psa יצא 30.05

atigas

New member
psa יצא 30.05

לאבא שלי בן 63 עבר ניתוח אבצס בצילום אולטרסאונד נראה כי הערמונית מוגדלת 70 סמ"ק בבדיקת דם :2.20 psa 30.05, cea מחובר לקטטר ועדיין לא נבדק אצל אורולוג בעיות במתן שתן זמן רב (מספר חודשים) יש חשש לסרטן? מה צריך לבדוק?

PSA גבוה

לא ברור היכן האבצס. האם קשור לערמונית ? הכל מקרה אני מציע להבדק בהקדם אצל אורולוג מומחה. עם PSA כזב גבוה החשש מפני סרטן הערמונית הוא ממשי.

atigas

New member
אבצס פריניאלי בעכוז

האורולוג לא בדק אותו ידנית בגלל שהבדיקה הרקטאלית לא מתאפשרת בשל הניתוח שבוצע לפני שבוע ימים. האחות של המרפאה אמרה שזה הגיוני שערכי ה PSA גבוהים בגלל שהוכנס קטטר לפני הבדיקה האם זה נכון ? וגם שזה לא מחייב גידול סרטני. הוא יבדק בעוד שבוע כאשר המקום יתרפא. בבי"ח מחלקה כירורגית מנהל המחל' אמר שאין קשר וכנראה זה צרוף מקרים. אבי הרגיש בעיות במתן שתן וצריבה כיומיים לפני הניתוח. האם זה נכון שהבדיקה לא מדויקת בגלל הקטטר. אם יש בדיקה אחרת הייתי רוצה לדעת? תודה מראש

עד שהרופא יענה

כשסבלתי מערמונית מוגדלת אמר לי האורולוג שאפילו מגע מיני יכול להשפיע על PSA והציע שאתנזר יום יומיים לפני הבדיקה. כשאני גוזר גזירה שוה, כדאי לחכות ולעשות בדיקה חוזרת כשהכל רגוע. בין כך לא סביר שיתנו לו טיפול לפני זה.

אבצס

פירינאלי לא זהה לפרי-אנאלי, אבל יש קרבה אנטומית בין השניים. אני יכול להניח כי מדובר באבצס פרי-אנאלי. יש מקום לחזור על בדיקת PSA לאחר הוצאת הקטטר וחלוף הדלקת ועדיין יש מקום והכרח לבדיקת אורולוג.

למעלה