Pulled Pork - מתכון באמ אמ אמ - בלוג טעים

Pulled Pork - מתכון באמ אמ אמ - בלוג טעים ../images/Emo9.gif

כמו שאתם יודעים, עד היום הבלוג שלי עסק רק במסעדות. לכבוד תקופה של שינויים החלטתי לחדש גם בו והבאתי מתכון לסנדביץ' מעולה - ובאמת לא מסובך להכנה (למרות שזה לוקח זמן-בישול). המתכון וכל התמונות בבלוג. הימים האחרונים של החופש הגדול מאופיינים בהתרוצצויות מהחנויות לאסיפות ההורים, קניית ספרים, מחברות וכלי כתיבה במחירים מופרזים (נצלו את ההזדמנות ללמד את הילדים על חשיבות המיחזור) ומהבחינה הקולינרית... כריכים. הפעם הכותבת, שרגילה לדווח רק על בישולים של אחרים, מתחדשת ומביאה לכם מתכון - לכריך משודרג. אולי כזה שיתאים להורים שחוגגים את החופש מהילדים. חזיר משוך, על שום מה? מדובר בבשר לבן שמתבשל ארוכות - עד שהבשר רך רך רך ומתפרק. כדי לעזור לו מעט במגמה, בגמר הבישול מושכים את הבשר כדי להפריד אותו לקבוצות סיבים, מפנקים אותן ברוטב ועורמים את התענוג על לחמניה. הבשר בו השתמשתי הוא אוסובוקו חזיר, שעלה בטיב טעם 22 ש"ח לקילו - זול מעוף, והרבה יותר כיפי. חומרים: 2 נתחי אוסובוקו חזיר 1 בירה כהה סילאן רוטב ברביקיו - Hunt's פפריקה רוזמרין, טרי ומיובש שום גבישי סויה קטשופ פלפל שחור מלח לחמניה אופן ההכנה: שוטפים את נתחי הבשר ומנגבים (הניגוב הוא על מנת שנוכל להשחים את הבשר מעט בתחילת הבישול - פעולה שנקראת בידי רבים, בטעות, סגירה. לאיטום היא לא תורמת - אבל לטעמים בהחלט כן). מורחים את הבשר בתערובת תבלינים יבשים שכוללת פפריקה מתוקה, פלפל ורוזמרין. אפשר גם זרעי חרדל, כמון, שום גבישי, פתיתי צ'ילי וכו'. מחממים בסיר שתי כפות שמן. כשהסיר חם מאוד, מכניסים את הבשר, שומעים את ה טסססס, ויודעים שבינתיים הכל מתקדם לפי התכנית. כפי שאפשר לראות, הכנסתי את נתחי הבשר לסיר די קטן, כך שהם נכנסו בקושי. זו לא היתה טעות - הסיר קטן כדי שבהמשך, כשאצטרך להוסיף נוזלים, אוכל להוסיף כמה שפחות מים ולהשאיר את הטעמים מרוכזים כמה שיותר. אז בסיר הקטן הזה הופכים את הנתחים כך שיצרבו גם בשאר הצדדים (לא חובה להקפיד שכל חלקה בבשר תקבל צבע). עתה קוראים לעוזר הנאמן והבשלן, בייב (בהתאם לתמה החזירית), כדי שימזוג את הבירה לסיר בזמן שאתם מצלמים תמונות גאות. כן, קניתי את הבירה הכי זולה שהיתה על המדף, ו[ספיולר]באמת שזה יצא מעולה. עתה מלמדים את בייב המוכשר איך לזלף סילאן כך שלא יזל הכל בבת אחת, ותספיקו לתפוס אותו בתמונה. נגיד 3 כפות. גמיש. בסוף אגלה שאני מבשלת כמו סבתא שלי ("כמה שזה לוקח"). I wish. אז בחזרה למתכון- עכשיו אפשר להוסיף עוד תבלינים, כף סויה, מעט מלח, חצי כף קטשופ או רכז עגבניות, 2 כפות רוטב ברביקיו ולהוסיף מים עד שהנתחים כמעט מכוסים. להביא לרתיחה ולבשל כמה שעות ככה, בנחת, להפוך פעם בשעה בערך. אני בישלתי 4 שעות. די מהר הבשר מתחיל להיפרד מהעצם ועם הזמן נהיה קשה להפוך בלי שהוא יפול ממנה. אז מה? שיפול. שישתכשך ברוטב, גם ככה אחר כך הוא עובר לפירוק. אחרי 4 שעות לבשר צבע שחום עמוק ומפתה, זה הזמן להוציא אותו לקערה כדי שיתקרר קצת, ולהשאיר את נוזלי הבישול על האש, שיצטמצמו בערך עד למרקם של סירופ קליל. זה לקח לי כ30-40 דקות אחרי שהוצאתי את הבשר. מפרקים את הבשר לחתיכות קטנות ובדרך מוציאים רקמות חיבור, מזלפים מעליו מהרוטב הנפלא שקיבלנו ומערבבים כך שכל החתיכות יהיו מעט ספוגות ברוטב. עורמים כמות מכובדת של בשר בלחמניה ובתאבון. את מה שנשאר מהרוטב מקפיאים ומשתמשים לצלי, למשל. שנת לימודים מוצלחת!

Glenfiddich

New member
כל הכבוד!

נראה מצוין! אני לא מאמין שאף אחד לא הגיב לך על זה כי זה פשוט מדהים! אני חולם לעשות את זה בבית כ3 חודשים, אחרי שחזרתי מקנדה אבל לא הייתי מסוגל לגרור את עצמי למקום מתמחה. אני שמח שמצאת בטיב טעם בשר מתאים! עם זאת הבנתי שהבשר כי טוב להכנת תבשיל זה הוא בשר הכתף, האמת היא שחששתי שזה לא יעבוד עם נתחים אחרים מפאת הגודל. כמה קילו יצא כל גוש? כמה בשר נטויצא לך? כמה כריכים? היו שם נתחים(גושים) נוספים של חזיר?

תודה! תהיה בריא :p

ואני כבר לא זוכרת אם התייחסתי לזה בפוסט, אבל כן, האוסובוקו הוא לא הנתח הקלאסי לחזיר משוך - אבל הוא היה בשר מעולה לזה (ובכלל מאוד אהבתי את הנתח). כשהכנתי את המתכון זו היתה הפעם הראשונה שטעמתי את המנה, אבל מאז טעמתי אותה גם בארה"ב ושלי היתה יותר מוצלחת :) בכל מקרה, היו עוד נתחים של חזיר בטיב טעם (בטח יש להם את כל מה שנהוג להשתמש בו), אם בא לך לנסות עם כתף או נתח אחר. נראה לי שכל שוק היתה בערך 1.2 ק"ג, יצא בשר לארבעה כריכים עמוסי בשר (אפשר לאכול את זה גם עם אורז, בעיניי זה יהיה עדיף עם קוסקוס, אבל לא ניסיתי אף אחד מהם). בכל מקרה זה הכל מהזכרון הרעוע ביותר שלי, קח בערבון מוגבל :)

למעלה