PET/CT anyone?

flying zebra

New member
PET/CT anyone?

שלום לכולם וחג שמח. רציתי לשאול אם מישהו מכם עשה את הבדיקה המשולבת PET/CT והאם מישהו יודע למה לעזעזל הבדיקה אמורה לקחת 4 (!)שעות??? בריאות ואושר לכולם הזברה

חג שמח!

pet זהו סוג של מיפויי...ביצעתי אותה כמה פעמים, נכון! בהחלט בדיקה ארוכה...הפעם הראשונה שעשיתי אותה היתה לפני תחילת הטיפול כדי לוודא שאין גרורות בריאות (לשמחתי- טפו טפו!). בהתחלה מזריקים חומר מסויים וצריך לשכב כשעה בלי לזוז. אח"כ מתחילים בצילומים- חלק חלק-זה נורא מתיש כי אסור לזוז וזה גם ארך משהו כמו שעתיים וחצי- שלוש (סה"כ כ-4 שעות יחד עם השעה הראשונה).... לפני כמה חודשים (כמעקב-לאחר הטיפולים) ביצעתי שוב בדיקת pet -כאשר אז הדגש היה על איזור הצוואר וחלל האף (שם היתה לי המחלה)- אותו רעיון, אותה בדיקה רק שזה היה קצת יותר קצר... בגדול- זו אחת הבדיקות הכי מעצבנות שעשיתי אבל זה באמת לא כזה נורא העיקר שהתוצאות יהיו תקינות... תרגישי טוב, חג שמח! לוליטה

galiavdb

New member
נושא רגיש... בדיקת הPET

להלן הסיפור המלא: עברתי את הבדיקה הזו לפני כשלושה חודשים.זהו מיפוי כמו כל מיפוי. חשיבות המיפוי היא שזהו מיפוי של רקמות הצורכות עודף גלוקוז. ורקמה שצורכת עודף סוכרים, אינה ריקמה נורמלית ולכן חשודה כסרטנית. ולכן זו קריאה הרבה יותר מפורטת ומדוייקת ממיפוי ה-CT המוכר. כנראה צורת המיפוי תלויה במיקום האזור אותו מבקשים למפות. אצלי זה היה אזור הבטן, המעיים, הרחם וכו.. מה לעשות - מפושט הבן זונה.. זה לקח באמת הרבה זמן. אני נאלצתי לשתות באיטיות כליטר בערך חומר ניגודי, שלב מבאס המזכיר את צילומי ה-CT בטן. לאחר מכן מזריקים חומר רדיואקטיבי בגללו הייתי צריכה להיות במעין בידוד קל שזה אומר פשוט לחכות בחדר מבודד עד לבדיקה. משהו שלקח עוד כשעה בערך.. ואז הגיע הכיף.. הכניסו קטטר - כדי שבזמן הבדיקה השלפוחית תהיה כל הזמן מרוקנת על מנת לא לשבש את המיפוי...(חוויה עולמית..) המיפוי עצמו - חצי שעה בערך של מיפוי במכונה המזכירה שוב - מכשיר CT לכל דבר. (כניסה בשכיבה לצינור) ניתן לנסות ולהשלים קצת שינה. וזהו. הביתה. ועכשיו הקיטור האמיתי ואיתכם הסליחה. הבדיקה הזו מוכרת בסל הבריאות ל-4 סוגי סרטן בלבד: סרטן הראות, סרטן שד, סרטן המעי הגס וסרטן עור-מלנומה. מה לעשות - יש לי סוג נדיר ביותר ולכן הקופה לא היתה מוכנה לשלם עבור הבדיקה הזו שעלותה לפני כ-שלושה חודשים: כ-4300 ש"ח. גם הפניה לנציב פניות הציבור במשרד הבריאות - לא הועילה. זהו - סוף הקיטור. כמובן שעשיתי את הבדיקה וכמובן שבעיקבותיה לשימחתי ניתחו אותי, דבר שהתגלה כהכרחי ומוצלח. בסופו של דבר... עוד בדיקה. עברנו כולנו דברים יותר גרועים. באמת. בהצלחה וחג שמח!!!!

קוסטיקה

New member
די הרגשתי הזדהות עם מה שכתבת...

בנובמבר האחרון שקלתי גם אני האם לבצע את בדיקת הPET/CT, וגם אני נתקלתי בסירוב קופת החולים באשר למימון... לבסוף לא עשיתי את הבדיקה ולא בגלל המכשול הכספי, אלא מאחר שהסקתי מהבירורים שערכתי כי במקרה הספציפי שלי התשובה לא תהיה חד משמעית או במילים אחרות תהווה זריקת כיוון בלבד ותו לא. למיטב הבנתי רב או כל בדיקות המיפוי אינן חד משמעיות, שהרי הן "הקשיות", אבל יש "מוסכמות" באילו מקרים ומצבים ומאילו בדיקות להסיק מסקנות על קביעת המשך הטיפול - והמקרה שלי לא ענה ל"מוסכמות" אלו. כל זאת אני מדגיש בלי כל קשר לעלות הבדיקה ומי נושא במימונה. אולי, אם לרגע ניתן קרדיט למערכת הבריאות, יתכן כי במקרה "שלי" אכן השיקול הענייני הוא שגרם לא להכניס את הבדיקה לסל. רק אל תחשדי בי בבקשה שאני תמים מידי או טיפש מידי להבין שאין שיקולים אחרים...
אני גם לא נציג סמוי של המימסד
בכל אופן כאשר ביררתי האם אני זכאי למימון הבדיקה ע"י הקופה קיבלתי את התשובה שאני מצרף כאן בקובץ. אם זה מסייע במשהו מה טוב. אולי תגלי שכן מגיע לך החזר...??? חוצמזה אשמח גם להחליף איתך כמה מילים בנושא... שילחי מסר בבקשה. חג שמח.

galiavdb

New member
תודה - התייחסות המערכת היתה...

קודם כל תודה על הקובץ - אחרי החג אכן אנסה לבדוק האם יש בכלל צאנס לתקוף את הענין מכיוון שונה ממה שאני והרופאה שלי חשבנו. לגבי קופת החולים שלי - למרות שהכינו אותי מראש שסביר להניח שאקבל סירוב, בכל זאת מצאתי את עצמי נעלבת ופגועה עד עמקי נשמתי על כך שלא היו מוכנים לממן לי את הבדיקה. (למה לא? אני לא מספיק טובה???) אז הבנתי פעם ראשונה שמבחינתו של האיש האחראי על האישורים לבדיקות האלו, עדיף לממן לי מונית לבניין כלבו שלום בת"א, על מנת לעזור לי לקפוץ למטה... (SORRY , לא אפתור להם את הבעיה בקלות כזו.) למזלי ביינתים בכל הקריטריונים האחרים אני כנראה עומדת, לכן חוץ מהבדיקה הזו, טרם סרבו לי לטיפול או תרופות, אז מצבי כנראה הרבה יותר טוב מחולים אחרים שנמצאים במאבק יום יומי מול הקופה וסל הבריאות המצומצם. בעייתם מוכרת ועולה לא אחת לכותרות. אני יודעת שמטפלים בי טוב, אפילו טוב מאד, לכן אני לא יוצאת ממש מול קופת החולים שלי, אלא מול המימסד שקבע את השיטה. שוב תודה. (שלחתי גם מסר), חג שמח ונעים גליה

למעלה