Relocation

redhead225

New member
Relocation

שלום, אישתי ואני חושבים על relocation לאיזור בוסטון ל 3 שנים מטעם העבודה שלי. יש לנו תינוקת קטנה + כלבה. אני מתעתד לעבוד בעיירה ליד בוסטון. מטבע הדברים יש לי מספר שאלות - חלקן כלליות יותר וחלקן ספציפיות לבוסטון והסביבה: 1. כיצד נוכל לארגן לאישתי עבודה בצורה חוקית? האם העובדה שהיא בוגרת תואר ראשון בביולוגיה ולימודי תעודה בתראפיה עם בעלי חיים יכולה לתרום לעניין? 2. האם קיימת קהילה של ישראלים בבוסטון? 3. היכן כדאי להתגורר? (רובע בעיר \ עיירה באיזור) ומדוע? 4. האם ניתן ללמוד קורסים ספציפיים באיזור שלא לתואר? 5. מהן עלויות ממוצעות של שכירת בית בפרברי העיר לעומת שכירת דירה בעיר? 6. עלויות חודשיות ממוצעות של: ביטוחים (רפואיים), גן ילדים, מיסים, ארנונה, ועוד עלויות? באופן כללי: מהו סכום הדרוש כדי לקיים משפחה כפי שציינתי לעיל בכבוד? תודה מראש והתנצלותי הכנה על מבול השאלות, הנושא חדש לנו ונחת עלינו כרעם ביום בהיר.

iris mom of two

New member
קודם כל תקרא בהיסטוריה של הפורום

יש הרבה דיונים בעניין בוסטון. ועכשיו כמה תשובות: 1. אין לי מושג, לא יודעת בענייני ויזות, חכה למומחים וקרא בהיסטוריה. 2. יש קהילה סבירה בגודלה באיזור בוסטון והסביבה, במיוחד בברוקליין (להבדיל מברוקלין, ניו יורק), אבל גם בניוטון וכמה מאיתנו שגרים בסביבת פרמינגהם. 3. היכן להתגורר תלוי בהיכן תעבוד ועד כמה רחוק צרצה לנסוע. איזה עיירה ליד בוסטון? צפונה דרומה או מערבה, חשוב מאד. פקקי תנועה פה הם לא נעימים. 4. באיזור עם מיליון אוניברסיטאות? בוודאי, מה שלא תרצה בכל נושא ובכל תקציב. 5. לא יודעת בעיר. אני שוכרת דירת יוקרה (3 חדרי שינה, גראג', חדר כביסה בדירה כולל מכונות 140 מ"ר ובריכה בקומפלקס עם גישה חינם לחדר כושר OFFSITE) ב-$2,000 לחודש. סביר למצוא דירה שתי חדרים נקייה ויפה ב-$1,600. 6. ביטוח רפואי מחינם (דרך מעסיק) ועד $1,000 לחודש (עצמי - יקר), גן ילדים (שלי גדולים אבל זכור לי כ-$700 לחודש ומעלה - תלוי בגיל יותר צעיר יותר יקר), מיסים - תלוי אם תשלם בארץ או לא. כעיקרון כ-%30 ממשכורת הולך למיסים. ארנונה אין אבל יש מס החזקת רכב, תלוי בערך הרכב וזה לא משמעותי (עד $500 לשנה לאוטו חדש - לא מרצדס). אני לא רוצה להיכנס לוויכוח על משכורות, וזה מאד תלוי איך אתם רוצים לחיות. אפשר להסתדר עם $40,0000 לשנה, אני לא רוצה לחיות ככה. לדעתי $60,000 לשנה מאפשר חיים נוחים בלי מותרות (וזה אומר אוטו יותר ישן, דירה יותר קטנה...) $80,000 מעביר אותכם לכדאי לעשות את הצעד הנ"ל.

redhead225

New member
הי איריס

המון המון תודה עבור המידע המקיף. מדובר בעבודה בוויקפילד. הדירה שציינת שאת שוכרת נמצאת בעיר עצמה?

iris mom of two

New member
לא, מרחק 30 דקות מערבה

בעיר זה הרבה יותר יקר. Wakefield אם אני מכירה את הגיאוגרפיה שלי זה מצפון לבוסטון. אם כך אתם במרחק מה מבוסטון. אני לא יודעת מה מצב הישראלים באיזור, אבל לקסינגטון עיר יקרה אבל טובה, מדפורד יותר זולה, אבל צריך להיזהר איזה שכונה נכנסים. נדמה לי שיש מישהו בפורום מהאזור הספציפי. עוד דבר, הרבה דירות לא מרשים בעלי חיים. כך שאם שוכרים מאדם פרטי יש לכם יותר סיכוי למצוא משהו מאשר בקומפלקס (אלא אם כן הכלבה פחות מ-4 קילו). יש יתרנות וחסרונות לשניהם. תצטרכו גם לבנות היסטוריית אשראי (נושא מדוסקס פה עד מוות - קרא היסטוריה), אני פה יותר מדי שנים לתת עצות, פשוט לא יודעת. תוכלו אולי לקבל יותר מידע על הקהילה הישראלית דרך הקונסוליה בבוסטון.

SupermanZW

Well-known member
שאלות

מהי המשכורת החודשית שצריך להרוויח בישראל כדי לאפשר רמת חיים שמאפשר שכר שנתי של $60K בבוסטון, ומהו השכר השנתי שצריך בבוסטון כדי לאפשר איכות חיים שמאפשרת משכורת חודשית של 7000 ש"ח בישראל?

טל ר

New member
לגבי 1

- על איזו ויזה אתה תהיה? - כמה ניסיון יש לה?

redhead225

New member
תשובות

אני אהיה עך ויזת עבודה - לא יודע בדיוק איזה סוג עדיין. ךאישתי נסיון של כשנה בעבודה בטיפול עם בע"ח (משרה חלקית), נסיון של כחמש וחצי שנים בענף ההדרכה (עובדת באגף הדרכה של חברה גדולה בארץ).

MASHY BOSTON

New member
ישראלים צפונה מבוסטון ../images/Emo60.gif

וויקפילד נמצאת בערך 45 דקות עד שעה צפונה מבוסטון עצמה. אני מכירה כאן משפחה ישראלית שהגיעה הנה לפני חודש, והבעל גם עובד בוויקפילד. מעניין אם זו אותה החברה ? השאלה היא מה אתם מחפשים ? לגור קרוב אל העבודה או לגור קרוב אל העיר? הרבה ישראלים נמצאים באזור ניוטון ובאזור ברוקליין. שתיהן קרובות לבוסטון העיר. דירות 2 BEDROOM יכולות לעלות החל מ 1400$. אני מכירה משפחה ששכרה עכשיו טאון האוס של 2 חדרים בצ'סנט היל (בין ברוקלליין לניוטון) ב 1700$. אנחנו זוג עם תינוקת בת 9 חודשים ובשנתיים האחרונות גרים בברייטון (צמוד לברוקליין, קרוב לבוסטון) בדירת חדר וחצי (1400$). בעלי עובד בבילריקה (רבע שעה מוויקפילד) ולכן עכשיו חשוב להתקרב אל העבודה שלו ולכן אנו עוברים צפונה אל בילריקה. יש עוד משפחה צפונית מבוסטון - בלקסינגטון (בין בוסטון לבילריקה). בילריקה נחשבת פרברים ולכן פחות יקרה מהעיירות ליד בוסטון. דירת 2 BEDROOM בקומפלקס עם בריכה וכו' עולה בערך 1100-1300$. בית להשכרה עולה החל מ1300$ עד 2000$ ויותר.

שוש1234

New member
תשובות חלקיות

לא יכולה לענות לך על כל השאלות אבל אולי על חלקן לגבי עבודה- לא יודעת בדיוק כי תמיד עבדתי חוקית לעומת זאת יש קהילה מאד גדולה של ישראלים שמתרכזה בעיקר בפרבר שנקרא ברוקליין ובפרבר שנקרא ניוטון. שניהם נמצאים במרחק 10 15 דקות נסיעה מהעיר. אם לא חשובה לך קהילת הישראלים, גם קיימברידג' הוא מקום מצויין. עדיין יש ריכוז של ישראלים אבל פחות מגובש. בקיימברידג' נמצאים הארווארד ו MIT. אני יודעת שברוב האוניברסיטאות והקולג'ים יש אפשרות לקחת קורסים בודדים. לגבי עלויות בתים: יש הבדלים אבל כל בוסטון יקרה. אתה יכול להכנס לאתר שנקרא craigslist.org ובפנים למצוא את בוסטון. זה אתר נהדר שבו כל אחד יכול לפרסם מה שהוא רוצה וצריך. אפשר למצוא שם דירות, עבודה, מכונית וכו' בוסטון באופן כללי די יקרה יחסית לערים אחרות אבל עד כמה שידוע לי המשכורות הן בהתאם. מקווה שעזרתי בהצלחה

Boston Guy

New member
תשובות

1. כיצד נוכל לארגן לאישתי עבודה בצורה חוקית? *** תגיעו על ויזת L1. עם ויזה כזו האישה יכולה לקבל אישור עבודה. האם העובדה שהיא בוגרת תואר ראשון בביולוגיה ולימודי תעודה בתראפיה עם בעלי חיים יכולה לתרום לעניין? *** לא. אף אחד לא יסדר ויזת עבודה למישהו עם תואר ראשון בביולוגיה. 2. האם קיימת קהילה של ישראלים בבוסטון? *** כן - להערכתי יש כמה מאות משפחות. 3. היכן כדאי להתגורר? (רובע בעיר \ עיירה באיזור) ומדוע? *** במקום שאתה יכול להרשות לעצמך... תלוי כמה חשובה לך ה"יהדות" וה"ישראליות" (בתי כנסת? גן יהודי?). שני הגורמים האלו חזקים בברוקליין \ ניוטון \ ברייטון - אבל לפחות שתי הראשונות ברשימה הזו יקרות יחסית. מכיוון שאתה עובד בצפון האזור העירוני, יש גם קבוצות ישראלים (קטנות יותר): בבדפורד \ וובורן (אורבוטק) בלקסינגטון (סאיטקס \ אינדיגו לשעבר, יוצאי קומברס) בוובורן (אנלוג דיוויס) ידוע לי שיש קהילה יהודית בפיבודי - אבל אני לא שמעתי על ישראלים שם. 4. האם ניתן ללמוד קורסים ספציפיים באיזור שלא לתואר? *** אמריקה, ורסאנו. בשביל כסף אפשר הכל . 5. מהן עלויות ממוצעות של שכירת בית בפרברי העיר לעומת שכירת דירה בעיר? *** כמה עולה חליפה ליתום? וברצינות - איזה גודל דירה, באיזה מצב, באיזו שכונה - לעומת אותן שאלות לגבי ביית. בתור אינדקציה ראשונית - לא מאמין שתמצא מקום (לא חשוב דירה בעיר או ביית בפרבר) שתסכים לגור בו עם אישה, ילדה וכלב, שיעלה פחות מ 1500$ לחודש - ויותר סביר שתמצא עצמך בתחום האלפיים. 6. עלויות חודשיות ממוצעות של: ביטוחים (רפואיים) *** איזה? למה המעביד לא משלם אותם? גן ילדים *** לתינוקת, יום מלא - בין 800$ לחודש במשפחתון חצי רשמי ל 2000$ לחודש ברשת כמו BRIGHT HORIZONS או MULBERRY מיסים *** נגיד 30% (25% פדראלי + 5% STATE). תלוי בגובה המשכורת. אבל... מה עם מיסים של ישראל? אם אתה מתכוון לחזור לארץ, אתה צריך לשלם מיסים גם למס הכנסה בארץ (וביטוח לאומי, ומס בריאות) - אחרת יקרעו אותך כשתחזור. ארנונה *** אם אתה שוכר בעל הביית משלם את זה. עוד עלויות? *** מה עם פנסיה \ ביטוח מנהלים \ 401K? מה עם קניית ואחזקת וביטוח רכב\ים? כאן אין רכב חברה... באופן כללי: מהו סכום הדרוש כדי לקיים משפחה כפי שציינתי לעיל בכבוד? *** מה זה "כבוד"? כל אחד והגדרותיו הוא. כדי לשלם 2000$ לחודש דיור, נניח 1400$ לחודש גן, ונניח עוד 300-400$ לחודש הוצאות רכב צריך נטו חודשי של 3800$. בהנחת 30% מס, זה יוצא ברוטו שנתי של 60,000$ לשנה - ועדיין לא קנית אוכל, לא שילמת ביטוחי בריאות, לא קנית בגדים... ולא התייחסת לתשלומים שמדינת ישראל רוצה ממך.

redhead225

New member
WOW

המון המון תודה לכולכם עבור התשובות המפורטות. אכן, כמה משאלותי היו בסגנון של "כמה עולה לתפור חליפה ליתום". בכלל לא לקחתי בחשבון את התשלומים שאצטרך להפריש לארצינו הקטנטונת. עדיין לא הגענו לשלב מו"מ על משכורות ותנאים - המידע שניסיתי לדלות הוא "מודיעיני" כדי לדעת בכלל איפה \ מה \ מי \ מו אנחנו נמצאים.

Avi19001

New member
שפע של מידע כבר קיבלת .

עוד שני טיפים 1. אתר שבו תוכל להתרשם מממוצע משכורות על פי תיאור התפקיד שלך . www.salary.com אני לא זוכר בדיוק אבל בטח תצטרך להכניס מיקוד - המיקוד של wakefield MA הוא 01880 . 2. בתוך שפע המידע היה טיפ שאני רוצה להדגיש - הויזה . זה הזמן לקרוא במאמרים פה או ממקורות אחרים ולהבין את ההבדלים בין הויזות . בגדול הויזה הפופולארית H1 אינה מאפשרת לבן הזוג לעבוד וויזה L1 מאפשרת לבן הזוג לעבוד . יש הבדלים נוספים . בהצלחה

Boston Guy

New member
עוד מיסים ששכחתי

SOCIAL SECURITY TAX - מקביל ל"ביטוח לאומי" בארץ - כ 6% MEDICARE - נגיד שזה מקביל ל"מס בריאות" בארץ - כ 2% אם אתה מתכוון לשמור זכויות (ביטוח רפואי וכ"ו) גם בישראל, תצטרך לשלם גם את המיסים הישראליים - כי אין אמנה למניעת כפל ביטוח סוציאלי בין ישראל וארה"ב.

redhead225

New member
חברים - אתם נהדרים

הרבה מידע ונכונות רבה לעזור..... המון תודה, הארתם את עיני בדברים שחסרו לי.

למעלה