Ramblin' Jack Elliott - עכשיו ב HOT

Chocoholic

New member
Ramblin' Jack Elliott - עכשיו ב HOT

ב 14:05 בערוץ HOT PRIME - הבלדה על Ramblin' Jack Elliott , זמר פולק וקאונטרי, שחלק הרבה במות עם דילן בימיו הראשונים בניו יורק ונמנה עם סצינת הפולק של הוילג'. סליחה על ההתראה המאוחרת, רק עכשיו ראיתי את זה...

Yanchu

New member
אמרתי למישהו להקליט את זה ../images/Emo13.gif

מזל מזל.

Chocoholic

New member
הבלדה על Ramblin' Jack

למדתי המון מהסרט הזה, שצולם ע"י בתו של ג'ק. מסתבר שהוא היה הרבה יותר קרוב מדילן לוודי גאת'רי. וודי הוזכר שם די הרבה, גם כללו קטע וידאו שלו וזו פעם ראשונה שאני רואה את וודי בוידאו. היה נחמד לראות הרבה דמויות מהוילג' כמו Dave Von Ronk ו Pete Seeger ועוד אנשים שקשורים במידה זו או אחרת, כמו ארלו, בנו של וודי וגם בתו נורה, אודטה (זמרת הפולק, לא ההיא מהטלויזיה!)... טוב לדעת שהוא גם החל לקבל את ההכרה הראויה לו בשנים האחרונות.

Yanchu

New member
צודק...

וואו, הסרט מלמד המון! וגם מעניין מאוד, מומלץ למי שלא ראה להשיג איכשהו...
ראיתי עכשיו, ובאמת סרט מעולה. משולב בהמון קטעי מוזיקה מהופעות, שזה ממש מוסיף המון, ובכלל, הסרט עשוי בצורה ממש לא רעה. לאורך הסרט (שאגב, מצליח לעורר הזדהות מוחלט עם אליוט, סחתיין לבת שלו..) גם לי הציק (בעצם לכל מי שרואה את הסרט מציק, נראה לי) חוסר ההכרה שכל כך מגיעה לו. והיה ממש נחמד לראות את הכבוד שכל כך מגיע לו חוזר קצת באמצע-סוף שנות ה90... חבל לראות גם את היחס של דילן (לפי מה שמצטייר בסרט), והעובדה שג'ק די התאכזב ממנו. נכון שדילן לא נעלב כשקראו לו בהתחלה "הבן של ג'ק אליוט", אבל ההתעלמות המוחלטת בשנים שלאחר מכן, במיוחד בגלל שבאמת רואים במוזיקה של דילן לא מעט השפעות של אליוט בתוכן (לא מעט? על מי אני עובד, זה הרבה מאוד), מאכזבת קצת. בכל מקרה, כל הסרט הזה היה שווה ולו רק בזכות הביצוע המדהים, לדעתי לפחות, של ג'ק לDon't think twice, it's all right. בכנות, לא פחות טוב מדילן

Yanchu

New member
אוי,

ואפרורו השרשור על הקיבוץ, גם לג'ק יש היסטוריה קטנה איתם מסתבר...

Chocoholic

New member
כן

בסרט הם מזכירים במשפט אחד, כדרך אגב, את שהותם של ג'ק ואשתו הראשונה בארץ, כמתנדבים בקיבוץ! אשתו נשארה, ג'ק חזר לערבות של טקסס... הטענה שבוב התעלם מג'ק לאחר שביסס את הקריירה שלו היא נכונה חלקית; בוב הזמין אותו לסיבוב ההופעות ב 75' , ה Rolling Thunder Revue.

Yanchu

New member
נכון,

על זה דיברתי
ממש הצחיק אותי שהם הזכירו את זה, אבל היא עברה ממש מייד להמשך המסע שלה עם אבא שלה, ודילגה על הסיפור הזה... דווקא עניין אותי לדעת למה ואיך.. באמת בסיבוב ב75' הוא היה, הזכירו את זה גם בסרט, אבל גם שם הוא כמובן לא היה חלק מרכזי ממש, וההתעלמות כאבה לג'ק לפי מה שהבנתי בעיקר בשנים הראשונות המוצלחות של דילן, דהיינו בתחילת שנות ה60 ואמצען. בכל מקרה, על אף הכל, נראה שג'ק היה יכול להגיע הרבה יותר אלמלא דרך החיים המשונה שהוא בחר לעצמו (ג'ק הנודד זה לא רק כינוי ממש). ואני בטוח שהוא לא מצטער לרגע על הדרך חיים הזו, אחרי הכל.

למעלה