Recieving Blanket

Ayelet CA

New member
Recieving Blanket

מה היחוד בה ולמה היא משמשת מלבד היציאה מביה"ח ואיך מוציאים ילדים מביה"ח בישראל?

mal1

New member
מביאים בגדים מהבית, מלבישים אותם

מניחים בסל-קל אוספים את הפרחים והבלונים אומרים תודה ונוסעים הביתה

זה פשוט שם לשמיכות שהן קלות

כמעט כל השמיכות הקלות (פליס, פלנל, כותנה) נקראות Receiving Blanket. יש לי אולי מליון בבית. הפשוטות לרוב עשויות פלנל או כותנה ואינן תפורות בשוליים, הכי דומות לחיתולי הפלנל של הארץ. אני משתמשת בהן כסדיניות בעריסה, לפרוש על הרצפה, כסדין בעגלה וכו'. ביותר יקרות, למשל שמיכות כותנה של שתי שכבות עם גימור, אני משתמשת במיטה, בעגלה, במכונית ובגן בתור שמיכות. הן לרוב טיפה יותר קטנות משמיכות המיועדות לשינה אבל בינתיים מספיק גדולות לכל השימושים אצלנו. את החבילות של ארבע שאפשר לקנות ב-5-8 דולר קניתי בתור סדיניות פלנל, הן מעוטרות בהדפסים חמודים וחיתולי הפלנל של הארץ (על אף שיותר עבים ואיכותיים) רק לבנים, וגם קצת יותר קטנים. זהו בערך. מקווה שעזרתי קצת.

שימוש מומלץ

עדי הוציאה לי את המילים מהפה, ומעבר לזה, אני ממליצה לך להשתמש בסוג הדק יותר כדי לעטוף את הקטנטן/ה בימים הראשונים באופן שיראו לך בבית חולים ש"אורז" את התינוק/ת בתוך השמיכה ומעניק לו/ה את תחושת הביטחון והחמימות של הרחם. הקטנה שלי אהבה את זה מאד, עד שהיא גילתה את הידיים והרגליים שלה.

Ayelet CA

New member
או קיי אז כמה שמיכות צריך בסה"כ?

התינוק אמור להיוולד בסתו.

mal1

New member
אני לא יודעת איך מזג האוויר אצלכם

אבל אני בהתחלה קניתי שמיכה לעגלה (קצת יותר קטנה) ושמיכה למיטה. אח"כ בשלב המתנות קיבלתי עוד 4 שמיכות בגדלים שונים ועוביים שונים. דרך אגב, אני משתמשת בהם עד היום (למרות שעמית בן 4) כשמיכות לגן (ברוטציה
. פלנליות קניתי בהתחלה 8 אבל גם ירשתי כמה. בכל מקרה גם ה-8 היו מספיקות בהחלט. הראה לי ששתי שמיכות (קטנה וגדולה) כהתחלה יספיקו. אם תרגישי שאת צריכה עוד, תמיד תוכלי לקנות בשלב מאוחר יותר.

Ayelet CA

New member
אנחנו מדלגים על שלב המתנות

אבל אני מניחה שבהחלט חלק מהדברים ירכשו במהלך הזמן ואין צורך ברכישה מיידית של הכל.

*בטוח* תקבלי מתנות

וגם בטוח חלק מהן יהיו שמיכות. הייתי מציעה לשם התחלה לקנות חבילה אחת של 4 שמיכות פלנל פשוטות (אם אין לך חיתולי פלנל מהארץ אז יותר מחבילה אחת) בתור סדיניות, "מעטפיות" ועוד כלמיני, ולפחות עוד שתי שמיכות יותר רציניות, למיטה/עריסה ולעגלה או לאוטו - למשל מפליס או משתי שכבות כותנה.

Ayelet CA

New member
מה שהיה לתת כבר קיבלנו

והבאנו מהארץ בנסיעה האחרונה. ההורים יעזרו עם המיטה והעגלה, ועריסה אנחנו אמורים לקבל היום במתנה.

mal1

New member
כן אבל יש גם מתנות מקומיות של אנשים

מהעבודה..

Ayelet CA

New member
האיש עובד בחברה קטנה

ואני לא עובדת. יש לנו מעט מאוד מכרים כאן ולכן אני לא בונה על מתנות כלל.

swann

New member
פה משתמשים בהם לפליטות

כי אין פה חיתולי טטרה... יש לי כמה כאלה (וחיתולי טטרה מהארץ). היום זה משמש את מאיה כחפץ מעבר להרדמות. היא אוהבת לשים אותם ליד האף והפה וזה מרגיע אותה. הם גם נעימים כאלה (יותר מהטטרה), לפעמים אנחנו מכסים אותה כשהיא נרדמת.

למעלה