Plaquenil

PowerFul

New member
Plaquenil

היי לכולם, קראו את מה שכתבתי על פלקווניל. אני מקווה שד"ר לורבר לא כועסת על כך שכתבתי על התרופה שהיא נשאלה לגביה, פשוט מצאתי חומר על תרופה זאת. שיהיה לכולנו יום נפלא
Plaquenil תרופה זאת ששמה הגנרי הוא hydroxychloroquine sulphate, ניתנת במקור לטיפול במלריה, אך נמצאה יעילה בטיפול בלופוס (DLE and SLE) ובדלקת פרקים שגרונית. תרופה זאת יעילה כנגד גילויי העור וכנגד דלקות המפרקים בחולי לופוס. מנגנון הפעולה של התרופה כנגד לופוס איננו ידוע במלואו אך תרופה זאת מפריעה בפעילות של מערכת החיסון. תרופה זאת בטוחה לשימוש בלופוס וניתנת למרבית החולים. היא תרופה יעילה, וניתנת לטיפול לטווח ארוך. תופעות הלוואי השכיחות הן: כאבי ראש, תחושת גרד בעור, שלשולים, הקאות, כאבי בטן, חוסר תאבון, סחרחורות, עצבנות וכן פגיעה ברשתית של העין. למרות שהפגיעה בעיניים היא יחסית נדירה לעומת תופעות הלוואי האחרות שהוזכרו, מומלץ לערוך בדיקות עיניים תקופתיות (כל חצי שנה), למי שנוטל תרופה זאת. כמו כן יש לדווח לרופא על כל טשטוש או הפרעות הראייה. תרופה זאת עלולה גם לפגוע בתפקוד של שרירי הריסים. תופעות לוואי נדירות של תרופה זאת כוללים: מיעוט תאי דם לבנים, אנמיה אפלסטית ולעיתים רחוקות מאוד פגיעה בשמיעה ו/או צלצולים באוזניים. מומלץ ליטול את התרופה עם האוכל על מנת למנוע תופעות לוואי במערכת העיכול. תרופה זאת מחייבת מרשם רופא. המינון המקובל בחולי לופוס הוא: 400 מ"ג פעם- פעמיים ביום. אם נוטלים יותר מפעם אחת ביום מומלץ לקחת את התרופה כל 12 שעות. יש לעקוב בדיוק אחר הוראות הרופא אשר רשם את התרופה. אסור להפסיק את הטיפול בלי להתייעץ עם הרופא (הפסקה פתאומית יכולה להביא להחרפה במחלה). תרופה זאת מותרת לשימוש בחולים עם חסר באנזים G6PD, אך יש להשתמש בה בזהירות בחולים אלו, משום שהיא ותרופות נגד מלריה אחרות יכולות לגרום לאנמיה המוליטית בחולים אלו (תופעת לוואי נדירה אך אפשרית, ולכן ישנן תרופות אחרות נגד מלריה שאסורות בכלל בחולים אלו). כל האמור לעיל איננו ייעוץ רפואי אלא מידע כללי על תרופה זאת. למידע מקיף יותר יש לעיין בעלון לצרכן ולהתייעץ עם הרופא/ה המטפל/ת

gaia20

New member
קובי- תודה רבה../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

נכנס ל"מאמרים". תודה
,

Dawn19

New member
חח "כל האמור לעיל אינו ייעוץ.." ../images/Emo98.gif

אחלה מאמר אגב. אבל תגיד, מה אתה עושה בפורום הזה? יש לך לופוס? למישהו שאתה מכיר יש לופוס? או שסתם הגעת לפורום הזה בטעות
שחר

PowerFul

New member
לשחר

תודה. הגעתי לפורום הזה עקב כך שיש לי ידידה טובה מאוד שהיא חולת לופוס ובגלל שהמחלה הזאת מרתקת בעיני.

נועה בת

New member
עוד משהו על פלקוויניל

מותר לקחת בהריון והוא לא משפיע ביכלל על העובר. אפילו מומלץ בהריון לשקט הכללי

PowerFul

New member
לגבי פלקווניל בהריון

בטיחות התרופה בהריון לא נקבעה באופן ודאי. מחקרים בחיות מעבדה הראו השעות שליליות על העובר, אך לא נעשו מחקרים באנשים.
לפיכך ניתן לתת תרופה זאת בבטחה כל עוד אין סיכון ממשי לעובר... ואכן ישנם מצבים בהם ניתנת התרופה במהלך הריון
מקווה שעניתי על השאלה ותודה לנועה בת על הסבת תשומת ליבנו לנושא...

נועה בת

New member
קובי היקר אני המחקר ...

אולי לא עשו ממש מחקרים רישמיים אבל אני מניסיון , עם ההריונות שלי עשיתי דוקטורט מה מותר ומה אסור . לקחתי פלקוויניל והיה ממש טוב . סיימתי הריון עם התפרצות קלה ביותר שנרגעה מהר מאוד

פלקוניל בהריון

הסיכונים וההשפעות של פלקוניל נבדקו בבני אדם . שני מאמרים רפואיים בכתב העת LUPUS סקרו סוגיה זו. המסקנות מעידות על השפעה מיטיבה משמעותית , דהיינו - פלקוניל בהריון מפחית במידה משמעותית את שיעור ההתלקחויות ומכאן גם את הצורך במתן מינונים גבוהים של סטרוידים. לא נמצאו סיבוכים או מומים מולדים בשיעור שונה משכיחותם באוכלוסיה הבריאה. מכאן שקיימת כיום המלצה, כאשר קיימת לכך אינדיקציה,וזאת יקבע הרופא המטפל , לתת פלקוניל בהריון

למעלה