QA - תגובתכם בבקשה!!!!

lironmaoz

New member
QA - תגובתכם בבקשה!!!!

שלום לכולם, אני רוצה לשתף אותכם בתהליך שאני עובר לאחרונה. אני עובד כבר כ - 4 שנים בתחום,יש לי תואר ראשון שסיימתי לא מזמן אני לא רוצה לפתח-זה לא מושך אותי אך מנגד אני לא רואה טעם להישאר ב QA מה שיש לשוק להציע היום זה משרות לאנשים עם 0-2 ניסיון,מוכנים להציע להם גג 11,000 וזה מה שאני מרוויח היום ואני זקוק לקצת יותר.... הגעתי למסקנה ש QA זה איזה שהוא חור שקשה לצאת ממנו ,השכר מקובע אלא אם כן אתה ראש צוות... ובאיזה שהוא שלב צריך לברוח מזה אני הגעתי לשלב הזה,חשבתי שהמקתוע יתפתח,אבל החברות או רובן לפחות קולטות אנשים עם 2-3 ניסיון גג שמוכנים לקבל שכר בינוני אני מחפש משהו אחר שבו אוכל להתקדם גם בשכר - זה חושב....אין מה לעשות... העתיד הוא רק למי שיהיה ראש צוות,כל העובדים בפועל לא יוכלו לעבוד במשרה זו כל חייהם ולהרוויח 11000... בקיצור,אני לקחתי החלטה,מה אתם אומרים עליה?

Scott

New member
לא הבנתי איזה החלטה לקחת

ולא הבנתי איפה שורש הבעיה אצלך (אולי בגישה?) השוק הוא שוק חופשי של היצע וביקוש, והמשכורות מסתדרות על פיו. גודל המשכורת הוא לא הפרמטר היחידי בעבודה (נכון, הוא פרמטר חשוב אין ספק, אבל הוא לא היחידי), וכן הוא נתון לעניין של משא ומתן (אולי פה הכשל שלך?) אתגר מקצועי, הצוות שאתה עובד איתו, הגב שהחברה נותנת לך, אופציות קידום, הם מרכיבים נוספים (ולא הבלעדיים). כמו שכתבתי בשרשור קודם, נכון שהשוק מתעורר, אבל עדיין, המצב בשוק לא היסטרי וכמו שיש גיוסים בחברות מסויימות יש גם פיטורים בחברות אחרות. אתה פשוט צריך למצוא את המקום הנכון עבורך (ומידע אישי, ישנן חברות שמגייסות אנשים עם יותר מ3- שנים נסיון כמובן תלוי באיזה תחום ועם איזה הכשרה אבל עדיין מחפשים אנשים מומחים) ושאלה, מה מפחיד אותך בלהיות ראש צוות? נסה להסתכל על האסטרטגיה של הקידום המקצועי שלך ולאיפה אתה רוצה להגיע בעוד 10-15 שנים ולא על הטקטיקה המיידית של המשכורת או המשרה הנוכחית. (במילים אחרות, מה אתה רוצה לעשות כשתהיה גדול?)

lironmaoz

New member
תגובה...

ראשית,אני לא מפחד להיות ראש צוות,העניין הוא שעקב המצב בשוק,מחפשים היום ראשי צוותים עם ניסיון. לגבי מה אני רוצה לעשות שאהיה גדול,באפיק ה QA אין הרבה אופציות,אתה יכול להיות ראש צוות ובהמשך מנהל QA. אני החלטתי ש QA הוא מקצוע שלא מעט חברות מתייחסות אליו בזלזול קל,שכר של איש QA היום לא משתנה בהתאם לוותק שלו... במידה ושום דבר לא ישתנה,אני רואה את עצמי קבור בתחום ולא תמיד יש מזל ליפול על מקום עם אופציות קידום לר"צ... אני לא רואה את עצמי תקוע בתפקיד כשאני אבא לילדים אולי אני טועה,אבל זו תחושתי כרגע... בוא נניח ש 10% מתקדמים ניהולית,מה עושים השאר? ישארו 7 שנים בודקי תוכנה? אולי אני טועה אבל זאת התחושה שלי כרגע ותמיד צריכים להיות עירניים לשוק,בואו לא נשכח שה QA החל כמקצוע סטודנטיאלי שאף אחד לא רצה להישאר בו וכולם ראו בו מדרגה לפיתוח בקיצור,אם יש עוד הערות אשמח לשמוע

Scott

New member
תגובה לתגובה

בוא נתחיל בהתחלה. 1. מה הבעיה להיות 7 שנים בודקי תוכנה? 2. לא שאלתי על אפיק ה-QA, אלא על מה אתה רוצה לעשות בלי קשר הכרחי למה שאתה עושה כיום. (ו"להיות עשיר" זה לא תשובה
). 3. אתה החלטת ש-QA הוא מקצוע שמתייחסים אליו בזלזול? נראה לי שאתה הוא זה שמתייחס אל המקצוע בזלזול. אני יכול לומר לך שאני (פחות או יותר כמוך) נמצא כבר מס' שנים בתחום, ובכל מקום עבודה שהייתי בו לא נתקלתי בזלזול באנשי הבדיקות, אלא להפך, רצון לשפר אותם, את הידע שלהם (וכן, גם את התנאים שלהם). 4. מסלול של בודק -> ראש צוות -> מנהל QA הוא לא האופציה היחידה. אני מכיר יותר ממקרה אחד של חבר'ה שהיו אני שבדיקות, התקדמו לכיוונים אחרים, להיות אנשי FIELD (אולי לך זה לא יתאים, אבל לבצע Relocation לחו"ל הוא לא בהכרח דבר רע), אנשי אינטגרציה, ומנהלי מוצר. 5. תחום ה-QA כמו תחום המחשבים כולו אינו צר ומכיל נושאים מגוונים, יכול להיות שכיוון ההתפתחות יכול (ואולי אפילו צריך) להיות לכיוונים אחרים. 6. QA החל כמקצוע סטודנטיאלי? I doubt that. אולי זו הראיה שלך. וכן אני גם נתקל מדי פעם בתוכניתנים עם אגו מנופח ועם חשיבה שכזו, הם גם האנשים הראשונים שהמוצר שהם ינהלו ייכשל בגלל שלא עבר בדיקות ראויות. 7. חזור לפרופורציות, השכר שלך גבוה מהשכר הממוצע במשק והתנאים שאתה מקבל גבוהים וטובים יותר ממה שקורה ברוב המקומות. ימי הבועה הלכו לבלי שוב (וטוב שכך) ואם תסתכל גם על החציון של השכר הממוצע תראה שאתה ממוצב בכלל לא רע. נכון, לשאוף ליותר זה טוב, אבל שוב, בשוק משוכלל, זה עניין של היצע וביקוש. Live with it.

נפץ את המיתוס

1. QA החל כמקצוע סודנטיאלי בארץ, מכיוון שאף אחד לא הבין את הצורך, נחיצות ומשמעות של המקצוע 2. נכון. יש חברות שמתייחסות למקצוע הזה בזלזול. עוד כמה שנים הן כנראה לא יהיו פה. חברה שאין לה בקרת איכות נכונה תקרוס. אנחנו לא בתקופת הבועה. אנשים קונים מוצר איכותי ולא רעיון. מוצר איכותי יכול להיות רק כזה שעבר בקרת איכות טובה ומסודרת. 3. מה קרה? אין אנשים שעובדים 20 שנה במפעל לאריזת עופות בתור פועלים תמורת שכר מינימום? 11,000 ש"ח זה שכר יפה מאוד (דגש על מאוד) גם אם לא מהגבוהים בשוק. 4. במקום טוב לאנשים טובים תמיד יגיע הקידום. אתה יכול להתקדם לתפקיד ר"צ או לתפקידים אחרים בחברה. אבל אל תצא מתוך הנחה שמחר תתקדם. בצורה הזאת לא תבצע טוב את עבודתך. תחשוב קודם איך לעשות את תפקידך על הצד הטוב והמקצועי ביותר והקידם כבר יגיע.

erandd

New member
בוא נתחיל מכמה שאלות בסיס

כמה אתה רוצה להרוויח? מה כן מעניין אותך בQA שגרם לך להישאר 4 שנים? אני שואל את זה מכיוון שאני לא בטוח שלקחת החלטה בכלל.אם אתה עדיין רוצה להשאר בQA ואם זה רק שאלה של כסף יש לך שני כיוונים בתוך תחום הQA שאתה יכול לאמץ: 1. להתמקצע בתחום מסויים: קח תחום מסויים בQA ותתמקצע בו כמו תקינה (ISO) או בדיקות אוטומטיות. באופן זה תוכל לנפנף זאת בתוך החברה שלך או אפילו להשכיר שרותים לחברות אחרות ע"י ייעוץ וכך יהיה לך מנוף לבקש עוד כסף. 2. אם ניהול מרתיע אותך, חפש מודעות בעיתון על "דרוש איש QA להקמת מערך בדיקות וQA" זה בד"כ אומר שתידרש להקים ולהריץ מערך QA בחברה שעוד אין לה כזה מערך (חברת סטארט אפ עם מעט עובדים), אתה תוכל לגייס לבדך עובדים וכמובן זו בד"כ משרה עם משכורות ניהול. אני בטוח שיש עוד כיוונים שלא חשבתי עליהם, קח בחשבון שכמו שSCOTT אומר, 11K זו משכורת מכובדת (בטח יחסית למה שקרה בשוק)

אבי ע

New member
קיבלת הרבה תשובות לעניין ../images/Emo39.gif

כמעט כל סוג עבודה עשוי להיות חור שקשה לצאת ממנו, ועשוי להיות מנוף לעניין ולקידום. נראה לי שכדאי לך לבחון את עצמך וגישתך, משום שאני די מסופק אם בקריירה אחרת תקבל יותר הצלחה, סיפוק ושכר באותה גישה. ככלל, רמות השכר לבודקים מגיעות עד 14,000 ולא 11,000 (כמובן תלוי באיכות העובד, בנסיון וכולי - אבל אלו נתוני חברות ההשמה). לר"צים, מנהלים או מומחים מקצועיים כמובן גם יותר מזה, ואפשרויות ההתפתחות המקצועית הן מגוונות מאד, לא פחות ואולי יותר מאשר למפתחים. ייתכן כמובן שאבטחת איכות, או בדיקות, אינו תחום המתאים לך, אבל לא זה מה שעולה מהמסר. כדאי אולי לעשות תיאום ציפיות בין היכולת האישית לבין התנאים המצופים, ואולי גם ללכת לייעוץ תעסוקתי. בהצלחה, אבי

l i o r 4 u

New member
קראתי ו ...

טוב, גם לי יש כמה שנות ניסיון ב - QA ואני (בניגוד לחלק מהמגיבים) יכול דווקא דיי להזדהות עם הבחור שרשם את המכתב בראשון. אני דיי מסכים עם זה שה - QA הוא מקצוע דיי תקוע בגדול, ז"א ללא ספק חלו בו שינויים ושיפורים מהתקופה שבה היה בחיתוליו אך עדיין למיטב הבנתי וראיתי (ואני משתדל באמת ליהיות אובייקטיבי) היחס (שכר, גישה מקצועית קרי קורסים והשתלמויות וכו') עדיין לא ברמות הגבוהות והחשובות לכאורה או שלא לכאורה. לגבי השכר למשל אני לא ממש מסכים איתך, אני הייתי מאוד מרוצה אם היה לי שכר כזה, אגב בהתייחסות למי שרשם שהשכר נע בין 11-14 אלף לדעתי הלא מקצועית זה קיים הלכה למעשה רק בטבלאות חברות ההשמה ולא בשום מקום אחר, בטח שלא לגבי הכלל, בואו ניהיה ראלים, השכר הנהוג כיום לאנשי QA עם כמה שנים טובות של ניסיון נע באזור ה - 8-9 אלף ש"ח ולא יותר מכך (כמובן שיש גם שכר גבוה מזה). אבל אין ספק שזו לא הסיבה היחידה להיותנו במיקצוע הזה או לוא. ליאור.

noamavnon

New member
אפרופו הדיון הזה ...

אפרופו ...הדיון שהיה פה העלה בי מחשבות לא קטנות במיוחד שאני עומד לפני החלטה חשובה . עומדות לפני שתי הצעות עבודה . אחת בחברת הייטק שהגוף הפיתוחי והייצור שלה פה בארץ והשיווק בחו"ל לתפקיד של מהנדס QA . הצעה אחרת על סמך השכלתי הראשונה בניהול פרוייקטים בהנדסה אזרחית . לקח לי המון המון המון זמן למצוא עבודה ואני צריך ביום ראשון לתת החלטה ולקבל חוזה מחברת ניהול הפרוייקטים . שתי ההצעות לא מבחינה הכספית אלא מבחינת העניין מרתקים ,כאשר בתחום ה QA המוצר שהם עושים דורש רמה מאוד מסודרת כי הם עוסקים במוצר של אבטחה ולא אבטחת מידע אלא אבטחה וזה דורש אבטחת איכות רצינית . לעומת זאת בניהול פרוייקטים אני אהיה יותר בחוץ ,הרבה צעקות ,לחץ אחר ,עבודה מול קבלנים ,להזיז עניינים אחרים ,שטח והרבה עבודה בטלפון ,תשכחו מאינטרנט ,תשכחו מתוכנה שיושבת על VS . אני בדילמה תשאלו למה .. היום אני בן 34 ,אני חושש שענף המחשבים למרות שאתה מביא איתך ניסיון מקצועי או ניהולי נועד לצעירים . כמה אנשים בחברה שראיתם היו בני 55 או 60 ? נשמע מסובך ? טוב ..תכתבו אולי מסמך STR ונגמור ענין ? נעם

למעלה