prove yourself

prove yourself

and so it begins השיר הראשון מה-ep הראשון (drill). מצד אחד, אם קוראים את המילים השיר דיי דכאוני I can't afford to breath in this town Nowhere to sit without a gun in my hand Hooked back up to my cathode ray I'm better off dead I'm better off dead I'm better off וזה רק הבית הראשון. אבל אם מקשיבים לשיר ניתן אולי לזהות פה מאבק של הלהקה (בפרט ת'ום יורק) לצאת משגרת היום יום העגמומית על ידי "הוכחת עצמם" - הפתרון המושלם לשעמום, דיכאון ומימוש . שיר קצר (2.20) שאולי מסמן יותר מכל את רוח הלהקה במהלך השנים שעקבו. דעתכם, פרשנותכם שרשרו כאן:) בשבילך ובזכותך איש ירק יקר!

vegetable man

New member
Hooray! ../images/Emo24.gif

מתישהו בקרוב אתייחס לשיר. מקווה ובטוח שזה לא יהיה רק אני ומלאך שחור העיניים שמחייך איתי.

michael meiri

New member
כמו שהמלאך אמר, זה בשביל איש הירק

I'm on a roll, I'm on a roll this time I feel my luck could change. Kill me Sarah, kill me again with love, it's gonna be a glorious day. Pull me out of the aircrash, Pull me out of the lake, I'm your superhero, we are standing on the edge. The head of state has called for me by name but I don't have time for him. It's gonna be a glorious day! I feel my luck could change. Pull me out of the aircrash, Pull me out of the lake, I'm your superhero, we are standing on the edge. We are standing on the edge. השיר מדבר בעצם על המוות, כמו שתום אומר IM ON A ROLL הROLL זה בעצם החיים וכשהוא אומר שהמזל שלו הולך להשתנות זה אומר שהוא בעצם הולך למות. ובכלל השיר הזה די ברור (KILL ME SARAH) והפזמון נראה לי מדבר על איך אפשר למות בקלות (או שלא). אבל המשפט הכי אהוב עליי השיר הוא THE HEAD OF STATE... שהוא בעצם אלוהינו הגדול שבשמיים ושתום אומר שאין לו זמן בשביולו זה אומר שהוא בעצם לא מוכן למות. מקווה שלא הבכתי את עצמי מיכאל מאירי

eorion

New member
לא חשבתי שאני איי פעם אקח

חלק בפירושים. אני לא חושב שמדובר פה במוות. אני חושב שמדובר פה ברגע מכריע וקשה בחיים. im on a roll, כאילו המצב ההפכפך, עדין בין שני קצוות. my luck could change, לשם שינוי משהו שונה מתמיד יקרה. kill me sarah, תקלי עלי, תהפכי את זה להרבה יותר פשוט. תקחי את האחריות ממני. gonna be a glorius day, זה יסתיים, לטובה, כי הכל יוקל. pull me out of the air crash pull me out of this wreck, הכל משתבש, שמישהו יוציא אותי מזה. cause im your super hero, אני לא בטוח לגבי המשפט הזה, אבל אני כן בטוח שצריך להתייחס אליו, ולכן אני מניח שהוא מעביר באנוכיות את האחריות והאשמה למישהו אחר, מישהו המעריץ אותו ושצריך עכשיו לטפל בו. we are standing on the edge, אני עומדים ליד שם של תקליט מעצבן של להקה מעצבנת שעונה לשם יס. לא סתם, זה מתאר את המצב שלהם, העדין, עומדים על הקצה, וחוץ מזה יש כאן מעבר לאנחנו במקום אני ואתה, ובשיעורי ספרות אמרו שחשוב להתייחס לזה, אז אני אניח שהוא לא רוצה להתקע לבד בעסק הביש הזה, ושזאת לא תהיה רק צרתו ואשמתו, שוב. the head of state has called for me, by name, but i dont have time for him. אדם חשוב מתקשר אלי, משהו חשוב קורה, חושב מאד ובעל קשר אלי, אבל אני עסוק עכשיו בהתרסקות שלי, אני מתכנס בהתרסקות שלי, ואני לא יכול להתפנות מההתרסקות שלי. משהו כזה. לא יודע, זה באמת נחמד יותר ככה בפורום. חוץ מזה שסוף סוף התחיל החורף!!! יש גשם!!! ואני חולה!!! חרא.

חברים יקרים!!! אני שמח שאתם לוקחים

חלק בזה..אבל יש לזה כללים וסדר:)) כל כמה זמן (נניח כל יומיים) אי אעלה שיר חדש לדיון (לפי סדר כרונולוגי של הופעת באלבומים) ואתם תביעו את דעתכם (אם אתם רוצים) על השיר שהועלה.. אל תקפצו - נגיע לכל השירים:)) אבל כל הכבוד על ההשתתפות!

birgerking

New member
אני לא מבין

לא הצלחתי למצוא את השיר הזה למה יש כלכך הרבה שירים בלי אלבומים ואחיך אפשר להשיג אותם?

vegetable man

New member
השיר הזה נמצא

גם באלבום הראשון של הלהקה, במקרה, PABLO HONEY חוץ מהעובדה שהוא נמצא ב-EP ששמו DRILL.

vegetable man

New member
זה לא בשבילי

זה בשבילך, ובשביל כל מי שקורא. ונחמד לדעת מה אתה חושב על השיר! להבא פתח בבקשה שירשור נפרד, כי המטרה בשרשור הנ"ל לדבר (רק אם יש מה להגיד) על proove yourself, שהוא השיר הראשון של רדיוהד. המטרה לעבור על שירי רדיוהד בסדר כרונולוגי, הגיוני, כפי שהוקלטו, וכך גם לעבור על התהליכים שהלהקה עברה מתחילת דרכה עד ימים אלה.

vegetable man

New member
../images/Emo79.gifProve Yourself../images/Emo79.gif

אז זה השיר הראשון של רדיוהד הא?
אני לא יודע מתי השיר נכתב. ת'ום מספר פה על אי הנוחות שלו באותה עיירה, על כך שהוא מרגיש שהוא מחזיק אקדח ביד (כלומר, יכול להתאבד בכל רגע שבא לו). אני הבנתי את השורה "Prove yourself" שונה ממך. הכוונה לדעתי היתה כהמשך לשורה שקדמה לה: I'm better off dead ואז הוא עונה לעצמו Prove yourself! כלומר תוכיח שיש לך אומץ להתאבד. בבית השני הוא מספר: אני עובד, אני מתפלל, אני מדמם, וכל זה לא מספיק. עדיף לי למות. וצועק "Why?" יתכן שת'ום מביע פה את אי-שביעות הרצון שלו מלחיות בעיירה (אוקספורד?) ולא בעיר, כלומר כמה שהוא עובד קשה, עדיף למות מאשר להיות באותה עיירה. סה"כ שיר רוקנרולי נאיבי ונחמד.

למעלה