"אמא!! הוא לא נותן לי פרטיות בחדר!"

schlomitsmile

Member
מנהל
"אמא!! הוא לא נותן לי פרטיות בחדר!" האם אצלכם לכל ילד יש חדר משלו?
אם לא, זה יוצר מתחים?
איך מסתדרים?

אצלנו לבכור (בן 18) יש חדר משלו,
ושלושת האחרים (בן 14, בן כמעט 11 , ובן 6 וחצי) חולקים חדר.
רוב המתחים הם בין הגדול ביניהם לבין הקטן,
כשהאחד רוצה להיות לבד בחדר,
והשני רוצה להשאר שם.
אני משתדלת להמנע ככל האפשר מלהתערב
ולתת להם ללמוד לפתור עניינים ביניהם.

איך זה אצלכם?

רזאי

New member
לכל ילד חדר משלו. כשהגדולים היו קטנים, הם חלקו חדר. היו לנו שני חדרים בשבילם, אבל הם העדיפו לחלק אותם כחדר שינה וחדר משחקים. כשהגדול היה בן שמונה, הוא ביקש חדר משלו.
לפני שנה נסענו לשנתיים בארה"ב. הגדולים כבר גדולים, ונסענו עם שני הצעירים. שכרנו מהארץ דירה זמנית בת שני חדרי שינה. הפעם דווקא הקטנה התמרדה. אחיה בלאגניסט, והיא הרגישה לא נעים להזמין חברות. אחרי כמה פעמים שהוא סידר לכבודה את החפצים שלו, ועוד כמה פעמים שהוא לא סידר וערמנו לו אותם על המיטה שלו, מצאנו בית עם שני חדרי ילדים. החדרים הרבה יותר קטנים מהאולם שהיה להם קודם, אבל הם מרוצים.

אצלנו 3 הגדולים ישנים באותו החדר והתינוקת ישנה איתנו.
אני בעד חדר שינה לכולם וחדר משחקים לכולם אבל לאחרונה אני מתחילה להרגיש שאולי צריך קצת לשנות.
יש לי בן 9.5 בכיתה ד' שהולך לישון קצת יותר מאוחר מהקטנים, שאוהבת לקרוא לפני השינה, שצריך את הפרטיות שלו כשהוא מכין שעורי בית כי הקטנים מסיחים את תשומת ליבו, יש לי בת 7 בכיתה ב' שגם צריכה את השולחן שלה להכין שיעורי בית, היא ממש מוסחת בקלות בנושא הזה.
בן ה4.5 הולך לישון הכי מוקדם מכולם ולא צריך פרטיות עדיין אבל אין לו שום מקום משל עצמו לשים את הצעצועים רק שלו או הדברים שהם רק שלו והוא מתחיל לרצות....
הקטנה כאמור עוד איתנו בחדר ובמיטה...
יש 2 חדרים שאפשר להשתמש בהם בבית כחדרי ילדים
בקיצור השאלה הנשאלת היא האם לשים את הבנים יחד והבנות יחד?
האם לשים את הגדולים יחד ואת הקטנים יחד?
האם לשים את הגדול עם הקטנה ואת שני הסנדביצ'ים יחד? (בהנחה שהיא למעשה עוד איתנו וזה יאפשר לו פרטיות...)
שאלנו את הילדים לדעתם וכל יום הם משנים דעה...

yaelli10

New member
מתחייבת להתערב לגדולה יש חדר משלה אבל הוא מאוד קטן, כשבאות חברות לשחק היא הולכת לחדר של הבנים שהם חולקים ביחד חדר יותר גדול, האח שלה לא ממש מרוצה מזה, וכאן אני מעמידה תנאים והסכמים. כשבא חבר לשחק עם הבן האמצעי (כמעט שבע), הקטן (בן שלוש וחצי) תמיד רוצה להידחף ולהשתתף. אז אני מעסיקה אותו במשהו אחר.

למעלה