PSK

jmicky

New member
PSK

שלום לכולם אני רוצה להתמקד בעניין המחשוב בשילוב של חובבות רדיו אם הבנתי נכון - יש היום שני פרוטוקולים לעניין - PSK31 ו - PSK63. כמו כן - יש את השימוש בכרטיסי קול או במודמים יעודיים. אני מבקש לדעת מי הפרוטוקול שהפך לסטנדרט ומה שיטת העבודה הנפוצה.

4Z1PF

New member
סטנדרט? קשה לומר.

קשה לי עם המילה "סטנדרט" (או תקן בעברית צחה). חובבי הרדיו מפתחים כול הזמן את שיטות הקשורת שביניהם. חלק נכבד מפיתוחים אלו מגיע לשוק הצבאי והאזרחי בצורה כזו או אחרת. לכן קשה לומר מהו "התקן" (שים לב ל-ה הידיעה) שהחובבים משתמשים. מסיבה זו תמצא מספר שיטות (או תקנים) לכול אופן שידור. ביחס ל- PSK ה-31 נפוץ יותר אך איטי. ה-63 תוכנן למהירויות גבוהות יותר והכוונה הייתה להשתמש בו בעיקר בתחרויות. בהתיחסות למודמים - רובנו משתמשים היום בכרטיס מתאם פשוט שאנו בונים בעצמנו עם חיבור לכרטיס הקול שבמחשב. חיבור כזה מאפשר שידור/קליטה של כול אופני השידור הספרתיים, מה שקשה לומר על מודמים יעודיים.

jmicky

New member
PSK

אכן הגדרה לא מוצלחת. התכוונתי כמובן לנפוצות, והתשובה שלך אכן קולעת.נשאר רק למצוא מעגל סביר - וזה אני מניח לא מסובך שבת שלום ותודה

4Z1PF

New member
מעגל לקליטה ספרתית

תוכל למצוא רבים כאלו באינטרנט. באתר שלי הורד את המצגת הבאה http://www.iarc.org/~4z1pf/dwnload/sstv.pdf בעמוד האחרון תוכל למצוא את אפשרויות החיבור. בעמודים האחרים תוכל להתרשם מריבוי התקנים רק ב-SSTV חיבור בעזרת שנאיי שמע קטנטנים פועל טוב חיבור זה מאפשר לקלוט בנוסף ל-PSK גם CW SSTV Packet Pactor Amtor תמונות מזג אויר שמשודרות על ה-HF ועוד. חיבור ה-PTT דורש בדיקה של המעגל שיש לך במשדר. כדאי להתחיל עם הקליטה כדי להתרשם

למעלה