מחריד ומתסכל ביותר
בנאדם נורמטיבי וישר ככל שיהיה, מרבית הפעמים הסיכוי לעמוד אל מול המכאניקה חסרת הפשרות של המערכת, אלה רגעים מכוערים מלאי תיסכול.
אני זוכר שאחרי שהתעוררתי מירח הדבש של החיים כאן, לאט לאט היכו אותי כמה גילויים שמושרשים כל כך עמוק שאכזבו מאוד, והם מרכיבים יחדיו מערכת שלטת, שבין היתר, דפוסי ההתנהגות שלה יכולים בקלות לפגוע באדם ישר וחסר ההגנה:
1. Corporate Culture - זה כל כך נפוץ כאן במקומות עבודה ואתה צריך להתנהג ככה וככה ולא אחרת ואחרת ב-100% על פי רצון עליון וזה מקודש ברמה מאוד גבוהה. תנסה תזוז או להזיז פסיק ואתה מועד לפגיעה. הנושא הזה מוכר מכל פינה בארץ מערבית טיפוסית שמקדשת את היעילות כערך עליון חסר פשרות, ושיחסי אנוש או סתם יחס לפלוני אלמוני הם במורד הסולם. אבל שהתחלתי לעבוד כאן שמתי לב שהתרבות הזו קיימת לא רק באירגונים גדולים ומרושתים ברמה היבשתית, אלא גם בעסקים בינוניים וקטנים שמיישרים חזק על פי הנורמה והמודלים 'המכובדים'.
2. הרובוטיקה זה ענף מאוד מאוד מפותח באוסטרליה. וזה קצת מדאיג. לא היי-טק, אלא היכולת של אנשים לסגור את הכפתור במוח שיכול להורות על טיפונת חשיבה עצמאית למציאת פתרונות טובים בזמן קצר, במקום להגיע לאותו הפיתרון בדרך תלאות - או ע"י הוראה מלמעלה. או מה שרן כותב "ראש קטן". שזה הכי כיף. יושב לי בשקט בקיוביקה, עושה אך ורק מה שיעיל על פי מה שחבר הדירקטריון מוצא לנכון ומוכתב למטה דרך שרשרת פיקוד אירגונית עיסקית נטו, ולא צריך לתת טיפה דעת לפלוני אלמוני כזה או אחר. הם יכולים להמתין יום או שבועיים כי יש לי ב-5 שיעור יוגה בקומה השניה של קפה ריטלין.
3. שמחברים את שני הסעיפים הקודמים קצת לעומק, לא קשה לראות איך מבחינת מערכת נתונה אין בהכרח אנשים/שמות/פנים כמו שיש job number/referrence number וכדומה. חוסר אמפטיה תוך שנייה. ובנוסף הרי סיפור האהבה של אוסטרליה לטופסולוגיה ידוע ונכתבו עשרות אנציקלופדיות על יחסים איתנים אלו, שכמובן מהווים כלי שימושי ביותר למערכת ברמיסתה את האזרח הפשוט. מי שכל זה לא מביא לו את הסעיף יזכה לחיים ארוכים כאן (ואז יכנס לבעיית הפנסיה...).
4. אגב בנוסף, מלבורן ספציפית סובלת גם מבעיה מאוד קשה. קוראים להם היפסטרים, והכמויות פה במלבורן כל כך גדולות שזה מזמן עבר את הקו האדום. לטיפולך המיידי קאפוט.
- מבחינת רן ומשפחתו ובשאיפה שהם במצב יותר סביר עכשיו מלפני חודשיים, לדעתי עשוי להיות ראוי לו לפנות לאחת התכניות שמטפלות וחושפות שערוריות מערכתיות שכאלו ובייחוד שהנפגעים הינם אנשים נורמטיבים וישרים עם ילדים. נניח התכנית 60 דקות או משהו דומה מהערוצים המרכזיים.
אפילו רק בשביל לוודא שהבית הזה ימחק עד היסוד ושום משפחה עם ילדים לא תינחת מחר ותיכנס לבית הזה אחרי שחברת ביטוח דמיקולו כבר תמצא את הדרך 'לנקות' את הבית באחת מ'דרכי הקיצור' שקיימות כאן.