחר. והם טובים בלתחזק את המערכות האלו. לא הייתי סומך על כך שבתור בודר אוניברסיטה תמצא עבודה שדורשת ממך לתכנת בADA.

vinney

Well-known member
אין כזאת עבודה

לא מפתחים בעדה. איך בכל זאת מצאתי אותה שימושית? אתה תתפלא, אבל בדיוק כשסיימתי את הקורס בעדה, הייתי צריך להתחיל לעבוד בPLSQL. אתה תתפלא לדעת עד כמה הדמיון בין שתי השפות מדהים
(רמז - PLSQL בנויה כמעט לחלוטין על התשתית של עדה) (עוד רמז - PLSQL זו אחת השפות היותר נפוצות בכל הקשור לעבודה עם מסדי נתונים, בהיותה השפה של ORACLE).

karpadot

New member
scheme גם באו"פ?

ואני הייתי בטוחה שהזוועה הזו היא בגבולות את"א בלבד

Fractal

New member
למה אומרת את זוועה ?

ה"זוועה" הזו היא רשות באו"פ, והאמת שאצלנו היא לא כל כך פופולרית, איך זה הולך באת"א ? אין ספק שיש בשפה כמה צורות תכנות מאד "מוזרות", ולי אישית המעבר היה, ועודו קשה משפות אימפרטיביות. אני לא חושב ש-scheme זה זוועה, אם כבר זה מכרה זהב.

karpadot

New member
דעתי משוחדת

יש לי עדיין פלשבקים משנה א' במדעי המחשב באת"א.

muesli

New member
לדעתי

(לא להרוג אותי) דווקא קורס מאוד חזק scheme שפה מאוד מאוד פשוטה שמאפשרת בקלות להדגים עקרונות מאוד חזקים. (איפה עוד תוכלו להעביר פונקציה כפרמטר לפונקציה אחרת במאמץ אפסי וידע עוד יותר אפסי?)

מצטרף לדעה שזו זוועה למדתי Scheme באת"א (והוצאתי 100 בקורס ../images/Emo13.gif), ואני חושב שזו זוועה ללמד אותה כשפה ראשונה. מי שהיה לו ידע מוקדם, הסתדר איכשהו. מי שלא ידע עקרונות תכנות פרוצדורלי קודם - לא מצא את ידיו ואת רגליו, לא הבין שום דבר, לא הצליח אח"כ בקורסי המשך בשנים מתקדמות להסב את הידע לשפות אחרות - בקיצור, זוועה. מי שכבר מכיר תכנות, יכול אולי להעריך את הזרות והשונות בשפה הזו. בתור שפה ראשונה, היא מבלבלת בצורה מדהימה וממש אי אפשר לעבור ממנה לשום שפה "נורמלית" בלי לשכוח כל מה שלמדת ולהתחיל מאפס. השפה הזו היתה ממש מכשול ללימוד עקרונות "מבוא למדעי המחשב", משום שאנשים לא הצליחו אח"כ להסב את הידע שנרכש משם לשום דבר בהמשך.

למעלה