REL Q150 נגדREL STRATA III

דינמיקה

New member
REL Q150 נגדREL STRATA III ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

כל מי שיש לו את אחד מ2הדגמים הללו בבית אני ישמח מאוד לקבל חוות דעת. במיוחד מאנשים שיצא להם להשוות את 2 הדגמים הללו אחד מול השני . כמו כן אני שמח לקבל כל אינפורמציה שהיא לגבי הQ150 שהוא דגם חדש לגמרי ולא מוכר. בתודה יוסי

oz_kol

New member
איזה רמקולים יש לך? איזו הגברה?

תן לנו פרטים נוספים כי יכול להיות שאתה מבזבז את כספך סתם, ויכול להיות שתוכל לשפר רכיב שחשוב הרבה יותר מהסאב... עוז קול.

דינמיקה

New member
המצב כפי שהוא היום

רסיבר denon3300 DVD PIONEER 535 רמקולים קדמיים MISSION 753F סנטר JAMO CENTER 200 אחוריים MISSION 77DS

ביקו

New member
REL STRATA 3

שלום דינמיקה, הStrata 3 הוא הסאב המוסיקלי הטוב ביותר ששמעתי עד כה. נקודה. שמעתי אותו ואת ה Q 100 והראשון נשמע בסטריאו טוב בהרבה. עידון, דיוק ומהירות הם המאפיינים העיקריים שלו. השילוב שלו עם המגנפאן שלי מושלם. לא יצא לי לשמוע את ה Q 150 אבל על הStrata 3 יש לי רק לומר סופרלטיבים.

*amir

New member
לפי דעתי

וזאת ע"פ שאר רכיבי המערכת שברשותך,זה יהיה בזבוז של כסף מצדך לקנות סאב של REL מהדגמים שציינת,היות ולא תפיק מהם את מה שהם מציעים(וזה הרבה...). איכותם של סאבים אלו מנוצלת בעיקר במערכות איכותיות בהרבה מזו ששלך(ואל תיפגע...). הצעתי אליך,לך על סאב כגון פרדיים ps1000 או אולי אפילו יספיק לך הpdr- 10. אמיר

דינמיקה

New member
המחירים שלהם כמעט זהה

PS1000 עולה כ5000 ש"ח מחירם של הסאבים של REL עולה בין 5-6 בהתאמה.

*amir

New member
האם מתאים לך לשלם על ps1000

2750 ש"ח חדש באריזה?? אם כן,שלח לי מייל והשאר מספר פלאפון. אמיר

דרור א

New member
אחלה מחיר , אפשר גם ../images/Emo8.gif ?

במחיר הזה אפילו את אחיו הקטן או יותר נכון הילד הקטן העונה לשם PARADIGM PDR-8 אי אפשר להשיג בארץ ! לדעתי אחלה קניה , באחלה מחיר שתתאים ליתר חלקי המערכת שלך. דרור.

דינמיקה

New member
עוד שאלה אחת קטנה

עם רמקולים קדמיים גדולים כמו שלי ועם חדר כמו שלי האם אני זקוק לסאב גדול קטן או שאני לא צריך סאב בכלל.

דרור א

New member
עכשיו אתה שואל ? ../images/Emo6.gif

זה כמו אדם שקנה אוטו חדש ודקה לפני שהוא מקבל אותו בסוכנות הרכב הוא ניזכר לשאול באיזה צבע הוא ? זה אתה שפיתחת כאן דיון בנושא , לא ? בכול מקרה אם אתה מדבר על חויית קולנוע בייתי (וכך אני מבין לפי הרכב המערכת שלך) אז סאב הוא חלק רצוי אם לא הכרחי במערכת קולנוע בייתי. אין צורך להוסיף במילים על חווית הצפיה(הפיזית) כאשר האויר הדחוס זז מהסאב אליך בעת כניסתות לפתעולה בפקודד הקידוד 0.1 עבורו (5.1 או לא). לדעתי הוספת סאב (מתוך הנחה כמובן שאתה הולך לשידרוג בתחום הקולנוע בייתי אצלך) הוא הכרחי. אם מדובר במוסיקה נטו אז כאן השאלה ש ש.פ.ד העלה אותה עולה לאויר. דרור.

*amir

New member
אלו היו 108 מילים על נחיצות סאב

במערכת קולנוע בייתית של חבר פורום אודיו וקולנוע בייתי במדינת ישראל

ortazzz1

New member
חייב סאב!

וביוחד עם רמקולים גדולים, אחרת הרמקולים יבלעו את הצליל של הסאב. הסאב פשוט מוריד את הצליל העמוק מהרמקולים ונותן להם להתמקד ולהוציא צליל איכותי יותר, אל תשכח לבטל את אפשרות יציאת הבאס לרמקולים! וכמובן שאתה צריך סאב רציני לרמקולים רציניים!

תשובה פשטנית מדיי

סאב וופר מכסה את תחום התדרים הנמוך. הרייטינג שלו עלה משמעותית עם הופעת מערכות הקולנוע הביתי מבוססות Dolby Digital בהן יש ערוץ אפקטים מיוחדים נפרד. היתרון שלו במערכת כזו בא לידי ביטוי בכך שהרמקולים הראשיים יכולים להיות קטנים הרבה יותר בגודלם. סאב וופר אפשר כמובן גם להוסיף למערכת קול שיעודה הוא בעיקר מוסיקה. יש לזה חסרונות - בעיקר בדמות כיול תחום הכניסה והיציאה של הסאב כך שישיג חפיפה מתאימה עם תחום ההעינות של הרמקול הראשי. המסקנה שסאב תמיד עדיף, ועוד יותר כאשר הוא משודך לרמקולים "גדולים" היא פשוט אינה נכונה. כל מקרה צריך להיבחן לגופו. יש רמקולים שתחום ההיענות שלהם רחב מספיק עד כדי שסאב לא יתרום שום דבר, ובמקרים רבים רק יפריע.

ש.פ.ד

New member
אם זכור לי נכון

ל- Mission 753 לא חסר אף קמצוץ של באס. לדעתי חבל על הכסף. עדיף להשקיע אותו במכשיר CD טוב באמת (בסביבות 5000-6000 ש"ח), או בהגברת כח כנ"ל. זה נכון, חוץ מבמקרה בו הדיאטה שלך מורכבת באחוזים מאוד גבוהים מסרטי פעולה.

דינמיקה

New member
ראה שאלה למעלה

בדיוק העניין שאני מתלבט לגביו וכמו כן האם יש לך רעיונות לשיפור

eyalpor

New member
במקום סאב:

השקעה של פחות משלושת אלפים ש"ח על CD טוב, ומשהוא דומה על מגבר הספק כנ"ל יתן לך יותר באס (אבל ממוקד, קצר ואמיתי, בניגוד להרבה סאבוופרים), וגם צליל טבעי יותר, מפורט יותר וקרוב יותר למציאות. סביר להניח שאתה מרגיש חוסר בבאס כרגע כי הצליל רזה ומתכתי מדי - שינויים כפי שפרטתי יפתרו לך את הבעיה - סאבוופר - לא.

ש.פ.ד

New member
הערה

מכשיר CD ב- 3000 ש"ח ישפר את איכות הצליל ללא צל של ספק (אם כי לא יגיע לרמת הרמקולים) לגבי הגברה ברמת מחיר כז - אני לא בטוח שתהא עדיפה על ההגברה של הרסיבר שהיא טובה למדאי מלכתחילה (אם כי ראוי לבדוק לגופו של עניין)

למעלה