Prescription Assistance

Fellowship

New member
Prescription Assistance

קיבלנו מכתב בדואר עם 2 כרטיסי פלסטיק,
המכתב ממוען אלי אישית, אבל על הכרטיסים אין פרטים מזהים,
כן יש עליהם פרטים המזכירים פרטי כרטיס ביטוח לבית המרקחת (Member Id, RXBIN, RXPCN, RXGRP),
ובמכתב מוסבר שזה כמובן לא כרטיס אשראי, שזה כרטיס מוכן לשימוש,
ללא שום תשלום משום סוג שהוא, אלא זה פשוט כרטיס שמעניק הנחות משמעותיות לרכישת תרופות בכל בתי המרקחת המובילים (יש רשימה),
שצריך פשוט להראות אותו לרוקח לפני התשלום ע"מ לקבל את ההנחה.

הארגון השולח הוא Maryland Prescription Assistance Program והאתר הוא:
www.prescriptionassistance.info

אפשר לראות כאן דוגמא של הכרטיס:
http://maryland.prescriptionassistance.info/

כאן אני קורא את המשפט הבא:
http://prescriptionassistance.info/disclaimer
This discount card is NOT insurance or a Medicare prescription drug plan.
This card cannot be used in combination with any third party payer program, including, but not limited to, Medicare and Medicaid. Plan members are obligated to pay 100% of the prescription cost to the pharmacy at the point of sale

אוותר על השאלה של מהיכן קיבלו את הפרטים שלי, נראה שכל גוף יכול לרכוש פשוט רשימה של אנשים עם הפרטים הרלוונטים,
ובטח מי שמכר גם מורשה לעשות זאת (חברות אשראי? ביטוח? מרפאות?)

1. אם אני מבין נכון, זה אמור להעניק לי הנחה, אבל בתנאי שאני משלם את עלות התרופה המלאה (כלומר, ללא השתתפות ביטוח), הבנתי נכון?
2. לגרוס את הכרטיסים והמכתב או שיש טעם לשמור?

Fellowship

New member
משהו
מישהו

מישהו
משהו

boneguy

New member
שכח מזה

גזור וזרוק לפח. אתה עוד תקבל מאות כאלה. "הטבות"

Midriff

New member
לא מכירה את הכרטיס הספציפי

אבל לפעמים דברים כאלה מעניקים הנחות על תרופות שהן טובות יותר ממה שאתה יכול לקבל תחת הביטוח. עוד אופציה מצויינת למציאת ההנחות היא האפליקציה GoodRx. לכשתצטרך תרופה, אתה יכול לבקש בבית המרקחת להריץ את זה דרך הביטוח או בלי ביטוח עם ההנחה של זה (או אחרות שתמצא אונליין). ותראה מה יותר זול. כבר ראיתי מקרים שלא דרך הביטוח היה זול יותר...Go figure

debby12

New member
מנהל
מעניין - בחיים לא שמעתי על כזה דבר ואני גרה במרילנד

כבר תריסר שנים.

שני רעיונות

1) בפעם הבאה שאתה הולך לקנות תרופת מרשם - תראה לרוקח/ת את הכרטיס ותשאל אותה/ו אם זה יהיה יותר זול דרך הכרטיס הזה. אין לי מושג מה תהיה התשובה אבל מה יש לך להפסיד

2) כשאתה עושה את זה - שאל את הרוקח/ת אם הוא/היא אי פעם ראו כרטיס כזה ו"מה הסיפור שלו"? זה המקצוע שלהם....אני מניחה שהם יידעו

3) קרא את האותיות הקטנות של הכרטיס ו/או תתקשר אליהם לשאול מהי העלות של שימוש בכרטיס. ברור שהם לא מפעל צדקה. מאיפה הם עושים כסף כדי לשלוח לאנשים כרטיסים כאלה הביתה?

סתם ניחוש באפילה: יכול להיות שזה כרטיס שנועד לאנשים שאין להם ביטוח רפואי בכלל (גם לא ממשלתי כמו מדיקייר/מדיקייד ואז לחברות התרופות שווה למכור להם בהנחה מאשר לא למכור בכלל אם ההנחה הזו הופכת את ידם משגת לקנות את התרופה ובלעדיה הם לא יקנו. והמחיר ה"מוזל" יחסית למחיר השוק הפתוח אני מניחה שהוא עדיין גבוה יותר ממה שמשלמות חברות ביטוח תרופות, או לכל הפחות מחיר זהה.

אשמח לשמוע מה למדת - נשמע מסקרן

Fellowship

New member
אנחנו משלמים 5$-10$ עבור תרופה לרבעון, אז אני מניח

שזה פחות רלוונטי להשוות מול הכרטיס, בעיקר מכיוון שלפי הקישור והציטוט שכתבתי בהודעה המקורית,
נראה שאת צודקת וזה אכן מיועד לאנשים ללא ביטוח, לא?

http://prescriptionassistance.info/disclaimer
This discount card is NOT insurance or a Medicare prescription drug plan.
This card cannot be used in combination with any third party payer program, including, but not limited to, Medicare and Medicaid. Plan members are obligated to pay 100% of the prescription cost to the pharmacy at the point of sale

למעלה