photoreading - מכירים משתמשים?

tomer shamir

New member
photoreading - מכירים משתמשים?

photoreading, נחשבת השיטה הכי טובה לקריאה מהירה.

שמעתי את סטיב פבלינה ממליץ על השיטה הזאת. בנוסף לכך הכרתי מישהו מישראל ששמע על השיטה ומנסה לקדם אותה בישראל.

רציתי לשאול אתכם:
האם אתם מכירים את השיטה? האם שמעתם עליה או ניסיתם להשתמש בה?
וכמובן, האם אתם ממליצים ללמוד את השיטה? (להזמין את הערכה מהאינטרנט, ללמוד בקורס?)

מקור מידע למתעניינים: http://www.stevepavlina.com/photoreading/
 

ommerl

New member
זה לא שיטה לקריאה מהירה בכלל

לפי מה שהבנתי, בפוטורידינג לומדים לאכסן ספר שלם כתמונות בלבד בזמן קצר ולשלוף את התמונות הנ"ל. אבל בכל התהליך הזה אתה לא ממש קורא. בסוף תהליך של אכסון ספר בזיכרון אין לך מושג מה כתוב בו רק התמונות נמצאות בזיכרון. כשאתה שולף תמונה של עמוד אתה יכול לקרוא בעמוד רק מהזיכרון. הקריאה במצב זה היא בקצב רגיל של קריאה.

אבל אולי מישהו פה מבין בזה ויכול לשפוך יותר אור בנושא.
 

tomer shamir

New member
ראיתי ביוטיוב סרטון קצר על זה

לא נראה לי הגיוני שזה אפשרי לאכסן ספר שלם כתמונות ואז לשלוף כאשר אתה צריך.. מה זה באמת אומר? איך אתה יודע איזה עמוד אתה צריך?

ממה שהבנתי בתהליך בשלב הPHOTOREADING השלה העיקרי, אתה בעצם מרפרף במהירות על הספר ומשפטים הקשורים למילות מפתח נקלטים באופן לא מודע למוח.
השיטה עובדת שהתת מודע שלך קולט את המידע הזה, ככה שבסוף התהליך לאחר תרגול, ולאחר שאתה מצבע את כל השלבים בצורה טובה, אתה יכול לקרוא ספר בריפרוף והמוח שלך יקלוט את התכנים החשובים ממנו בצורה לא מודעת.

יש ערכה שלמה של זה, ויש גם קורס לזה, אני מאמין שזה לא משהו פשוט. אבל יכול להיות משהו מאד שימושי כשמתמקצעיים על השיטה.
 

ommerl

New member
בטח שהמוח שלך יכול לאכסן ספר שלם

המוח שלך מאחסן כמויות עצומות של מידע. הקושי הוא רק בשליפת המידע לא באכסון.

פוטורידינג מלמד אותך לגשת למידע מאוכסן ולשם כך צריך גם דרך מיוחדת לאחסן אותו.

לא הבנתי את השאלה לגבי העמוד. אתה יודע איזה עמוד לקרוא כי אתה עובר מעמוד לעמוד. אם אתה עושה הפסקה אתה מדמיין שאתה שם סימניה ושם לב טוב לעמוד באותו זמן וזהו. המוח זוכר אלף עמודים, הוא לא יזכור איפה הסימניה? בטח שיזכור.
 

ommerl

New member
גם אני מקווה לשמוע עוד


 

ladybug4NLP

Active member
השיטה היא של paul scheeley ולדעתי מאד מומלצת

גם כאיחוסן וגם לקריאה מהירה

חפשו בגוגל
 

ebrigg

New member
כל מה שרציתם לדעת על פוטורידינג

היי תומר ,
כאחד שעבר את סמינר הפוטורידינג של פול שילי בארה"ב אוכל להגיד לך שיש קצת מן האמת במה שאתם אומרים בהתכתבות כאן, אך עם זאת אתם מפספסים הרבה ולא מדייקים.
פוטורידינג היא שיטה שפותחה ע"י פול שילי בשנת 1986 עבור חברת האשראי אמריקן אקספרס. החברה פנתה לפול וביקשה ממנו לפתח עבור עובדיה שיטה שתשלב בין מיומנויות של קריאה מהירה ולמידה מואצת ((Accelerate Learning.
פול חקר אנשים רבים וספרי מידע רבים בכדי להבין כיצד המוח האנושי קולט מידע בצורה הטובה ביותר. במהלך מחקריו הוא אפילו הגיע להבנה כיצד ניתן לשפר ולפתור דיסקלציה ( מחקר של רונלד ד. דיוויס).
בנוסף לכך הוא הבין מה הוא הסטייט האידיאלי ללמידה( כלומר באיזה גלי מוח אנו לומדים בצורה האפקטיבית ביותר וכיצד ניתן להיכנס לשם בקלות), כיצד המוח שלנו מארגן מידע וזוכר אותו טוב יותר, וכיצד ניתן להגביר את מהירות הקריאה פלאים ולהגיע למהירויות של 25,000 מילים בדקה.
פוטורידינג נותן ל- קריאה מינוח חדש – עיבוד מידע, כיוון שאתה נותן למוח שלך לעבד את המידע הקיים בספר באופן לא מודע( כידוע לך, המוח שלנו קולט מיליוני דברים בשנייה באופן לא מודע) ואז לומד כיצד לחבר בין המידע שנמצא בזיכרון הלא מודע ולהעבירו אל הזיכרון המודע שלנו כדי שתבין מה קראת גם באופן מודע.
הרעיון מאחורי הדבר הוא כזה – בסופו של דבר אתה יכול לשים לב שבהרבה מן המקרים כשאתה קורא ספר, במיוחד ספר אינפורמטיבי וטכני, חלק גדול מאוד מן המידע בספר לא שימושי עבורך ואתה בעצם מבזבז עליו זמן מיותר. כאשר אתה קורא באופן לא מודע, מנסח מטרה ברורה עבור קריאת הספר, ואז מחבר בין הזיכרון הלא מודע לזה המודע או מה שנקרא בשפת הפוטורידינג – ACTIVATION, המוח שלך בעצם עוזר לך לדלג על המקומות בהם המידע לא רלוונטי, ולגשת ישר למידע הרלוונטי למטרתך, על מנת לחסוך זמן מבוזבז. ( במחקרים שנעשו במספר אוניברסיטאות ומכוני לימוד בארה"ב גילו שרק 4%-11% מהמידע שאתה קורא בספר הינו רלוונטי – תאר לעצמך כמה זמן אתה מבזבז על ה-89% המיותרים).
בעצם כשאתה משתמש בפוטורידינג אתה יכול לקחת מספר את המידע הרלוונטי עבורך בהרבה פחות זמן, ולעבור על מידע בלפחות שליש מהזמן הנוכחי שאותו אתה משקיע ולהבין אפילו הרבה יותר את מה שאתה קורא( כיוון שהמוח יוצר את ההקשרים בין המידע בצורה אפקטיבית יותר).
 

tomer shamir

New member
כמעט כל מה שרציתי לדעת.

קודם כל תודה על התשובה המושקעת!
והשאלה העיקרית שלי הייתה באמת, אם אתם משתמשים בזה בפוטורידינג, ואם אתם ממליצים גם ללמוד ולהשתמש בזה?

בתור אחד שעבר את הסמינר בארה"ב, אני בטוח שיש לך תשובה לשאלה הזו.
 

ebrigg

New member
מהניסיון שלי..

תומר, אני משתמש בשיטה מאז הסמינר ומאוד נהנה ממנה. אני קורא הרבה יותר, מבקר לעיתים תכופות יותר בספרייה ובחנויות הספרים ( ללא תשלום כמובן :)), ואני יכול ללמוד דברים חדשים בהרבה יותר קלות וכיף. כמובן שהשיטה דורשת מיומנות שמשיגים בתרגול, אך בגלל שהיא כל כך מהירה ולא דורשת המון זמן השקעה אפשר להתאמן מאוד בקלות , וזה לא מצריך יותר מ20 דקות אימון ביום, בתקופה ההתחלתית שאחרי הלמידה בכדי להפוך את זה מידע למיומנות.
אם גם אתה רוצה את המיומנויות האלה, אני ממליץ לך בחום ללמוד פוטורידינג
 

avi12352

New member
פוטורידינג

יש לך מושג האם ואיפה אפשר ללמוד את זה בארץ
או באינטרנט
תודה רבה
וכמה זמן לוקח לאדם ממוצע לתרגל את זה?
 

ommerl

New member
נשמע מטורף!

תודה רבה.

זה נשמע כמו משהו שיכול להקפיץ את המיומנויות האקדמיות של כל אחד בעשרות רמות!

שווה בדיקה
 
למעלה