posterior baby

posterior baby

i wanted to ask you all about drinking rasberry tea ("pettel" in hebrew did any of you drink it? know if it is useful for before + after labor thanks

oops i forgot

I forgot to say what i meant to say when i named the link we found out that the baby is lying posterior, meaning with the head down and all but with her back against mine. so this week i am going to try and turn her so that her back is against my stomach not back. any one had their baby situated in that position too? what did you do? how did the labor go great to hear from you all

אם פי 3

New member
שלום מורן

תה פטל - נחשב מועיל לכיוונון טונוס הרחם, והשגת צירים יעילים יותר (אך לא כואבים יותר). לא מזמן קראתי שהדבר נחקר והוכח, אבל זה היה בספר ישן מאד, כך שאין לי פרטים מדויקים. בכל מקרה - זהו צמח בטוח לשתיה בהריון (שאלתי את שרון קוצר, שהוא הרבולוג, והוא אמר שהוא ממליץ לשתות משבוע 20 בערך), והעלות שלו לא גבוהה (משהו כמו 20 ש"ח, בארץ, לשקית עלים, שמספיקה לזמן רב) - כך שנראה לי שזה שווה את ההשקעה. אני שתיתי. כמו כן, הוא מכיל ברזל וויטמינים, כך שהוא טוב בכל מקרה. הוא נחשב מועיל גם לכיווץ הרחם (שוב, אותו טונוס) לאחר הלידה, ומועיל למשק החלב, ולחיזוק האם לאחר הלידה. בשלב הזה, לא הייתי קונה במיוחד, אבל כן ממשיכה לשתות עד סוף השקית... לגבי עובר במנח עורף לאחור (Posterior) - זה דבר שיכול להשתנות גם במהלך הלידה. אני לא זוכרת באיזה שבוע את, אבל אם את לא ממש בסוף, אין מה לדאוג. כן כדאי לשים לב שאת נמצאת בתנוחות של השענות קדימה, ולא אחורה (couch potato) ורצוי ללכת הרבה - זה עוזר לעובר להתמקם בתנוחה אידאלית יותר ללידה, בגלל שיקולי מרכז כובד. לידה עם עורף לאחור, עלולה להיות מורכבת וכואבת יותר - אך בהחלט יכולה להיות לידה טבעית. שמתי לב, שמנחים לא אידאליים, נפוצים יותר, כאשר מנסים לזרז את הלידה (גם אם באמצעים טבעיים), וזו עוד סיבה לתת לטבע לעשות את שלו, אם אין סיבה משמעותית שדורשת התערבות. מה הכוונה שהשבוע את מנסה להפוך אותו? בהיפוך חיצוני? על זה לא שמעתי בהקשר של עורף לאחור.

flipping her

thanks for all the advice i didnt mean flipping her like you would a breached baby but rather i got a whole lot of excercises from my yoga teacher (like standing on all 4's and doing various positions with the pelvis etc i will try walking more too thats a good one. its just gotten so cold here i dont want to leave the house... will also try the petel leaves tea... it cant hurt thanks again

לינק...

http://www.homebirth.org.uk/ofp.htm האינפו' שאת מחפשת נמצאת מאמצע העמוד ואילך

debby12

New member
מנהל
תה *עלי* פטל - לא תה פטל

חשוב לציין את ההבדל - לא מדובר בתה אדום שיש בו פטל אלא בתה מהעלים שלו. אפשר לקנות את זה בבתי טבע. אני קניתי אבל לא שתיתי מזה מי יודע מה הרבה בגלל הטעם הלא-משהו. אבל נראה לי שאכן כדאי - יכול להועיל ולא מזיק. נדמה לי שכתוב על זה גם בספר "טבעי ללדת" לגבי מצג עורף-לאחור. כן. גילגי היתה ככה. לא ידעתי על זה מראש בא.ס. - אבל נודע לי בלידה.... זו נחשבת לידה יותר כואבת וממושכת. בכל מקרה - אל תתני לזה להפחיד או להרתיע אותך. מה שיהיה - תתמודדי עם זה בגראנד פינאלה. אגב, היא הסתובבה בפירואט מרשים ב-90 מעלות לפני היציאה כך שיצאה עם הפנים הצידה. את גילגי ילדתי בלידה חוצאשפוזית בלי שום משככי כאבים, וגם בספר של אילנה שמש יש לפחות סיפור לידה אחד שאני זוכרת על לידת בית במצג עורף לאחור. ככה שזה אפשרי בהחלט.

mise

New member
רק רוצה להוסיף

על המשפט "יכול להועיל ולא מזיק" - שלא בכל מקרה. אני יכולה לחשוב על מצב של צירים מוקדמים, למשל, שבו אולי רצוי כן להמנע מתה פטל עד הזמן שבו אפשר ללדת.

אם פי 3

New member
בעקרון - אין קשר

בין תה עלי פטל לבין צירים מוקדמים (הוא *לא* מזרז לידה). אבל נכון שבמצב של צירים מוקדמים - כדאי להזהר יותר, וגם מתה פטל, וכמובן שאם יש מישהי שמרגישה שאישית, תה פטל גורם לה לצירים - כדאי להפסיק מיד.

אם פי 3

New member
בצמחי מרפא באופן כללי, בהחלט יכול

להיות נזק. כאן פועל הכלל, שאם זה יכול לעזור, אז זה יכול גם להזיק. דיברתי ספציפית לגבי פטל, שגם אם לא מאמינים ביכולת שלו "לכוונן את טונוס הרחם", וגם אם נניח הוא לא עושה את זה - אז הוא לא מזיק. צמחי מרפא באופן כללי, יכולים לגרום נזקים חמורים, במיוחד בהריון ולתינוקות. כמעט גרמתי כזה לבתי כשהיתה תינוקת, עם תה זוטא לבנה. חשוב מאד להשתמש בהם רק עם ידע.

נאדא

New member
בהקשר הזה - שקראתי נדלקה לי נורה-

האם לדעתך עלי לואיזה יכולים לגרום נזק לתינוק? אני מכינה לבן שלי תה עם עלי לואיזה (פעם ביום) ועד עכשיו לא חשבתי שזה יכול להיות בעייתי
תודה.

צימעס

New member
בן כמה?

ריוונסרה, שדי מבינה, מציעה לגוון בצמחים, ככה שהילד לא יקבל יותר מדי מאותו דבר. למיטב ידיעתי (איני מומחית), לואיזה הוא צמח די עדין.

נאדא

New member
הוא בן שנה...

הוא הפסיק לינוק מרצונו ורוצה אוכל!!! בבוקר נראה לי נעים לשתות משהו חמים ולכן חשבתי על פתרון זה. אני מקווה שזה לא מזיק.

צימעס

New member
../images/Emo32.gif על החתימה שלך

"אוטודידולה" או "אוטודידולה ביתית"?

אם פי 3

New member
מקווה שיתרחב לי הרפרטואר

(ואולי זה גם יקרה בעתיד הקרוב). רוצה-חוששת ללוות גם בבי"ח. למה?

הילהל

New member
עורף לאחור

מיה היתה כזו. לא נאמר לי דבר לפני הלידה ובעצם גיליתי את זה רק בשלב הלחיצות. וזו אכן היתה לידה ארוכה וסבלתי מכאב חד ובלתי פוסק בגב, שבשלב מסוים רק שכיבה על הצד הקלה עליו, ישיבה או כריעה היתה בלתי נסבלת. א נכון, לחצתי שעתיים וחצי והיא התקדמה באופן איטי עד כדי עינוי. אבל בסופו של דבר ילדתי אותה באופן טבעי ועצמאי, את כל ה 3.660 ק"ג המתוקים שלה, בלי אף קרע. היא הסתובבה בשניה האחרונה, ממש רגע לפני שהראש יצא (והבנתי שאם לא היתה מסתובבת זה כבר לא היה משנה הרבה). לא חוויה מומלצת או מענגת, אבל גם לא אסון.

שָׂרָה

New member
גם מוישי נולד כך במצג עורף לאחור

ויצא כך. אמנם הצירים כאבו מאד, ולא יכלתי לכרוע אז נאלצתי למקם את עצמי על ארבע כאשר הברכיים מורמות מהרצפה במאמץ רב... והצירי לחץ היו 4 שעות. בדרך כלל אפשר למנוע את המצג הזה באמצעות הליכה על ארבע. אבל אם השליה מקדימה כמו במקרה שלי, זה בעיה כי אם התינוק יסתובב למצג הנוח יותר, גבו ילחץ על הטבור ועלול ללחוץ על החבל הטבור במשלו ולהפריע לזרימת הדם והחמצן מהחבל הטבור. בגלל זה העוברים נוטים להיות עם הפנים כלפי השיליה.

למעלה