בלי להתחיל ויכוח סרק
תבדוק מדגמית, ותראה שבהרבה מקומות זה לא כך. לדוגמא תראה את מצלמת מינולטה S414 שדי לקחה את תשומת ליבי (ומי שיש לו ויכול לתת חוות דעת מאוד אשמח). במחיר בארה"ב מחירה הוא כ 308$ ובארץ במחיר פיצוץ, משמע 10% פחות (בממוצע) מחירה היה 2600 לא כולל משלוח. הבעיה היא שאתם מחשבים את המחיר, כאילו המחיר באתם משלמים בחו"ל, היבואן משלם גם כן, וזה פשוט לא נכון, גם הובלה של מצלמה לדגומא לא עולה 500 ש"ח, כאשר מייבאים לארץ, מייבאים כמות כזו שהמשלוח יוצא הרבה יותר פחות, ואל תשכח שאת המצלמות כמו את כל שאר הדברים בעולם מייצרים במזרח, כך שמשלוח לארה"ב ולאירופה אף יותר יקר מאשר לישראל (אנחנו יותר קרובים). דרך אגב על הQtek אם תשים לב מחירו הממוצע הוא כ 700$ (אם אני לא טועה אפילו פחות) ובארץ רוצים יותר מ7000 ש"ח, אז למה לא לכפול פי 10 ? הבעיה היא שיש כאן יבואנים מונופוליסטים כמו סולגוד, שאם אני לא טועה הם היבואנים היחידים של המכשיר בארץ, וביחד עם חברת הסלולר הגדולה ביותר פתחו קרטל, למכור מכשיר פי 10 ממחירו במדינות אחרות בעולם. לא מדובר פה בכל המוצרים, אתה צודק, על רוב במוצרים פה אנו מחוייבים פי2 או 3 ממחירם מעבר לים, למרות שזה לא מוצדק. אני את המכשיר שלי קניתי במחירה פומבית במחיר מצחיק לאותה תקופה, מחיר שאם לא הייתי מקבל אותו בארץ, לא הייתי אפילו חולם לקנות אותו בארץ.