Quattro- הארוחה הטובה שלי השנה

Quattro- הארוחה הטובה שלי השנה

הביקורת המלאה כולל המון תמונות אצלי בבלוג

איזה כיף שיש אירוע לחגוג, אני משתדל לחגוג כל יום מחדש אבל לפעמים יש אירועים שצריכים לכבודם להתלבש יפה, לקחת הפסקה של כמה שעות, להתנתק מהכול ולהתמכר לחוויה, מקומות שיוציאו ממך את כל ההתלהבות, שיגרמו לך לגרגר בתאווה ולהתגעגע אליהם....
תשעה חודשים של זוגיות זה סיבה מעולה ללכת למסעדה מעולה, הכי טובה שרק חושבים, הפעם במקום ללכת למקומות בטוחים החלטתי ללכת למקום חדש ולתת לכל החושים להשתולל, מסעדת שף מיוחדת ומאתגרת, מעוצבת וחושנית, כזאת ששווה השקעה אמיתית, המיקום שנבחר היה המסעדה החדשה מבית מסה ואביב משה- Quattro שממוקמת ברחוב הארבעה, עולים במדרגות ומגיעים לרחבה גדולה ודי שוממה ושם מתחבאת לה הפנינה.
כבר בכניסה מתחיל אפקט ההנאה, מסעדה מעוצבת בצורה מרהיבה, רחבה חיצונית שנראית כמו ג'ונגל קטן, באר עקלקל עשוי משכבות שכבות של קרטון, שולחנות עם מסעד גבוה גבוה, שרשראות ארוכות מלאות שטויות מהוות קישוט מסחרר באמצע המסעדה ורצפה עשויה מעשה אומנות של שחור-לבן שמזכיר אומנות שבטית שנפגשת עם אמן גרפיטי, על הקיר ממול הקרנה של וידאו ארט שמזכיר מצלמת תנועה באיילון שבאופן פלאי מהפנט ומכניס לאווירה.
את המסעדה מוביל השף בפועל מאיר אלאלוף שכותב גם בלוג מעולה בשם שובב קולינארי בו הוא גם שיתף מידע על שלבי הקמת המסעדה, ניתן להגדיר אותה בתור מסה הופכת למסעדה איטלקית מודרנית, מגוון מנות איטלקיות עם מגע שף וקצת משחקים מולקולריים עם הרבה הומור, התפריט מכיל לא מעט מנות עם חלוקה למנות ראשונות, מנות בינים שכוללות בעיקר פסטות ומנות עיקריות- בדיוק כמו במסעדה איטלקית קלאסית והכל נשמע כל כך טוב...
התחלנו עם תפריט יין שמציע מבחר יפה של יינות בכוסות במחירים סבירים וגם בקבוקים מעניינים, הסומלייה שמחה להמליץ ולהסביר בצורה עניינית ובחרנו בסופו של דבר בחצי בקבוק של שאטו גולן סוביניון בלאן במחיר סביר של 165 ₪ שהיה מעולה והתאים בצורה מופלאה לאוכל וגם הוגש לפי כל כללי הטקס.

קודם כל הגיע לחם טוב עם קרום עבה בשק יוטה יפה וצלוחית מתכת עם רסק עגבניות, זיתים מרירים טובים, שיני שום קונפי קטנטנות ופלפל חריף קלוי שלם והרבה שמן זית ובלסמי, הלחם היה טוב וגם כל המרכיבים אבל שמרנו מקום לארוחה ארוכה.
אחרי המתנה קצרה הגיעו המנות הראשונות, פה התחילה ההנאה שלא הסתיימה

  • פיורי די זוקה- פרחי זוקיני ממולאים במוס פטריות כמהין על קרם סלק וארנציני (58 ₪)
צלחת מדהימה בצבעים ובטעמים עם 2 פרחי קישוא ממולאים במוס חלק ועתיר טעמים עם נגיעה נכונה של מחית כמהין שלא משתלטת על הטעם, כדורי ארנציני פריכים , קרם סלק מתקתק ומשחק טעמים של מלח- חריף- מר-מתוק ומרקמים רכים-פריכים, זאת הייתה מנה שבה רבנו על כל ביס מרוב שהיא הייתה משובחת.

  • מקיאטו כבד אווז – קרם כבד, רוטב אספרסו, קרמבל תבלינים ומסקרפונה חרוכה (68 ₪)
אפשר להגדיר את המנה בתור מנת כבד האווז והשוקולד לבן של מסה, קנל גדול של מוס כבד אווז נימוח עטוף בשוקולד לבן, הכל טובל ברוטב אספרסו מריר ופירורי קרמבל מתוקים, המלצרית הגדירה את זה כמנת קינוח בשרית, התענוג של שבירת המעטפה הפציחה, הטבילה באספרסו המריר, קצת קרמבל מתקתק שהוסיף מרקם חצוף, מעט מסקרפונה והכל ביחד ואווו של טעמים מבריקים, כל הכבודה הגיעה עם קוביית בריוש קטנה וממזרית, הברישו נאפה בתבנית קטנטנה והיה בו איזון מדהים של קרום קשיח ותוך חמאתי שהשתדך מעולה עם שאריות הרוטב שנוגב עד תום.

היינו מסוחררים ושיכורים מטעמים מדהימים וקצת יין וחיכינו למנות הביניים שלנו שלהם לקח זמן ארוך להגיע, יתכן כי התחיל העומס על המטבח , אבל המתנה בין מנה למנה לא אמורה לקחת חצי שעה, אבל אז הגיעו מנות הבינים ושכחנו מהכול.

  • ניוקי תירס- קרם ריחן, אספרגוס, ארטישוק צלוי, עגבניות לחות (52 ₪)
מנה יפה וגדולה ומצולחתת בצורה מרהיבה , ניוקי שבחוץ הם פריכים ובפנים עננים רכים עם גרעינים שלמים של תירס שמוסיפים מתיקות מענגת, קרם עשיר של ריחן מוסיף צבע , ארטישוק טרי צלוי ולא משומר והטעם כל כך מוצלח, אחרי שאוכלים ארטישוק צלוי טרי אתה לא יכול לחזור למשומרים שנפוצים בכל שאר המקומות, אספרגוס טרי נותן קצת עציות מוצלחת ועגבניות צלויות תורמות חומציות, מנה טובה ונעימה.

  • אלי אליו שום שחור- פסטה שחורה, קרם פטרוזילה, זביון לימון (48 ₪)
מנה קטנה וממזרית, פסטה שחורה משום שחור, מוגשת עם ענן של זביון לימוני, ערמה יפה של פרמזן מגורר ומריחה של קרם פטרוזיליה שחור, עירבבתי את כל המרכיבים, גילגלתי את הפסטה במזלג, מריחה קטנה של הקרם השחור והישר לפה ואז זה הגיע- פיצוץ טעמים שמתחיל בחמיצות עזה שמתחלפת במליחות , חריפות, מתיקות... סיחרור חושים שהיה קשה לי להסביר, זאת המנה שמסבירה הכי טוב את המסעדה לטעמי, מנה קלאסית עם מרכיבים בסיסים שעוברים עיבוד בידי שף מודרני ובוראים מחדש טעמים בלתי נשכחים.

לא ננו לנו אפילו להתאושש מעוד 2 מנות מבריקות וישר נחתו העיקריות, זאת הייתה בעיית תיזמון חמורה כי לא הפסקנו לנוח ולעכל את הטעמים וישר היה עלינו להתמודד עם מנות עיקריות גדושות.

  • קנלוני- מילוי 4 גבינות, בלסמי פטריות, ריקוטה, עגבניות טריות (84 ₪)
צלחת עם 3 קנולי יפים במילוי עשיר בגבינות טובלים ברוטב קליל עם קוביות בריוש קלויות שסופגות אט אט את הרוטב, מנה שמראה איך קנלוני צריך להיות, לא מוקרם למוות אלא עדין, פסטה עדינה שעברה צריבה עם מילוי קרמי, טעמים מדוייקים ומלא הפתעות נעימות, הבריוש נתן עוד מרקם וטעם , המנה הייתה לא קטנה ולא הצלחנו לסיים אותה.

  • לזניה פתוחה – דפי פסטה, לחי עגל, קרם שורשים וקרם ערער (98 ₪ )
דף פסטה רך וענוג שעטף לחי עגל שבושלה ארוכות עד שהתפוררה עם קרם עשיר, גרסה שונה וטעימה עד מאוד ללזניה, הבשר היה עשיר בטעמים, הקרם נתן טעם ארצי עמוק,בשמל נעים נתן חלביות מרעננת ועלים ירוקים כדי שנרגיש כמו בשדה, מנה מעט כבדה אך עשירה בטעמים שלקחה את הלזניה למקום חדש וטוב מאוד, נלחמתי עם עצמי על מנת לסיים את המנה.

הגיע שעת הקינוח, אני כבר הגעתי לקצה גבול הסיבולת אבל אני חייב לסיים עם משהו מתוק, המבחר מפתה ואחרי אספרסו ארוך וטוב והפוך היינו מסוגלים סוף סוף להתמודד עם קינוח אחרון.

  • לימונצ'לו- קרם לימון, קרמבל חמאה, מרנג שבור, מקרון לימון מקורמל, גלידת מסטיק (42 ₪)
צלחת יפה ומסוגננת, זילוף ארוך של קרם לימון , מתחת קרמבל עטוף בג'ל לימוני שקוף, קציפות מסתוריות, מרנגים שננעצו וכדור של גלידה בצבע של בזוקה .
קרם הלימון חמצמץ, הקרמבל נותן מתיקות, מקרון לימון מוצלח, קובייה מסתורית של קצף לימוני עם עשבי תיבול (גרניום?) שהיה מדהים וכדור של גלידת מסטיק חצופה עם מתיקות לא מתפשרת ששלחה אותנו מרוצים מאוד לטיול לילי במתחם שרונה.


אז מה היה לנו- מסעדה מרהיבה ביופייה, אוכל מדהים שכמעט כל מנה ומנה גרמה לנשימתנו להיעצר, רכבת הרים לבלוטות הטעם, לטעמי מתמודדת בטוחה לעשיריה הראשונה של המסעדות בארץ.
הארוחה שלקחנו הייתה מופרזת, אפשר בקלות להסתפק ב-2 מנות לאדם ולצאת שבעים ומרוצים, אבל יש כל כך הרבה מנות מפתות בתפריט שחייבים לבדוק.
כמה הערות-
במנות העיקריות יש רק אפשרות צמחונית אחת, בתקופתנו זה מעט מדי והיינו שמחים לעוד אופציה לבחירה.
השירותים נמצאים קומה למטה וההגעה אליהם דורשת ניווט לא פשוט, במסעדה מושקעת כל כך הייתה מצפה להשקעה בהתאם.
שירות קצת איטי לפעמים אבל קשוב, חיכינו חצי שעה בין מנה ראשונה למנת הביניים ולא הייתה שום המתנה בין הבינים לעיקרית. אבל חוץ מזה שירות מוצלח וקשוב כולל צייסר שניתן ונמזג בנדיבות.

לסיכום, יצאנו עם חשבון לא קטן של 643 ₪, אבל ללא בקבוק היין המחיר היה 470 ₪ לארוחה עצומה שכללה 7 מנות לזוג, ניתן היה להסתפק גם בפחות מזה, אין ספק שיש פה תמורה עצומה למחיר ומסעדה לאירועים מיוחדים ובכלל מתי שרוצים לאכול ממש טוב, ציון הדוקטור 9.5
 
תודה, נשמע מעולה

איך היא משתווה לטוטו, לדעתך?
נראה כאילו מעיזים שם יותר לעומת הקלאסיות של טוטו.
 
הרבה יותר נועז ומקורי

כמו שאמרתי מדובר ב-DNA של מסה שהושתל במסעדה איטלקית קלאסית, לקחו את המנות הקלאסיות ושמרו על המבנה שלהם אבל יצקו פנימה הומור, טכניקות מולקלריות וגישה נועזת יוצר.
האוכל מאוד יצרי והמקום מעוצב וקליל הרבה יותר, מוסיקה קצבית, קצת אפלולי, בקיצור הרבה יותר כיף לשבת מאשר מסעדות מעונבות וכבדות
 

erezavn

New member
כיף לקרוא ביקורת כזאת...

הזמנתי מקום ל-19 ליולי... פיתחת אצלי ציפיות ועוררת את בלוטות הרוק...
 

1Shir

New member
תודה רבה על דיווח שמדגים בצורה מצוינת למה כ"כ הרבה מהדיווחים

שלך פשוט גורמים לי להתרוממות נפש
 

החתולית

New member
על הדיווח

עוקבת אחרי מאיר אלאלוף באינסטגרם ומכירה מתמונות חלק מהמנות שתיארת :)
 
הבלוג שלו מעולה ויש שם מתכונים מעולים

לטעמי הבלוג נותן ערך מוסף והבנה כיצד הוא רואה אוכל ואיך הוא יוצר מנה, הוא הכוכב האמיתי של המסעדה.
 

גסטרו

New member
אכן ! אביב משה העביר סדנה אצל מאיר השמן

ומי שעבד בעיקר ועשה רשם מצוין היה מאיר אללוף. בזמנו היתה מנה שנקראה השווארמה של מאיר ..
 
איזה כיף, אפילו לא שמעתי על המסעדה הזו. טוב לדעת.

אנחנו חוגגים שנתיים ממש עוד מעט, אבל כבר לפני שלושה חודשים הכרזתי על טאיזו כמקום החגיגה.
קוואטרו תחכה לשלוש (;
 

קליספרה

New member
יהאא תבורך

אני כבר טוחנת את מוחי הגרגרן מתחילת החודש, לאן אנחנו הולכים כדי לחגוג לעצמי את יום ההולדת בחודש הבא, וההמלצה הזאת הקפיצה העדפה מעלה מעלה
 
הגיע הזמן באמת להתלבש יפהולצאת לזלול

וזה מקום שכיף להתגנדר לכבודו, שילוב נהדר של עיצוב ואוכל מעולה
 

oreldi

New member
אם ביומולדת הקודם הייתי במסה,

הרי שקוואטרו מועמדת בכירה ליומולדת הקרוב..
תודה על הדיווח וההמלצה
 

amirline

New member
היינו ביום רביעי - אוכל מעולה , השרות הרס לנו את הערב

בקרוב אכתוב הודעה מפורטת...
 
השירות היה מעט מבולבל

כמו שכתבתי הייתה המתנה ארוכה בין המנות הראשונות לביניים וללא המתנה בכלל לפני העיקריות, מלצרים התחלפו, לא כל המלצרים הכירו את התפרטי כמו שצריך, אבל מאחר שזאת מסעדה שרק התחילה לרוץ הדברים היו נסבלים.
כמו כן הוזמנו לסבב צייסרים על חשבון המקום, הסומלייה הייתה מעולה ובכללי הרגשו שכן קשובים ללקוחות ורוצים לתת שירות ברמה גבוהה
 

מיתר44

New member
רגע לפני הזמנת שולחן לאוד הביקורת שלך

קראתי את שכתב בוב על אותה מסעדה ואותו אוכל.
עשיתי פאוזה ואני ממתין לעוד ביקורות. לאוכל איטלקי החיך שלי מאוד ביקורתי.
אגב, בספטמבר נהיה מספר ימים במילנו. אשמח להמלצות של מסעדות שאסור להחמיצן.
 
על טעם ועל ריח...

צריכים לקחת בחשבון שמדבור במסעדה שרק התחילה לרוץ, יש חטעמי הבדל מהותי בין השבוע-שבועים הראשונים לחודש אחרי מתי שהמטבח מתחיל לעבד את תגובות הלקוחות, בכל מקרה אני ממליץ בחום. ולא מדובר במטבח איטלקי קלאסי אלא מטבח שף מאוד מודרני אז צריכים לקחת בחשבון
ולצערי טרם הגעתי לאיטליה, זה ברשימת היעדים
 

inבאלי

New member
תודה על הביקורת המצוינת

נהניתי לקרוא על החויות שלך - גם אני קראתי בבלוג של מאיר על המסעדה ואני שמחה שהיא לא הכזיבה אתכם.
ברכות לרגל תשעת החודשים
 
למעלה