PET CT

enwhysea

New member
PET CT

לא יודע למה נזכרתי בזה... פעם מזמן אמרו לי שאין טעם לעשות במקרה שלי PET CT אז לא חשבתי על זה הרבה.... פתאום אני שואל את עצמי למה בעצם לא או למה בעצם כן... מה זה בדיוק ומה זה נותן? (ברור שגם אשאל רופא)

מיליתו

New member
בדיקה מצויינת לסוגי סרטן מסויימים

יש סוגים בהם יש בדיקות יותר טובות ופשוטות. מה המקרה שלך? הבדיקה עושה מעין הצלבה בין בדיקת איזוטופים רגילה - בה ממפים את הגוף מבחינה מטבולית (בד"כ מזריקים תחליף סוכר רדיואקטיבי), ורואים לאן הוא הולך בתוך הגוף, כשהרעיון הוא שתאים סרטניים אוהבים סוכר. מוסיפים לזה קצת צילומים כדי למקם טוב יותר את הקליטה. היתרון הוא שזה מסוגל לזהות גם איזורים סרטניים קטנים שאין בהם עדין גושים של ממש שרואים ב CT רגיל. זה טוב במיוחד לגידולים ברקמות רכות, במיוחד לימפומה. לא יעיל ללוקמיה למשל. אם הגידול ברור ובעל גבולות מוגדרים CT מספיק טוב. או אם הוא ממוקם באיבר שממילא יש בו הרבה פעילות (כי יש גם איברים בגוף שאוהבים הרבה סוכר וזה נורמאלי), זה קצת מקשה על הבדיקה ומשתמשים בMRI או מיפויים אחרים.

דגנילי

New member
לי אף פעם לא הציעו את הבדיקה הזאת..

גם לא בקיץ, שעשיתי סי.טי. רגיל.. מעניין למה? אני שומעת עליה בזמן האחרון הרבה.

דגנילי

New member
ולפני 10 שנים לא היה אותה?

ששאלתי את רופא המשפחה שלי (שהוא אונקולוג), הוא אמר לי שלנון-הודצ'קין יותר טוב לעשות רק סי.טי ולא סי.טי. PET, הוא אמר שזה תלוי בסוג הסרטן.

מיליתו

New member
הוא מתקמצן...

לפני 10 שנים לא היה אותה. היא קיימת בארץ רק כשלוש שנים. זנ באמת תלוי בסוג הסרטן, אבל לימפומות נראות הרבה יותר טוב בPET (הודקינס ונון הודקינס). גידולים מוגדרים יותר רואים טוב יותר ב CT ובMRI.

PET -CT../images/Emo35.gif

אני ממליצה לך להכנס לפורום סרטן מעי גס, דר' אילה הוברט אונגולוגית בכירה מהדסה עונה לשאלות הגולשים, אתה יכול להפנות אליה את השאלה ותקבל את התשובה המדוייקת ביותר, כמובן תכתוב לה רקע על המחלה, בן כמה אתה וכו', אתה יכול לכתוב לה מסר אם אתה לא רוצה לחשוף בפורום. אתי מאחלת רפואה שלמה

למעלה