plywood רקוב בתוך הקיר

danakama10

New member
plywood רקוב בתוך הקיר

המנורה שנמצאת על הקיר מבחוץ נפלה, הבורג השתחרר. משיחה עם שיפוצניקים הבנו שה- plywood רקוב לכן הבורג השתחרר, ושאין שם junction box, דבר שצריך להיות. השיפוצניקים מציעים לשים שם את הקופסא, וזה מה שיחזיק את המנורה. השאלה שלי היא, מה המשמעות של להשאיר שם את הפלייווד הרקוב? קורץ לי להשקיע 200 $ בתיקון המנורה ולא אלפים בשבירת הקיר...

Boston Guy

New member
תמונה של הקיר, בבקשה.

מה נמצא מעל ה PLYWOOD (איזה סוג SIDING יש לבית)?

danakama10

New member
בבקשה ותודה

הציפוי של הקיר הוא stucco.
מסתבר שאצלנו המנורה היתה מוברגת ישירות לפלייווד, שכאמור נרקב והבורג נפל. שני שיפוצניקים מוכנים לבוא ותמורת כ- 200 $ להכניס לקיר junction box, ולחבר את המנורה אליה. שניהם לא מתעסקים עם החלפת הפלייווד.
התחלתי גם להתקשר לקבלנים, אף אחד לא מתעסק בעבודה קטנה כזו

placid1

New member
את לא חייבת לתקן ברגע זה, אבל

אם יש פלייווד רקוב זה אומר שיש כניסת מים והיא נמשכת כבר תקופה ארוכה ולכן מתישהו תצטרכי לטפל בעניין. כנראה שעדיף עכשיו לנסות לברר מאיפה נכנסים המים ולטפל בעניין, למרות שאת יודעת איפה מתחילה אבל לא איפה זה יסתיים, על פני נקיטת מדיניות בת יענה ואז להזדקק לטיפול חירום שסביר שיהיה יקר ומורכב יותר. אגב, עץ רקוב זה מוקד משיכה לטרמיטים, אם את באזור מוכה, כמוני.
למה הם מתכוונים לחבר את ה junction box?

danakama10

New member
מסתבר שבכלל אין שם

junction box, והם הסבירו לי שחייבים. לא ברור לי למה הם מתכוונים לחבר את הקופסה, הם עוד לא היו כאן. מצרפת תמונה של איך שזה נראה מבפנים.
ברור לנו מהיכן הרטיבות נכנסה, מהמנורה. מסתבר שהחיבור שלה לקיר לא היה אטום.
השאלה אם הריקבון הזה מתפשט בפלייווד, או ברגע שהרטיבות נפסקת לאט לאט זה יתייבש ופשוט ישאר חלק קטן רקוב? ואולי יש איזה תרסיס שאפשר לרסס איתו את החלקים הרקובים כדי לחזק או לשמר אותם ולמנוע מטרמיטים לחגוג לפני שסוגרים?

zach78

New member
תיקון רטיבות

אם את בטוחה שהרטיבות מגיעה מבסיס המנורה, אז זה לא כזה נורא.
תנסי לסובב את הבסיס 180 מעלות, ועכשיו הבורג במקום אחר, ואת יכול להבריג אותו, נכון ?
נ.ב.
תמיד אפשר לשים עוד פליווד מעל הפלייווד המקורי. רק הפעם תוודאי שזה פלייווד של חדרי אמבטיה ( שעמיד ללחות ).

ואל תשכחי לשים את הסיליקון ״היקר״ ( 100% סיליקון ), שניתן לצביעה, ולצבוע עם צבע בסיס טוב החל מהקיר ( 2-3 אינצ׳ים ) ועד לכיסוי הבסיס.

placid1

New member
אני הייתי מביאה הנדימן (זו באמת עבודה

קטנה מדי בשביל קונטרקטור) ופותחת את האזור של החור לריבוע/מלבן גדול יותר כדי לראות אם הרקבון נקודתי או מפושט. בהתאם לממצאים את יכולה להשאיר קצת פתוח לייבוש (אם חם ויבש עכשיו), לסגור עם טלאי עד שיהיה לך זמן/כסף לטפל בזה (בעיקר אם זה לא במקום אסטרטגי מבחינה אסתטית) או לטפל בזה בצורה מושלמת וסופנית.
יש בתמונה גג מעל האזור של המנורה, מאיפה מגיעה הרטיבות?

zach78

New member
תיבת סעף

בקשר לתיבת הסעף -
אכן מומלץ שתהיה תיבת הסעף, אבל אם עד כה הבית עמד על תילו, זה לא מה שיפיל אותו, נכון ?

הקוד הוא שבכל מקום שיש חיתוך של הכבל, צריכה להיות תיבת סעף. מכיוון שבסיס המנורה לא עומד בדרישות הנ״ל, הקבלנים רצו ״לתקן״ את המצב ולהתקין תיבת סעף.

אפשרות נוספת זה להחליף את המנורה הנ״ל בכזו שבא הבסיס כולל תיבת סעף.
( אני לא יודע כמה את קשורה למנורה.. זה נראה כמו בסיס למנורת הלוגן כפולה ללא חישן תנועה )

danakama10

New member
למען האמת היה די מאתגר

למצוא בסיס מנורה ללא חיישן תנועה...
יש לך לינק למנורה שאתה מתכוון אליה?

Boston Guy

New member
הם כנראה צודקים. הם גם הסבירו שאת זה צריך לעשות חשמלאי?

בהנחה שה BUILDING CODE של מדינתך דומה לזה שאצלנו - אכן אמורה להיות קופסת חיבורים מתחת לבית המנורה.
אם אני אנחש מה הם ירצו לעשות - הם יביאו קופסת חיבורים חיצונית (להתקנה "מעל הטיח") ויתקינו אותה מעל ה PLYWOOD - מן הסתם בלי לפגוע אפילו ב CHICKEN WIRE שעליו מרוח הטיח. ואת בית המנורה החדש הם יתקינו מעל הקופסא הזו.

מה אני הייתי עושה? זה תלוי כמה זמן היה לי להתקשקש עם זה...
קודם כל - תקחי מברג ותנסי לנעוץ אותו לתוך ה PLYWOOD באזור שבו העץ נגיש לך - בכמה נקודות. תנסי להרגיש עד כמה העץ באמת רקוב.
אם העץ מרגיש לך רקוב לגמרי (מתפורר, המברג חודר לתוכו בקלות, את ממש רואה ריקבון) - אני הייתי נושך שפתיים ומוריד את הטיח חצי מטר לכיוון למעלה וחצי מטר לכיוון למטה מהחור - ובודק עד כמה הריקבון התפשט.
הבעיה שאני רואה בתמונות הוא שלא סביר שהרטיבות חדרה חזיתית דרך בית המנורה - כי אם אני מבין את התמונה שבהודעה שלך אלי נכון, המנורה מותקנת מתחת ל"ארגז הרוח" של הגג, כך שהיא בעצם מוגנת מלמעלה... הגשם צריך לרדת בזווית של יותר מ 45 מעלות כדי להגיע אליה.
החשש שלי הוא שהרטיבות מחלחלת לתוך הקיר מלמעלה - מהגג. כלומר שהקיר בעצם רטוב מבפנים.
לגבי טרמיטים - הם לרוב באים מלמטה, ולכן חשוב לדעת עד כמה הרטיבות "ירדה למטה" בקיר.
האם הבית יושב על SLAB, או שיש לו מרתף?
יש מגע של עץ עם הקרקע, או שהבית יושב על חגורת בטון?

danakama10

New member
בוודאות הגשם מצליח לחדור

כשיש רוח וגשם.
הבית יושב על SLAB ולא אמור להיות מגע עץ עם הקרקע.
אז אתה מציע לנסות לבדוק אם זה מתפורר... רעיון טוב אני מניחה.

תודה לכולם! ואם יש עוד עיצות, תרגישו חופשי.

למעלה