לגבי חולית:
אני לא ממש דוגלת בלהסביר לאנשים "למה ספר X הוא פשוט נפלא", כי אם בנאדם לא אוהב את הספר כשהוא קורא אותו, לא סביר שהוא יאהב אותו רק כי הסברתי לו מה אני מוצאת בו. אבל אם לענות לשאלתך ולומר, עד כמה שאני יכולה, מה אני מוצאת בחולית: 1. רוחב היריעה המדהים. הרברט בנה עולם מאד משכנע, מאד אמיתי ומאד מעניין. 2. הקונפליקט שבין ידיעת העתיד לבין הרצון החופשי. פול נקרע בקונפליקט הזה שוב ושוב במהלך הספר, ושוב ושוב מזכיר לקורא שאולי לדעת את העתיד זה נראה לנו מוצלח, אבל בתכל´ס זה לא ממש ככה. ידיעת העתיד היא יותר בגדר מלכודת מאשר בגדר כוח. 3. ההמחשה החזקה מאד שהבנה אמיתית של התמונה לא אפשרית למעשה, כי תמיד אפשר להרחיב את היריעה עוד, ולגלות שבעצם התמונה שונה ממה שחשבנו קודם. זה מה שהרברט עושה בחולית ובספרי ההמשך - מרחיב לנו כל פעם את היריעה, וכל פעם אנחנו מגלים שיש פרטים שלא ידענו קודם שהופכים לחלוטין את דעתנו על המתרחש. האם כל זה מסביר למה אני אוהבת את חולית? לא. אפילו לא מגרד את פני השטח. אבל עדיין לדעתי זה אולי ספר המד"ב הטוב ביותר שקראתי בכל חיי. ובקשה חוזרת ונשנית: בבקשה, בהודעות ראשיות, תקפידו לשים כותרת בעלת משמעות להודעות שלכם. בעתיד, כשמישהו יריץ חיפוש במנוע חיפוש, כל מה שהוא יראה מההודעה שלך זה "QUESTIONS". את חייבת להודות שכותרת כזו לא ממש אומרת הרבה למחפש. תודה.