QA להתאמת תוכנות

yanecm

New member
QA להתאמת תוכנות

שלום, אני עובד ביחידת מחשב של ארגון, ומוניתי לארגן את פעילויות הQA. קיימות אצלנו 3 אפשרויות עבודה בהקשר של תוכנה 1. פיתוח עצמאי - נעשה כולו במחלקה וגם הQA שלו במחלקה, כמו QA סטנדרטי 2. מוצרי מדף - לא נעשה QA 3. מערכות שעוברות התאמה - לדוגמא מערכות פיננסיות. שאלתי היא כיצד בודקים את המערכות שעוברות התאמה לארגון. קיים כמובן הצורך במבחני קבלה, ואלו נעשים. יחד עם זאת, אני מעוניין לדעת איך ומי בודק את החלק שמותאם - אנשי החברה המפתחת, אנשי הארגון שמקבל את המוצר או איזשהו שיתוף פעולה?

ido100

Member
בדיקות אינטגרציה

נגעת פה בנקודה מאוד משמעותית בתחום הQA. בכל אירגון וחברה זה מנתבצע בצורה אחרת. מה שיש לעשות (במידה והארגון יכול להרשות לעצמו) זה למנות אחראי אינטגרציה והוא בעצם מרכז תסריטי בדיקות מסלוליות מקצה לקצה כאשר בכל קצה הצוות שאחראי על אותו מוצר בודק. חשוב לשים לב ולתכנן את הזמנים של בדיקות אינטגרציה עם תוספות משמעותית של באפר מכיוון שמדובר ביותר מגורם אחד ואז כל עיכוב קטן דוחה את כלל האינטגרציה ולעתים מגיעים לדחיות של מספר חודשים (תלוי כמובן בגודל המוצר וכמות המתכנתים).

yanecm

New member
אחריות

איזה צד של הפרויקט מבצע את הבדיקות? אנחנו כארגון בו מותקנת התוכנה או הספק? אני מניח שיש חלוקה כלשהי של הבדיקות בין שני הצדדים. מהי?

ido100

Member
תראה

כל אחד אחראי על החלק שלו, האחריות על תהליך האינטגרציה ובדיקות הקבלה היא תמיד על הארגון ולא על הספק.

למעלה