POV UP - סיפור.

Lihi Rimon

New member
POV UP - סיפור.

(סליחה על הכותרת, לא היה לי מושג מה לרשום).
אממ, טוב. אחרי שיכנועים רבים במיוחד. אני פרסמת כאן חח.
זה עלילה שבא לי בחלום בהקיץ, מספר פעמים במספר ימים. הכל התגבש לצורה ולפני כמה שעות החלטתי להתחיל לכתוב.
תוך כדי הכתיבה, צירפתי את חברתי הטובה והחלטנו להפוך אותו למין סיפור שרשור משתי נקודות מבט שונות וקשורות.
אז... הכל מתגבש לאט-לאט. עוד פרטים היו בהמשך, אולי גם שם בטעות חח. תהנו... אם צריך תקציר אני ארכיב משהו מהיר.
ביקורות בכיף, רק תהיו עדינים, יצאתי מאשפוז של שבועים ואני עדין רגישה ומבולבלת חחח.

פרק 1.

אוסטין - POV.

חבשתי את הקסדה על הראש, בודק שכל המגנים מונחים היטב על גופי והבטתי לתהום. לא מאמין שאני סוף סוף עושה זאת. לשמחתי אחד מחבריי התחיל לעבוד כאן, כך שהצלחתי לשכנע עוד חבר לעשות את זה.
עברנו הדרכה של מספר ימים, מי היה מאמין. הסיכון לתמותה בספורט האקסטרים הזה גדולה מהסיכון בכל ספורט אקסטרים אחר. אני כמעט בטוח שזה מה שהלהיט אותי אף יותר.
הלבישו אותנו בחליפה מגוחכת, מלפפים סביבנו חבלים וקושרים הכל היטב, בודקים שהכל תקין. אפילו ביקשו שנעשה תנועות כמו תרנגול שמנסה לעוף ללא הצלחה. לאחר שסיימנו עם כל ההכנות, הרכבתי את המצלמה שלי על הקסדה. אין מצב שאני לא מתעד את זה. את האמת, אני מתעד את רוב חיי. לא את הכל, רק מה שמעניין, בעיקר את עצמי.
אחרי שעת הדרכה נוספת וחוסר סבלנות עצבני במיוחד, לבסוף התקרבנו לקצה. היינו מוכנים לצאת לדרך. הגובה היה היסטרי. אם לא היה בי כל כך הרבה אדרנלין, ממזמן הייתי משתין על עצמי. הכל ירוק, שדות פתוחים, מרחבים עצומים, יכולתי לראות מרחוק את חוף הים. לוקיישן מטורף. בלי לחשוב יותר מידי לקחתי תנופה ורצתי לתהום, נותן את קפיצת חיי ופורש את ידיי. הבדים נפתחו מיד, פיסקתי את רגליי, נותן לכל בד לעשות את עבודתו, להחזיק אותי באוויר. צעקתי פילחה את השמיים, לא יכולתי להתרכז בכמה שגבהים מרעידים את עצמותיי, זה היה פשוט מדהים. כאילו שנולדתי מחדש מהאפר. אי אפשר לתאר את ההרגשה הזו, זה מטורף לחלוטין - טעות אחת ואתה מת.
הבטתי מטה, סוקר את השדות, כל כך הרבה מחשבות רצו במוחי. רצה בעיקר קללה אחת, שהיא לא באמת קללה, לעבר אבי. הצמדתי את איבריי לגופי, מסתובב בספירלה, לא יכול לשתוק מצעקות של הנאה, פתחתי מיד את ידיי חזרה, נותן לרוח לעצור את נפילתי ומכוון היישר לעבר החוף, נע במהירות מטורפת. את האמת, לא היה אכפת לי למות, ומצד שני… אני לא אתן לו את התענוג הזה.
שמתי לב שעברתי את מקום הנחיתה, הייתי כמעט בטוח שראיתי את החברים שלי מחכים למטה, צועקים לי שאני מטורף ולאן אני ממשיך, רצים אחריי. אבל לא היה לי אכפת, התענגתי על כל רגע, יהיה מה שיהיה.
הגעתי לעבר החוף, מחויך בטיפשות מהמרץ, כמעט ונוגע במי הים. ידעתי שאני לא בטוח איך אני רוצה להתרסק. הסתובבתי עם גופי הצידה, נמוך כמעט עד לנפילה, ממשיך לעבר החוף ומתרסק בחול, בין האנשים. לא יכולתי שלא לצחוק, זה היה משעשע, יכול להיות שאני מטורף, אבל, זה היה פשוט מדהים.
התרוממתי וניערתי את החול משערי השחור, מתחיל להוריד את החליפה מגופי, מרגיש חפץ זר תקוע בזרועי ופשוט הורדתי אותו, לא היה לי אכפת, בעיקר כשהוא לא היה עמוק. קצת דם לא הרג אף פעם. התעלמתי מהמבטים מצידי ומצעקות שהולכות ומתקרבות. הורדתי את בגדיי, נשאר בבוקסר ופשוט רצתי לים, שוטף את כולי בכיף.
"אתה חתיכת מטורף מטומטם!" רון צעק בדיוק שיצאתי מהמים והגעתי לאזור ההתרסקות הקטנה שלי. "אתה רוצה שיפטרו אותי?! מה נראה לך שאתה עושה? יכולת למות! מי עושה דברים כאלה?!" רון השתגע ואני גיחכתי, הוא כמובן גיחך אחריי. זה לא שהוא יכל לעשות משהו אחר, הם מכירים אותי מספיק טוב.
"אין, אוסטין. אתה מטורף. אתה פשוט נהנה להגיע לסוף, ואז לעבוד על כולנו ולהישאר בחיים, דביל". אריק, חברי הטוב ביותר, אמר, שדרך אגב, עשה את זה ביחד איתי. צבע עורו השחום הפך לסיד. אני עדיין לא מאמין שהוא הסכים לעשות את זה בעצמו, הפחדן הזה.
"אני בחיים, לא? אז מה אתם כאלה לחוצים?" אמרתי והרמתי את הקסדה, מנתק את המצלמה הקטנה שלי ושם בתיק שרון הביא לי. אריק לקח את החולצה שלי וקרע אותה, חובש לי את הזרוע כדי שהדימום יפסיק. לבשתי את הג'ינס והנעליים, מתחילים ללכת לכיוון המכונית.
"ניסע לבית חולים ואז תלך הביתה, מטורף". רון החליט בזמן שנכנסנו.
"בשביל מה? זה רק חתך קטן, זה שום דבר". מלמלתי מאחורה, לוקח קשת שחורה ודקה ואוסף את שערי אחורנית.
רון התחיל להשמיע קולות של עוף מת ותקע בי מבט, ממלמל לעצמו משהו ונוסע לכיוון בית החולים.
ממש לא היה לי כוח לזה, עוד הייתי מלא באדרנלין. "אולי נלך לחווה? אני גם ככה צריך לרכוב היום". אמרתי, מכבה את הרדיו.
"נראה לך? ושתבוא מת להופעה היום בערב? גם ככה אתה מאבד דם ומלכלך לרון את המכונית". אריק אמר, קצת משועשע.
"מה?! אתה משלם לי על שטיפה אחר כך, אוסטין! המכונית שלי זה לא בית תמחוי!" רון צעק, מביט אחורה ורואה שהכל נקי. צחקנו וזרקנו עליו קש שהיה על הרצפה. לא אמרתי שהמכונית עצמה נקייה, מה שבטוח היא הייתה נקייה מדם.
"בסדר, בסדר. אני אלך מחר, גם ככה זה כמה שירים בבר המקומי. מה אתם מתרגשים, אנחנו כמעט כל יום שם". התלוננתי, מנסה להירגע קצת, מכווץ את אגרופי ומשחרר. התרגיל הזה תמיד הרגיע אותי כשהיה לי מזג חם. הגענו לבית חולים, זה לא לקח הרבה זמן, בעיקר כי לא שיתפתי פעולה, אז פשוט ניגשנו לאחות. חמישה תפרים ושחררו אותנו הביתה. רון הקפיץ אותי לדירה ומשם הם המשיכו. נכנסתי, ישר הולך להתקלח ולנוח מעט, למרות שממש עצבן אותי לבזבז את הזמן במנוחה. תמיד יש כל כך הרבה דברים להספיק.

שפשפתי את עיניי למשמע השעון המעורר, זורק לכיוונו נעל ומתהפך במיטה. התפרים מעט שרפו לי ואת האמת… הייתי כל כך תשוש, שנזכרתי שלא אכלתי דבר.
קמתי בלית ברירה, מתהלך כמה צעדים ומגיע למטבחון שלי. הכנתי לי כריך חביב וקפה שחור, יושב ואוכל. הבטתי בדירה שלי; הכל היה מבולגן לגמרי. הסלון מלא כוסות שתייה וחטיפים, בדלי ג'וינטים זרוקים על הרצפה. כזאת צחנה. קמתי והלכתי לנקות מעט, מסדר את שלטי הפלייסטיישן במקום, שואב קצת אבק ומנקה את הספות. העברתי סמרטוט בסלון ובמטבח, ניגש לשרותים ואז לסדר את חדרי.
לא הייתה לי דירה גדולה מדי. היא הייתה מעין דירת סטודיו - היה לי חדר עם כלי נגינה, בתוספת אביזרי חווה ואביזרי מחשוב לעריכה. לשם אף אחד לא נכנס מלבדי. אני גר פה מגיל שמונה עשרה ואת האמת… אין לי הרבה תלונות. דירה מצועצעת של בחור בן עשרים וחמש. את האמת, כרגע גם לא רציתי יותר. הספקתי די הרבה, עם עזרה כמובן. מי אנחנו בלי מעט עזרה?
אומנם אני עדין בחיתוליי בכל מה שקשור בחברה שלי, אבל הכל מתפתח נהדר. כרגע אני בעיקר אוסף אותם מהרחוב, או מכל סיטואציה שלא נראית לי נכונה מהסביבה. אולי אני קצת חי בסרט, אבל זה משהו… שלעולם לא אוותר עליו, ואלחם עליו. לא אכפת לי להיות חוצפן בשביל שכל אחד ירגיש מוגן בביתו.

הזמן עבר, כבר היה שבע בערב. לבשתי מכנס ג'ינס כהה, חולצה טי מקושקשת, נעלי אוקספורד. לקחתי מעיל עור ויצאתי, מזמין מונית. ידעתי שאני הולך לשתות הערב, והרבה. לא שאני אובדני או משהו כזה, אבל החתך פתאום מזכיר לי את אבא, וזה ממש לא עושה לי טוב. בדרך כלל זה לא משפיע עליי אבל… יש ימים. ואני מעדיף לשכוח מאשר לפתוח.
הגעתי תוך עשר דקות, הבר השכונתי ממש. מאז שהתחלנו לנגן אני נמצא שם, מגיל שמונה עשרה אני והחברה מתנחלים במקום. זה גם מה שעזר לנו לשכנע את בעל המקום לתת לנו את הבמה מדי פעם, ללא תשלום ולקבל טיפים על זה. כסף מהצד תמיד עוזר.
נכנסתי לבר, מנופף לבוריס, בעל המקום. ניגשתי לחדר האחורי, היו לנו כלי נגינה קבועים פה. לקחתי את הגיטרה, מכוון אותה ושם על הבמה, כרגיל הגעתי ראשון, ניצלתי את הרגע והתיישבתי על הבר, מזמין שוט.

Lihi Rimon

New member
המשך:

&nbsp
סאמר - POV.
לא האמנתי שאני נוסעת באוטובוס הזה, ברחובות האלה שוב. לא הייתי כאן כל כך הרבה זמן, שבע שנים שלמות. בהיתי בעצים שמשתקפים מהחלון, מנגבת את האדים שהצטברו עליו עם שרוולי. השיחה הראשונה שהייתה לי עם האנה, חברתי הטובה מאז שאני מכירה את עצמי, הייתה כל כך מעורבת. התקשרתי אליה אחרי שחיפשתי את שמה בספר הטלפונים, והיא הייתה מופתעת לשמוע שאני בכלל בחיים. הייתי בדרך אליה עכשיו, לא בטוחה אם היא שמחה לראות אותי אחרי ששבע שנים לא שמעה ממני מילה. היא הייתה כל כך מבולבלת לשמוע שאני חוזרת לכאן. צלצלתי בפעמון, יורדת ברחוב שלה, רחוב אחר, כבר לא גרה אצל ההורים כמו פעם.
זה מצחיק לדעת שכולם פתאום כל כך מבוגרים, בדירות משלהם ועם חיים אחרים. רק אני הרגשתי שהחיים שלי היו על סטופ, לא מתקדמים לשום מקום, וליבי נצבט בתוכי קצת. דפקתי על הדלת, לוקחת נשימה עמוקה כדי להרחיק את המחשבות המדכאות, מציירת על שפתיי חיוך קטן לפני שתיפתח הדלת.
ראיתי אותה, שיער חום חלק וארוך, עיניים חומות ואותן לחיים סמוקות. היא חייכה אליי חיוך רחב והסתערה עליי בחיבוק. "סאמר!" קראה, ועדיין היה לה את אותו הריח המוכר, ריח שהרגיש לי כמו בית. חיבקתי חזרה בחום, מתמלאת באושר. "היי, האנה," אמרתי, לא מצליחה להסיר את החיוך מפניי.
"בואי, תיכנסי, יש לנו כל כך הרבה להשלים!" אמרה בקול שמח ומיהרה להכניס אותי פנימה.
במהלך השיחה הארוכה שלנו, לא הפסקתי לחשוב על איך שהיא השתנתה, כאילו, הייתה עדיין אותו אדם מבפנים, אבל נראתה כל כך אחרת מצד אחד, בוגרת יותר. אני מניחה שאני בוודאות השתניתי חיצונית.
לקראת שמונה בערב, ישבנו במטבח, אוכלות משהו קטן וממשיכות לדבר. לפתע מישהו נכנס, הדלת נטרקת מעט בחוזקה, שומעת דברים מוטלים על הרצפה.
"היי, האנה, אני מאוד מקווה שהשארת מים חמים!" שמעתי קול מוכר קורא, אך לא ידעתי להצביע בדיוק מהיכן. אז ראיתי אותו, בחור גבוה, שחום, שיער שחור ומעט מבולגן, פנים מעוטרות זיפים. הבעתו חיקתה את שלי כששנינו גילינו בהפתעה מי השני. אריק.
"ס..סאמר?!" הוא קרא, פותח עיניים בהפתעה. חייכתי, הוא.. כל כך שונה! הוא היה.. נער כחוש כזה, קצת חנון בפעם האחרונה שזכרתי אותו. הוא נהפך לגבר ממש!
הנהנתי, מחייכת ומסמיקה מעט. קמתי, לא יודעת אם לחבק אותו או לא, אפילו שבילדות הייתי בת בית אצלם.
"מה.. א..אני לא מאמין, מה את עושה פה?" אמר וחיבק אותי בעצמו, חיבוק חזק ונעים. לא יכולתי שלא לשחרר נשיפה קטנה ולעצום עיניים. עבר כל כך הרבה זמן מאז שהרגשתי גוף של אנשים מוכרים, וכל חיבוק כזה רק מחמם אותי יותר. "באתי.. לבקר, כלומר, יותר נכון, חזרתי לעיר." מלמלתי, משחרר אותי מזרועותיו.
"וואו, איזה יופי, אני שמח לראות אותך שוב. את נראית… בריאה," ציין. האמת, זו אכן מחמאה בשבילי.
"תודה," גיחכתי.
"אהמ.." האנה חיככה בגרונה. "יש לך חצי שעה להיות בבר, אתה יודע?"
"שיט! נכון, אני חייב לעוף להתקלח," מלמל ונתן לי נשיקה קלה על הלחי, רץ למעלה להתארגן.
"מה שמזכיר לי, אממ.. יש היום הופעה של אריק והלהקה שלהם בפטריק'ס, את חייבת לבוא איתנו!" אמרה.
הנהנתי, מחייכת מעט, קצת חוששת אבל מה יש לי להפסיד? מגיע לי קצת כיף.
"בואי נלך להתארגן, יש לי שמלה שתתאים לך בול!" אמרה בהתלהבות וצחקקתי, עולות לחדרה.
"האנה, אין לך מושג איזה קטע מפגר היה היום," אריק מלמל, כבר הספיק לצאת מהמקלחת, רק מגבת למותניו. האדמתי לחלוטין, מורידה את מבטי מעט.
"אריק, מה אתה מטומטם, לך תתלבש!" אמרה ודחפה אותו.
"אויש נו, אני לבוש מספיק. בקיצור, אז הלכנו לחוף היום, ואוסטין החליט שבא לו לדאות. נו, אתן יודעות, החליפה הזו שקופצים מצוקים ואתה כאילו עף כזה, משהו מטורף. אז אחרי מסע שכנועים הוא הצליח לשכנע אותי ללכת איתו לזה." אמר, מעביר יד בשיער שלו. אוסטין? וואו.. לא האמנתי שכולם עוד בקשר. נאנחתי מעט, לא יודעת אם אני עצובה מזה או לא.
"טוב אז היינו אמורים לנחות במקום ספציפי ובזמן שאני יורד ומנשק את האדמה שסוף סוף זה נגמר, הוא החליט להמשיך לכיוון אחר. האידיוט כמעט נזרק לתוך הים! רון התחרפן! הוא בסוף נחת למקום כלשהו על החוף והתרסק עם היד לתוך שברי זכוכית של בקבוק בירה. הלכנו לבית חולים, עשו לו תפרים, אל תשאלי."
האנה צחקה, מנענעת את הראש בהלם. "לא, הוא השתגע לגמרי."
"כן, אבל היה מצחיק בכל זאת. קדימה בנות, תזיזו ת'תחת, צריך לזוז, מספיק לחפור!" התבדח.
"אתה חפרת עד עכשיו!" האנה רטנה, סוגרת את הדלת ומתחילות להתארגן.
הגענו לבר בשמונה וחצי, הלב שלי דופק מעט. הרגשתי כאילו אני לא יודעת איך זה להתנהג בחברה פתאום. כאילו אני הבחורה החדשה, אפילו שהייתי ותיקה לחלוטין. הרגשתי עיניים ננעצות בי, רואה פנים מוכרות של חברים מהעבר. זיהיתי מספר פרצופים, חלק גם לא. אבל הפנים שלו היו משהו שאף פעם לא אשכח.
&nbsp
&nbsp
אוסטין - POV.
לא רציתי להתחיל מוקדם, שני שוטים וירדתי מהבר, הולך לכוון את הגיטרה של אריק ואת הבס של רון. הזחלים האלה כל הזמן מאחרים. למזלי אנדי הגיע, עוזר לי לקחת הכל לבמה ולהכין את כל הציוד. בזמן שחיכינו בחושך עד שהפדלאות הגיעו. כמובן שאריק איחר, וזה לא שהוא גר רחוק, הוא שני רחובות ממני.
"מה? למלכת היופי היה קשה להתארגן היום?" חרצתי לשון לאריק. "חשבתי שאני הפצוע היום". גיחכתי, מסדר את המיקרופון.
"מה… לא אל תשאל מי באה!" התחיל לומר במרץ, בתנועות לא שגרתיות, כשגרתו ואז הפסיק. "לא משנה, אחר כך". מלמל, מכוון מחדש את הגיטרה, כאילו שהיא לא מכוונת כבר. גיחכתי, פשוט מחליט להתעלם ממנו.
"טוב, נשיר את Crossfade - So far away". החלטתי, נותן סימן לבוריס ומרים את הגיטרה, בודקים שהכל נשמע טוב והאורות נדלקו, מתחילים. אני אוהב לחלק, מידי פעם אני מצטרף בניגון, ולרוב מתרכז בשירה. אני בעולם אחר לגמרי, אני חושב שזה הדבר שהכי הציל אותי במשך השנים. למרות שזה העלה בי את כל העבר, זה גם הרחיק אותו באותה המידה, נתן לי להתמודד בהצלחה, כאילו שאף אחד לא יכול עליי, לא משנה עם הוא יופיע פתאום, ידרוש ממני דברים, אני אוכל להתמודד עם הכל.
&nbsp
סאמר - POV.
הם עלו לבמה, אותה להקה, עדיין ביחד. סרקתי את כולו מכף רגל ועד ראש, החזה שלי מתכווץ והפה שלי נפער מעט. גם הוא השתנה, נראה כל כך חזק ואחר, לא אותו נער עזוב שהיה כמו שאני הייתי. הם התחילו את המוזיקה, וחיוך קטן עלה על פניי, נושכת את שפתי. שמחתי כל כך שזה היה שיר שהכרתי, שיר ישן וטוב. הנחתי יד אחת על חזי, עוצמת עיניי כשקולו התחיל, קול בס נעים ומוכר, אותו קול מהילדות, רק גברי יותר.
זה החזיר לי כל כך הרבה זיכרונות, בטני מתהפכת בתוכי מכל הדברים שזה העלה לי. דמעה אחת קטנה ירדה מעיניי, פוקחת עיניי חזרה ומביטה ישר אליו, בוחנת את פניו מלאות הזיפים ולמודות הכאב של מי שהיה האהבה הראשונה שלי. היה לו שיער שחור וארוך עד מעל הכתפיים, יותר מפעם. הוא היה גבוה במיוחד, הטי שירט מתוחה על השרירים של חזהו וזרועותיו. לא ידעתי מה להרגיש, הכל היה מוצף בתוכי. ניגבתי את מספר הדמעות, מקווה שאף אחד לא הבחין בהן. לא הייתי עצובה, פשוט… לראות אותו, לא האמנתי שכל הערב הזה בכלל קורה.
&nbsp
אוסטין - POV.
השיר זרם נפלא כמו תמיד, לא היה לנו קשה להתחבר אליו. תמיד היינו שרים אותו, נהנים מכל רגע.
השיר נגמר. תמיד ניסיתי ליצור קשרי עין עם האנשים מסביב, שירגישו שאני לא סתם כאן. לפתע עיניי נעצרו על בחורה… מוכרת יותר ממה שציפיתי. שיערה הכתמתם גלש במורד גופה שעוטר בשמלה שחורה של… האנה? ס...סאמר? קלטתי, לפחות אני חושב שקלטתי, דמעה שזלגה על לחייה. "פאק". נשפתי, קולט שזה בהחלט לא היה בראש שלי ושגם כל האולם שמע, מיד סגרתי את המיקרופון, כרגיל את האורות סגרו עד לשיר הבא. הבטתי באריק במבט רוטן, מבין שהוא התכוון לזה. "באמת? אריק?" חרקתי שיניים לעברו, לא בטוח איך לאכול את זה בכלל. מה שבטוח, לא הרגשתי מספיק בטוח בשביל להמשיך לעוד שיר כרגע. סימנתי לבוריס שיעבור למוזיקה קצת וירדתי מהבמה, נישאר בצד ליד הבר ולוקח שוט. "מה אני אמור לומר לה?! מה היא עושה פה?" המשכתי לרטון לעבר אריק, הרגשתי מבולבל, לא ידעתי מה לעשות, איך להתמודד כשהיא שוב כאן. אפילו לא הספקנו להיפרד אז… ועכשיו… זה מטורף. היא נראית היא אבל כל כך שונה… בריאה, אפילו יותר ממני.
"היא פתאום הופיעה, באה לבקר וכנראה גם להישאר, לך תדבר איתה במקום להיות שמוק!" אריק אמר, דחף אותי קדימה.
"מ-מה? שניה אבל מה… מה אני יכול לומר לה? כמעט פאקינג שמונה שנים! מה אני… מ

Lihi Rimon

New member
המשך.

חתך באמצע חח.
&nbsp
"היא פתאום הופיעה, באה לבקר וכנראה גם להישאר, לך תדבר איתה במקום להיות שמוק!" אריק אמר, דחף אותי קדימה.
"מ-מה? שניה אבל מה… מה אני יכול לומר לה? כמעט פאקינג שמונה שנים! מה אני… מה!?" ניערתי אותו, מרגיש כמו ילד בת שתיים עשרה שרק קיבלה מחזור.
אריק צחק,"מה שהיה, היה. מבין? שניכם שונים כבר, מה זה משנה מה היה פעם?" הוא ניסה להרגיע אותי מעט, לא משהו שמצליח לו בדרך כלל.
נאנחתי והעברתי את ידי בשערי, לא ידעתי עדיין איך לאכול את המידע החדש, איך לגשת אליו בכלל. ראיתי אותה ממהרת לכוון השרותים, נראית… לחוצה? כנראה מרגישה כמוני. פאק, זה כמו טריפ מטורף, מזל שלורי לא נמצאת פה, אז בכלל לא הייתי יודע איפה לקבור את עצמי.
ניגשתי לפני שהספיקה להיכנס לשרותים, תופס בכתפה. "סאמר?" המהמתי לעברה.
&nbsp
יש המשך אבל... נראה. :)

phoenix2000

New member
הטוב הרע והמכוער

אני יודע ששתי נשים שונות כתבו את הסיפור הזה אבל בביקורת שלי אתעלם מכך ואתייחס אל הסיפור כאילו נכתב על ידי אישה אחת.

אז נתחיל מהטוב:
לציין את הטוב זה לא ממש ביקורת מבחינתי מלבד איזו זריקת עידוד לכותב אבל בהחלט יש פה משהו שחסר בהרבה סיפורים אחרים אז שווה לציין זאת:
העולם של הסיפור והדמויות מרגיש מאוד חי ועשיר, כמעט כאילו מדובר בקטע שלקוח מהחיים האמיתיים. לכל דבר יש היסטוריה והדמויות מביעות את הרגשות הנכונות (רוב הזמן) כלפי מי ומה שסביבם. מדובר משהו שהמון כותבים מתקשים (ואף נכשלים) להשיג אז קבלו כוכב על כך

נמשיך אל הרע:
פה כבר הייתי צריך ללקט דברים בפינצטה.
אז קודם ציינתי שהדמויות מביעות *רוב הזמן* את הרגשות הנכונים. למה רק *רוב הזמן*? הנה למשל דוגמה שבה זה לא מרגיש לי כמו רגש נכון:
"אתה חתיכת מטורף מטומטם!" רון צעק בדיוק שיצאתי מהמים והגעתי לאזור ההתרסקות הקטנה שלי. "אתה רוצה שיפטרו אותי?! מה נראה לך שאתה עושה? יכולת למות! מי עושה דברים כאלה?!" רון השתגע ואני גיחכתי, הוא כמובן גיחך אחריי. זה לא שהוא יכל לעשות משהו אחר, הם מכירים אותי מספיק טוב. - השינוי המהיר הזה בתגובה של רון מכעס לגיחוך פשוט לא אמין בעיניי.

יש גם מעט דברים מעט 'קיצוניים' או לא אמינים כמו:
"אין, אוסטין. אתה מטוף. אתה פשוט נהנה להגיע לסוף, ואז לעבוד על כולנו ולהישאר בחיים, דביל". אריק, חברי הטוב ביותר, אמר, שדרך אגב, עשה את זה ביחד איתי. צבע עורו השחום הפך לסיד. אני עדיין לא מאמין שהוא הסכים לעשות את זה בעצמו, הפחדן הזה.- הדיאלוג הזה פשוט ישיר מידי ולא נשמע לי כמו משהו שמישהו היה אומר.
אריק לקח את החולצה שלי וקרע אותה, חובש לי את הזרוע כדי שהדימום יפסיק. -אני לא חושב שאנשים נוהגים לקרוע חולצות כל כך מהר. חוץ מזה שבפעילויות ספורט אקסטים שכאלה מן הנהוג שתהיה במקום ערכת עזרה ראשונה.
ניערתי אותו, מרגיש כמו ילד בת שתיים עשרה שרק קיבלה מחזור.- נתעלם רגע משגיאת הכתיב ונתרכז במה שחשוב. אני מבין שאתן נשים אבל אוסטין הוא גבר וזה לא אמין בעיניי שגבר ישתמש במושגים נשיים בכדי לתאר את הרגשות שלו. מחזור זה דבר נשי. למה שאוסטין ירגיש כמו ילדה בת 12 שהרגע קיבלה מחזור? יותר טבעי שהוא ירגיש כמו ילד בן 12 שקיבל זיקפה בזמן שעמד מול הכיתה.

נסיים במכוער:
פה אני מתייחס כמובן לטקסט עצמו שאין ספק שלא עבר עריכה. יש לכן אומנם מעט שגיאות הקלדה אך זה לא העניין פה. מה שיותר מפריע לי אלה שגיאות הדיקדוק והניקוד.
הכי בולט זה השימוש בהווה מתמשך (כנראה שלא במכוון) על ידי דחיפת פסיק לכל מקום.
התרוממתי וניערתי את החול משערי השחור, מתחיל להוריד את החליפה מגופי, מרגיש חפץ זר תקוע בזרועי ופשוט הורדתי אותו, לא היה לי אכפת, בעיקר כשהוא לא היה עמוק.-משפט אחד עם ארבעה פסיקים זה מוגזם בעיניי. בכל מקרה, מהמשתמע מכאן הוא התרומם וניער את החול משערו *תוך כדי* שהוא התחיל להוריד את החליפה מגופו *תוך כדי* שהוא הרגיש חפץ זר תקוע בזרועו.
דוגמה נוספת:
לקחתי מעיל עור ויצאתי, מזמין מונית- משתמע שהוא לקחת מעיל עור ויצא *תוך כדי* שהוא מזמין מונית. למה לא לכתוב פשוט "לקחתי מעיל עור, יצאתי והזמנתי מונית." או לשנות מעט את הסדר: "הזמנתי מונית, לקחתי מעיר עור ויצאתי".
ועוד דוגמה אחרונה:
צלצלתי בפעמון, יורדת ברחוב שלה, רחוב אחר, כבר לא גרה אצל ההורים כמו פעם.-משתמע שהיא צלצלה בפעמון שלה *תוך כדי* שהיא ירדה מהאוטובוס. אפשר לכתוב פשוט "צלצלתי בפעמון וירדתי ברחוב שלה..."

בכל מקרה, אם נתעלם מהדברים הרעים והמכוערים שציינתי, מדובר בסיפור שכתוב לא רע בכלל ורק זקוק לעוד טיפה תשומת לב בכדי ללטש אותו. הכתיבה של שתיכן יחסית אחידה ודומה כך שאם לא הייתי יודע, הייתי חושב שבאמת מדובר בסיפור שנכתב על ידי אותו אדם. יהיה נחמד אבל לקרוא גם סיפורים נפרדים שלכן כדי להתרשם יותר מהיכולת האישית של כל אחת מכן

בלגונה

New member
וואוו

כתוב ממש טוב. ממש נהנתי לקרוא. הדמויות שלכן מורכבות ואמינות. וגם גרמתן לי הרגשת הזדהות. את כתבת שהתחלת לכתוב את הסיפור לפני כמה שעות... באמת רואים את זה. הסיפור זורם כאילו הוא נכתב בישיבה אחת- וככה גם הקריאה של הסיפור זורמת! הבעיה עם זה, זה שככל הנראה לא הספקתן לערוך. יש כמה שגיאות כתיב, שגיאות ניקוד והגהה. ולפעמים המשפטים לא ברורים. אבל בעקרון אתן רק צריכות לעבור על הטקסט פעם אחת לפני שאתן מעלות. סך הכל מאוד נהנתי, ואני אשמח לקרוא את ההמשך. ובאמת כמו שפניקס אמר מעלי, הכתיבה שלכן מאוד דומה- ואין אפשרות לדעת ששתי בנות שונות כתבו. קיצר ח"ח

Lihi Rimon

New member
תודה רבה. D:

וכן. נעביר לזה בטא חחח. לא היה זמן. תודה רבה, שוב. :)

Lihi Rimon

New member
נלקחת בצומת לב. :)

תודה! הוא באמת לא עבר בטא.
והאמת שכמה דברים שכתבת סתם קטנוניים אבל נקבל את זה. וחא נכנס לפסיקים ונקודות, אצל כל אחד זה שונה. :)
וחכה! אכיר לך סטלנים שמדברים ומתנהגים ככה. חח. וישירות, נכון שלא כולם ידירים, ואני כן, ככה שסה מתבטא בכתיבה.
בקשר לזיקפה, זה גם יכול להיות. רק שבחיים לא ראיתי מקרה כזה, וכן ראיתי שגבר אומר על מחסור, בעיקר לצחוקים.:) אני מודה שלא עברנו על הקטע, לא היה זמן. בטח יותר מאוחר נעשה לו בטא.

שלום. וביקורת

אני לא אתייחס לפסיקים והווה מתמשך. לדעתי זה סתם הערות שאפשר לתקן בעריכה. אני אתייחס למשל לנקודת המבט. במהלך כל הקטעים לא ראיתי הבדל גדול מדי בנקודת המבט. באיזשהו מקטע פספסתי את הכותרת ולא קראתי האם נקודת המבט שייכת לסאמר או לאוסטים ואז היה כזה רגע שאמרתי לעצמי "מה קורה פה? מי מדבר?"
הערה נוספת היא על האנגלית. לפי הסיפור זה אמור להתרחש בארה"ב. קוראים להן אוסטין, האנה, סאמר. אבל מדברים ישראלית מטורפת! לדוגמה:
אידיוט כמעט נזרק לתוך הים! רון התחרפן! הוא בסוף נחת למקום כלשהו על החוף והתרסק עם היד לתוך שברי זכוכית של בקבוק בירה. הלכנו לבית חולים, עשו לו תפרים, אל תשאלי." או ש: "לא, הוא השתגע לגמרי." או ש: "צריך לזוז, מספיק לחפור!"
אני חושבת שהסיפור היה הרבה יותר אמין אם הייתן מחליפות את השמות והמקומות לברים ישראלים (כי בסה"כ הסיפור ישראלי להחריד. הדמויות ישראליות, הן חושבות ומדברות בעברית).

הערה לגבי הזמנים: בהרבה מהקטעים אתן מספרות שעבר הרבה זמן וסאמר/אוסטין נדהמים איך האנשים שהם הכירו השתנו. לפי הסיפור זה נראה שעברו שמונה שנים. מה שלי היה חסר זאת ההתייחסות לזקנה. כתבתן שהוא/היא השתנו או התרחבו ונהיו יותר גבריים או יותר בריאים. אבל מה לגבי הגיל? קרה לי לא מזמן שפגשתי בילדה מהכיתה שלי. ואיזה קטע, עברו איזה 9 שנים מאז שסיימתי תיכון. הדבר הראשון שהכה בי הייתה העובדה שהיא הזדקנה! כי בזכרון שלי היא עדיין ילדה בתיכון אבל לבחורה בת 26-27 כבר יש קמטים מסביב לעיניים ועל המצח, הפנים נראות נפולות יותר, עייפות, השיניים כבר לא כאלה לבנות. וכו'. מבינה? זה היה חסר לי.

והערה על ההתרחשות בסיפור: האם לכל הפרטים הקטנים יש משמעות בסיפור? למה זה חשוב לי לדעת שאוסטין וחבריו עברו הדרכה של מספר ימים והסיכון לתמותה בספורט אקסטרים גדול מהסיכון בכל ספורט אחר? האם זהו סיפור בלשי ובסוף הסיפור, כשהבלש יפתור את התעלומה בעזרת הידע שלו לגבי ספורט אקסטרים, אדפוק את כף היד על המצח ואגיד: "והרי זה נאמר לי בהתחלה!" אם לא, אז למה זה שם? הרגשתי כמה פעמים שאני קוראת יומן אישי של מישהו. האם זה באמת יעניין אותך לקרוא סיפור שיהיה כתוב בערך ככה: "התעוררתי בבוקר וראיתי שהשמש נעימה ומלטפת. קמתי והלכתי לצחצח שיניים. קראתי שזה חשוב לצחצח שיניים אחרי כל כל ארוחה ואצלי יש ארוחות שאחריהן אני לא מצחצחת שיניים. אז לפחות אקפיד על כך בבוקר." וכו'. פיהוק.

לפעמים אתן דוחפות פרטים שלא במקום רק כדי שהקורא ידע את הפרטים האלה. לדוגמה: "דירה מצועצעת של בחור בן עשרים וחמש." אני פשוט מנסה לדמיין את זה ולפעמים אני חוזרת הביתה לדירה מבולגנת בטירוף, אבל אני אף פעם לא חושבת לעצמי: הממ איזה בלגאן. דירה טיפוסית לבחורה בת 27. אני חושבת לעצמי: פאק! למה אין לי זמן לסדר?!

טוב, נו. הערה קטנונית: "שפשפתי את עיניי למשמע השעון המעורר," - יש מישהו שעדיין מתעורר מהשעון המעורר שלו ולא מהטלפון? ונוסיף לזה את ההערה של סאמר שחיפשה את האנה בספר טלפונים. יש מישהו שמחפש מישהו בספר טלפונים ולא בפייסבוק? זה נשמע כמו שורה שגנבתן מאיזה סיפור של מישהו אחר משנות ה 90 ולא משהו שכתבתן מהלב.

ונקודת אור לסיום: דיאלוגים. אני חושבת שהדיאלוגים שלכן היו דיי טובים ואמינים, וזה כיף לקרוא כאלה שורות אמיתיות.

ויימס

New member
אבל זה לא meta!

meta זו יצירה שמדברת על עצמה, אדם שמדבר על עצמו הוא סתם... אדם.

למעלה