puppp וזירוז

ts2611

New member
puppp וזירוז

היי. אולי מישהי פה תוכל להאיר את עיני. (עותק לפורום השכן של הריון ולידה - תמיכה, אם זה לא מפריע לכן
). קצת ארוך... אבל מרגישה שאני צריכה לשפוך את כל הפרטים.

אני שבוע 38+7 (/39+1 לפי הקופ"ח). הריון תקין לחלוטין. עם קטנצ'יק בועט מאוד שלא מראה שום סימן שמתחשק לו לצאת עדיין.

יש לי גרד ופריחה פחות או יותר כבר שבוע. הייתי רגועה בגלל שיש פריחה ואמרו לי שסימן לרעלת זה בדר"כ בלי פריחה. אבל האיש היה לחוץ והלכתי לרופאה שהפנתה לביה"ח שבדק בדיקות דם שיצאו תקינות. אחרי שעה וחצי מוניטור במצטבר (שחשפו ציר בודד אחד ודופק תקין) ו-6 שעות ארוכות כמו שאפשר לעבור רק במיון, הם הודיעו לי ככה:

יש לך גרד (דההה). אין לך רעלת. מחר בבוקר תחזרי לפה ונתחיל תהליך של זירוז.

אז מצמצתי בהפתעה כי לא ממש הבנתי את הקשר בין חלקי האיבחון, ושאלתי למה זירוז. ואז הם אמרו ככה: כי מגרד לך אז זה הכי טוב לאשה. וגם כי נראה שיש לך PUPPP ואז אולי תהיה עליה של מלחי המרה ואז אולי העובר יהיה בסכנת חיים. שאלתי אם יש לי עליה של מלחי המרה והם אמרו שלא (הם לא בדקו את זה בנפרד, אז אני לא יודעת איך הם יודעים. הבנתי שזאת בדיקה אחרת).

אז מה שהבנתי הוא שאני בסיכון למצב של סיכון ושזירוז (המליצו או על בלון או על טבליות) מקפיץ אותי ישירות לסיכוי של 25% קיסרי.
סירבתי לזירוז (היה לי קשה מאוד לאזור אומץ כי כאמור הם לא שאלו אם אני רוצה זירוז אלא הודיעו לי עליו). הלכתי הביתה.
(אציין רק שאפילו לא מדובר בבית החולים שאני מתכוונת ללדת בו. פשוט ביה"ח שאני רוצה ללדת בו רחוק יותר והייתי בטוחה שאני נטו קופצת לבדיקת דם דחופה ותו לא, אז אמרתי שאלך לבית חולים הקרוב).

הייתי עוזבת את כל הנושא ודי, אבל האיש לחוץ בטירוף ומתחנן שאלך פעם ביומיים לקופ"ח לבדוק שהכל תקין עם התינוק (כי כרגע אני לא עובדת אז עקרונית יש לי זמן
). ואני הבנתי שאני לא מבינה מספיק בשביל לקחת אחריות. גוגל לא עזר לי.
אשמח לשמוע מניסיונכן -

1. Puppp - זה מסוכן בכלל? אוקי, מגרד לי. בעיקר בלילה כשאני מגרדת מתוך שינה ופוצעת את עצמי. מצד שני, זה לא בלתי נסבל, זה פשוט מציק מאוד.
2. עליה של מלחי מרה - היו אמורים לבדוק לי בבדיקה נפרדת? מה הסיכוי שיש לי בעיה ומה הסיכוי שיש סיכון לתינוק אם יש בעיה?

3. זירוז - אני מאוד רוצה להימנע מהתערבויות. רוצה לידה טבעית לחלוטין ומקווה להרחיק 50 דקות נסיעה עד לפוריה בשביל להעלות את הסיכויים שזה יקרה. ומצד שני, מאוד רוצה שהקטנצ'יק יהיה בחוץ כבר ואני אהיה רגועה שלא קורה לו כלום שם בפנים. אין לי צירים בכלל או כל סימן מקדים ללידה, גם לא אחרי הליכות ארוכות על החול בים. אני יודעת שאני יכולה לפנות לזירוז שלא כרוך בחומרים כימיים (דיקור, שיאצו, רפלקסולוגיה וכו'), אבל מרגישה שזה פשוט עדיין לא הזמן שלו, שהוא עדיין לא מעוניין לצאת.
אבל אני לא מפסיקה לתהות מה אם אני מגזימה בשאננות שלי - אמנם זה רק סיכון קטן לסיכון קטן למוות עוברי, אבל החיים של הקטנצ'יק זה לא מה שאני רוצה להמר עליו. מה דעתכן?

4. התנהלות ביה"ח - מנסה להבין מה האינטרס שלהם לדחוף אותי לזירוז? הרגשתי שממש דוחפים אותי לזירוז עוד מהקופ"ח שהמליצה לי ללכת לבית החולים של הקופה, ושם פחות או יותר הודיעו לי על הזירוז המומלץ. הייתי הולכת ומבלה שעות רבות בקופ"ח שוב, אבל איכשהו נדמה לי שהם ישלחו אותי חזרה למעגל הסגור הזה בלי שהם באמת מסבירים לי עד הסוף, וזה די מערער לי את האמון בהם. אני ממש מרגישה מתומרנת ואני מנסה להבין למה. 10 ימים לפני התאריך - מה היה דחוף להם כל כך שאני אלד כבר?

בינתיים אני והאיש מתווכחים על גבול הרבים על זה - האדרנלין עף לו באוויר וזה כמובן ממש לא נראה לי ישכנע את הקטנצ'יק לצאת.

לא מבינה כלל את כל הביטויים רק יכולה לתת לך

אולי זה יעזור.
תראי.
באמת שאין לי מושג מה זו התופעה הזו וכמה ואם היא מסוכנת.
מה שכן בתור אחת שכן איימו עליה כבר 4 פעמים לא בזירוז כי אסור לזרז אותי (אני אחרי ניתוח),
אלא בניתוח ישר. ו 4 פעמים סירבתי. ו4 פעמים ילדתי וגינלית לידות מדהימות.
אז בתור אחת כזו אני כן יכולה להציע לך להתחיל את כל הזירוזים הטבעיים אם זה לא הזמן שלו גם ככה הוא לא ייצא. מה שכן זה יעזור גם אם יחליטו שאין ברירה ונותנים זירוז כימי.
אצלי מפחדים מהזדקנות שיליה ואז אם המוניטור תקין נותנים לי לסחוב עוד יום יומיים וככה כל יום עושים מוניטור עד שהלידה מגיעה לבד. הגדיל לעשות ביה"ח ליס,שהוא ביה"ח ממש לא טבעי לדעתי... שמעבר לפרוטוקול הרגיל עשה מעל ומעבר ואישפז אותי עם 3 מוניטורים ביום למשך 3 ימים עד שהלידה הגיעה מעצמה.

אם את סומכת על פוריה שיתנו לך ללדת טבעי שווה לשמוע את עצתם. אם גם ככה את פנויה פשוט תסעי לשם ותראי מה דעתם.

בהצלחה!!!

ts2611

New member
וואו כל הכבוד לך

לא יודעת אם הייתי עומדת בזה... איזה יופי שהצליח לך!!

ד"א, לא יודעת אם זה קשור... אבל אני לא יודעת אם בכלל יש לי מחיקה כלשהי ו/או פתיחה... לא חושבת שהם בדקו. אין צירים כאמור.

אני יכולה פשוט לנסוע לפוריה בלי הפניה? על בסיס מה?

ואם כבר זירוז טבעי - איזה זירוז הכי מומלץ?

מנסה לחשוב איתך...

האם יש בעיה בתפקודי כבד? האם אפשר לעשות בדיקה שתשלול או תאשר? אם כן, הייתי ניגשת לבדיקה, בנתיים מנסה להקל על הגרד באמבטיות של שיבולת שועל.
וברפואה משלימה. דיקור, הומאופטיה, רפלקסולוגיה כל מה שעובד לך. (גם לאזן וגם להתחיל להניע תהליכים).
כל עוד אין תשובה הייתי מקפידה מאד על שתיה, תנועות עובר ומוניטור אם יש צורך.
אם הכל בסדר לא הייתי ממהרת לזירוז. ממש לא. ואם חס וחלילה מתחילה באמת רעלת אז גם אם תתחילי זרוז הגוף כבר יהיה בכיוון בגלל
הרפואה המשלימה. כניראה שאין סכנה ממשית כי אם שחררו אותך הביתה אז כניראה שזה לא דחוף.
בתי החולים והצוותים הרפואיים מאמינים שברגע שיש להם שליטה התינוק והאם יותר בטוחים ולכן מעדיפים את התינוקות מחוץ לרחם ואת הלידות "מנוהלות רפואית". זה לא באמת
יותר בטוח או יותר נכון אבל זה המצב ולכן מזלך שאת שואלת שאלות ולא מצייתת בצורה עיורת להוראות הרופאים.
לא קל לקום וללכת כאשר מאיימים עלייך ומפחידים אותך אבל חשוב שאם תגיעי ללידה שמתחילה בהתערבות זה יהיה מתוך הבנה שזה מה שנכון לך ולתינוק ולא מתוך לחץ ופחד.

ts2611

New member
בקשר לכבד אני לא בטוחה

מצד אחד שאלתי שני רופאים שונים שדיברו איתי שם אם הם רואים שיש לי בעיה במלחי המרה. הם אמרו שלא. באיזה מקום מצאתי מה בודקים כשבודקים מלחי מרה והשוויתי לתוצאות בדיקת הדם שעשו לי בביה"ח - הכל בטווח הנורמה.
מצד שני בשיטוט באינטרנט ראיתי שבדיקת מלחי מרה זאת בדיקה עם צום של 12-14 שעות לפני וכו', ולא עברתי בדיקה כזאת.

איזה סוג של זירוז טבעי מומלץ? אף פעם לא התנסיתי בדיקור/שיאצו/רפלקסולוגיה/הומאופתיה או בכלל...

ותודה על התמיכה! (באמת שהיה לי קשה לעמוד על דעתי. גם כי האיש היה חייב לחזור לעבודה בשלב הזה והתמודדתי מולם לבד)

זירוזים טבעיים.

אני מאד מאד אוהבת דיקור. עלי דיקור עובד מעולה. האמת שגם רפלקסולוגיה
אבל בדר"כ אין לי סבלנות לרפלקסולוגיה....
מאיזה איזור את? ניראה לי שפשוט אנסה להמליץ לך על מטפלות מהאזור.
דברי איתן ותיראי מי נראית לך, עם מי יש לך קליק.
זה מאד תלוי במטפל.

ts2611

New member
האמת שגם לי דיקור נשמע יותר

(אולי סתם כי אני מכירה יותר אנשים (הממ... אבא ואמא למשל) שהיו מטופלים באופן קבוע בדיקור ועזר להם מאוד)
&nbsp
אני מחיפה. אשמח לשמוע על מטפלים/ות באזור. תודה רבה!

אני פחות מכירה מטפלות מהצפון אבל

אברר לאחזור אלייך או שדסי תגיע עוד מעט ו תוכל להמליץ.

יש את שרון קמחי,

שהיא מטפלת בשיאצו ודולה, מומחית לענייני הריון ולידה. 052-3211138,
תמסרי לה ד"ש חם, ואם את רוצה דווקא דיקור ולא שיאצו - יש מצב שהיא תוכל להפנות אותך למישהו טוב עם נסיון בתחום.

זירוזים טבעים שעבדו עלי

דיקור. אחרי ירידת מים אמנם אבל תוך שעה מאין צירים לצירים סדירים כל 5 דק'
רפלקסולוגיה - גרם לפתיחה ואז יכלו לעשות לי סטריפינג במשך 3 ימים רצוף ואז ברגע שהיתה ירידת מים תוך 3 שעות התינוק היה בחוץ
הומאופטיה - לא זוכרת איזה. סליחה...

(למען גילוי נאות - ואנא אל תשפטו אותי... ברגע שאני מגיעה לפתיחה 3 אני מבקשת אפידורל. לא מסוגלת להתמודד עם הכאבים. אבל מלידה ללידה שוברת שיאים של עצמי ומרגע קבלת האפידורל שמסתיימת בערך בפתיחה 4-5 לקח לי פעם אחת 3/4 שעה לפתיחה מלאה פעם אחריה חצי שעה ובלידה האחרונה רבע שעה. עוד 5 דק' של לחיצות ויש תינוק... אממממממן שזה מה שיהיה גם הפעם....)

ts2611

New member
לא חושבת שאפשר לשפוט

כל לידה עומדת בפני עצמה.
(מזכיר לי שבדיוק לפני יומיים בעלי שאל אותי אם יש משהו שיגרום לי להרגיש שנכשלתי בלידה. האמת שלא ידעתי מה לענות לו... היה נדמה לי שלא.. אבל עכשיו אני חושבת על זה, ואולי ארגיש ככה, אם בדיעבד ארגיש שלא קיבלתי את ההחלטות שלי בעצמי).

ts2611

New member
puppp לא מסוכן

אבל יש חשש שתהיה עליה במלחי המרה וזה מה שמסוכן. בגלל שיש לי גרד שהם מזהים כPUPPP אני בקבוצת סיכון לעליה במלחי המרה ששמה אותי בקבוצת סיכון לבעיות חמורות יותר...
&nbsp
אבל אם אף אחת לא נתקלה ברופאים שאמרו לה על הPUPPP שמוביל למלחי מרה שמוביל לסכנה, לא ברור לי למה הם אמרו את זה לי... הבנתי מהם שנראה שמלחי המרה שלי בסדר גמור.

עימדון מרה תוך כבדי בהריון

עימדון מרה תוך כבדי בהיריון הנו מצב בעל שכיחות של 1:400 בישראל, עם שכיחות גבוהה יותר בהריונות תאומים. הסיבה אינה ידועה, ככל הנראה מתרחש בנשים עם נטייה גנטית. מצב זה מאופיין בגרד, צהבת או שניהם, כאשר התלונה העיקרית הנה גרד. המחלה שפירה לאם אך יכולה להיות מסוכנת לעובר.
&nbsp
&nbsp

שמעי

קודם כל - כל הכבוד שאת בודקת, לומדת, מנסה להבין ולקחת אחריות.
את צודקת שקשה לסמוך, ובגלל זה את כאן ואנחנו גם.. באופן כללי פוריה מקסימים, אבל האינטרסים שפועלים על כל מערכת הבריאות פועלים גם שם... מאד תלוי על מי נופלים ובאיזה יום.
לכן הייתי ממליצה לך להרים טלפון למישהו מחוץ למערכת הזו להתייעצות (למשל ד"ר אבנר שיפטן, שהוא מאד מרגיע ושפוי ומצד שני אם הוא רואה סכנה ממשית הוא יגיד לך). ומה שעשית מתוך אינסטינקט הוא משהו שאני תמיד ממליצה עליו - לא להחליט מתוך לחץ. (אבנר - 050-5581688. את יכולה להגיד שאני הפניתי אותך).
ותעדכני.

ts2611

New member
תודה רבה!

המון תודה על המספר והעזרה! בסוף לא התקשרתי לד"ר שיפטן...
&nbsp
כי הלכתי שוב לקופ"ח ונפלתי על רופאה הרבה יותר מבינה (שעובדת גם באותו בי"ח שהמליץ על זירוז), ששלחה אותי למוניטור ואולטרסאונד, עברה שוב על בדיקות הדם, ציינה שהן מושלמות ואין סכנה למלחי מרה, לא שלחה אותי למיון בבי"ח, הסתכלה על הגירוד ולא התרשמה שיש משהו מסוכן. סיכמה את הסיפור בזה שמשבוע 40 אתחיל ללכת לבדיקות מעקב שגרתיות.
&nbsp
המילה זירוז עלתה פעם אחת - כשאמרתי לה שהציעו לי ואמרתי שאני לא רוצה. היא אפילו לא מצמצה.

הסהר

New member
במקביל יכול לעזור אם האיש ירגע ...

אם את יולדת עם דולה, או אם יש מישהו אחר שאת בקשר איתו ויכול לדבר איתו (איש מקצוע או חברה טובה)
תשלחי אותו לשיחה (בלעדייך, את תנוחי בינתיים...)
אני מבינה שהוא לחוץ ופגיע, משהו כל כך חשוב ומשמעותי ואין לו שליטה על זה בכלל. וזה המצב, בהריון, בלידה, ובכלל בהורות - השליטה שלנו (ובעיקר של הגבר) מאוד מוגבלת.
והם לא רגילים לזה בכלל ! וזה מלחיץ, והלחץ יכול לגרום לעשות שטויות.

אז יחד עם זה שהוא אחראי ורוצה שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר,
כדאי שידע שמה שהכי, הכי חשוב עכשיו, זה לתמוך בך ולחזק אותך.
בלי לבטל את דעתו, לדעת שההחלטה בידייך, התחושת 'בטן' האמהית היא שלך, והתמיכה שלו מאוד, מאוד משמעותית.
ומצד שני גם הלחץ והוויכוחים מאוד מאוד משמעותיים לכיוון השני ...

אז הייתי מדברת איתו על שני הצדדים -
על הפן הרפואי, מסבירה מה הרופאים מעדיפים ומה הבדיקות מראות, מה ההשלכות האפשריות של זירוז לידה וכו',
ועל הפן הזוגי, של מצב האשה לקראת לידה, בעת לידה וגם קצת אחרי, ועל המקום שלו כבן-זוג תומך בתוך כל הסערה הזו.
ושוב, אני מציעה שבנוסף לשיחות שלך איתו, יהיו לו שיחות עם מישהו אחר שמכיר את המצב ואת טובתך

המון הצלחה ואהבה !

ts2611

New member
כן הוא באמת מאוד לחוץ

מעבר לזה שזאת תקופה מאוד לחוצה בשבילו בעבודה... כל פעם שהיתה בעיה בהריון הוא מאוד נלחץ.
&nbsp
דיברנו על זה קצת בימים האחרונים... אמרתי לו שחשוב לי להשרות אווירה רגועה בבית ובכלל בתקופה הזאת. בינתיים זה עוד קשה לו, אבל מזכירה לו פעם אחרי פעם וזה עוזר.
&nbsp
&nbsp

למעלה