ppi של תמונה בפוטושופ

• פותח הנושא rech
  • פורסם בתאריך

rech

New member
ppi של תמונה בפוטושופ

שלום בפתיחה של תמונה בפוטושופ הנתונים שרשומים למטה הם 72 ppi (שזה כמו DPI ?) . למה זה קורה ? התמונה היא מהמצלמה באיכות המקסימלית (3000*2000 בערך), והתמונה נדרשת להדפסה גדולה.(כששם דרושים לפחות 300 DPI) השימוש הוא בעיקר לביצוע watermark . אשמח לעזרה תודה יאיר

Nienna17

New member
בפעם הרביעית אני מנסה לעזור

תפוז עושה לי הרבה בעיות >< PPI- אני מניחה שזה אומר pixels per inch, וDPI אומר dots per inch (שזה יותר מתקשר לדפוס). למה זה ככה? אני באמת שלא יודעת, אני מניחה שכדאי לפנות לפורום גרפיקה ודפוס או אולי צילום אפילו.

גם לדעתי השאלה מתאימה יותר לפורום

גראפיקה ודפוס. כי בכל התמונות שאני עובדת עליהם הPPI עומד על 72, אז אני חושבת שזה המקס- אבל ויקיפדיה אומר משהו אחר. אז אין לי שמץ :X

Nienna17

New member
כי כל התמונות שאת לוקחת

הן כנראה במצב של 72. קחי סורק, תסרקי תמונה ב-300DPI, זה יפתח לך את הקובץ ובמקום 72 יהיה כתוב לך 300
. בכל מקרה, נראה לי שזה בסופו של דבר אותו הדבר.

ga0

New member
לא קשור במיוחד לפורום אבל הנה תשובה

הבלבול בין שני המונחים הוא נפוץ אז קודם כל הנה הסבר: http://www.printrates.com/resources_DPI_PPI.php "התמונה נדרשת להדפסה גדולה.(כששם דרושים לפחות 300 DPI)". אני מניח שגם פה יש טעות בין המונחים והכוונה היא לPPI. הPPI תלוי ברזולוציה המירבית של המצלמה שלך ויתכן שהיא לא מסוגלת להגיע לPPI כל כך גבוה. הDPI תלוי באיכות המדפסת ולא משהו שאתה יכול לסדר בתמונה עצמה.

למעלה