PR

anabydan

New member
PR

הי, אני דוקטוראנטית בקנדה עם work/study permit מזה 8 חודשים ואני מעוניינת להגיש בקשה ל-PR שאלתי היא האם אני יכולה להגיש את הבקשה בתוך קנדה או שעלי לצאת מגבולות המדינה? ואם כן, לאן. אשמח לקבל כל מידע נוסף שנראה לכם חשוב המון תודה דנה

את לא צריכה לצאת מגבולות המדינה

כשימלאו 12 חודש לשהייתך, את תחשבי לצורך העניין לתושבת קנדה ותוכלי להגיש את הניירת בבאפאלו. את לא צריכה לנסוע לשם. התהליך שם נמשך כ 20 חודש. מצד שני את יכולה להגיש מייד בתל אביב, התהליך שם נמשך כניראה 30-36 חודשים..... בכל מקרה אין צורך לצאת מקנדה. מסמכים אפשר תמיד לשלוח בדואר. ישראלים לא עוברים ראיונות במסלול הפדרלי.

predoc

New member
לדעתי יכולה להגיש כבר עכשיו

הניסוח באתר שלהם אומר שאתה צריך להיות בקנדה ושיהיה לך מעמד חוקי בקנדה ליותר מ 6 חודשים כדי להגיש מתוך קנדה. פרשנות זה לא שחייב להיות לך אישור לעוד כך וכך חודשים זה לא שצריכים לעבור כבר כך וכך חודשים מאז שהגעת פשוט שאתה צריך להיות בקנדה ( לכן אתה רוצה להגיש מתוך קנדה) ואתה צריך שהמעמד שלך הוא לא תייר ( תיירים הרי יקבלו מקסימום מעמד ל 6 חודשים) הקטע של 12 חודשים אולי יועיל לצורך עוד כמה נקודות על עבודה בקנדה במשך שנה ( לדעתי יכולה לסמן את זה בכל מקרה כי עד שיבצוע העיבוד בפועל כבר תהיה זכאית לנקודות האלו ) היום בדיעבד- המלצתי - להגיש עכשיו מיד בבאפלו למרות הצורך בתרגום חלק מהמסמכמים והעלויות הכרוכות בזה. במידה ותקבלי אי בעתיד הקרוב עבודה קבועה ( לא נראה אם רק התחלת דוקטורט ) שתאפשר מעבר למסלול המהיר בת"א להגיש שוב בת"א - זה רק כסף ( מבאפלו אני חושב שלא תוכלי לקבל את הכסף בחזרה במקרה של ביטול הבקשה) בעוד כשנה וחצי צפוי שיהיה לך PR ביד סגור

למעלה