Remembering Good Friday

pretty flower

New member
Remembering Good Friday

שלום לכולם, אתם בטח לא מכירים אותי, אני הילוש הקטנה רק בשם אחר, כדי שלא יהיו יותר מדי פרטים מזהים עלי שאנשים שמכירים אותי אך לא את אמונתי לא יגלו.. רציתי לשתף אתכם בחוויה שהיתה לי היום כשהלכתי לכנסיה. הלכתי אליה ברגל מכיוון שלא היתה לי הסעה, לקח לי בערך שעה וחצי להגיע אליה, וכשהגעתי כפות הרגליים שלי כל כך שרפו שלא יכולתי לעמוד - אכן ויה דולוזה.. לא אכלתי ולא שתיתי כלום מהצהרים, ובמהלך המיסה כמעט והתמוטטתי 3 פעמים. לכנסיה הגיעו המון אנשים, כל כך הרבה שחלק מהם עמדו גם בחוץ. נפגשתי שם עם חבר טוב שידעתי שיבוא ויודע על האמונה שלי. עמדנו כל הזמן ליד אחת הדלתות הצדדיות של הכנסיה כדי שנוכל איכשהו להסתכל פנימה.איכשהו הצלחנו להיכנס קצת אבל בשלב מסויים התחלתי להרגיש שאני נופלת, הוא לקח אותי והושיב אותי מתחת לעץ, וחיכה איתי שאני ארגיש יותר טוב. אחרי 5 דקות הרגשתי קצת יותר טוב אבל נשארנו לעמוד בחוץ. לאט לאט התחלנו שוב לנסות להיכנס, ואני שוב התחלתי להרגיש רע, אז יצאתי וישבתי על הרצפה בחוץ. בחוץ היו כל הילדים, שני בנים קטנים רצו אחד אחרי השני והקיפו אותי במעגלים, זה היה חמוד. אחרי זה ילדה קטנה שכנראה התעייפה מלעמוד התישבה לידי. משום מה הרגשתי חזקה יותר פתאום, ילדים הם כמו כדורי אנרגיה.. נכנסתי שוב לעמוד עם החבר הטוב, עמדנו יחד עד הסוף, ואז עשו את ההקפות עם הארון. הקיפו את חצר הכנסיה פעמיים, בפעם הראשונה הלכנו עם כולם, ובפעם השניה חיכינו קרוב לכנסיה כדי לראות את הכל מהצד. היו שם צופים שתופפו, יחד עם קולות הפעמונים הם יצרו סוג של מארש-אשכבה, משהו חזק ביותר. לי ואני מאמינה שלכל מי שהיה שם היו צמרמורות בכל הגוף, מלשמוע את קולות התופים ופעמוני הכנסיה, ולראות את אנשי הכמורה עם הארון מכוסה בפרחים, והאנשים שזורקים עליו עוד פרחים והולכים אחריו. נכנסנו לתוך הכנסיה, וממש לקראת סיום התפילה הרגשתי מסוחררת והייתי חייבת לשבת שוב, ואפילו שהכנסיה היתה צפופה ביותר אישה אחת נחמדה פינתה לי מקום כדי לשבת ושאלה את חברי הטוב מה קרה לי והאם אני בסדר. אחרי התפילה האנשים החלו לגשת לארון, לקחת פרחים וללכת. אני הגעתי בסוף, לאחר שכמעט כל הפרחים נלקחו, חוץ מאחד קטן ומוסתר, שלקחתי אותו אני. יצאנו מהכנסיה, ופגשנו את אמו של החבר הטוב, שהיתה מופתעת לראות אותי שם, הרי הוא לא סיפר לה שאני באה, והיא (כמו כמעט כל האנשים שמכירים אותי) בכלל גם לא יודעת שלמרות שנולדתי למשפחה יהודיה שומרת מסורת, מצאתי את הדרך הנכונה בשבילי באמצעות ישוע המשיח. ישוע, מלשון ישועה, ישועה שלא נותנת לאנשים המאמינים ליפול. 3 פעמים יכולתי לקום וללכת, אבל 3 פעמים לא עשיתי זאת. הלכתי ברגל למרות שרגלי שרפו ולא הפסקתי רק בשביל לשמוע את התפילה ודרכה להתפלל גם אני. אומרים שצום הארבעים הוא תקופה של התחזקות האמונה, ככל שיותר קרובים לפסחא האמונה גדלה. אני חושבת שזה נכון. אני מאחלת לכולם פה בפורום חג שמח, שהאמונה תדבוק בכם ואתם בה, ושיבוא שלום על כולם במהרה.

ד ר א ל

New member
לא הבנתי משהו, כתבת שילדים הם כדורי אנרגיה

איך קיבלת אנרגיה מאותה ילדה? אכלת אותה? השם ירחם! טוב, נפסיק להתלוצץ. בעצם, רציתי לשאול, מה החוייה? לא ממש הבנתי? שהתמוטטת 3 פעמים, ו.. והזכרת גם שהיו לך ייסורים, ממש ויה דולורוזה. כלומר, חווית משהו ממה שהמושיע חווה?

pretty flower

New member
תשובה

מממ ילדים יאמי יאמי.. חחח סתם לא יודעת, משהו בילדים האלה שסתם התרוצצו סביבי, ואז פתאום הילדה שהתישבה לידי, הם לא הכירו אותי ובכל זאת התקרבו אלי, וזה שימח אותי וחיזק אותי. החוויה זה שאת הדרך לכנסיה עשיתי בדרך כואבת (דרך אגב כפת הרגליים עדיין שורפות לי) וזה שכמעט והתמוטטתי 3 פעמים. לא זוכרת איפה קראתי על זה או ממי שמעתי את זה, אבל בני אדם נוהגים להתעלם מנוכחות אלוהית ומסימנים שאלוהים שולח להם. הם מצפים שיהיה שלט בשמיים שרשום בו "אלוהים שולח לך סימן בעוד 3..2..1.." כמו שרשמתי, 3 פעמים כמעט התמוטטתי, ו3 פעמים קמתי חזרה, 3 פעמים יכולתי להגיד "די זהו נמאס לי להיות פה, אפילו שזו המיסה על צליבתו ומותו של ישוע המשיח" אבל 3 פעמים האמונה שלי היתה חזקה מספיק כדי לקום ולעמוד עוד קצת, ועוד קצת, ועוד קצת. 3 פעמים יכולתי להגיד שהסבל שלי יותר חשוב לי מסבלו של זה שנצלב ובמותו הושיע אותנו מחטאינו אבל לא אמרתי, וזה רק הוכיח לי שהתחזקתי, ז"א האמונה שלי התחזקה. אני אוהבת לראות דברים קטנים כאלה שקורים, ולדעת שאלוהים בוחן אותי או את מישהו אחר, כי אז אני מרגישה אותו שם. למרות שהוא תמיד שם, כשהוא מנסה לבחון אותנו הוא יותר מוחשי, ואם אנחנו עוברים את המבחנים האלה תחושת האושר והחוכמה שהוא ממלא אותנו בה - הופכות אותו לאפילו יותר מוחשי. הבנתוס? =]

ד ר א ל

New member
נאה מצידך לשבת ולכתוב הסבר

נדמה לי שהבנתי. כן. אך כמו תמיד אני נזכר במשפטים ממשפטים שונים שקראתי בספרי הקודש (שקודש הם עבורי), למשל במשפט שכתבה ג'וליאן מנורוויץ' שמעלתה הרוחית גבוהה. היא כתבה "בן הבתולה בלבד ידע סבל". לא יודע למה אני כותב לך זאת. הממ.. מיותר.. תתייחסי אלי כאל טרחן שמנסה לקבל קצת צומי. אגב, אמונה חזקה זה דבר שקשה מאד למצוא. אנשים פה טוענים שאמונתם חזקה. יותר מדי הכרזות כאלה, ומישהו למעלה יתחיל לשים לב לאותו אדם שמכריז השכם והערב שאמונתו חזקה ו.. ינסה את אמונתו. סביר להניח שאז התוצאה לא תהיה נעימה או מקדמת. לא שאת כתבת שאמונתך חזקה, רק "התחזקה" ושוב אני לא יוצא מגדר מחפש צומת לב ולא מהמשובחים שבמחפשים.. די דראל.. תפסיק. יפה שאת מסתכלת על העולם כאל מקום של מבחן, ומתחזקת בו! בחסד אל

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifחג שמח ומבורך יקרה אני שמחה שחזרת לכתוב

באיזה כניסייה היית? כלומר זה היה בעברית והבנת את המיסה? או רק נהנית מהטקס המיוחד
ואם לא ישוע יתן לנו כוח אז מי כן

pretty flower

New member
הייתי בכנסיה היוונית קתולית

שפרד!
לא הבנתי את המיסה אבל אני עובדת על זה חח (קודם נלמד ערבית מדוברת ואז נלמד את הספרותית
) וחג שמח ומבורך גם לך ולמשפחתך
** אם למישהו פה משעמם ובא לו ללמד אותי אהלן וסהלן

../images/Emo141.gif שלום , שבת שלום, למה באמת-

|אין אפשרות, להתקדם הלאה .. באמונה ובהבנה לפחות כמו ,למשל שיש עדי יהוה, בשפות אחרות,???? מה חייב רק בערבית? מצטערת, משפחתי מצרפת, ואין לי מושג בכלל מערבית, בקושי מארחבא,[ למדתי מחברה תורכיה שלי] ואם כן, אז אם אפשר לקבל שמות של כנסיות של פרוטסטנטים בלונדון שבה שאני מתגוררת, ? בא לי ללכת לבקר ולנסות
אני מתנדנדת, לא יודעת מה נכון ומה לא? יש לי הרבה רצון לדעת את האמת, ואני מתנסה, עד " שאראה תאור," ,תודה לכם חברים יקרים. אני מרגישה לפעמים, בבפנים שלי שישוע , מושיע ואכן זאת האמת, אבל הוא בחולומות שלי אומר לי, שהוא משיח , ולא בן האלהים , שהוא צדיק ונבחר, והוא בא לי לשם עזרה והכוונה, אבל הוא אמר לי בפירוש שהוא בנו של יוסף הנגר. ככה אמר לי בחלומותי. ואמר שאלך לפרוטסטאנטית. מה דעתכם על זה? וגם חלמתי על זה לפחות 5 פעמים בתקופה האחרונה. ???

אהה, וסליחה אם אני לא ממש יודעת או מבינה,

את הלך הדברים, המטרה שלי זה ללמוד, עד היום הייתי חילונית מאמינה באלהים . אמונה רחבה ופשוטה בלי שום דבר אחר.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifלא כל חלום הוא מאלוהים ליז..

והמבחן הוא פשוט במקרה שלך, האם מה שנאמר לך בחלום סותר את דברי אלוהים שבספר הקדוש..אם כן אז מבחינתי החלום הוא מלוציפר ולא מאלוהים..
תתפללי תבקשי מישוע שידריך אותך אבל ברצינות ומכל הלב, ושלא תקבלי את המסר הכוזב הזה בחלומות יותר..תבקשי כי יגן עלייך בשינתך..בחלומותייך.. אני מכירה אנשים שסבלו מסיוטים תקופה ארוכה ועד שביקשו באמונה את הישועה ושהדם היקר של ישוע יהיה המגן עליהם גם בזמן שינתם אז הם זכו לשינה בריאה ורגועה. יש מיסות בעברית, מצד אחד יש קהילות לש יהודים משיחיים שמתנהלים בעברית מן הסתם ויש קהילות שיש בהן תרגום כמו אצלנו שיש תרגום לאנגלית, יש בחור שמתרגם לספרדית אם ישנו צורך לפעמים יש תיירים ספרדים, ויש לנו בחורה קבועה שהיא רוסייה ומדברת עברית והתאהבה במקום אצלנו כנראה חחח ולא רוצהלעבור לקהילה רוסית, אז היא מקבלת תרגום לעברית סימולטני ממי שיושב לידה
מסתדרים..בעזרת ישוע להעביר את המסר תמיד לכל מי שנכנס

ד ר א ל

New member
אין הדבר פשוט כלל וכלל

דיברת על אמצעי לאבחן אם החלום מאלהים. נדמה לי שאותו לוציפר בקיא מאין כמותו בכתבי הקודש. ויכול לתעתע יופי בבני אדם. לבטח יש אמצעי אחר כדי להתחליט אם חווית דבר מה אמיתי.

היי ליז

אני מצטרף לדעה של מיי שפרד, ישוע הוא אכן המשיח והוא בן-האלהים, הוא חייב להיות שכן המשיח הוא לא יכול להיות אחר מאשר אלהים עצמו. ישוע הוא אכן צדיק ונבחר והוא אכן בא למענך לשם עזרה והכוונה אך הוא גם בא בכדי להושיע אותך לשחרר אותך מהחטא ולתת לך חיים חדשים ומלאים באהבת וחכמת אלהים. ישוע הוא בן האלהים, יוסף הנגר היה בעלה של מרים אימו של ישוע ולכן הוא גם היה אביו החוקי כאן הארץ, אך ישוע לא נולד מזרעו של יוסף גם אם מרוח הקודש. מומלץ לקרוא את הדבר, את התנ"ך והברית החדשה, להתחיל מהבשורות מתי, בשורת יוחנן ולקרוא את האגרות אל הרומים אל האפסים ואל העברים. את תקבלי אוריינטצייה יותר מדיוייקת לגבי מי הוא ישוע המשיח.

תודה יעקב, זה אכן מה שהתחלתי לעשות..

וגם קניתי את הסרט |" מלך המלכים", וצפיתי בו , אורך סרט כ-3 שעות, וזה נתן לי פתיח טוב להבנה, תודה ויפה מצידך- אתה נחמד.

למעלה