שלום מורן
תה פטל - נחשב מועיל לכיוונון טונוס הרחם, והשגת צירים יעילים יותר (אך לא כואבים יותר). לא מזמן קראתי שהדבר נחקר והוכח, אבל זה היה בספר ישן מאד, כך שאין לי פרטים מדויקים. בכל מקרה - זהו צמח בטוח לשתיה בהריון (שאלתי את שרון קוצר, שהוא הרבולוג, והוא אמר שהוא ממליץ לשתות משבוע 20 בערך), והעלות שלו לא גבוהה (משהו כמו 20 ש"ח, בארץ, לשקית עלים, שמספיקה לזמן רב) - כך שנראה לי שזה שווה את ההשקעה. אני שתיתי. כמו כן, הוא מכיל ברזל וויטמינים, כך שהוא טוב בכל מקרה. הוא נחשב מועיל גם לכיווץ הרחם (שוב, אותו טונוס) לאחר הלידה, ומועיל למשק החלב, ולחיזוק האם לאחר הלידה. בשלב הזה, לא הייתי קונה במיוחד, אבל כן ממשיכה לשתות עד סוף השקית... לגבי עובר במנח עורף לאחור (Posterior) - זה דבר שיכול להשתנות גם במהלך הלידה. אני לא זוכרת באיזה שבוע את, אבל אם את לא ממש בסוף, אין מה לדאוג. כן כדאי לשים לב שאת נמצאת בתנוחות של השענות קדימה, ולא אחורה (couch potato) ורצוי ללכת הרבה - זה עוזר לעובר להתמקם בתנוחה אידאלית יותר ללידה, בגלל שיקולי מרכז כובד. לידה עם עורף לאחור, עלולה להיות מורכבת וכואבת יותר - אך בהחלט יכולה להיות לידה טבעית. שמתי לב, שמנחים לא אידאליים, נפוצים יותר, כאשר מנסים לזרז את הלידה (גם אם באמצעים טבעיים), וזו עוד סיבה לתת לטבע לעשות את שלו, אם אין סיבה משמעותית שדורשת התערבות. מה הכוונה שהשבוע את מנסה להפוך אותו? בהיפוך חיצוני? על זה לא שמעתי בהקשר של עורף לאחור.