qtek

romek24

New member
qtek

אני חדש בנושא הפוקט PC ואני מחפש מידע על הQTEK או דומים לו הכוונה מכשירים שהם גם טלפון סלולרי. האים הם מספיק מתקדמים ומכילים את כל האופציות שיש ב פוקטPC הרגילים האים הם יכלים להיות גם GPS ומה המחירים שלהם בארץ ,בארה"ב ובאוסטרליה. תודה מראש דרור

amir77a

New member
הנה פרטים כפי שביקשת

מידע על ה-Qtek www.wtek.co.il מידע כללי על מכשירים משולבים www.pdaphonehome.com מדובר במערכת ההפעלה pocket pc phone edition שתכונותיה דומות למערכת ההפעלה הרגילה. הם מכישירם בהחלט מתקדמים ומכילים חלק או את כל האופציות שיש ב-pocketpc אבל זה תלוי באיזה מכשיר מדובר בדיוק, חלק תומכים חלק פחות. הם יכולים להיות גם GPS באמצעות ציוד מתאים (תוכנה + אנטנה) - יש לבדוק לגבי כל דגם ספציפית. כדאי להביא מאירופה ולא ארה"ב - כיוון שהבנתי (ויש לבדוק זאת) ששבמכשיר שנמכר בארה"ב לא עובד ב-900/1800 מגה הרץ ולכן לא יעבוד כאן. המחירים הם עניין כאוב. בארץ סולגוד וסלקום החליטו לשחוט את הקהל הפוטנציאלי ולגבות עבור המכשיר קרוב ל-8,000 ש"ח. קנייה באנגליה (חפש באינטרנט) + משלוח + מכס + עברית= בערך 4,200 ש"ח. בהצלחה.

mikeoreli

New member
מכס

יש מכס על מכשירי פוקט פיסי ? אם אני לא טועה אז אין מכס על מחשבים בארץ. האם פוקט פיסי לא נחשב למחשב ?

castroman

New member
תשובה ->>>>>>>>

אז ככה, מחשבי כף יד בכללי אין מכס, בגלל שהXDA או הQTEK (שם אחר שלו) הוא משולב בסלולארי יש עליו מכס של 51 אחוז אם אני לא טועה, מה שמקפיץ תמחיר..

mikeoreli

New member
אז ככה ..

בררתי, וכנראה שקסטרו כמעט צודק. באתר של המכס כתוב שכל מוצר מחשב פטור ממכס וחייב במע"מ (18%). לגבי טלפון סלולרי, יש הבדל של מס התלוי באיזו ארץ קנית. אם קנית בארה"ב או בחלק ממדינות אירופה ואתה מכריז עליו (אידיוט) במסלול האדום, אז הוא חייב במס של 36% אחרת אתה מחוייב במס של 52%. משום מה המחירים בארץ של מכשירי אלקטרוניקה ומחשבים, גם אלו החייבים במס וגם אלו שלא הם בשמיים ונראה כאילו המס הוא יותר מ 100% עבור כל מוצר שלא יהיה. אל נשכח שהיבואנים בארץ לא קונים את המוצר באותו מחיר כמו שאתה קונים אותו אלא במחיר הרבה יותר נמוך. מה שאומר שהחברה האלה מרוויחים טונות על גבינו. עם כל הכבוד משלוח וטיפול של מאוד אם לא אלפי מוצרים לא מקפיץ את המחיר שלהם ביותר מ100%, אולי מקסימום מוסיף עוד 10$ . שמתי לב שכל המחירים בשקלים בארץ הם פי 10 מאשר בדולרים בארה"ב, כלומר מכשיר שאין עליו מכס כמו מצלמה דיגיטלית, נניח עולה בארה"ב 400 $, בארץ הוא יעלה 4000 ש"ח. לדעתי זו חוצפה !! רק חבל שאנו לא מסוגלים למרד צרכנים.

roberto3950

New member
הערות

1. היבואן מחוייב למעבדת חלקים ולתת לך שירות ואחריות. 2 . היבואן איננו מברעח את המוצר לכן הוא משלם מיסים 4200 ש"ח +מיסים +מעמ זה לצערי מעל 7000 ש"ח. המחירים בארץ אינם פי 10 זה סתם השמצה. מצלמה OLYMPUS 730 עולה בארה"ב 500 $ , ובארף עולה כ-3200 ש"ח. אם תוסיף מעמ והובלה די סביר.

mikeoreli

New member
בלי להתחיל ויכוח סרק

תבדוק מדגמית, ותראה שבהרבה מקומות זה לא כך. לדוגמא תראה את מצלמת מינולטה S414 שדי לקחה את תשומת ליבי (ומי שיש לו ויכול לתת חוות דעת מאוד אשמח). במחיר בארה"ב מחירה הוא כ 308$ ובארץ במחיר פיצוץ, משמע 10% פחות (בממוצע) מחירה היה 2600 לא כולל משלוח. הבעיה היא שאתם מחשבים את המחיר, כאילו המחיר באתם משלמים בחו"ל, היבואן משלם גם כן, וזה פשוט לא נכון, גם הובלה של מצלמה לדגומא לא עולה 500 ש"ח, כאשר מייבאים לארץ, מייבאים כמות כזו שהמשלוח יוצא הרבה יותר פחות, ואל תשכח שאת המצלמות כמו את כל שאר הדברים בעולם מייצרים במזרח, כך שמשלוח לארה"ב ולאירופה אף יותר יקר מאשר לישראל (אנחנו יותר קרובים). דרך אגב על הQtek אם תשים לב מחירו הממוצע הוא כ 700$ (אם אני לא טועה אפילו פחות) ובארץ רוצים יותר מ7000 ש"ח, אז למה לא לכפול פי 10 ? הבעיה היא שיש כאן יבואנים מונופוליסטים כמו סולגוד, שאם אני לא טועה הם היבואנים היחידים של המכשיר בארץ, וביחד עם חברת הסלולר הגדולה ביותר פתחו קרטל, למכור מכשיר פי 10 ממחירו במדינות אחרות בעולם. לא מדובר פה בכל המוצרים, אתה צודק, על רוב במוצרים פה אנו מחוייבים פי2 או 3 ממחירם מעבר לים, למרות שזה לא מוצדק. אני את המכשיר שלי קניתי במחירה פומבית במחיר מצחיק לאותה תקופה, מחיר שאם לא הייתי מקבל אותו בארץ, לא הייתי אפילו חולם לקנות אותו בארץ.

למעלה