Power Reset over IP

Rיקושט

New member
Power Reset over IP

מישהו יכול להמליץ איפה לקנות בארץ power strip שנשלט מIP ?

Rיקושט

New member
אבל איפה קונים בארץ?!

יש לי כבר כמה יחידות כאלו ואני מאוד מרוצה מהן. הבעיה היא שאני צריך את זה עד יום חמישי ומן הסתם זה לא יגיע מארה"ב עד אז.

המממ

ניסית את דרור מערכות? הם יושבים בת"א בדרך חיל השיריון (אין לי כתובת מדוייקת וטלפון, אבל אני מניח שתצליח למצוא)

Rיקושט

New member
כן, גם אותם ניסיתי

יש להם מוצר דיי פרימטיבי תמורת הרבה מאוד כסף (500$+) אם לא תהיה ברירה אני כנראה יקנה אותו.

ariev

New member
את ה-APC משווקים יניר מערכות

מאחר ואנחנו קונים כאלו די הרבה, ייתכן ויש להם מלאי

ariev

New member
תנסה גם באלכסנדר שניידר

אני די בטוח שיש להם פתרון אגב, גם המוצר הזה קיים בשוק, והשמועה אומרת שהוא לא רע: http://www.cyclades.com/products/14/alterpath_pm אנקור משווקים אותו (בין השאר לאחרים) ויש גם את אלו, שמשווקים על ידי בינת: http://www.mrv.com/product/MRV-IR-002/ אני חושב שהשרשור הזה הוא כמעט הכי ממצה שאפשר...

Rיקושט

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo51.gif

ariev

New member
אני חושב שמגיע לי הטגליין הראשון

של הפורום

סמנכל 2

New member
שאלה קטנה

עד כה כל ציוד הרשתות שראיתי איפשר אתחול מחדש דרך ממש WEB או TELNET. (בעיקר של 3COM ונורטל) לא כך הדבר ברוב הציודים ?

ariev

New member
ומה קורה אם הציוד נתקע?

או שמדובר בשרת שנפל? או שזה בכךך ציוד ללא יכולת בקרה מרחוק? זה לאו דווקא לציוד תקשורת...

shed

New member
--->

במקרה כזה אני רק יכול להגיד שמדובר בתקלה של מי שתכנן את הציוד. בדיוק בשביל זה יש watchdog - מיועד לזהות מקרה שבו התוכנה נתקעת - ואז ההתקן מרסט את עצמו באופן אוטומטי. לעולם לא צריך לשלוח מישהו לעשות power cycle, לציוד. ומבחינתי זה בדיוק מה שעושים ההתקנים שהבאת כאן.

Rיקושט

New member
דוגמא מהחיים.

קו סיפרנת של בזק, כל כמה זמן הקו מתחיל להתחרפן עם errorים, ללא שום סיבה. בזק עשו bert במשך יום שלם ולא יודעים מה הבעיה. מה עושים? שמים reset box, מתחילות הבעיות? עושים reset למודם של בזק והופה יש לי עוד שבוע של קו נקי משגיאות. אגב, יש הרבה ציודים (מיוחדים) שאין להם אפשרות לreboot בכלל וגם אין לציודים האלו תחליף, אז כשהם נתקעים...עושים power cycle. אלו החיים.

shed

New member
דוגמא מצויינת

כל מה שאני למד ממנה, זה שיש תקלת דיזיין. זה הכל. reset לא פותר באג תוכנה, במקרה הטוב ביותר הוא בסך הכל workaround. במקרה של הקו שלך, יש תקלת תוכנה/חומרה במודם. (ניחוש פראי: סחיפה של שעונים בלי קיזוז ופיצוי כמו שצריך) שגורמים לשגיאות. ריסט של המודם גורם לנעילת שעונים בהתעוררות ו"מתקן" את הבעיה לזמן מוגבל. רק לשם האקדמיה, נניח ויש מגבלה פיזית עם תיקון שעונים דינאמי, והשעונים יכולים להינעל רק בעת התעוררות. במקרה כזה, על התוכנה של המודם לזהות את הסחיפה והשגיאות בקו, ולרסט את עצמה באופן אוטומטי כאשר השגיאות/סחיפה עוברות סף מסויים. זה לא יפתור את הבעיה מהשורש, אבל זה כם יהווה פתרון שיחזיק קצת מים. בד"כ, יש דרגות reboot: 1. soft - הווה אומר "הקפצת" המעבד לכתובת אפס. התוכנה מתחילה לרוץ מחדש. 2. hard - ניתוק מתח וחיבורו מחדש. זהה לחלוטין ל-power cycle. את הדרגה השניה, תמיד אפשר לממש על ידי מתג מבוקר. אני לא אומר שאין ציודים שלא יודעים לרסט את עצמם, או לצאת באופן אוטומטי ממצב של תקיעה, כל מה שאני אומר זה שציודים כאלה מצביעים על פשע בדיזיין.

סמנכל 2

New member
יש למכשירים כאלה עוד שימושים

אפשר לחבר את הבוילר בבית לזה, ואז אפשר להפעיל אותו מהעבודה

ariev

New member
הדוגמה האולטימטיבית

זה כשמפעילים debug על נתב והוא מועמס ככה שאי אפשר להיכנס אליו יותר

למעלה