Planet Telex

vegetable man

New member
Planet Telex ../images/Emo168.gif

כאמור, אנו מתחילים לדבר על The Bends, האלבום השני של הלהקה שיצא שנה ב-95', אחרי ה-EP שנקרא My Iron Lung. והנה השיר הראשון מתוכו, Planet Telex:
You can force it but it will not come You can taste it but it will not form You can crush it but it's always here You can crush it but it's always near Chasing you home saying Everything is broken Everyone is broken You can force it but it will stay stung You can crush it as dry as a bone You can walk it home straight from school You can kiss it, you can break all the rules But still Everything is broken Everyone is broken Everyone is, everyone is broken Everyone is, everything is broken Why can't you forget? Why can't you forget? Why can't you forget?​
אתה יכול לכפות את זה אבל זה לא יגיע אתה יכול לטעום את זה אבל זה לא יווצר אתה יכול למחוץ את זה אבל זה תמיד כאן אתה יכול למחוץ את זה אבל זה תמיד קרוב רודף אחריך הביתה אומר הכל שבור הכל שבור אתה יכול לכפות את זה אבל זה ימשיך לעקוץ אתה יכול למחוץ את זה יבש כמו עצם אתה יכול לקחת את זה הביתה ישר מבית-ספר אתה יכול לנשק את זה, לשבור את כל הכללים אך עדיין הכל שבור הכל שבור כולם, כולם שבורים כולם, כולם שבורים למה אתה לא יכול לשכוח? למה אתה לא יכול לשכוח? למה אתה לא יכול לשכוח? _______________________________________________________________ השיר הראשון באלבום, שפותח אותו במלוא העוצמה, עם 4 האקורדים החלליים האלה שמתנגנים לאורכו. השיר הוקלט באולפן אחרי שכולם חזרו לילה אחד, שיכורים מיין, ות'ום שר כשהוא שכוב על הריצפה, שתוי ושפוך. לשיר יש המון גירסות כיסוי, בין היתר את זו של Hexidecimal שאני אוהב. מבחינת המילים, יש פה התאמה מלאה לדעתי למצב בו הוקלט השיר: אנחנו לא יודעים מה מציק לת'ום, אבל אין ספק שיש פה מועקה, שבכל דרך שלא ינסה לשכוח אותה (אפילו אם הוא שיכור מוחלט), היא תהיה, וכולם שבורים, ומישהו אינו יכול לשכוח זכרון מר מהעבר. מוסיקלית, יש פה התפתחות רבה: המקצב והתיפוף הנהדר, האפקט היפיפיה בגיטרה, ובגדול, הלחן המצויין. את תגובותכם ורשמיכם מהשיר, שרשרו לכאן

שאלה לי על השיר הזה:)

דבר ראשון מאיפה הבאת את האינפורמציה הזאת על זה שהם הקליטו את זה שהם היו שיכורים
חחח זה די מצחיק לתאר כזה דבר.. חחח כולם שיכורים ומקליטים שיר כל כך טוב! ודבר שני מהי משמעות שם השיר... מה זה פלאנט טלקס בכלל.. כאילו איך זה מתחבר לשיר?! אני חשבתי ולא מצאתי לעצמי הסבר הגיוני... אולי ההגיון שלכם ידבר אל שלי:)

vegetable man

New member
אמממ

אתך האינפורמציה אפשר למצוא די בקלות ברוב האתרים שעידכנתי עבורכם בקישורים, ולפעמים היא שילוב של כמה מהם. הסבר הגיוני בין שם השיר למילים שלו - לא קיים לדעתי. לשיר במקור היה צריך לקרוא Planet Xerox (ו-Xerox זה צילום, כמו של מכונת צילום), אך שונה ל-Telex בגלל זכויות יוצרים. איני יודע מה זה "טלקס של כוכב". זה אחד מהשימושים האסוציאטיביים שת'ום עושה לפעמים. אולי למישהו יש רעיון?

new revolution1

New member
ההגדרה של טלקס זה

מתקן המעביר הודעות ע"י חיוג טלפוני.. בהקשר של הכוכב אני חושבת שזה מעביר הודעות חלליות, משהו בכיוון...
סוף סוף עברתם לאלבום שאני מכירה, ראבק

BlindnDeaf

New member
אני חושב שהכוונה היא

שטלקס הוא שם הכוכב, ולא שזה טלקס (מה שזה לא יהיה) של כוכבים... ככה תמיד קראתי את זה.

dresner

New member
תגובתי

שיר חמוד. השילוב בין כלי-הנגינה השונים יוצר דינמיקה מיוחדת, המאפיינת את סגנונה של הלהקה מתקופת-הזמן הזו. שיר ראוי בהחלט לפתיחת האלבום. הוא ממלא את תפקידו כמעין "אקספוזיציה" ומעורר חשק לעוד. יש דמיון בין השיר הזה לשיר "Airbag" מאוקיי קומפיוטר. מעבר לעובדה ששניהם כמובן משמשים כמתחילים לשניהם יש מקצב מהפנט משהו, (לדעתי לשני יש יתרון מסוים על פני קודמו, עם שימוש בפעמוני חג מולד וכנורות... בהמשך עוד נגיע אליו). התופים כחלק אינטגרלי מהשיר על מנת להכניס את המאזין לקצב ולאווירה של האלבום. על כל פנים, מבין אני את השיקול של הלהקה בבחירת השיר ובמיקומו ההיולי.

senior dingdong

New member
איזה שיר

אחחח איזה כיף... נגמר עוד יום עבודה... planet telex הפתיחה של השיר ובעצם הפתיחה של האלבום מעוררת ציפיה והתרגשות והאמת שהאלבום די עונה על הציפיות.... יש תחושה של רצון להתפרץ אחרי איפוק מסוים בתקופה קודמת של הלהקה.... האלבום הזה ( כמו עוד כמה אחריו) מוציא את הלהקה לעידן חדש. אלבום מופת, שיר אלוף

פוֹלי

New member
עניין השיכרות של ת'ום פה הוא מקרי

הלהקה "צ'ופרה" על ידי ההנהלה שלהם RAK בסכום גרנדיוזי של 100 פאונד לטובת ארוחת ערב הוגנת במסעדה, ואכן החברים הלכו למסעדה וחזרו שיכורים משהו כשת'ום שיכור מכולם. ג'ון לייקי טוען שהוא העיר שת'ום פיספס מזמן את שעת השינה שלו וזוכר שהשעה הייתה 04:00 לפנות בוקר. אד טוען שהשעה הייתה 02:00 לפנות בוקר, אבל שניהם מסכימים שת'ום היה שתוי כהוגן. את השיר הזה הוא הקליט עם דף מילים ביד שוכב בפינת האולפן מכורבל עם המיקרופון ביד אחת ודף המילים ביד השניה. לת'ום מיותר לציין - אין שום זיכרון מאותו הערב. לא יודעת למה, אבל זה אחד השירים הפחות אהובים עליי בדיסק הזה.

Latisia

New member
שיר מעולה ופתיחה מעולה לאלבום.

הוא מכניס אותנו לאוירה של כול האלבום. זה נחמד אני מגלה דברים חדשים על הרדיוהד. לא ידעתי שהם הקליטו את השיר כשהם היו שיכורים לגמריי חחח. (=

חרטושה

New member
באחור אופנתי...

אחד מהשירים היותר אהובים עליי שלהם. קודם כל הביצוע מאד שובה לב גם לדעתי. יש משהו קצת "מעורפל" גם במוסיקה, קצת טושטוש מרוח כזה לא? קצת "מדורסשטן" (מלשון דיסטורשן) באמת אפשר לדמיין בקלות את ת'ום (אז ככה קוראים לו...) מרוח על הרצפה שיכור. מבחינת מילים, טוב, נו...

kittycatbone

New member
יו לא ידעתי את זה על השיר../images/Emo6.gif

אניוואי אני ממש אוהבת את השיר הזה והוא יפה
ואני מסכימה עם כל מה שנאמר אצלך בהודעה

למעלה