rock'n'drugs

syd barret

New member
rock'n'drugs

בהקשר של פינק פלויד נושא הסמים תמיד מלווה באנחה עצובה, טראגית. ועדיין, למיטב הבנתי (תקנו אותי אם אני טועה) חברי הלהקה המשיכו להשתמש באסיד גם לאחר הטרגדיה של סיד, דבר שלבטח תרם ליצירות שלהם. באופן כללי, LSD תרם ליצירות רוק מוקדמות ומאוחרות, וספק אם ללא המצאתו של אלברט הופמן, עולם המוזיקה היה נראה כפי שהוא נראה. מה דעתכם על שימוש באסיד כממריץ יצירתיות? כיצד לדעתכם היה נראה עולם המוזיקה ללא הסם הזה?

תיקון קל

חברי הלהקה לא לקחו LSD, לאחר שראו מה שקרה לסיד. הם דברו על זה פעמים רבות. הם בכלל לא היו צרכני סמים גדולים - בוודאי לא מייסון ו-ווטרס. אין שום קשר בין סמים לבין יצירתם של פינק פלויד לאחר תקופת בארט. המיתוס, במקרה הזה, רחוק מהמציאות. סמים אינם ממריצים יצירתיות. הם אולי מספקים חוויות שאנשים יצירתיים משתמשים בהם ביצירותיהם, אבל הם אינם, לכשעצמם, גורמים ליצירתיות או ממריצים אותה. גם כאן, המיתוס רחוק מהמציאות. לצערי, זהו מיתוס שהקנה לו חסידים רבים - בין אם בקרב אוהדים שחושבים שסמים יביאו אותם קרוב למקורות היצירה של האמנים האהובים עליהם, ובין אם בקרב וואנביז, שחושבים שסמים יהפכו אותם לאמנים רציניים. בשני המקרים, נכונה למשתמשים אכזבה. LSD היה סם נפוץ באמצע שנות השישים. הוא היה סם אופנתי, שסיפק לא רק חוויות אלא גם תפישת עולם שלמה להרבה אנשים, אשר האמינו שהשימוש בו - ובסמים אחרים - יביא לשינוי חברתי, ל"שחרור" מהשמרנות. הם טעו. אבל האופנה שהתפתחה סביבו - בלבוש, במוסיקה, במועדונים - היתה אופנה חשובה אשר, לכשעצמה, היוותה תרומה תרבותית משמעותית. את האופנה הזו - מה שאנו קוראים פסיכדליה - כדאי מאוד להכיר, לטעמי. לא צריך בשביל זה סמים.

syd barret

New member
לא מסכים איתך

LSD מביא לתפישת עולם שונה, מגביר את היכולת היצירתית ויוצר קשר בין המודע לתת מודע, דבר שמביא לתובנות מעניינות בנושאים שונים. ההשפעה של האסיד על המוזיקה והתרבות היא הרבה מעבר לאופנה מסוימת (סצינת הפסיכדליה). אם האגודה למלחמה בסמים הפחידה אותכם אתם יכולים לקרוא ראיונות עם הנדריקס, לנון, מוריסון ועוד אלפי אומנים (במוזיקה, בספרות, באמנות הפלסטית) שניסו ויצרו יותר. יותר טוב, יותר עמוק והרבה יותר מעניין, בזכות האסיד.

מה לעשות, זה לא נכון עובדתית

זה היה נהדר אם זה היה נכון. כולנו היינו לוקחים LSD ונהיים יצירתיים יותר. כמה חבל שזה לא כך. אין ספק שאנשים יצירתיים מחפשים חוויות חדשות - כולל לעיתים חוויות של סמים - ע"מ למצוא חומר ליצירתם. זה לא הפך אותם לאמנים טובים יותר. לעיתים קרובות, זה הפך אותם לאמנים משעממים יותר ולא קומוניקטיביים. שלא לדבר על אלו שחייהם נהרסו (שאזכיר שמות? כולל חלק מאלו שציינת). כפי שציינתי מקודם, בתקופה מסויימת אנשים חשבו, בטעות, ש-LSD הוא אמצעי לשינוי חברתי, לשינוי מודעות (והרי "השינוי מתחיל מבפנים", כפי שאמרו). אנשים נהיו מסיונרים לעניין, והטיפו לשימוש ב-LSD (כולל פול מקרטני, כמדומני). אבל זה עבר להם, כאשר התבגרו. קרא דברים שאמר דייויד גילמור בראיונות, למשל. גילמור הוא דוגמא מצויינת לבן אותו דור, שהתפכח עם הזמן. חבל לי לראות שהמיתוס הזה עדיין בעל שורשים חזקים, במיוחד במחוזותינו (בחו"ל כבר מזמן לא, אבל בארץ הרי כל תחום מפגר בעשרות שנים אחרי העולם המערבי). ותשמור על עצמך.

NIR Y

New member
אני מסכים איתך ציף

אבל נראה לי חשוב לציין שזאת רק דעתך.

זו לא דעה, זו עובדה

יש הבדל בין 'דעות' לבין 'עובדות'. ה"דעה" היחידה בדבריי, היא שאמנים נהיים משעממים יותר. זוהי דעה. החלק העובדתי הוא שסמים אינם מגבירים את היצירתיות.

syd barret

New member
ציףציף

מכיוון שאני לא מתיימר להציג את בינתי יותר מנסיוני האישי והמעט (באמת מעט) שקראתי בנושא, אשמח אם תקשרי אותי למחקרים המדוברים.. תודה.

ahbarfilez

New member
עזוב מחקרים...

גם אם אתה רק מעשן חשיש... כשאתה מנגן מסטול יוצאים לך דברים פסיכודלים...

One Echoe

New member
?

אני לא אחד שלא יודע לשרשר... בטעות הגבתי לבחור השני במקום להולו.. קורה

טעות חמורה

תתרכז, אם לא נראה מה נעשה איתך!. בלי שטויות, רציני, מדובר בחיי אדם!

NIR Y

New member
חחחחח

זה סתם היתה הציניות הנדרשת פעם ב8 הודעות בפורום זה.

למעלה