QUESTIONS:

CHOFA

New member
QUESTIONS:

בס"ד 1.איזה גבור "שוה" יותר לדעתכם-אנדר או בין? 2.מישהו פה נהנה מהספר חולית?? אני צריכה הסבר מה כ"כ מעניין בספר הזה-אישית הספר שעמם אותי נורא-אבל הבנתי שרב העולם דווקא כן אהב ת´ספר הזה... 3.האם הספר הצל של ההגמון /אורסון סקוט קארד יצא בעברית?חפשתי בספריות ולא מצאתי. תודה

הלדין

New member
מחוסר ברירה, אנדר

בין הוא מעצבן ושחצן בעיניי ואין לי שום בעיה לראות אותו מת. אני נהניתי מ-"חולית"- מכיוון שהוא כתוב טוב, שוב לדעתי. "הצל של ההגמון" יצא בעברית אבל תעשי לעצמך טובה ואל תקראי אותו- הוא משעמם!(בעיקר הקטע של הפילוסופיה בגרוש)

Ergil

New member
לא קראתי

אבל ראיתי את הצל של ההגמון ניתן לקנייה במכלול(בטכניון).

CHOFA

New member
אין הסבר טיפה יותר מעמיק על חולית??

בס"ד אני אמורה לסנגר במין "שיח ושיג" שכזה על הספר הזה... מה אומרים??

יש שתי גישות

א. זה ספר משעמם. אין הוא ראוי למקום אותו קיבל כיוון שניתוחיו ותובנותיו אל טבע האדם נוטים לפשטניות ושטחיות המיוצגות ע"י ראיית רע מוחלט (בית הארקונן) או בחירה בפתרון אלים גם ובייחוד ע"י אלו הנחשבים לנבונים (הן גילדת הנווטים, והן בנות גשרית מתאימות לתיאור). מה שלא ניתן לשלוט עליו - יש להשמידו. אבל בכל גן יש בריון אחד שאף אחד לא יכול לשלוט עליו באמת, תולע, אם תרצה, לבד מאדם אחד שעל פי כל דין היה צריך למות עם משפחתו. ב. זהו ספר בעל רבדים רבים, הדן בכוחות המשפיעים על ההיסטוריה האנושית - החל מדת וכלה בטכנולוגיה, דרך שאיפות אישיות ונכונותם של הורים לעשות הכל למען מה שהם רואים כטובת צאצאיהם. זהו ספר הרפתקאות מצד אחד, המלמד על התגברות הרוח על החומר, ספר התבגרותו של פול מאטריאדס למואד´דיב. ספר על נאמנויות ובגידות, פוליטיקה ותככים, סיפורה של אימפריה חובקת עולמות רבים וסיפורו של עולם יחיד. אף אחת מהגישות אינה נכונה, כמובן. אבל בדיונים כאלה נהוג שכל אחד ימציא את הבולשיט שלו.

CHOFA

New member
:)))

בס"ד את הגישה הראשונה יכלתי לכתוב לבד....(וזו בדיוק הבעיה...) תודה!

Boojie

New member
לגבי חולית:

אני לא ממש דוגלת בלהסביר לאנשים "למה ספר X הוא פשוט נפלא", כי אם בנאדם לא אוהב את הספר כשהוא קורא אותו, לא סביר שהוא יאהב אותו רק כי הסברתי לו מה אני מוצאת בו. אבל אם לענות לשאלתך ולומר, עד כמה שאני יכולה, מה אני מוצאת בחולית: 1. רוחב היריעה המדהים. הרברט בנה עולם מאד משכנע, מאד אמיתי ומאד מעניין. 2. הקונפליקט שבין ידיעת העתיד לבין הרצון החופשי. פול נקרע בקונפליקט הזה שוב ושוב במהלך הספר, ושוב ושוב מזכיר לקורא שאולי לדעת את העתיד זה נראה לנו מוצלח, אבל בתכל´ס זה לא ממש ככה. ידיעת העתיד היא יותר בגדר מלכודת מאשר בגדר כוח. 3. ההמחשה החזקה מאד שהבנה אמיתית של התמונה לא אפשרית למעשה, כי תמיד אפשר להרחיב את היריעה עוד, ולגלות שבעצם התמונה שונה ממה שחשבנו קודם. זה מה שהרברט עושה בחולית ובספרי ההמשך - מרחיב לנו כל פעם את היריעה, וכל פעם אנחנו מגלים שיש פרטים שלא ידענו קודם שהופכים לחלוטין את דעתנו על המתרחש. האם כל זה מסביר למה אני אוהבת את חולית? לא. אפילו לא מגרד את פני השטח. אבל עדיין לדעתי זה אולי ספר המד"ב הטוב ביותר שקראתי בכל חיי. ובקשה חוזרת ונשנית: בבקשה, בהודעות ראשיות, תקפידו לשים כותרת בעלת משמעות להודעות שלכם. בעתיד, כשמישהו יריץ חיפוש במנוע חיפוש, כל מה שהוא יראה מההודעה שלך זה "QUESTIONS". את חייבת להודות שכותרת כזו לא ממש אומרת הרבה למחפש. תודה.

למעלה