premiere או after effects?

rakefetunders

New member
premiere או after effects? ../images/Emo184.gif

הי, קטונתי מלהגיע למסקנה איזו תוכנה כדאי ללמוד (ראשונה) אני סטודנטית לעיצוב שרוצה לעשות פה ושם הגשות בוידאו. לא משהו גדול אלא קצת אפקטים מעניינים וטקסט. למיטב הבנתי אפטראפקטס תענה על הצרכים שלי בצורה טובה, אך לא ברור לי היתרון של פרימייר עליה אם קיים אשמח לשמוע דעתכם, תודה
רקפת

the M

New member
אז ככה

AFTER EFFECTS היא תוכנת POST PRODUCTION כלומר, היעוד שלה הוא ליצור דברים בקליפ שלא ניתן לייצר בעריכה כמו אפקטים מסובכים. היא לא במקום תוכנת עריכה. PREMIERE היא תוכנת עריכה נטו. היא משמשת לעריכה ודגימה של וידאו ולבסוף גם מייצאת אותו בפורמט הרצוי. אישית הייתי ממליץ ללמוד קודם PREMIERE בכדי להבין מה זה עריכה ורק אז להרחיב לAFTER EFFECTS.

בקשר לאפטר אפקטס: ../images/Emo16.gif

מישהו יכול לפרט קצת יותר מה זה יודע לעשות, מעשית, בלי שטויות של יחסי ציבור? מה זה יתן לי אם אני אקנה את התוכנה (או אמצא אותה בדרכים אחרות
)? תודה
ניר

roli

New member
אפטר אפקטס

תשובה חלקית כי היא עושה הרבה מאוד- בגדול זו תוכנה לקומפוזיציה ואנימציה. באפטר אפשר לשלב כל מיני מקורות וידאו ומדיה אחרים עם מסיכות מתקדמות, ליצור יש מאין אובייקטים, לעבוד עם מסלולים (path), להזיז כל אובייקט בשלושה מימדים, לדגום תנועות (motion track) ליצור expersions (לדוגמא לשייך סבוב של אובייקט אחד לתנועה של אובייקט אחר). היא בעצם כמו פוטושופ לוידאו ומכיוון שהיא מבית היוצר של אדובי גם הממשק שלה יהיה די נגיש למי שמכיר את אחת משתי התוכנות האלה.

תודה רבה ../images/Emo13.gif ../images/Emo16.gif

אם מישהו יוכל להוסיף על זה אני אודה לו מאוד
.
ניר

xorenx

New member
בנוסף...

בנוסף לכל מה שכתוב למעלה. After Effects היא מה שנקרא תוכנת On-Line. זה אומר שהיא השלב הסופי של שלב ה post prodution. אחרי שעורכים את הסרט (עריכה תוכנית - כלומר של תוכן) מעבירים אותו לאפטר ושם "סוגרים" אותו. זה אומר שעושים אפקטים (קומפוזיציות, מסיכות, אפקטים, כותרות וכו') אנימציות (כותרות, 3D וכו') ותיקוני צבעים (נתינת look לסרט, אפקטים בצבע). אחרי עריכת ה On-Line, התוכנה מסוגלת (בעזרת כרטיס וידאו טוב) להוציא איכות וידאו מקסימלית (uncomressed, full frame) לשידור או קלטת. ש בשוק עוג כמה תוכנות שממלאות את אותן פונקציות כמו Combustion של חברת Discreet היצרנית של Flame ו Inferno או Digital Fusion המצויינת, יש גם את Shake של Apple, יש את Boris FX, את CinéWave אבל After Effects היא הפופולרית ביותר ובהחלט בין הטובות שביניהן. בנוסף התאימות שלה עם Photoshop נותנת לה יתרון גדול.

למעלה