QA בחברה חדשה

pulporon

New member
QA בחברה חדשה

היי התחלתי לעבוד בחברה קטנה בתור QA ותמיכה, לחברה אין אמצעים כדי לקנות את התוכנות של מרקורי ומחלקת ה-QA מאוד לא יעילה. האם יש אמצעים זולים יותר , קוד פתוח וכאלה שאפשר להיעזר בהם? כל עזרה תתקבל בברכה

boulderdash

New member
כלים אוטומטיים

OpenSTA - כלי חופשי מצוין לבדיקות עומסים. TestComplete - כלי לבדיקות אוטומטיות, אמנם זה עולה כסף, אבל ממש לא במחירים של מרקורי (רשיון במחיר של 350 דולר לעומת 6000 דולר של מרקורי), רשימת הפונקציות של התוכנה הזו ארוכה כאורך הגלות, בהחלט שווה בדיקה (אפשר להוריד גרסת נסיון)...

אפשר גם לעשות ביד..

שלא תיבהל מהכותרת. ל-QA יש יכולת וזכות קיום גם ללא כלים אוטומטיים. הכלים הטובים ביותר לא יחליפו איש QA גרוע, והכלים הטובים ביותר לא יצליחו להתגבר על צוות תוכניתנים שמתנגד ל"התערבות" בעניניהם.. זאת אומרת, שכל עוד אין לך כלי בדיקה אוטומטיים, אתה עדייין יכול לעשות עבודה טובה גם ללא כלים אלו.

erandd

New member
תבדוק בקישורים שלנו

יש בקישורים כמה אתרים רלוונטים לשאלתך (AUTOMATED TEST TOOLS) לינק בשורה כחולה למעלה

pulporon

New member
המשך ל-QA בחברה חדשה

תודה על המידע והקישורים בנוסף הייתי מעוניין בכלים לבדיקה ידנית, מעקב וכתיבת מסמכים מסודרים. תודה

Excel

Excel הוא כלי מצויין לכל שימוש ועניין: אחזקת מסמכי הבדיקות (STP, Test Cases, Test Results) כולל איסוף סטטיסטיקות "תוך כדי תנועה", גרפים להנהלה וכו'. ייצור Test Data, למשל, קבצי טקסט עצומים הבנויים מתבניות חוזרות על עצמן. או למשל ייצור Use Cases כולל חישובים של Expected Result שהאקסל מבצע במקביל לאפליקציה הנבדקת (זה טוב למשל בשביל בדיקות בילינג) שימוש ב-VBA + אובייקטים של Windows (או אחרים) על מנת להריץ סקריפטים. אחסון ומעקב הבאגים בקובץ אקסל משותף, כולל מאקרו שמריץ דוחות יומיים או שבועיים. בקיצור - כל הטוב הזה נמצא אצל כל אחד על המחשב, חינם ונותן המון. לכל אוהבי ה-Open Source, אני משוכנע שגם הגליון האלקטרוני של אופן-אופיס עושה את אותם דברים, אבל אני לא ממש מכיר.

pulporon

New member
תודה רבה

תודה לכולכם, עזרתם לי מאוד הלינק האחרון עשה את זה ללא ספק יישר כח

למעלה