Plagrism

some117

New member
Plagrism

שלום לכולם , מישהו יודע באיזו תוכנה משתמשים באוניברסטאות על מנת לאתר העתקות ?
בנוסף אם יש למישהו המלצה על תוכנה רמינה ו דויקת שאפדר להשץמש בה?

some117

New member
סליחה על השגיאות

כמובן שהכוונה היא ל"תוכנה אמינה ומדויקת שאפשר להשתמש בה"

d a p h n a

New member
כל אוניברסיטה משתמשת במערכת אחרת

אחת הפופולאריות היא turn-it-in. למיטב ידיעתי זה לא תוכנה שאפשר לקנות באופן פרטני, אלא רק כמערכת אוניברסיטאית.
&nbsp
מצד שני, הניסיון שלי מצביעה על זה שרוב האנשים שכותבים פלגיאטים, לא עושים עבודה כל כך טובה, וממש לא צריך תוכנה בשביל לגלות את זה. לרוב אפשר לראות שמישהו כתב משהו שהוא א) מנוסח ברמה הרבה יותר גבוהה משאר הכתיבה שלו או ב) קשור לנושא המטלה אבל רק בערך, לא ממש.
&nbsp
במצב כזה, אם מכניסים כמה משפטים לגוגל, בדרך כלל קל מאוד לגלות את המקור.

some117

New member
אחלה דפנה

תודה.
איפה התוכנה מחפשת? באיזה מאגרים?גוגל? גוגל סקולר איך זה עובד?
תוצאה של חוסר בטחון ופרנויות :(

אור302

New member
זה בא כבר מובנה,

וגם זה מחפש במאגר שהולך ונבנה באותו מוסד ובמוסדות אחרים. כלומר ישנה השוואה בין עבודות שהוגשו לתוכנה וזה יעיל במיוחד.

some117

New member
הבנתי. האם יש לי מה לחשוש

אם יכול להופיע במאמר אחד או שניים כ-5 או 6 מאמרים בכל אחד שגם אני השתמשתי בהם ברצף? עם זאת, שהפנתי אליהם בעצמי ?
בנוסף איך התהליך עובד?
אישור מנחה-בדיקת פלגריסם-בדיקה של פרופסור פנימי/חיצוני- שינוי לפי הערות- בדיקת פלגריזם-בדיקה שנייה- שינוי לפי הערות-בדיקת פלגריזם-נוסח סופי?

אור302

New member
הבדיקה אינה מסתכמת באחוזי חפיפה

מוצגים האחוזים מול הנורמה וגם מוצג מה חופף. אם מדובר בהפניות או ציטוטים אז לא קיימת בעיה, שכן לא מדובר באיזו סוג של העתקה פושעת, אלא בהפניה לגיטימית.

some117

New member
סליחה שהדיון הזה נמשך על גבי הפורום, אין לי אפשרות לשלוח

מסרים.
אם תוכל לפנות אלי במסר זה יהיה נהדר.

some117

New member
אנסה להסביר

היו לי שני מאמרים בעברית שהיו לי נהדרים. תירגמתי את מה שאני צריך להשתמש בו והפניתי למקורות שהיו במאמר בעברית.
לאחר מכן גיליתי שיש את המאמרים הללו גם באנגלית! כלומר לכותב שני גרסאות, האחד בעברית והשני באנגלית!
במקרה כזה, החשש שלי שיהיו חפיפות בין מה שאני כתבתי באנגלית למה שבמאמר המקורי (בגירסא באנגלית)
לא הפניתי כלל למאמר בעברית אלא כמו שאמרתי להפניות שבמאמר.

לצטט מישהו שמצטט מישהו זה אף פעם לא רעיון טוב

אם אפשר, כדאי תמיד ללכת למאמר המקורי ולצטט ישירות. כיון שיש את המאמרים באנגלית העצה שלי היא לקרוא אותם ולהפנות אליהם. תצטרך לבדוק את ההפניות שלך ולוודא שהן תואמות למה שכתוב בגרסה האנגלית וכן לבדוק שאתה מנסח את הדברים במלים שלך ( ואם לא אז לשנות ניסוח או להשתמש בציטוטים ישירים על פי כללי הציטוט המקובלים).

some117

New member
תמיד פניתי למקור המקורי

ובדקתי את הדברים שבאמת יש לינק כלשהו לדברים שכתבתי ב97 אחוז מהמקרים גם הפניתי תוך ציון עמוד או טווח עמודים. בשאר המקרים הפניתי לכותבים ושנה בלי עמודים.
הבעיה היא שהניסוח מקובע אצלי ואני מנסה עד כמה שאפשר לשנות אותו אך עדיין מילים רבות זהות ומופיעות אצלי ואצל המקור.

אפשר להביא חלק מהדברים כציטוט ישיר

אבל לחלק מהדברים תצטרך מן הסתם לשנות ניסוח. לפעמים לעזוב את זה לזמן מה ואז לחזור ולנסח מחדש יכול לעזור. אפשרות נוספת היא לתת למישהו אחר לקרוא ולהציע ניסוח אלטרנטיבי

possum2

New member
הפתרון למי שחושש שיתפסו אותו על פלאגיריזם הוא לא להעתיק.

כתוב בעצמך. אם גנבת ממישהו או מעצמך - זבש"ך.

למעלה