POWERLESS

Lqpark

New member
POWERLESS

אתה הסתרת את השלדים שלך בזמן שאני הראיתי לך את שלי
אתה הערת את השד שחשבתי שהשארת כבר מאחוריך
ראיתי את הראיות, הארגמן שספוג דרך עשר אלף הבטחות, עשר אלף דרכים להפסיד.

ואתה החזקת בהכל
אבל לא היה אכפת לך שהכל ייפול
אתה החזקת בהכל
ואני הייתי לצידך
חסר אונים

אני ראיתי אותך מתפרק לחלקים ורדפתי אחריך עד הסוף
אני נשאר עם ריקנות שמילים לא יכולות להגן עליה
אתה לעולם לא תדע למה הפכתי בגללך
עשר אלף הבטחות, עשר אלף דרכים להפסיד

ואתה החזקת בהכל
אבל לא היה אכפת לך שהכל ייפול
אתה החזקת בהכל
ואני הייתי לצידך
חסר אונים!

אוווווווו אוווווו אווווווווו אוווווווווו אווווווווווו אוווווווווו אווווווווווו
אוווווווו אוווווו אווווווווו אוווווווווו אווווווווווו אוווווווווו אווווווווווו אווווו אווווווווווווווווווו..

ואתה החזקת בהכל
אבל לא היה אכפת לך שהכל ייפול...

אתהההה החזקת בהכל!
ואני הייתי לצידך
חסר אונים!

חסר אונים! אוווווווו אוווווו אווווווווו אוווווווווו אווווווווווו אוווווווווו אווווווווווו אווווו אווווווווווווווווו.............................. POWERLESS!!!!

השיר הוא יצירת אומנות ומדהים בכל אספקט.
למרות זאת אני מאוד מתקשה לשמוע אותו, המשורר נמצא במצב שהוא משותק וכמו שהוא אומר "חסר אונים", אין לו מה לעשות והוא סובל, השיר מאוד מאוד מדכא.
אני מקווה שמייק יעשה לי טובה ולא ילחין עוד שירים כאלה.

shaharEB

New member
אני אוהבת את powerless

מה שמייק ייעשה לך טובה ולא ייצור עוד יצירות אומנות כאלה
?

shaharEB

New member
לרוב יש בהם יותר משזה נראה..מי כמוך יודע שרון

צריכים גם שיר שקט מדי פעם

Lqpark

New member
בזה אני בטוח, זה ממש מעניין שדווקא להקות

שעושות מוזיקה רועשת בסופו של דבר יעשו גם הרבה מוזיקה רגוע ודווקא טוב מאוד.

אבל אני עדיין חושב שהוא יותר מידי אבי ביטר, כשאני חושב על זה זה לא כזה רחוק:
תחשבו עכשיו על ביטר ועל הקול המזעזע שלו שר: אתה החזקת את הכל ולא היה אכפת לך שהכול ייפול אתה החזקת את הכל אני הייתי לצידך חסר אונים!

וואלה זה לא כל כך רחוק

®NuLy®

New member
אתה קצת סותר את עצמך

אם אתה אומר שהוא יצירת אומנות בכל אסקפט ואחר כל אומר שלא ממש מתחבר למוזיקה ולעיבוד שלו.

דווקא Powerless היה שיר ששמתי לב אליו מהשמיעה הראשונה של הדיסק. למרות היותו שקט הוא עוצמתי (כן מאור, שירים לא נמדדים רק בריבוי גיטרות, תופים, דיסטורשנים וצרחות) ואני מאוד אוהבת שם את השירה של צ'סטר שהיא עצורה כזאת ומאוד מתאימה למילים.
מבחינת מוזיקה זה לא הכי לינקיני, גם בעידן הלינקיני הקיים היום.
לדיסק הזה עוד לא ממש יצא להתחבר, ולא יודעת עדיין אם הוא או MTM הוא החלש ביותר שלהם, אבל זה בהחלט אחד ה-שירים מהדיסק.

ועכשיו לך תלמד לפסיכומטרי!!!

Lqpark

New member
גם התלמיד הכי חכם בכיתה צריך קצת לשטוף ת'ראש

השיר הוא מדהים אבל הוא מדכא (מבחינת ההפקה, הליריקה, ההלחנה וכו הוא שיר מדהים, אבל הוא מדכא), כל האווירה שלו היא כואבת ומצמררת.

השיר משדר תחושה של משהו נורא שקרה.
זה מתחיל ב- Until It Breaks, ממשיך עם השירה של בראד, ממשיך עם המוזיקה המזעזעת של Tinfoil שמרגישה כאילו עכשיו קורה משהו רע, אחריו בא Powerless שמספר מה היה, בסוף צסטר כאילו בוכה! ממש בוכה בסוף השיר כשהוא קורא "פוואר לס!" כל תחושת החוסר האונים פשוט מייסרת וכואבת, כל האווווו ברקע רק מוסיף לאווירה, ובסוף אנחנו נשארים עם תחושה מרה, מרה מאוד, שזה המצב והוא לא הולך להשתנות ולכן זהו סופו של האלבום.

השיר מדהים ואנשים במצבים כאלה יכולים להתחבר אליו בקלות, הבעיה איתו היא שאין אור בקצה המנהרה (דוגמא קיצונית היא Iridescent)

למרות זאת גם באלבום החדש נראה שינוי ואי השלמה עם המצב, שירים כמו Lost in the Echo לדוגמא:
So one last lie, I can see through
This time I finally let you
Go.
הוא עושה מעשה ומשתחרר.

®NuLy®

New member
אז אנחנו בתכלס מסכימים

הבעיה שלך עם השיר זה שהוא לא מראה שיש תקווה או איזשהו אור בקצה המנהרה, משהו להיאחז בו.
ותסכים איתי שלפעמים יש גם תחושה כזאת. אני לא יודעת מי מהחבר'ה כתב את השיר אבל כנראה שהוא הרגיש באותה תקופה או נזכר בתקופה שבה הוא הרגיש ככה.
לינקין הם לא חברה טובה שתמיד צריכה להגיד שהכל יהיה בסדר. אם זה מדכא אותך אז אל תשמע.

אבל כמו שאמרתי מקודם, אני מאוד אוהבת את החיבור של המילים למוזיקה ולסגנון השירה.

LPMCR

New member
שיר מדהים

נכון שהוא מאוד מדכא ושהמשורר חסר אונים אבל דווקא זה מה שכל כך מדהים בו, העוצמה שבה הלהקה הצליחה להעביר את התחושות ואת מה שעבר עליהם באותו הרגע, וההזדהות שבן אדם במצב הזה מקבל מהשיר.
אני לא חושבת שיש תחליף להזדהות ולתחושת ה"אתה לא לבד" שאפשר לקבל מלינקין וגם בשיר הזה אתה מוצא תמיכה. אתה מחפש תקווה ופתרונות? בשביל זה יש עוד שירים באלבום. ושתדע שדווקא מי שתומך בהמון אנשים בסוף נשאר חסר כוחות (לאו דווקא חסר אונים) ובעיקר אם הוא רואה את אחד האנשים שבהם תמך והיה לצידם נשברים.

Lqpark

New member
בקשר לחלק האחרון את ממש צודקת

אי אפשר כל הזמן לעזור, נפשית עם הזמן זה מוציא ממך יותר מידי.
אני ממש נמצא בסיטואציה הזאת ואני יכול להגיד לך שזה מצד אחד נותן הרבה סיפוק לראות מישהו בזכותך מצליח, אבל מצד שני זה מוציא ממך יותר מידי כוחות ובסוף אתה נשאר אנרגיה להתמודד עם הבעיות של עצמך.

למעלה