R D & D "משחקי הכס" 24.4.2003

R D & D "משחקי הכס" 24.4.2003

שלומות לכולם, ב24/4/03,של חופשת הפסח יתרחש משחק תפקידים חי עפ"י ספרו של George RR Martin ,בפארק גני יהושוע, המשחק איננו בסגנון מילטנטי ואיננו בסגנון "פתוח". שימו לב: המשחק הוא משחק נוער ,כלומר מיועד לאנשים בגילאים 14-18, ב ל ב ד, לפני עידן ועידנים, בתקופה שכוחה זה מכבר, טלטל אירוע על-טבעי את העונות והפר את האיזון ביניהן. בארץ אשר נמשכים הקיצים שנים ארוכות, ואורך החורף כאורך חיי אדם, סערה מאיימת לפרוץ. הקור עומד לשוב, ובערבות הקפואות מצפון לוינטרפל, מעבר לחומה, המגינה על הממלכה, כוחות זדוניים צוברים כוח. בדרום מאבד המלך את כוחו: יועצו הנאמן ביותר מת בנסיבות מסתוריות, ואויביו מגיחים מאפלת כס המלוכה. במרכז ההתנגשויות ניצב בית סטארק מוינטרפל, בית אב נוקשה ובלתי נכנע כמו הארץ הקפואה שבה נולד. כעת נקרא אדארד סטארק חרף רצונו לכהן כימין החדש של המלך, מינוי המאיים לפלג לא רק את משפחתו אלא אף את המלוכה עצמה . יריעת משחקי הכס, המשתרעת מארץ הקור האכזרי ועד ממלכת הקיץ המתפקעת מכל טוב, מגוללת את עלילותיהם של לורדים ושל רעיותיהם האצילות, של לוחמים ושל מכשפים, של מתנקשים ושל ממזרים שכולם חיים בתקופה רווית אותות מבשרי רע. המלך מעבר לחומה,מאנס ריידר נראה מקבץ את כוחותיו,החומה של ראשוני האדם עומדת יציבה מזה אלפי שנים וכעת ניצבת בפני איום חדש, בין מזימה לקנוניה, בין אסון לבגידה, בין ניצחון לאימה, בין בעלי ברית לאויבים, גורל בתי האב, תלוי על כף המאזניים, וכל צד עושה את מרב המאמצים להכריע במאבק הקטלני מכל: משחקי הכס. כי במשחקי הכס, מנצחים או מתים, אין איזור ביניים. במשחק ישנים 4 בתי אב עיקריים: אנשי הצפון,בעל דם קרח אשר זורם בעורקיהם, מגיעים מעיר הקור הנצחית ווינטרפל. בראשם עומד אדארד סטארק, לורד ווינטרפל וריבון הצפון מטעמו של המלך רוברט, הראשון לשמו ומלך שבעת המלכויות של ווסטרוז. אדארד הוא איש כבוד ומוסר המשרת את הצדק ואת הגנת החלש. בין מבצרי החורף של הצפון, שולט אדארד באזור הקר של הממלכה, ומביא לשגשוג ולפריחה בערי הגבעות הקפואות של הצפון. מוצאם הוא מבראנדון הבנאי, צאצא האנדאלים, מראשוני האדם. קירבתם לחומה השפיעה, לא פעם אחת, על דפי ההיסטוריה של ווינטרפל, כאשר הם נקראו על ידי מצפונם להגן על ממלכות האדם שמדרום לחומה. אנשי ווינטרפל והצפון מאמינים באלים הקדומים, ששמם נחסך מבינת האדם. את האלים הם אימצו מילדי היער: דמויי אדם זעירים שנעלמו מעל היבשת. הם מתפללים לאליהם באמצעות עצי סוכך (פנים) שנשתלו ע"י ילדי היער בעידן קדום יותר. סמלם הוא זאב בלהות אפור על רדע שדה קרח לבן ומימרתם היא: "החורף הולך וקרב". בית לאניסטר. לוע הארי שואג ממקום משכנם של בני לאניסטר אשר המערב. יפי התואר ובהירי השיער מגיעים מצוק קאסטרלי, האזור העשיר ביותר בזהב בכל ממלכות האדם. אדרת הכבוד בגוון השני והארגמן משתרכת על גבו של טיווין לאניסטר, ראש בית לאניסטר וריבון המערב. איש עשיר וכוחני שלב האבן שלו ידוע ברבים. טיווין ידוע כמצביא גאוני שהנהיג צבאותיו בקרבות גדולים, והפסד... זו המילה היחידה שלא ידועה לו. בשדה הקרב נחל אך ורק הצלחות, ולא פחות. בנו ג'יים, מהלוחמים הגדולים בכל דבעת הממלכות התגייס למשמר המלך כבר שהיה בן 15, הוכחה לכוחו וליכולת הקרב המדהימה שלו. בית האב העשיר ביותר מייחס עצמו כצאצא ללאן הערמומי, מעידן הגיבורים. האריות הזהובים של צוק קאסטרלי קשרו דמם עם רוברט המלך בחתונת תאומתו של ג'יים ובתו של טיווין, סרסיי, שיופיה מפורסם בכל הממלכות. סמלם הוא לביא זהב על רקע שני ומימרתם היא "שמעו את שאגתי". עין הבז החדה צופה מבעד לעננים ממושב קן נשרים אשר שוכן במזרח. שער הירח, שממנו אנשים המועדים למוות הושלכו בעבר, צמא לקורבנות חדשים. אנשי קן נשרים מגיעים מעבר לעננים, ממקום שמעטים האנשים שדרכו עליו. קן נשרים מעולם לא נכבש. על קן נשרים שלט ג'ון ארין, איש דגול ואמיץ אשר לקח לו לחניכות את המלך רוברט ואת חברו אדארד סטארק עוד כשהיו נערים. אך גורל אכזר מכה בהפתעה, וג'ון ארין, שכיהן כימינו של רוברט מת בנסיבות מעורפלות. ראשם של אנשי קן נשרים נשאר רם ונישא ככבוד משום שאישתו, ליסה ארין נותרה כמנהיגתם. ליסה אשת כוח ועוצמה, שבמסירות רבה, מתייחסת לאנשיו של ג'ון כאל משפחתה, כעת שהוא אינו בין החיים... יורש קן נשרים הוא רוברט ארין, בנם של ג'ון ושל ליסה, אך גילו המופלג של של ג'ון פגע בגופו השברירי של רוברט. כנפי הבז מעופפים על רקע חצי הסער ומשקיפים על הבקעה, שם שולט בית ארין. סמלם הוא ירח ובז בלבן על רקע שמי תכלת ומימרתם היא: "רם ונישא ככבוד". בית טיירל . הצומח והפורה ידוע בקשרי האמון והכוח אשר מפארים את עץ האב שלהם. משפחת הפרחים העומדת איתנה כשיח ורדים קוצני, מגיעה מרמות-גנים אשר בדרום. בין שדות הפרחים לגנים האימתנים, עומד מייס טיירל, ראש הבית שעוצמת נוכחותו ידועה לכל. גם מייס, כמו ידידו טיווין, מצביא גדול ושליט אהוד בקרב אנשיו. בנו הבכור, גארלן טיירל, הוא הגבעול המשמש כעמוד איתן להמשך השושלת, יורש רמות-גנים בעתיד. לוראס טיירל, אביר הפרחים ואחיו הצעיר של גארלן, בן 16 בלבד וכבר נחשב כהלוחם הגדול הבא של כל שבעת המלכויות. יופיו נשמע גם מעבר לים הצר, בארצות שרק שבטים נודדים חולפים בהם. מארגרי, בתו הקטנה של מייס, יפיפיה כשושנה צחורה אך יופיה גם עוקצני כקוצו של הורד. אנשי רמות גנים הם אנשי כבוד רם. הם נושאים את שמם בגאווה גדולה לאן ששמים פעמיהם. סמלם של בית טיירל הוא ורד זהוב על רקע שדה ירוק ומימרתם היא: "כוחנו בצמיחה". מאנס ריידר המלך מעבר לחומה והאנשים החופשיים, הפראים והאחווה ללא דגלים,האנשים מעבר לחומה ,ללא דגלים וללא חוקים,האדם היחיד לו הם מציתים הוא מאנס ריידר האגדי,המלך של הפראים והאנשים החופשים, מעבר לחומה יש רק חוק אחד: לשרוד כדי לחיות,לפני אלפי שנים נבנתה החומה ע"י בראנדון הבנאי,על מנת להגן על ארצות הדרום וארצות שבע המלכויות,כנגד יצורים לא אנושיים,יצורים..לא חיים...המכונים בפי בני האדם "אחרים" אותם יצורים נכחדו לפני אלפי שנים,והאחרים לא נראו מהלכים זה זמן רב,אך מסיבה לא ברורה מאנס ריידר נראה מקבץ את כוחותיו לאחרונה. המשחק יתרחש ביום חמישי ה 24 לאפריל ,קרוב לסוף חופשת הפסח, המשחק הוא משחק נוער בלבד כלומר אנשים מעבר לגיל 18 לא יורשו לקחת בו חלק, המשחק אינו בסגנון מילטנטי ואינו בסגנון פתוח, אר עלילתי המבוסס לפי ספרו של ג'ורג' מרטין, הגבלת נשקים היא 90 ס"מ. יש לאשר את ההשתתפות לפני המשחק טלפונית עם מארגני המשחק,או בדואר אלקטרוני, יש לשלוח דפי דמויות לפני המשחק, E mail [email protected] [email protected] '[email protected] לשאלות /בקשות וכו' , 058263595 אושר 058263585 יקיר 051576349 ריקי שמיר. מקווה לראות את כולכם, בברכת חג שמח ומשחק מוצלח, אושר פרנק.

מתוך פורום Web CreatureS

כמה פרטים נוספים שהועלו בפורום הWC פרטים טכניים, קלאסים קיטים . האר יתרחש בתאריך ה 24.4.2003 בגני יהושוע בתל אביב, שימו לב: עקב אורך האר,בין 6-8 שעות, המשחק יתחיל מוקדם מהרגיל, ההרשמה תתבצע עם ההגעה לשטח המשחק משעה 17:00 בדיוק, והמשחק עצמו יתחיל בסביבות 19:00 . מחיר השתתפות במשחק הוא 35 ש"ח. במקום תתבצע מחירת נשקים,חרבות 70 ס"מ וחרבות 90 ס"מ,לפני האר, רצוי להזמין נשקים מראש בטלפון 051576349 ליאור שמיר. ע"מ להירשם למשחק ולקחת בו חלק, יש לבצע הרשמה מוקדמת דרך הטלפון/Email אושר פרנק-058263595 [email protected] יקיר פרנק 058263585 [email protected] ליאור שמיר 051576349 [email protected] קיטים. 1. מלומד (MAESTRE)- אנשי כישורים רבים, אשר הידע הוא העיקרי שביניהם. המלומדים, כשמם כן הם, מלומדים- אנשים שעברו הכשרה במשך שנים רבות בעיר דרומית ושמה אולדטאון. בינתם מחזיקה בידע בנושאי הרפואה, הדת, החיים, יחסי חברה, יחסי אצולה, היסטוריה, ואפילו מעט בתורות הנסתר. כוחם הוא בבינתם. למלומדים מספר יכולות: א) הרעלה- בעזרת הידע הנרחב שלהם בנושאי צמחים והכנת שיקויים, ביכולתם של המלומדים לרקוח שיקויי רעל. לא ניתן להשתמש בשיקויי הרעל בזמן קרב. אופן ההרעלה יתבצע ע"י כך שהמלומד ילחש באוזנו של הקורבן. ב) הרדמה- בכוחם של המלומדים לייצר גם סם מרדים המכניס את הקורבן לתרדמה ממושכת. ההרדמה יכולה להתבצע בזמן קרב. ג) זיהוי חפצים מיוחדים (ארטיפקטים)- בספרייתם של המלומדים מצויי הידע והגישה לידע על כמעט כל חפץ ביבשת ווסטרוז, ולעיתים נדירות אף מחוצה לה. ד) ריפוי- כמו כן, למלומדים ידע רב בתורת הרפואה ובכוחם לרפא מפציעות וחלקם אף רכשו את הידע לרפא מהרעלה. ריפוי פצעים אינו יכול להתבצע בזמן קרב אלא רק לאחר מכן (1 נק"פ בעזרת כל שיקוי שינתן לפני האר). המלומדים אינם ראשיים ללבוש שריון מסוג כלשהוא. הנשק המותר לשימוש ע"י מלומדים הוא פגיון 30 ס"מ בלבד. למלומד 1 נק"פ. שימו לב: מספר המלומדים שניתן לשחק במשחק הינו מוגבל. יש ליצור קשר עם המארגנים לבקשת אישור לשחק את הדמות הנ"ל. שימו לב 2. שני הקיטים הבאים משוחקים ביחד כצמד, כלומר, לא ניתן לשחק את האחד ללא השני. לכן אם ברצונכם לשחק אחד מהקיטים הבאים מומלץ להרישם עם בן זוג. KNIGHT and SQUIRE. אביר ונושא כלים- האביר מוכשר ביכולות לחימה רבות,הוא רב לוחם,כל אביר נמשח ע"י הלורד שלו ונשבע לו אמונים. לאביר יכולת שימוש כמעט בכל סוגי הנשקים,מלבד קשתות. האבירים לובשים שריונות מתכת בלבד ! אורך מירבי של נשקם הוא 90 ס"מ. (כן כולל הניצב) אורך כולל של הנשק הוא 90 ס"מ. 3 נקודות פגיעה כולל השריון לכל אביר (3 נק"פ). SQUIRE-נושא כלים,וובכן נושא כלים נשמע לכם כמו..נושא כלים כמובן,אך הקונספט של אביר ונושא כלים אינו לסחוב את הכלים של האביר שלכם ,אלא ללוות אותו ולהילחם לצידו בשעת הקרב בעזרת כישורים אחרים הייחודיים לסקוויר,למשל שימוש בקשת. נושא הכלים מתלווה לאביר שלו לאורך המשחק,כאשר אותו צמד משתייך לאותו בית אצולה. נושא הכלים הוא מעין מתלמד של האביר,אך יכולתיו הם שונות: א) שימוש בקשת ב)חרב עד 70 ס"מ. ג)שימוש בפגיונות הטלה. ד) שימוש בשריונות עור ופרוות בלבד. לנושא הכלים יש 2 נק"פ. (מספר השחקנים לקיט זה אינו מוגבל) 3.אביר לא משוח. קיט הבא הוא- האביר הלא משוח. האבירים הלא משוחים הם אנשים המתיימרים להיות אבירים, אך לא עברו כל הכשרה ...או משיחה ע"י הלורדים שלהם. היכולות של אביר לא משוח הם: א)שימוש בחרב עד 70 ס"מ. ב) לבוש הוא עור ופרווה או טוניקות שונות,2 נק"פ. (סה"כ) (מספר השחקנים לקיט זה אינו מוגבל) 4. FACELESS חסרי הפנים,אלו הם מתנקשים בעלי יכולות מיוחדות ביותר. לחסרי הפנים פיגיון עשוי פלדה וואלרינית,מגע הפלדה הוולארינית מסוגל להרוג אדם ואף אביר בפיגעה יחידה. חסרי הפנים מוכשרים במקצועם בערים החופשיות של בראווס,מעבר לים הצר הנמצא ממזרח ליבשת ווסטרוז,שמם של חסרי הפנים רק נלחש באוויר,אין עדויות מדויקות על קיומם מאחר ואלה שפגשו חסרי פנים לא חזרו לספר על כך... יכולות לחסרי הפנים: א)שימוש בחרב 70 ס"מ.לשימוש בזמן הקרב. ב)פיגיון פלדה וולאריאנית לביצוע משימות התנקשות בלבד,לא לשימוש בקרב. ג)יכולת לבישת שריון עור בלבד,2 נק"פ סה"כ. שימו לב: מספרם של השחקנים המשחקים את חסרי הפנים הינו מוגבל. 2 הקיטים הבאים מיועדים לאנשים החופשיים של מאנס ריידר מצפון לחומה. כלומר לשחקנים המעונינים לשחק מצפון לחומה. 5.אנשי פרא- הם האנשים החופשיים החיים מצפון לשבעת המלכויות של ווסטרוז. לאנשי הפרא של מאנס ריידר מעבר לחומה יש את היכולת שימוש בחרבות 90 ס"מ,ובמקביל שימוש בקשת,כלומר שימוש ב 2 הנשקים השונים, לחילופין, 2 חרבות 70 ס"מ. הם לובשים שריונות עור או פרווה בלבד מה שנותן להם מקסימום 2 נק"פ. 6.ענק אדם. ענקי האדם הם בני אדם יוצאי דופן במימדיהם הפיזים,בכוחם הפיזי. נקראים גם "בהמות" על גופם של ענקי האדם צומחת פרווה טבעית, השילוב של הגודל הפיזי והופעתם החיצונית המאיימת הפכה את הסיפורים על ענקי האדם לאגדות, ענקי האדם נצפו מהלכים קמים משנתם עם בוא החורף מצפון לחומה. לענקי האדם יכולת שימוש באלות קרב (קלאבס) עד 90 ס"מ, בנוסף לכך לענקי האדם 5 נק"פ. שימו לב, לכל בית אצולה יש את הצבעים האופיניים לו ,[ /u]סטארק-גוונים שונים של לבן כסף ואפור. לאניסטר- גוונים של אדום ,זהב,צהוב,ארגמן. טיירל- ירוק,וזהב. ארין-כחול,תכלת ולבן. הפראים מעבר לחומה-שחור,חום וגוונים כהים. אלו הקיטים השונים, אתר המשחק יעלה תוך מספר ימים. תודה, אושר פרנק והודעה נוספת שהתפרסמה ב WC זה פשוט עצוב מה שאני רואה כאן. המצב אפילו יותר חמור ממה שחשבתי. אתם יודעים מה הרעיון של משחק תפקידים חי ? הרעיון של משחק תפקידים חי הוא רול פלינג גיים, כלומר להיכנס לדמות להיכנס לעולם מסוים ולגלם אותה,לשחק אותה,לתת הרגשה לאנשים שהם נמצאים בעולם אחר,עולם פנטיסיה אחר,ולשחק, מי אמר שכל הדמויות הם לוחמים ? זה איזה חוק בארים שאני פיספסתי כשהתחלתי לשחק לפני 5 שנים ? או שזה חוק חדש שהחברה שהתחילו לשחק לא מזמן החליטו עליו,מעבר לזה,אני מתחיל לחשוב ששכחתי אולי להגיד את זה , אבל זה לא אר מילטנטי. ולמקרה שמישהו שוב לא שם לב,זה לא אר מילטנטי. מעבר לזה אני רוצה להשב את תשומת ליבכם לעובדה עצובה ביותר. כולם פה מבואסים תחת שההגבלה היא 90, אתם מבינים בעצם מה אתם אומרים ? אנחנו באים בשביל להילחם בשביל הקרובות בלבד,מאותם אנשים אני מבקש,אל תבאו לאר שלי. בזמנים שאני התחלתי לשחק לפני 4-5 שנים ככה זה עבד,עם חרבות של 70 ס"מ,אפחד בכלל לא שם לב לחרבות,למי היה איכפת אז מגודל הנשק ??? לאט לאט איפשרו חרבות ארוכות יותר,ואנשים התחילו לבנות לעצמם ולעצב חרבות ארוכות וגדולות ומרשימות,וכל זה נחמד ויפה כשלעצמו,אבל לאט לאט, מה שקרה בעצם זה שאנשים שכחו שזה ,רול פלינג גיים LARP והתחילו בעצם לשים את מרכז תשומת הלב על הלחימה ועל הקרבות בלבד, ועל הנשקים,זאת גם ללא ספק אחת הבעיות המרכזיות לירידה ברמה של המשחקים,פשוט מאוד,אתה בא למשחק רול פליי,אבל אתה חוטף מכות,וכל אחד כמו ___קוף ניאדרטלי___, חושב שהוא חזק יותר וחכם יותר,ובא עם נשק גדול יותר,זאת טעות,זה עצוב שזה קרה,ולמען האמת כשאני חושב על זה זה לא בסדר שההגבלה באר הזה הי אפילו לא 70 ס"מ, הרבה אנשים שעוזרים לי לארגן את האר לחצו עלי להרודי את ההגבלה לחרבות 70,ולמען האמת אני רואה שזה אפילו יהיה חכם יותר,אבל כרגע אנחנו נעשה את זה בהדרגה,האר הזה נשאר עם ההגבלות שלו,בארים שיבאו אחרי, ע"י החברה הוותיקי האחרים ההגבלה תיהיה 70 ס"מ. בכל מקרה, אני בטוח שכולכם מעונינים להגיב עכשיו, אני אבקש מכם לא לעשות זאת בעץ הזה, אלא לפתוח עץ חדש,ולהמשיך בו את הדיון על ההגבלה ועל האיכות וכל מה שתרצו, הנושא של העץ הזה ממשיך להיות האר ב 24 לחודש ,בלבד, תודה רבה אושר.

דחייה ל 9.5.

שלומות לכולם, קרקס אירופה" בישראל בין ה 16-26 לחודש, למה זה רלוונטי לנו ? כי הקרקס מתקיים בגני יהושוע,ברחבה המרכזית,ולכן מסיבות .לוגיסטויות,אם לומר זאת כך, אני מחוייב לדחות את המשחק. התאריך החדש הוא יום שישי ה 9.5.03 כלומר האר נדחה בשבועיים בלבד. עימכם הסליחה, אושר

שלום לכולם

מפעת חוסר התגובות שלכם, מעניין אותי, מישהו כאן מעוניין,ועומד להגיע למשחק ב 9.5 ?

אני יכול להיות מגיע

הייתי רוצה להיות המלומד של משפחת סטארק כי קראתי את הספרים בגלל זה לקח לי זמן לענות חוץ מזה בחיים לא שיחקתי משחק אמיתי הכוונה עם חרבות הכוונה אמיתי יש לי חברים שאחד מהם מתמחה בחרב קצרה וקשת אני ינסה לשכנע אותו לבוא אבל אל תסמוך על זה

אוקיי אני אשמח לראות אותכם שם

אם יש לכם שאלות אפשר להשיג אותי באיציק 152780800 או בטלפון, 058263595

תכתוב את הטלפון עוד פעם

כי אני ניסיתי להתקשר ואמרו שזה טעות ביקשתי את איציק לכול מקרה הנה הפלאפון שלי תיצור איתי קשר שיהיה לך זמן אם תוכל 054-673-455 השם הוא מאור

תקשיב לזה

אין לי אייסיקיו יש לי רק אי מייל שכתובת שלו הוא [email protected] אני רוצה שתשלח כמה פרטים כגון: כמה השתתפות עולה, האם אני יכול לשחק את המלומד של משפחת סטארק, האם אני צריך להביא את הנשקים שלי או לא, האם יש הסעות לגני יהושוע, מאיזה שעה עד איזה שעה זה, ואני רוצה את אי מייל שלך

למעלה