Renaldo & Clara

איפה כאן השאלה

אולי תשאלי אותה ואז אדע אם אוכל לענות לך. אני יכול רק לנחש שאת רוצה לדעת קצת על הסרט, אז אתחיל בזה שהשמות "רנלדו וקלרה" הם שמותיהם של דילן ואשתו דאז שרה דילן. את הסרט ביים לא אחרת מאשר דילן בעצמו והוא אף פעם לא יצא באופן רשמי. לא ברור מה הסיבה האמיתית לזה שהוא לא יצא, בהתחלה דובר על זה שהסרט יותר מדי ארוך (בסביבות 4 שעות) אבל גם שהוא קוצר מסרט שאורכו כמה שעות לאורך של סרט רגיל הוא לא יצא. דילן תיעד בו לדעתי את אחת התקופות ההכי מעניינות שלו, כשהיה בסיבוב של Rolling Thunder. בסיבוב זה כידוע תמך בצאתו של המתאגרף רובין קרטר (המוכר יותר כ"הוריקן" כשם השיר שדילן) מן הכלא, והיה מוקף בכל מיני יוצרים מיוחדים ביניהם משורר הביט, אלן גינזברג.

אז בעצם אף אחד לא ראה את הסרט?

וזה סרט תיעודי? אז למה התחפושות? ידוע לך מה הרעיון מאחורי הקטע שצירפתי?

אני לצערי לא יכול

לענות לך בעניין זה בהחלטיות. לסרט גם אם הוא נדיר יש תמיד איזה אחוז מסויים של צופים שהתמזל מזלם לראות אותו, לי באופן אישי לא יצא לראות את הסרט הזה. אני יכול לענות לך ממה שהבנתי, הסרט הזה הוא הזוי. בכלל התקופה הזו היתה הזויה. אם את זוכרת את האיפור הלבן שדילן מרח על פניו זו היתה כויכול מסכת מוות. התקופה ההיא היתה מעין תיאטרלית וכנראה שזו אחת הסיבות לתחפושות בסרט שהיה בחלקו גם תיעודי. לא הבנתי מה הרעיון מאחורי הקטע שצירפת, בשביל זה נראה לי שצריך לצפות בסרט ורק כך יהיה להבין את ההקשר שלו. ג'ואן באעז שרה את השיר "סוזאן" של ליאונרד כהן והכוונה של (דילן) הבמאי היתה כנראה להמחיז את הקטע. אני מקווה שעוד מישהו מהחברים ימצא לנכון לענות, מעניין אם הוא רואה את הדברים כמוני. אני בכל אופן מקווה שהצלחתי לענות לך על השאלות ששאלת.

yos mar1

New member
מה שאני יכול לתרום לדיון זה שאני

צפיתי בקטעי ההופעה הערוכים מן הסרט (למעלה משעה). הצילום הוא צילום לגמרי לא סטנדרטי של תיעוד הופעות . רוב הזמן המצלמה בקלוז אפ על פניו של דילן ובקושי ניתן לראות את הלהקה מנגנת . בעיניי - דילן ,באיזור של 75 הוא לא פחות מרתק מדילן של תחילת הקריירה. דילן חוזר לשיא יצירתי ולטעמי הוא גם בשיא קולו בתקופה הזו . כולי תקווה שייצאו חומרים רשמיים נוספים מהתקופה הנפלאה הזו.

את קטעי הוידיאו הללו

אני לא מכיר, אם כי זכור לי וידיאו קליפ כזה של אחד השירים שהוא על רקע כחול וכמו שכבר ציינתי בהודעתי הקודמת הוא הופיע כשפניו מאופרות בלבן כאילו הוא לובש איזו מסכת מוות. לגבי שאר הדברים שכתבת אני מסכים איתך. לדעתי קצת מוזר לומר את זה, כי אמן אמור להתפתח עם השנים. בעוד שדילן הוא ממש בגדולתו כבר בתחילת דרכו, אני זוכר שבפעם הראשונה שמעתי את התקליט Freewheelin שהוא בסך הכל השני שלו (ועוד אז לא הכרתי כלכך את סדר היצירות שלו) נדהמתי לגלות את העובדה הזו. את התקופה של שנות ה-70' המדוברת אני אוהב יותר בזכות היוצרים שאני רואה בהם כאנשים הנכונים שהקיפו אותו באותה תקופה. שלא תבין אותי לא נכון, לא שאני לא רואה בגדולתם של חבריו מתחילת הדרך אם זה Phil Ochs שהוא איכשהו נשכח וג'ון באעז שאני אישית מאוד אוהב אותה, אבל הם ברובם היו בתחילת דרכם ובניגוד ליוצרים ששיתפו איתו פעולה בסיבוב של Rolling Thunder הם לא הביאו באמת משהו שונה כל אחד. אם אתה אוהב את התקופה הזו, אני לא יודע אם יצא לך לשים לב ל-DVD שיצא לאחרונה והזכרתי אותו בפורום רק לפני כשבוע. אני מתכוון לרכוש אותו.

yos mar1

New member
לאיזה DVD אתה מתכוון ??

ואם ב-DVD עסקינן . מישהו מכיר את זה (מצ"ב קישור)

יש לי אותו

קניתי אותו בסין שדרך אגב בוב מככב שם גם בחנויות המוזיקה וגם בחנויות הספרים. הוא מכיל צילומים של הופעות חיות מתקופה של 30 שנה של בוב. מההתחלה- תקופת הפולק (שלמרות שלא האהובה ביותר בעיניי, לדעתי היא הכי מעניינת בdvd) רואים את דילן הצעיר מופיע בכל מיני תוכניות. ולאורך התקופות עם שירים כמו jokerman וgotta serve somebody והופעה של בוב וספרינגסטין של forever young. וגם שיר מההופעת המחווה לבוב, שממש מרגש לראות את כל הגדולים איתו. לדעתי הוא מאוד מעניין ובעיקר לראות את בוב מתפתח לאורך התקופות. רשימת השירים:DVD One 1. Blowin' In The Wind 2. The Ballad Of Hollis Brown 3. Man Of Constant Sorrow 4. With God On Our Side 5. I Threw It All Away 6. Livin' The Blues 7. Girl From The North Country - with Johnny Cash 8. Hurricane 9. A Simple Twist Of Fate 10. Oh Sister 11. Gotta Serve Somebody 12. I Believe In You DVD Two 1. When You Gonna Wake Up 2. Don't Start Me To Talkin' 3. Jokerman 4. Gotta Serve Somebody 5. I'll Remember You 6. Trust Yourself 7. Maggie's Farm 8. Mr Tambourine Man 9. Masters Of War 10. All Along The Watchtower DVD Three 1. My Back Pages 2. It's Alright Ma [I'm Only Bleeding] 3. Forever Young 4. Highway 61 Revisited 5. Just Like A Woman 6. Forever Young - with Bruce Springsteen 7. Seein' The Real You At Last 8. All Along The Watchtower 9. Highway 61 Revisited

למעלה