PTS הזעה בשינה - קופצת לביקור

אמא יעל

New member
PTS הזעה בשינה - קופצת לביקור

שלום לכם, בעקבות הודעה של תלמה בפורום הכללי בנושא רעילות, עלה בי חשד שבני סובל מסינדרום PTS אם ניתן לקרוא לזה כך. הוא היה מזיע מאד בשנתו בשנות חייו הראשונות, מיטתו היתה ספוגה זיעה, אפילו הברכיים שלו היו "מכוסות טל" לאחר שנת הצהריים בעגלה בדרך מהפעוטון הביתה. ועד היום יש לו עיגולים תחת העיניים כאשר אינו שותה מספיק, מה ששכיח מאד כי בניגוד לתמונה המאפיינת ילדים עם בעית PTS (צימאון) הוא ממעט לשתות מרגע שעבר לשתות מים וגם לפני כן לא הרבה בשתייה. וזאת למרות שהשפתיים שלו מאד יבשות והשתן צהוב. בכל אופן, קראתי בעיון את הקישורים לנושא PTS בהודעה של תלמה, ומצאתי מידע זה: Supplying these substances, especially apples, pears, and grapes, or their juices, in large amounts to PST deficient children, will cause a build up of phenols, amines, salicylates, and other toxic substances normally cleared by PST. אם אמנם הוא סובל מבעיית חוסר באנזים המדובר - וזה נראה לי סביר כי הוא גם סובל משלשולים תכופים, מרגישויות רבות למזונות, ומטופל בדיקור לעניין זה - האם זה אומר שעלי להוריד תפוחי עץ לחלוטין מהדיאטה של בני? הוא אוכל בממוצע תפוח ביום (זה הפרי היחיד שהוא אוהב שקיים רוב השנה), וזה המקור היחיד כמעט לויטמינים בדיאטה שלו. כמו כן אשמח להמלצות כיצד לטפל בבעיה, ממה להיזהר וכו. האם העובדה שכיום הוא מזיע הרבה פחות בשינה מורה על שיפור? גם העיגולים תחת העיניים פחתו ככל שהורדתי מהדיאטה שלו מזונות שנצפתה להם רגישות ועודדתי אותו לשתות. תודה מראש, יעל

razgalili

New member
להוריד פנולים בדיאטה

הדבר הכי חשוב זה להוריד חומרי צבע טעם וריח מהדיאטה. את התפוחים אפשר לקלף. כל הפנולים בקליפה. הפנולים זה חומרי הצבע של הטבע. אותו אפקט כמו חומרי צבע מלאכותיים לסובלים מתת פעילות של PST. כדאי לעשות לילד אמבטיות עם מלח אפסום. זה לא תחליף לדיאטה בלי צבעי מאכל. זה ישפר את מצבו מאד.

אמא יעל

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo51.gif

אין שום צבעים מלאכותיים בדיאטה שלו מאז ומעולם. גם לא חומרי ריח וטעם. הייתי שוחרת תזונה בריאה גם לפני שהילד נולד, וכאמא אני מקפידה לשמור עליו. היתה רק תקופה קצרה של תרכיז ויטמינצ'יק, כשלא הסכים יותר לשתות תרכיזים טבעיים. אבל אולי הצבע בתרכיז הטבעי גם הוא היה מזיק? לגבי צבעים טבעיים הקיימים בקליפה, נניח שיסכים לוותר על ההנאה מאכילת הקליפה, הבעיה היא שגם מרבית החומרים התזונתיים החשובים נמצאים בקליפה, ואם אני מוותרת על זה, ממה יחיה? תודה על המלצותיך.

razgalili

New member
תשובות

כן, הצבעים בויטמינצ'יק הם בין השאר פנולים ומצריכים פירוק על ידי הPST ולכן אסורים. החומרים התזונתיים שבקליפה הם במידה רבה אותם פנולים שאנחנו מנסים להתחמק מהם. אם תוותרי על זה הילד יחיה מהסוכר, סיבים ויטמין סי והמינרלים שבשאר התפוח. אפשר גם אגסים בלי קליפה. צריך להימנע מפירות בעלי צבע חזק כמו גרגרים למינהם. עיקר התזונה בכל מקרה צריכה להיות מבשר עוף וביצים. דבר זה נכון לגבי (כמעט) כל הילדים בספקטרום.

אמא יעל

New member
שוב ../images/Emo51.gif

מאד מעניין, כי אבא של הילד שלי חי מבשר ומאורז. אינו אוכל פירות כלל (מבחירה, אינו אוהב, פרט לטרופיים), ובירקות באופן אינסטינקטיבי נמנע מאלה עם ריח חזק. כאילו קרא את הספרות המקצועית. אבל הוא סובל (וגם הבן שלי) ממחסור בויטמינים ובמינרלים הבא לידי ביטוי בין היתר בפצעים בפה (אפטה), ושיניו במצב גרוע (וגם של בני). השאלה היא אם תזונה כזאת היא מספיק מאוזנת, ולחילופין - כיצד מאזנים, כאשר גם ויטמין C הניתן כתוסף אינו מתעכל היטב. פשוט חיים כך?

razgalili

New member
התרחקות מפנולים

היא קשה אבל בהחלט אפשרית. אני ממליץ לכם לחפש ולקרוא על דיאטת פינגולד. ויטמין C יש להשתמש בויטמין C שהוא BUFFERED שזו גירסה לא חומצית שאפשר לקחת ממנה די הרבה. אפשר וכדאי להוסיף לתפריט היומי קצת מיץ לימון ופטרוזיליה שאני מאמין ששניהם מותרים בפינגגולד. חוץ מויטמין C יש את כל אבות המזון בבשר אדום מאיכות טובה. בעיות בפה ובשיניים יכולות להיות בגלל מחסור של ויטמין A. כדאי לתסף שמן כבד דגים cod liver oil. עד לכמות המקסימלית המותרת לשימוש לאבא, ולילד כדאי להוסיף מעבר לזה גם עוד ויטמין A מאיכות טובה. כדאי גם מאד לתסף בCOQ10 שעוזר לבעיות חניכיים (ולעוד המון המון המון דברים אחרים, הדבר הכי קרוב שיש לתרופת פלא) לבעלך כדאי להשיג תמצית פרופליס ולשים על מקומות בעיתיים בפה. מגעיל אבל עובד כמו חיה רעה. בנוסף לדיאטה כדאי מאד להתרחק מכלור בכל צורה ביחוד בבריכות שחיה, אבל גם אקונומיקה ומי שתיה ורחצה בבית שאינם מסוננים.

פנולים בסביבה

נמצאים בשפע בחומרי ניקוי וחומרי ריח סינתטיים, בצבע חדש ועוד. כדאי לעבור לחומרי ניקוי טבעיים ו/או נטולי ריח. חפשי גם: THE WHITE DIET SARA'S DIET

אמא יעל

New member
חומרים טבעיים

האמת היא שאני מאד בקטע אקולוגי ואורגני כי עוד לפני הילד היתה לי כלבה עם רגישות לחומרים כך שכל הבית עבר למוצרים ללא אלרגנים כולל בכביסה כמובן, וכן נמנענו מהדברה. וכך אנו עד היום. אני מקווה שהבושם הטבעי משמן אתרי של לימון (כולם משתמשים בו) אינו מזיק. אנו מצחצחים שיניים בסודה לשתייה. בגלל הכלבה (שלצערי מתה מזיקנה בינתיים) אין לנו שטיחים, אבל סמוך ללידה חידשתי מזרון והחדש הדיף ריח חזק מאד (נאלצתי לאוורר אותו שבועיים) ובגיל שנתיים העברתי את הילד למיטת נוער עם מזרון חדש שגם הוא היה ריחני, וכן עטיפת הבד על העגלה כנראה לא היטיבה עימו. היום מצבו של הילד טוב יחסית, הדיאטה שלו לאחרונה יותר ויותר מותאמת לו (נעזרתי באיבחון IPEC) אבל אנסה להוריד עוד כמה גורמי סיכון לפי מה שלמדתי מכם ומתלמה בעקבות השרשורים האחרונים. וכן אברר את נושא מלח האפסום. תודה רבה על הטיפים.

שריתה 2 1

New member
איזה פירמה של COQ10 מומלצת? כי הוא רגיש לחימצ

לחימצון, וצריך להיות מסיס בשומן? וגם יש 2 צורות Idebenone ו ubiquinone - מה ההבדל בינהן? תודה

JacobSk

New member
לפרוטרה יש צורה חדשה של CQ10

שם ubiquinol מידה על המוצר http://www.protherainc.com/prod/proddetail.asp?id=CQH

למעלה