ptc לחץ תוך גולגולתי מוגבר

שלום, אני בת 20 וסובלת מבצקת בראש ptc מאז גיל 8. מגיל שמונה ועד לפני 4 שנים הכל היה בסדר. אבל לפני 4 שנים זה שוב חזר לי ויבחנו בניקור מותני לחץ של 260. וגם באולטרסאונד יחש לי נוזלים בעין ימין.כמובן שבדיקות ההדמייה תקינות ואין חס וחלילה עדות לתהליך תופס מקום במשך כל השנים וביצעתי המון בדיקות mri בארבע שנים האלה המחלה הופיע לי 5 פעמים!! ואני מקבלת אורמוקס והמינון משתנה בהתאם לקליניקה ותמונה של הבצקת. אני מטופלת אצל פרופסור ענת קסלר ודר אלבירה נפתלייב. מה שקורה זה שיש לי עליות וירידות בכאבי הראש,בטשטושי הראיה ובציפצופים באוזניים. זה בא לי בגלים. שבועיים בסדר ואחרי זה שלושה שבועות שוב פעם, אבל בפונדוס לא רואים שיש עלייה. יש רק הרמה נאזלית. יש לי כאבי ראש וצוואר חזקים מאוד, והפרעות בראייה בעין ימין, אך בדיקת הפונדוס שביצעתי לפני ארבעה ימים הייתה ללא החמרה בבצקת (הרמה נאזלית). כעת אני מקבלת 500 מ"ג של אורמוקס ליום. רציתי לדעת האם התופעות שציינתי כלומר כאבי הראש החזקים הצפצופים באוזנייםפ והטשטושי ראייה, יכולים להיות שבועיים ככה שבועיים בסדר? האם הלחץ התוך גולגולתי עולה? והאם לא תמיד רואים את הלחץ התוך גולגלתי והבצקת ptc בבדיקת הפונדוס? והאם בפונדוס רואים ב100% את הבצקת? או שלפעמים גם יכולים לא לראות ובגלל זה אני מרגישה את התופעות האלה? אשמח מאוד שתעזור לי בבקשה כי אני עובדת עצות בגלל איך שאני מרגישה. תודה רבה, אוראל

שלום רב, במידה והתלונות החמירו באופן משמעותי מאז הבדיקה האחרונה אותה ביצעת אני ממליץ לך לפנות לבדיקה חוזרת. לצערי איני יכול לעזור לך מעבר לכך ללא בדיקה. בברכה,

לד"ר ויסבורד

קודם כל תודה רבה על התגובה. ביצעתי את בדיקת הפונדוס ממש לפני כמה ימים והיא הייתה ללא שינוי. (הרמה נאזלית) תוכל בבקשה רק לומר לי עם הסימפטומים שרשמתי קשורים לPTC והאם לא תמיד ניתן לראות את הPTC בפונדוס?

בבקשה תיכנס ותענה לי זה יעזור לי מאוד

פשוט הכאבי ראש שלי נוראים, והפונדוס באותו מצב-הרמה נאזלית קלה. יכול להיות שבכל זאת יש לחץ תוך גולגולתי מוגבר למרות שהפונדוס ללא שינוי?

תשובה

שלום רב, בצקת של עצב הראיה יכולה להתפתח במהלך מספר ימים וכפי שציינתי אם מאז הבדיקה כאבי הראש ושאר התלונות החמירו משמעותית כדאי לפנות לבדיקה חוזרת. בברכה,

שוב המון תודה! רק עוד משהו ששאלתי פעמיים

פשוט לא ענית לי על שאלה שמאוד חשובה לי- האם בדיקת הפונדוס משקפת תמיד את הPTC? או שהיא יכולה להיות תקינה בזמן שיש לחץ תוך גולגולתי מוגבר?

שוב המון תודה! רק עוד משהו ששאלתי פעמיים

פשוט לא ענית לי על שאלה שמאוד חשובה לי- האם בדיקת הפונדוס משקפת תמיד את הPTC? או שהיא יכולה להיות תקינה בזמן שיש לחץ תוך גולגולתי מוגבר?

למעלה