placid1 שאלה בנושא של טיפול שיניים

liat1271

New member
placid1 שאלה בנושא של טיפול שיניים

הלכתי לרופאת שינים בשבוע שעבר, והיא המליצה לעשות ניקוי שיניים עמוק+טיפול חניכיים+ פלוריד. העתקתי לכאן את מה שרשום בהצעת המחיר. מה את אומרת על זה
Deep teeth cleaning (periodontal scaling & r)
Gingival irrigation
Top fluoride varnish
אני רוצה להוסיף שכבר מס' שנים לא ביקרתי אצל רופא שניים

תודה

placid1

New member
היא מדדה לך כיסים בחניכיים? אמרה שיש לך כיסים?

אמרה משהו על מחלת חניכיים (periodontal disease)?
על פניו נשמע שיש לך הצטברות של אבנית sub gingival שזה מתחת לקו החניכיים ושהיא מתכננת לעשות ניקוי (סביר להניח שעם הרדמה מקומית, כי זה די כואב או לא נעים, לרוב האנשים). זה נשמע כמו טיפול סביר אם לא היית בטיפול/ניקוי כמה שנים, אבל כמובן שבלי בדיקה קלינית אני לא בטוחה מה באמת המצב.
לגבי הפלואוריד, בדכ זה טיפול שעושים אצל ילדים כל חצי שנה-שנה כי עיקר התועלת כשבוקעות שיניים חדשות והפלואוריד מסייע במטורציה של האמאיל והפיכתו לעמיד יותר בפני עששת. הוא גם יעיל במקרים של התחלות של עששת ע״י רה מינרליזציה והוא גם מסייע בהפחתת רגישות. הדבר היחיד שהייתי ממליצה לוודא, במקרה שזה חשוב לך, שהפלואוריד מכוסה על ידי הביטוח, כי פה בקנדה רוב הביטוחים לא מכסים פלואוריד מעבר לגיל 18.

liat1271

New member
אני לא זוכרת שהיא אמרה שיש מחלת חניכיים

היא אמרה שזה ימנע בעיות חניכיים בעתיד, השיננית הזכירה פוקט (כיסים), גם כאן הביטוח לא מכסה פלואוריד.
מה עושים Gingival irrigation, האם זה יעיל?
תודה

placid1

New member
אני רופאת שיניים לילדים, אז אני לא הכי מעודכנת

שבעולם בענייני פריודונטיה... ממה שאני יודעת ה gingival irrigation לא מוכח שמפחית כיסים או מחלה פריודונטלית, אבל גם לא מזיק ועושים אותו בדכ עם כלורהקסידין שהוא חומר אנטיבקטריאלי מצוין והחדרה שלו לתוך כיסים שעברו ניקוי לבטח לא תזיק, גם אם לא בטוח שתועיל.
כשאת אצל השיננית אני ממליצה שתשאלי איפה יש כיסים ומה עומק הכיסים (כל מה שמעבר ל 3-4 ממ), כי אם יש כיסים, מאשרים את הצלחת הטיפול/שינוי הרגלי ההיגיינה האורלית על ידי מדידת הכיסים בטווח של מספר חודשים והשוואה לבייסליין.

Boston Guy

New member
יש לך ביטוח שיניים? אם כן - מה כלול בו?

השאלה היא האם רופאת השיניים באמת מצאה ממצא כלשהוא, או שהיא "מעמיסה" על פציינט שלפי מה שאת אומרת נשמע בריא לחלוטין כל מני "טיפולים מונעים" שאינם באמת נחוצים - יותר בכדי לרפד את הארנק שלה מאשר בגלל צורך אמיתי שלך.

כדי להבין, צריך לשאול:
הלכת לרופא שיניים בגלל בעייה מסויימת או רק לבדיקה כללית?
האם משהו כואב או מציק? האם החניכיים מדממים לפעמים?
האם את סובלת מבריחת סידן או רגישות בשיניים?

liat1271

New member
אז ככה

זאת פעם הראשונה שאני הולכת אליה, הלכתי בעקבות המלצה של חברה והיא מקבלת את הביטוח שלי, יש לנו דלתא דנטל PPO
הלכתי לרופא שיניים, כי החלטתי, שהגיע הזמן לעשות ניקוי שיניים, אחרי כמה שנים שלא עשיתי, וחשבתי שיש לי חור בשן מסויימת. חוץ מזה נשברה לי סתימה ישנה.
החניכיים לפעמים מדממות בצחצוח. אין לי מושג אם יש לי בריחת סידן..

למעלה