POST DOC באוטווה

amiramp

New member
POST DOC באוטווה

שלום לכולם, אשתי הוזמנה לPOST DOC באוניבירסיטת קרלטון. החלטנו להענות להזמנה ולנסות את מזלנו בקנדה. מבירור קצר שערכנו בשגרירות נאמר לנו שבמסגרת רשיון העבודה שלה (האוניברסיטה דואגת לזה) אני גם אוכל לקבל רשיון עבודה. מעבר לזה הם לא הוסיפו והפנו אותנו לאינטרנט. המעבר לקנדה מתוכנן למרץ 2009 ובנתיים נשמח לקבל מידע מועיל מאנשים מנוסים: 1. האם אכן צדקו בשגרירות ואני אקבל רשיון עבודה ללא צורך במספר SIN של ה-HRSDC או המעסיק העתידי? 2. אנו עוברים יחד עם 2 בנות. גילי תהיה בת 4 וחצי ויעל בת שנה. מהי העלות הממוצעת לגנים/preschool/ מטפלת באוטווה? 3. ראינו באינטרנט בתים/דירות להשכרה אנחנו מחפשים מקום לגור בו עם כמה שיותר ריהוט ע"מ שלא נצטרך לקנות הכל. ישנם פרוייקטים של בתי דירות האם מדובר בעסקה טובה או שמא כדאי להשכיר ישירות מול אדם פרטי? (המלצתכם בלבד) 4. ביטוח לאומי, מס הכנסה כל מיני דברים שצריך לסגור בארץ לפני הנסיעה. מישהו יודע על איזשהי רשימה מרוכזת ומה המחוייבות שלי כלפי כל אחד מהגורמים? אשמח לקבל תשובות דרך הפורום או במסרים ואפילו ב-SKYPE. עמי

weddi

New member
לגבי השאלה הראשונה

הם צדקו בהחלט ברגע שאשתך מקבלת ויזת לימודים אתה אוטומטית מקבל ויזת עבודה

amiramp

New member
הרחבה

אם זה כך, מדוע התבקשתי גם אני למלא טופס בקשה לרשיון עבודה. ומה אני אמור להכניס בסעיפים שעוסקים במעסיק העתידי שלי?

אתה לא ממלא כלום כי זה N/A

הרישיון שלך הוא תלוי הפוסט דוק, והוא יהיה רישיון "פתוח" כל שצריך הוא הניירת של בן הזוג שיש לו מעסיק, ותעודת נישואין מתורגמת לאנגלית.

weddi

New member
נכון

אמנם הויזה היא אוטומטית אתה עדיין חייב למלא את האפליקיישן והם עדיין צריכים לאשר אותו

עוד קצת תשובות

{מהניסיון המוגבל שנסענו לפוסט של בעלי, בטורונטו, ואין לנו ילדים} כמו שכבר ענו לך - אתה אכן מקבל רישיון עבודה פתוח. מאיתנו אפילו לא ביקשו לראות את תעודת הנישואין (אם כי ליתר ביטחון כן תרגמנו את תעודת הנישואין וקיבלנו אישור נוטוריוני). לגבי דירה - כמו שכותבים פה הרבה - יותר קשה למצוא דירה מרוהטת במחיר סביר - בכל מקרה הדירות "הריקות" לרוב מגיעות עם תנור ומקרר ועם מכונת כביסה וייבוש במרתף הבניין (או בדירה עצמה, אם זה קונדו) - על כל פנים פירוש הדבר שאנחנו רק קנינו טלויזיה ומיקרוגל בקאנאדיאן טייר, ויש שמסתדרים גם בלי שני המכשירים האלו.... לגבי ריהוט - אנחנו קנינו את הכי הכי פשוט באיקיאה (יש גם באוטווה), אפשר גם יד שנייה בקרייג ליסט. אנחנו שכרנו מחברה שמנהלת בתים - ניסינו להתקשר ללא מעט אנשים פרטיים דרך קרייג ליסט - לא קיבלנו אף תשובה. באיזשהוא שלב פשוט עברנו בניין בניין באיזור שרצינו לשכור בו, לראות אם יש דירות להשכרה ולהסתכל בהן - בדרך כלל בכניסה לבניין כתוב למי יש לצלצל באינטרקום לברר לגבי אופציית שכירת דירה. לשכירת הדירה - מאוד חשוב שיהיה לכם את החוזה של אשתך. מכתב עם אישור יתרות בבנק בישראל גם יכול לעזור. לגבי למי להודיע - אתם שניכם צריכים להודיע לביטוח הלאומי והכי נוח להמשיך לשלם בהוראת קבע. לגבי מס הכנסה - פוסט זה תמיד ייצור מוזר - אבל אם זו מלגה - קרוב לוודאי שזה פטור ממס הכנסה - בכל מקרה אני חושבת שזו סוגייה שתצטרכו להתמודד איתה כשתחזרו (תלוי גם במה אתה תעבוד; אני אישית המשכתי לעבוד אצל המעסיק שלי בארץ)

למעלה