Rent

merav1000

New member
Rent

My tenant called me and asked for a discount on his monthly rent because of the strong dollars. Did any one have the same problem? Will we have to make a solution for a long term or for a short term?

zooti

New member
הדייר צודק.

שכ"ד הוא לא מוצר יבוא שהתשלום עליו צריך להיות בדולרים. אם השכ"ד היה בשקלים לא היתה הבעיה מתעוררת.

dudil

New member
מאחר ונהוג לחשב את שכר הדירה

בדולרים, אזי הסכום בשקלים יעלה או ירד לפי שער הדולר. נכון שלא צריך לגבות שום דבר בדולרים כי הרי לנו יש מטבע והוא השקל, אך מרגע שהדייר הסכים למחיר שיחושב לפי דולרים, הוא הסכים גם לכך שמחיר השכירות יהיה צמוד לשער הדולר. הדייר יכול היה להכניס סעיף בחוזה שבו יסוכם שער אחיד לדולר לכל תקופת השכירות וכך לא היה נפגע מעליה של הדולר, אבל לא היה מרויח אם הדולר ירד, במקביל הדייר תמיד יכול לשלם בדולרים אם יש לו ואם קנה אותם במחיר נמוך משער הדולר העכשיוי. (יש לציין כי אינני שוכר או משכיר דירה).

basically, he is right

because letting the appartment out is not like having products imported. There are no expences in Dollars. Practically, signed agreement or a contruct is a binding issue and you have the lawful right for every cent. If you want to keep your tenant I suggest making a new agreement/contract in Israeli currency with a mechanizm which will keep the real value of the renting fee updated on more stable and practical bases. The forecast for the dollar/shekel ratio is very unstable and it can only cause further arguments and disputes.

odedg

New member
הכל בדולר?

זה נכון שבארץ יש מנהגים להציג ולדרוש תשלומים בדולרים. אני מאמין שאם מדובר בגוף עסקי, אז באמת רק שימה מאד מצומצת צריך שתהיה לה הזכות לחשב המחיר בדולר, תיירות חוץ (רק לחלקים שבאמת משולמים ע"י הסוכנים בדולרים לספקים שלהם, ועוד. רק תסבירו לי למה קבלני בניין מפרסמים את מחירי הדירות בדולרים. באשר למגזר הפרטי, לדעתי זה לא סביר שהמחוקק צריך להתערב ביחסים בין אנשים פרטיים, אלא במינימום הנדרש. למה צריך להתערב איך אני מצמיד את שכר הדירה שלי? לדולר, יין או יורו? מה דעתכם?

למעלה