PowerBright 0.9 אם יש לכם סבלנות

yoovee

New member
PowerBright 0.9 אם יש לכם סבלנות../images/Emo8.gif

היי, הפכתי את בדיקת הלחיצה על ה-Power ל"ברוטלית" יותר. בניגוד למה שניתן לחשוב, ההשפעה על המהירות היא דווקא חיובית - הבדיקה החדשה מהירה יותר, וגם זה אגב פרט ממש קטן ומצחיק, כי מי שבאמת בדק כבר יודע ש-PowerBright לא משפיעה כהוא זה על מהירות המכשיר (נבדק בתוכנות ייעודיות להאטת ביצועים עקב שימוש במלכודות ברקע). כרגיל, זה עובד אצלי יופי אבל אין לי מושג אם זה פותר את הבעיה למי שזה לא עבד אצלו (אריה/T3, איילת/TX, אנשי ונשות ה-650...מי עוד?) הגירסה החדשה בכלל מוצלחת יותר לפי דעתי - הקוד צומצם, וכאפקט לוואי של התיקון, היא עובדת תחת הרבה יותר מצבים בצורה חלקה - פעם למשל היא לא הגיבה ללחיצה ארוכה על ה-Power כשזו היתה חלק מהדלקת המכשיר - עכשיו כן!
כמו"כ אני סקרן לגבי תפקוד כפתורי הלמטה/למעלה אצלכם. ואם התוכנה עדיין לא עובדת, בבקשה דווחו לי על השפעת אופציות התפריט למינ'/מקס' בהירות.

מענדי

New member
בLD אין שינוי לטובה

ואולי קצת לרעה - לא מזהה בכלל את הלחיצה על הPOWER ואין שום שינוי, בגירסא הקודמת השינוי עבד לפעמים, עכשיו אין שום שינוי. מה שכן פעם אחת לחצתי על הPOWER וחץ שמאלה והתאורה נדלקה (אני עובד בדרך כלל על מינימום תאורה)

yoovee

New member
../images/Emo4.gifתודה...ננסה משהו חדש: 0.91../images/Emo26.gif

אחד המשתמשים הציע לי לנסות ולאפשר יירוט של לחיצות על כפתורים אחרים מלבד ה-Power הבעייתי-משהו. לפני שאני משקיע בכל את זמני (כי מדובר למעשה בהוספת ממשק), עדכנתי את הגירסה שכאן: http://www.planetnana.co.il/yuvmel/PowerBright.zip ל-0.91: במקום לחיצה על ה-Power, צריכים ללחוץ על כפתור החומרה הראשון (פעם קראו לזה "לחצן היומן", היום כבר אי-אפשר לדעת
) תודה רבה מענדי!
מחכה לממצאים חדשים

מענדי

New member
זה עובד!

לחיצה ארוכה על לחצן הבית - מדליקה ומכבה לחיצה ארוכה + חץ למעלה/למטה - עובדת גם כן. תודה רבה

yoovee

New member
אחלה, עשית לי את היום ../images/Emo13.gif

תודה לך על הסבלנות
רק אם ממש בא לך (העליתי את זה לאתר לפני שראיתי תגובתך זו), נסה להוריד תוכנה קטנטונת זו: http://www.planetnana.co.il/yuvmel/press.prc ולאחר ההרצה (זה גם כתוב בתוכנה) לחץ על OK, המסך יתרוקן - לחץ על כפתור ה-POWER. אמורה להופיע הודעה חדשה עם מידע - אם מופיעה, דווח בבקשה את ערך ה-CHR וה-BITS. אם לאו, לא נורא...סה"כ זה רק יהיה צפוי. אגב, תוכל לנסות כפתורים אחרים - אני שמח שהלמטה/למעלה עבד לך טוב, אבל מי שלא עובד לא - שינסה גם את התוכנה לעיל וידווח לי על הערכים שמופיעים בלחיצה על הלמטה/למעלה שלו ואת דגם המכשיר שלו (או שלה...) אני מודה לך מענדי על הבדיקה המסורה, אני מקווה לשחרר בקרוב את גירסה 1.0 המעודכנת תודות לממצאיך (יהיה ממשק לבחור את הכפתור הנלחץ) לפאלמגיר לרווחת כולם

splashy

New member
הקישור לא עובד לי, גם POWERBRIGHT

לא עובדת על ה-TX שלי. כשאני לוחצת לחיצה ארוכה על לחצן הבית, זה מראה לי את התוכנות האחרונות שהרצתי ולא משנה את הבהירות. כמו כן גם לחיצה על לחצן הבית + חץ למעלה או למטה לא עובדות בגלל אותה סיבה.

מענדי

New member
הקישור לpress לא עובד גם אצלי

תנסי את שאר כפתורי החומרה, יכול להיות שבTX זה ממופה אחרת. בLD זה לחצן (חומרה) השמאלי למעלה (מצוייר עליו בית)

מענדי

New member
ובנוגע לסבלנות...

אני מפתח גם כן (בעיקר WEB) והסבלנות כנראה מש,ם בכל אופן שמח לעזור

splashy

New member
משהו מוזר... ניסיתי את כל הלחצנים

תוך כדי לחצתי על הלחצן הכי ימני (שאצלי מעלה את אופרה מיני). מתוך אופרה מיני ניסיתי ללחוץ על לחצן הבית וזה עבד! מסקנה שצריך לנטרל משהו אבל אני לא יודעת מה. ניסיתי לבטל את ה-FAVORITES בלחצן הבית וזה לא עזר. מותקנים אצלי BUTTONS EX ו-TX HOME BUTTON.

splashy

New member
אוקיי עכשיו ראיתי שזה עובד למרות

שלחיצה על לחצן הבית מעלה את התוכנות האחרונות, זה עדיין עובד. אולי אפשר איכשהו לבטל את ה-POP UP של התוכנות האחרונות כך שבלחיצה על כפתור הבית הוא לא יעלה, אך בהקשה על לחצן הבית במסך הוא כן יעלה.

yoovee

New member
../images/Emo124.gif PowerBright 1.0 בפאלמגיר../images/Emo70.gif

תודות להצעת משתמשים, ולבדיקתו המסורה והסבלנית של מענדי, שוחררה גירסה 1.0 של PowerBright, ואני שמח לבשר שנמצא פתרון לבעיית "חוסר האפקט" של התוכנה - פשוט נוספה אפשרות לבחור כפתור אחר שלחיצה ארוכה עליו משנה את הבהירות, וסופסוף דווח אפקט חיובי ע"ג LD ו-TX (תודה splashy) עבור כפתור החומרה הראשון ("Hard1"). הגירסה העדכנית זמינה כאן: http://www.palmgear.com/?xyz=124501 באשר לבעיה ש-splashy נתקלה בה: הדבר אכן עלול לנבוע מתוכנות נוספות שמנטרות לחיצה ארוכה על אותו כפתור ש-PowerBright קונפגה אליו. אני אישית נתקלתי בבעיה דומה עם קינפוג לכפתור של Switch5 שבכלל אמורה לנטר לחיצה קצרה ותו לא - העניין הוא ש-Switch5 בוודאות עושה בעיות אחרות בנוגע ללחיצות. עם כפתורי חומרה אחרים שניסיתי על ה-TH55 שלי שמקונפגים לתוכנה רגילה דרך Prefs->Buttons הסטנדרטי, לא נתקלתי בשום בעיה (קרי, לחיצה ארוכה שינתה בהירות ולא הפעילה את התוכנה המשוייכת לכפתור לאחר מכן). נסו לשלוט בהגדרותיהן של תוכנות נוספות שברשותכן, ו/או לשחק עם משך הלחיצה הארוכה (ב-PB זה אפשרי) כדי לנטרל בעיות שכאלו. הפתרון הפשוט ביותר הוא לבחור כפתור שלא משוייך (או משוייך לאפליקציה "רגילה" בלחיצה רגילה). אשמח לשמוע בכל אופן עוד התרשמויות ודיווחי שימוש - כל העדכונים הללו נועדו לטובתכם - אצלי התוכנה עבדה כבר מגירסתה הראשונה...
הערה קטנה לסיום: כמפתח, אני עדיין לא מרוצה שהפתרון שלי הוא סה"כ מעקף (workaround) - בחירה של כפתור אחר מלבד ה-Power. אם למישהו מקוראי שורות אלו יש איזשהי תובנה שנעלמה ממני - אנא שלא ינצור לשונו! אשמח להשכיל בבקשה.

מענדי

New member
על הLD עובד מעולה

בנוגע לההערה האחרונה שלך - אני קצת חולק עליך, לדעתי בתור משתמש אני בדרך כלל מעדיף אפשרות בחירה לקיצורי דרך כאלו, ולכן דווקא האפשרות לבחור עם איזה כפתור להפעיל את ה"האק" נוחה לי יותר (hard2 - יותר נוח מhard1 לדעתי) אם תוכל לשלוח לי את התוכנה Press שמשום מה אי אפשר להוריד אותה אשמח למפות לך את כפתור הPOWER של הפאלם. ד"א באיזה שפה אתה כותב? בזמנו התחלתי לקרוא קצת על C עם המדריכים של פאלם, ת'אמת קצת התייאשתי, אבל תמיד באיזו פינה יש לי רצון לכתוב כל מיני עזרים קטנים, אולי יום אחד שיהי' קצת יותר זמן.

yoovee

New member
זה לא שאני לא מרוצה שהוספתי קינפוג

לכפתור - זה מילא, תוצר לוואי לרווחת המשתמש שהיה מגיע באיזשהו שלב בין כה וכה. ה"טרוניה" שלי (לגבי עצמי), היא בהיותה של קונפיגורציה שונה זו ה"פתרון" לכך שה-Power לא מגיב...סוג של כישלון לפתור את הבעיה האמיתית שקיימת בתוכנה שלי. אתה אולי מרוצה, אבל מה יאמר משתמש שכל כפתוריו תפוסים וקיווה להשתמש דווקא ב-Power שלדעתי הינו גם האיטואטיבי למטרה זו? (הס מלהזכיר את השם והאייקון שבחרתי לתוכנה...
) את יישומון press כיווצתי ל-ZIP (ייתכן וזו היתה הבעיה?) והוא זמין כאן: http://www.planetnana.co.il/yuvmel/press.zip השפה שאני משתמש בה כרגע היא פסקל, שבה אני מרגיש "הכי בבית" עוד מימי ה-DOS...הפורט שקיים לפאלם הוא במקרה או שלא במקרה אחד המהדרים (compiler) היעילים ביותר לסביבת הפאלם (ואת זה גם אישר Dmitry...
) ואף שיחררתי לא מעט ספריות מתורגמות של ה-SDK לפורמט זה (זמינות באתר הבית: http://ppcompiler.org/?lng=en). עם זאת, ה-PP (פסקל לפאלם) אינו נטול חסרונות: - הצורך המייגע לתרגם כל פונקציית SDK כפי שהזכרתי לעיל. - ההידור מתבצע על המכשיר בלבד (אפשרי ומומלץ גם בסימולטור), כך גם בניית הפקדים (ע"י BIRD). - הזכרון המוקצה להידור הינו מוגבל, ולעיתים קרובות מדיי מאלץ פיצול של הקוד לחתיכות קטנות ע"מ שיצליח. אי לכך ובהתאם לזאת אני שוקל בימים אלו ממש לנער את האבק מהתאים במוח שלי שאחראיים על שפת C, ולהשתמש ב-SDK של פאלם בתצורתו הטבעית... סביבת הפיתוח שאני שוקל היא PODS החינמית של פאלם עצמם, אם כי אני קורא רק ביקורות רעות עליה. מאידך, סביבת הפיתוח המומלצת ביותר לפאלם שזוכה לשבחים מקיר לקיר, גם היא C - מדובר ב-CodeWarrior שננטשה בגירסה 9 שלה אבל עדיין עולה כ-400$ ומועדפת ע"י כל המפתחים "הרציניים" (או פשוט כאלו שמשחררים Sharewares למחייתם...
). אם אתה אוהב לתכנת (אני מגדיר את זה כסוג של אמנות), אז לך על זה! בלי שום קשר, תמיד אשמח לשמוע על רעיונות ל"כל מיני עזרים קטנים"...

מענדי

New member
מיפוי כפתורים - LD

בבקשה
Power chr= 0x00000208 bits= 0x00000000 hard1 - בית chr= 0x00000208 bits= 0x00000008 hard2 - תמונה chr= 0x00000205 bits= 0x00000010 hard3 - קבצים chr= 0x00000207 bits= 0x00000040 hard4 - כוכב chr= 0x00000206 bits= 0x00000020 חץ למעלה chr= 0x0000000B bits= 0x00000002 חץ למטה chr= 0x0000000C bits= 0x00000004 חץ שמאל chr= 0x00000134 bits= 0x00040000 חץ ימין chr= 0x00000135 bits= 0x00080000 כפתור אמצעי chr= 0x0000013D bits= 0x00100000 - לא כדאי להשתמש בו - משמש להקפצת חלון התזכורות כפתור ההקלטה chr= 0x00000214 bits= 0x00002000 היפוך מסך chr= 0x00000215 bits= 0x00004000​

yoovee

New member
../images/Emo45.gifמעולה!!!../images/Emo51.gifרבה רבה../images/Emo70.gif../images/Emo13.gifאגב,

ניתן לראות מהמיפוי מדוע הגירסה המקורית של PB לא עבדה ב-LD: ביט 0 סירב להידלק...

fishmani

New member
סוף סוף עובד לי בTX

תודה רבה! יש לי בקשה לשנוי/שפור אני מעונין דווקא להחליף בין המצבים MIN\OLD האם תוכל להכניס זאת לגירסא הבאה? תודה על כל המאמץ שהשקעת עבורנו.

למעלה