R רומח הדרקון

IDstorm

New member
R רומח הדרקון

אני בטוח שלא פעם עבר בראשכם הרעיון על R של רומח הדרקון... הגיע הזמן לממש אותו. אני פונה לאחווה, ולכל מי שמעונין ויכול לעזור, לרשום כאן, או לפנות אלי איליה 099555761

Orc FreaK

New member
אר כזה כבר מתארגן בימים אלו...

ע"י בחור בשם אסף מאיר.

דרקונים של ערב שבת

אגב, ב-97 היה משחק רוסי על רומח הדרקון. המשחק נקרא ´דרקונים של ערב שבת´. את המשחק הפיק בחור מוכשר ושערורייתי בשם פיליפ, ששנתיים אח"כ החליט להתבגר ולעזוב עת עולם משחקי התפקידים, ועובד כיום כגרפיקאי עצמאי ומצליח, אך כידוע, משחקי תפקידים זה דבר שקשה לעזוב, והוא עדיין נראה ברקע. בעקבות המשחק היתה כתבה רחבה (4 עמודים) במעריב של סופשבוע. את הכתבה כתב ארייה לב (או משהו כזה), ובעקבות הכתבה הזו נוצר לראשונה קשר בין קהילת שחקני התפקידים העולים ממזרח אירופה לקהילת השחקנים הצברים. כשהביאו את הכתבה לידיעתי (בתור בחור שלא קורא חדשות ולא שומע עיתונים), ביקשתי את שם הכתב, והתקשרתי למערכת. לאחר עיקומים ופיתולים בהם סיפרתי לכתב שלמעשה קיימת קהילה מקבילה של ישראלים שעושים אותו דבר בדרכם שלהם, שנרעשה מהכתבה ומשתוקקת לפגוש את אחיהם האבודים, הוא ניאות לתת לי את מספר הטלפון של מארגן המשחק - פיליפ כאמור. דרך פיליפ היכרתי את אולג סברדלוף שפרש ליימים גם הוא ממשחקי תפקידים, ושהיה הראשון להקים אתר למשחקי תפקידים בארץ (האתר פעיל עד היום ומתוחזק בידי בוריס טנקדרום). כמו כן, היכרתי דרכם את אלכסי בראינין (האדם השערורייתי שארגן את War4Ring), מיכאל רוסין - הגורו הרוסי למשחקי תפקידים (לכל הדיעות), אדיק, בס, וכן הלאה.

שאלה:

אושר, יש לך מושג איך נוכל לקרוא את אותה כתבה מהוללת וכתבות אחרות שהתפרסמו על הלארפים בישראל ובעולם בעיתונות ובטלוויזיה הציבורית? ניסיתי לחפש בארכיון של מעריב על הכתבה הנ"ל - אך "לא ניתן לבצע חיפוש בזמן זה..." מה אתה אומר?

לנסות שוב בזמן אחר

אגב, אני לא חושב שהיא קיימת בארכיו האינטרנטי. זה היה הרבה לפני אתרי מערכת ידיעות ומעריב. ניתן לבצע חיפושים בארכיון המערכת - והכוונה לארכיון של נירות :)

אתה מוזמן להתחיל בארגון ה-R שלך!

כבר בחרת עולם ובחרת רקע. הדבר הבא שעליך לעשות הוא להתוות קו קו עלילה וסיפור מסגרת בהם יתפקד המשחק. נסה לכתוב את הרעיון שלך, ושלח לי במייל. תקבל התיחסות, הערות בונות, והנחיות לשלב הבא. כאשר המשחק יהיה בשל לגיוס - אסייע לך גם בזה.

אלף אפל

New member
לארפ מוצלח ביותר!

אם יהיה לארפ רומח הדרקון אני אבוא ועוד חברים שלי (בני 15-16). לבלות בפונדק הבית האחרון או להסתובב ברחבי פלנתס! עם מערכת הקסם המורכבת שיש שם, הגזעים המפותחים, וכל הרקע והמידע הכמעט אינסופי על העולם. כל זה יכול להפוך את העניין ללארפ מאוד מצליח וכיפי. אבל אתה צריך מישהו מנוסה, ואחראי מאחוריך או לידך, שייתן דחיפה משלב הרעיון עד להוצאה לפועל.

דחיפה להוצאה לפועל

ברמת העיקרון - החזון שלי הוא להביא לידי ביצועו של כל רעיון המובא לידיעתי על ידי בעליו. אולם, מאחורי כל רעיון שנזרק לאוייר לא תמיד עומדת היכולת להביאו לידי ביצוע, הרצון והמחוייבות. הסינון הוא טבעי. כל רעיון שמובא לידיעתי - אני מוכן להתייחס אליו, לקדם אותו, ולהנחות את בעל הרעיון בדרך לביצוע מוצלח. אני מוכן לחלוק מנסיוני, ולקשר את בעליו של רעיון עם עוד אנשים כמוני שיכולים לחלוק מידע מקצועי בעל ערך, ולהביא את הרעיון לידי ביצוע - אך על ידי העצמתו וטיפוחו של בעל הרעיון בלבד, ולא להפיק את המשחק במקומו. בעל הרעיון מצידו - מתחייב כלפי עצמו ולקדם את הרעיון שלו שלב אחר שלב, החל מהגיית הרעיון, עבור בכתיבתו, הבנייתון, גיוס מפעילים, ייצור, גיוס משתתפים, וכלה באירוע עצמו. המשחק הראשון של כל אחד בארץ הזו לא הופק בסיוע של אף אחד, ואנשים למדו על בשרם. בא במידה - שום טעות לא עצרה אותם, וכל מי שאני מכיר שהפיק משחק אחד - ניגש להפיק משחק נוסף. מעטים הם אלה שגדלו ´בצילם´ של מנוסים מהם, ואף הם - עשו את הדברים בבדרכם היחודית שלהם, ובאופן שמיחד אותם - דבר שהוא מאד יפה בעיני. אני יוצא בתוקף נגד הטענה בצורך במישהו מנוסה שיפיק את המשחק במקום היוזם הפחות מנוסה. הכח לפעול קיים דווקא בצעירים והלא-מנוסים, והוא קיים יותר מבידיהם של המנוסים והמשופשפים, שבאופן טבעי, התבגרו והתמסרו לצבא, לעבודה ולחיי היומיום. הנוער - הוא דור העתיד, קהל היעד העיקרי, וכח העבודה הבלעדי לביצוע פרוייקטים כאלה, והחזון שלי הוא להביא כל יוזמה ויוזם לידי מימוש. וכל מי שפנה אלי יכול להעיד שאני עומד מאחורי הדברים האלה - במעשים!

ד ג י

New member
נשמע מגניב

ואני גם חושב שמי שרוצה לשחק ויכול לעזור צריך (לא צריך רצוי או עדיף) שיעזור כדי לקדם את נמשחק ולתת לו חיים אני מוכן לעזור במה שאני יכול (זה בעיקר כתיבה, סיפורים, חידות, דמויות וכו´ דגי

למעלה